Politika
65 feliratkozó
6 hónapja
www.facebook.com/photo?fbid=1268268321337430&set=a.347694613394810&locale=hu_HUSzólhatnál hogy a kolostormalac FB oldalára dob. Ha most elkezdi a hírfolyamom fideszes hazaárulók posztjaival tömni, akkor szomorú leszek. 😉
NB2
6 hónapja
www.facebook.com/photo?fbid=1268268321337430&set=a.347694613394810&locale=hu_HUmagyar-georgiai kormányzati csúcs.... csúcs az...
NB2
6 hónapja
TGI Firday's-t évenete egy-két alkalommal legalább látogattuk, hétvégén este szinte mindig ajánlott volt foglalni.g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Okay Italiában szombat 13:00-kor válogatni lehetett az asztalok közül, úgy, hogy hárman mentünk (mutter, asszony, én). Tavaly ilyenkor még sor állt az étterem előtt. Hét közben voltam a Café Vian nevű helyen, amire konkrétan nem ismertem rá, mert nagyon más szinten ment évekkel ezelőtt. Szintén válogatni tudtam az asztalok közül délben.
kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
NB2
Amadeus az áttelelt poloska
Ugye most leadták a frachise-t, a néven kívül ugyanaz az étlap meg szinte minden más is. Szombat este foglaltunk asztalt, életem legfeleslegesebb hívása volt.... Mikor beléptünk két asztalnál ültek. Míg ott voltunk bő másfél óra alatt 3 asztalhoz jöttek még.
Mondjuk tavaly nyár eleje óta az árak közel harmadával emelkedtek....
6 hónapja
6 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Hát igen,eleve nem vonzó a vendéglátós szakma a fiataloknak.Amikor én kezdtem olyan 30 éve,még versenyezni kellett egy munkahelyért,és mikor először dolgozhattam 4 csillagos szállodában,akkor madarat lehetett volna velem fogatni olyan büszke voltam.De sajnos eltűntek a szakma nagy öregjei,akiktől az ember kedvet kapott ehhez,a társadalom is változott,mert a nagyrésze kutyába sem nézi a vendéglátó dolgozót,szóval valahol érthető a tendencia.
kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
remélem bármit kavar a felcsúti bohoc, a népharag elsöpri már végre
Ezen posztja valami kurva undorítóra sikeredett:
❌ A magyarok NEM akarnak meghalni Ukrajnáért.
❌ A magyarok NEM akarják, hogy a gyerekeiket az ukrán frontra vezényeljék, és onnan koporsóban jöjjenek vissza.
❌ És a magyarok NEM akarják, hogy a pénzük Ukrajnába menjen!
Ne hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek!
VOKS❌2025
NB2
Lehetne változtatni,de ahhoz például olyan fizetések kellenének a szektorban,ami vonzaná a fiatalokat. Ehhez meg az kéne,hogy erős legyen a vásárlóerő,és így már körbe is értünk hogy miért van alagútban a szakma.
Ha jön egy szakács,és bérként megjelöl 600-800 ezres fizetéseket,azt nem azért nem fogom kifizetni neki,mert nem akarom,hanem mert nekem csak egy bevételi forrásom van,az étel- és itallap.Arra meg olyan számokat kell görbíteni,amit elfogad a vásárló.(És itt ugye megjegyezném a földrajzi elhelyezkedést is,hiszen más Szabolcsban üzemeltetni egy kocsmát,meg más Pesten a belvárosban)
Szerintem egy gazdaság erős mutatója a szolgáltatások üzemeltetésének körülményei.Szóval ha a szolgáltató szféra "haldoklik",az erős jelzése a társadalom fizetőképességének is.Sajnos évek óta rendkívül rosszak az ez irányú tapasztalataim,és bizony Fideszék ezzel sem nagyon foglalkoznak,hogy ezen változtassanak.Marad a mindenféle ilyen-olyan adó,a magasabb ÁFA,a Ráchel adó (turizmusfejleszési adó),a magas járulék költség,iszonyatosan magas energiaár stb. És próbálunk felszínen maradni,miközben az emberek meg azt hiszik hogy újabb BMW-t akarok venni,vagy jachtot Ibizán...
6 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiszegény Bajnai Gordon. Már ő sem tudja számolni szerintem, hogy kiket "finanszírozott" mióta lelépett az országból.
Gyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
– mondta a miniszterelnök, és konkrét példákat is hozott: „A Tisza mögött is ugyanúgy ott van Brüsszel, a Soros-hálózat, a külföldi multik, a balos oligarchák” – az utóbbiak közül megnevezte Bige Lászlót, Bojár Gábort és Bajnai Gordont. Az újdonság Orbán szerint az, hogy Ukrajna is megjelent a támogatók között.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Zajlik a 21. századi nyelvújítás rendesen.
Mikey
6 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiAkkor ezek szerint van Diszkónzervatív vagy diszkóilliberális is?
Gyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
– mondta a miniszterelnök, és konkrét példákat is hozott: „A Tisza mögött is ugyanúgy ott van Brüsszel, a Soros-hálózat, a külföldi multik, a balos oligarchák” – az utóbbiak közül megnevezte Bige Lászlót, Bojár Gábort és Bajnai Gordont. Az újdonság Orbán szerint az, hogy Ukrajna is megjelent a támogatók között.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Mikey
Most akkor szeretnék megszólítani a fiatalokat vagy már csak a nyugdíjasokra mennek rá?
Fiataloknál amúgy is rezonál MP, ha még rásütik azt is h vereti a tesó rendesen, akkor még többen fogják kedvelni mint a karót nyelt potrohost. Bár lehet h ő meg rámegy (vagy már ráment) a mulatós vonalra, hisz az az igazzzy.
OV valszeg érzékeli, hogy azokká vált az emberek szemében akik "ellen" anno harcolt és h valszeg neki is az lesz a sorsa, hacsak valamit nem talál ki.
Majd ő is megkapja a "Ruszkik, haza!" kiáltást.
6 hónapja
Full fura, hogy egy szó nem esett a tegnapi Puzsér által szervezett tüntetésről itt.Az ilyen Radics-félék miatt örülök, hogy MP külön úton jár, sok nem fideszes választót is taszít a folyamatos trágárkodás.
Magyar Nemzet már lehozta a tüntetés közepén, hogy megbukott, meg pár százan lézengtek, ofkorz..holott tele volt a tér..
Beszédek is jók voltak (Hadházy lógott ki lefele, de ott gondolom már elfogyott a mondandó a folyamatos tüntetések után 😀, illetve Radics volt indokolatlanul obszcén..)
"62 éves vagy, bm.g!"
bogjosi
Ács Dani, Stumpf András, Dévényi István és Lányi András is kiváló beszédet mondott, nekem a megosztó Pankotai Lili is tetszett és Puzsér is a jobbik formáját hozta.
Ja, és Lovasi dala király volt.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiÉs ha az apja, az öreg Orbán is benne lenne, akkor ő Díszkőliberális lenne.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Mikey
6 hónapja
K mobilnetről nem ment át a csatolás / túl gyorsan nyomtam meg a küldéstAjjaj MarciLinket meg majd a cica hozza? 😀
Gyurma Pappa
Nomac
444.hu/2025/06/11/besult-nagy-marton-arresstop-mutatvanya-majusban-gyorsult-az-inflacio-foleg-az-elelmiszerarak-miatt

6 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiGyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
DISZKÓLIBERÁLIS!
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
6 hónapja
Ahol a külföldi turistákra alapoznak ott ugyanúgy dübörög szezonban, ahol a magyar vendégek aránya jelentős, ott erősen érezhető a visszaesés -tulajok szerint
6 hónapja
Ajjaj Marcien meg azt hittem, hogy Gulyas Marci csinalt mar vmit 😀 kozben meg csak MP beepitett embere az.
Gyurma Pappa
mi lesz a kovetkezo? arrestop a nemet autokon (Teslan meg BYD-en szigoruan nem)?
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
6 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Okay Italiában szombat 13:00-kor válogatni lehetett az asztalok közül, úgy, hogy hárman mentünk (mutter, asszony, én). Tavaly ilyenkor még sor állt az étterem előtt. Hét közben voltam a Café Vian nevű helyen, amire konkrétan nem ismertem rá, mert nagyon más szinten ment évekkel ezelőtt. Szintén válogatni tudtam az asztalok közül délben.
NB2
Több olasz étteremből panaszkodnak már a covid óta, hogy kurva nagy szar van mindkét fronton. Vendégek fogynak, szakácsok nincsenek.
Régóta mondogatom a környezetemben, hogy meg kellene végre érteni azt, hogy pénz nélkül szart sem lehet csinálni. Nem monopoly dolgok kellenek - csok, szép kártya meg ilyen faszságok - hanem pénz. Deákferik.
Abból lehet költeni, fejleszteni, embert foglalkoztatni, adóbevételt realizálni.
6 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
remélem bármit kavar a felcsúti bohoc, a népharag elsöpri már végre
Ezen posztja valami kurva undorítóra sikeredett:
❌ A magyarok NEM akarnak meghalni Ukrajnáért.
❌ A magyarok NEM akarják, hogy a gyerekeiket az ukrán frontra vezényeljék, és onnan koporsóban jöjjenek vissza.
❌ És a magyarok NEM akarják, hogy a pénzük Ukrajnába menjen!
Ne hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek!
VOKS❌2025
6 hónapja
Full fura, hogy egy szó nem esett a tegnapi Puzsér által szervezett tüntetésről itt.Magyar Nemzet már lehozta a tüntetés közepén, hogy megbukott, meg pár százan lézengtek, ofkorz..holott tele volt a tér..
Beszédek is jók voltak (Hadházy lógott ki lefele, de ott gondolom már elfogyott a mondandó a folyamatos tüntetések után 😀, illetve Radics volt indokolatlanul obszcén..)
"62 éves vagy, bm.g!"
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
6 hónapja
24.hu/fn/gazdasag/2025/06/11/a-kormany-altal-elrendelt-arresstopok-mellett-is-tovabb-nott-az-inflacio/Tegye fel a kezét, aki mást várt. 😊
Na itt már csak a Brüsszel meg Tiszázás marad a nyomorékjainak xD
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
6 hónapja
Üres dunsztos üveg sem árt arrafelé slozi helyettCsütörtökön fogunk utazni vonattal a nyugati határszélre, pöttyet kezdek aggódni.3 napi hidegélelem, váltásruha, valami hálózsákféle és egész jó nyaralás lesz.
nagylaza, főpohárnok
Amadeus az áttelelt poloska
6 hónapja
Jogos... hiszen ezt hívták már háborús inflációnak.24.hu/fn/gazdasag/2025/06/11/a-kormany-altal-elrendelt-arresstopok-mellett-is-tovabb-nott-az-inflacio/az ukránozás smafu?
Beki
deyell
6 hónapja
24.hu/fn/gazdasag/2025/06/11/a-kormany-altal-elrendelt-arresstopok-mellett-is-tovabb-nott-az-inflacio/az ukránozás smafu?
Beki
buhloone mindstate
6 hónapja
24.hu/fn/gazdasag/2025/06/11/a-kormany-altal-elrendelt-arresstopok-mellett-is-tovabb-nott-az-inflacio/Na itt már csak a Brüsszel meg Tiszázás marad a nyomorékjainak xD
6 hónapja
Csütörtökön fogunk utazni vonattal a nyugati határszélre, pöttyet kezdek aggódni.3 napi hidegélelem, váltásruha, valami hálózsákféle és egész jó nyaralás lesz.
nagylaza, főpohárnok
6 hónapja
megint jól alakult az inflációAjjaj MarciLinket meg majd a cica hozza? 😀
Gyurma Pappa
Nomac
6 hónapja
Ajjaj MarciLinket meg majd a cica hozza? 😀
Gyurma Pappa