Politika
69 feliratkozó
29 napja
Fidesz - gyenge/gyenge közepesMC12Szívesen elolvasnám a szakmai véleményed az öt párt kampányáról egy-két mondatban, nincs kedved nekiesni?
Szokol
Mi hazánk - jó/kockàzatkerülő
Tisza-jó-nagyon jó/kockázatkerülő
Dk - kutyák - kurvagyenge
A kampány lényegi részét, az elmúlt 3-4 hetet nem a pártok vitték, hanem a nem kormánypárti média. Ez pedig új helyzetet okozott a kampánystáboknak is.
De kampányt értékelni eredmény után lehet/érdemes. Ha a DK bejut pl, akkor pár dolog érthetővé válik és mindjárt jobb az a kampány is.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
29 napja
Na, Nógrád1-ben nyomtattak végül új lapokat amin nem lesz Berki meg a DKs, a Kutyás meg gépileg lesz áthúzva (elv talán Czeglédynél is meg lehet ezt még oldani, az majd kiderül)
Poloska vagyok.
29 napja
A holnapi Rendszerbontó Nagykoncertről élő stream lesz a Szélsőközép youtube csatornán.Pontos menetrend:
refresher.hu/12061-Itt-a-teljes-menetrend-ekkor-lepnek-szinpadra-Azahriahek-Krubiek-es-tobb-mint-50-eloado-a-Rendszerbonto-Nagykoncerten
29 napja
MC12Szívesen elolvasnám a szakmai véleményed az öt párt kampányáról egy-két mondatban, nincs kedved nekiesni?
29 napja
Úgy érzem előbb lesz Tisza 2/3, mint Humprhies PL win este 11 után.
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
29 napja
Szerintetek lesz még valami a Radnai Márk pont hun?
29 napja
Most mentek el tőlem a "kertészek" ... vagyis segédmunkások, a ház körüli munkákat csinálják. Ketten voltak, kifzettem őket és amikor megbeszéltük, hogy hétfőn délután is jönnek, egyikük viccesen megjegyezte, hogy feltéve, hogy hétfőn is lesz még nap. No, mondom mert miért? Elsőre le se esett, azt hittem neki lesz valamije. De nem, hanem "há mer vasárnap nagy nap lesz". Ja, hogy ja, hát ha azt mondod. Kérdezem és mennek szavazni? Megyünk ám, mindenképp. És elárulják kire? Persze. Csakatisza. És viszik az asszonyt is.Namost ezek telepi romákok. Vasárnap este jönnek, pénteken mennek, közben itt "motelben" (munkásszállón) laknak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
29 napja
Szerintetek lesz még visszalépő jelölt valahol? Gondolom a szavazólapok lassan már kész kell hogy legyenek, szóval ha lesz is még, akkor az már ilyen Szandika-féle kihúzzuk filctollal a lapról típus lesz...Ceglédy Csaba a vége ezek szerint. Ma 16:00 volt a határidő. Szóval tömeges dk-mi hazánk - kutya visszalépés már nem lesz. Illetve lehet, de a rájuk adott szavazat már számolva lesz és áthúzva sem lesznek.
warr_b
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
29 napja
Még egy sajátosság a listás mandátum-osztásról.Nem akarlak megbántani, de teljesen rossz a matekod, sokadszorra.
Tegyük fel, hogy 11%-al nyer a Tisza és megnyer 68 OEVK-t.
Akkor mivel úgy ezek között lesz nagyjából 15 olyan OEVK, amelyet 2 % alatti különbséggel nyer meg a Tisza, ezért ezen OEVK-kból nagyon kevés, max. 20-25.000 szavazatot visz át győzteskompenzációként. Miközben a Fidesz vesztes töredékszavazatként simán begyűjthet 300.000+ szavazatot a vereségei mellett.
Ami viszont azt jelenti, hogy 68 győztes Tisza OEVK-nál listáról a Fidesz akár 2-vel több mandátumot is kaphat, mint a Tisza, köszönhetően a rendkívül kevés győztes töredékszavazatnak, illetve ezzel szemben rendkívül magas (kb. maximum-közeli) fideszes vesztes töredékszavazatnak (no meg, persze a levélszavazóknak).
Szóval azon ne lepődjön meg senki sem, ha 68+ OEVK-t nyerne a Tisza, akkor listáról a Fidesz több mandátumot szerez.
FuckYoElonMusk
Tegyük fel sima, tiszta, demokratikus választás lesz, te is így kalkulálsz.
De akkor miert pont 11% amivel számolsz?!
Minden legit mérésnél (Medián, Fidesz saját) 20-25 százalékponttal vezet a Tisza.
Miért lenne ez 3 nap múlva 11?! Miért nem 6? Vagy 15 a Fidesznek? Vagy 50 a Tiszának? Ugyanannyira random, mint a te 11-ed.
Ráadásul egy 11 százalékpontos előny jelenthet 100 egyéni oevk-t és 40-t is, miért pont 68-t jelentene? Azt már meg se kérdezem, hogy miert lenne nagyjából 15 oevk 2 százalékpont különbségen belül, és nem 3 vagy 30?
Egyébként matematikailag kijöhet az, amit írsz, egy opció a sok közül. De egy olyan opció, aminek az esélye rettenetesen csekély.
Miert erre fókuszálsz, ezt írod? Nem értem. Teljesen életszerűtlen.
29 napja
A 16 éves Fidesz fogság Stockholm szindrómája, hogy senki nem meri elhinni, hogy kikapnak.4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniNégy éve sokkal biztosabb voltam abban, hogy a Fidesz masszívan nyer, mint most abban, hogy a Tisza akárhogy is, de nyer. Pedig utóbbira is azt mondanám már, hogy biztos vagyok.
KB23
peterk2005 udvari bolond
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
29 napja
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniNégy éve sokkal biztosabb voltam abban, hogy a Fidesz masszívan nyer, mint most abban, hogy a Tisza akárhogy is, de nyer. Pedig utóbbira is azt mondanám már, hogy biztos vagyok.
KB23

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
29 napja
Még egy sajátosság a listás mandátum-osztásról.De ez fordítva is igaz. Mert ahol meg a Tisza veszít kicsivel ott meg a fidesz nem visz győzteskompenzációból sokat. A budapesti győzteskompenzáció az meg elég kemény lesz azért a Tiszának
Tegyük fel, hogy 11%-al nyer a Tisza és megnyer 68 OEVK-t.
Akkor mivel úgy ezek között lesz nagyjából 15 olyan OEVK, amelyet 2 % alatti különbséggel nyer meg a Tisza, ezért ezen OEVK-kból nagyon kevés, max. 20-25.000 szavazatot visz át győzteskompenzációként. Miközben a Fidesz vesztes töredékszavazatként simán begyűjthet 300.000+ szavazatot a vereségei mellett.
Ami viszont azt jelenti, hogy 68 győztes Tisza OEVK-nál listáról a Fidesz akár 2-vel több mandátumot is kaphat, mint a Tisza, köszönhetően a rendkívül kevés győztes töredékszavazatnak, illetve ezzel szemben rendkívül magas (kb. maximum-közeli) fideszes vesztes töredékszavazatnak (no meg, persze a levélszavazóknak).
Szóval azon ne lepődjön meg senki sem, ha 68+ OEVK-t nyerne a Tisza, akkor listáról a Fidesz több mandátumot szerez.
FuckYoElonMusk
29 napja
Írtam már néhányszor: biztosra vettem, hogy nem lesz újra kétharmad. Engem az ütött ki, hogy mégis lett.Sorry, de aki 4 éve a választás napján nem tudta, h ott már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e 2/3 vagy sem akkor az nem igazán volt képben. A mostani szitu kb a fordítottja a 4 évvel ezelőttinek.4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniBíztam és totál padló volt estére.... Legszívesebben kilőttem volna amikor kimondta, hogy nyertek.....
KB23
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Szesze
Az előválasztás után szétesett az ellenzék (MZP győzelmét nem bírta megemészteni a DK). MZP is csúnya hibákat követett el. Nem csupán a partizános nyilatkozatára gondolok, hanem pl. arra, hogy a kampány kellős közepén saját frakcióról kezdett alkudozni. Ekkor már kamu volt az is, hogy a "Jobbik erős vidéken". Lehetne sorolni, ebből a kudarcból mindenki szépen kivette a saját részét.
A Fidesz W önmagában ezért nem lepett meg különösebben. Az ellenzéki pártok vezetői (tisztelet a kivételnek: Donáth Anna és Karácsony Gergely) már a választások éjszakáján megmutatták, mennyire érdemtelenek lettek volna a kormányzásra.
29 napja
Még egy sajátosság a listás mandátum-osztásról.Tegyük fel, hogy 11%-al nyer a Tisza és megnyer 68 OEVK-t.
29 napja
Sorry, de aki 4 éve a választás napján nem tudta, h ott már csak az volt a kérdés, hogy lesz-e 2/3 vagy sem akkor az nem igazán volt képben. A mostani szitu kb a fordítottja a 4 évvel ezelőttinek.4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniBíztam és totál padló volt estére.... Legszívesebben kilőttem volna amikor kimondta, hogy nyertek.....
KB23
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
29 napja
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniBíztam és totál padló volt estére.... Legszívesebben kilőttem volna amikor kimondta, hogy nyertek.....
KB23
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
29 napja
És vajon akkor is vele volt a benzinkúton? 444.hu/2026/04/09/de-ott-volt-mondta-orban-a-444-nek-amikor-arrol-kerdeztuk-hogy-trump-nem-jott-el-szemelyesen
29 napja
majd vasárnap reggel, addig olvasgatom a BeastetHa ennyire unatkozol, akkor esetleg tippelhetnél az általad szervezett játékban.🙂Hogy érzitek magatokat?🙂 Nekem már görcsben van a gyomrom.várom a fél 12-es műszakzárást, geci unalmas a nap
nagylaza, főpohárnok
Löfli
nagylaza, főpohárnok

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
29 napja
Éjjel loptok, nappal hazudtok,Ez csicskagyász!
/Kozmosz
youtu.be/9oglPskBl8k?is=Xlhbvy58F_jmD3rR
Szerkesztette: ozibozi
29 napja
Mondtam én, hogy az egész világ minket akar megtámadni, ellehetetleníteni. Szerintem Lölőt akarják, hogy klónozni tudják. Adjuk oda inkább.Most hagyjuk hogy mennyire realis de nem ez a dolga amugy? Le kell mindjart szopni ezert? Imadom ezt a kivagyi stilust amibe ez az ember belekerult, pedig regen amikor a Trash Talkban volt vendeg meg kedveltem is😄
www.facebook.com/100064552699787/posts/1383099163851827/?app=fbl
Matthew99
29 napja
Mondtam én, hogy az egész világ minket akar megtámadni, ellehetetleníteni. Szerintem Lölőt akarják, hogy klónozni tudják. Adjuk oda inkább.
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
29 napja
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniSoha nem ereztem - sem negy, sem nyolc, etc eve - akkora gyuloletet, haragkeltest, szandekos hergelest es feszultseget ugy altalanosan az orszagban, mint az elmult ket honapban.
KB23
Raadasul igy 37 evesen raeszmeltem, hogy egy oriasi ovodaban elek, ahol van ket oldal, az egyik komolyan veheto dolgokkal jon elo, amire a masik oldaltol egyetlen egy alkalommal nem talalkoztam felnott reakcioval. Korulbelul azon az ertelmi szinten vagyunk - es az egesz orszagot huzzak is magukkal sajnos -, amikor az a oldal ramutat bizonyitekokkal, hogy a b oldal hazudott, amire a b oldal meg ravagja, hogy "oke, de te meg ronda vagy!" Az ertelmi szint mindent alulmul mostanra.
Eddig is undorito es visszataszito volt, ami ment, de mostanra ez uj melyseget ert el, pontosan azzal, hogy a hergelest es az undorito szemelyeskedes felvaltotta a "tegyunk ugy, mintha profik lennenk kampanyt", sikeresen at lett itatva a hetkoznapi emberekbe is, es mar minden arrol szol, hogy az emberek is gyulolkodnek. Gyulolkodnek a boltban, az utcakon, az interneten.
Negy eve is volt feszko, mentek a hazudozasok, egymas mocskolasa, de korantsem volt ilyesmi hangulat peldaul. Nem fortyogott mindenki a gyulolettol. Jo-jo, akkor valodi ellenfele sem volt az uralkodonak, de hat na.
29 napja
Czeglédy Csaba visszalépett, ez meg lepett.Engem nem.
Nomac
Ha te ültél volna hosszú hónapokat börtönben, és első fokon kaptál volna 7 évet, ami ellen ráadásul az ügyész súlyosbításért fellebbezett, neked is fontosabb lenne a kormányváltás, mint egy harmadik hely Feri kedvéért.
29 napja
444.hu/2026/04/09/egy-ujabb-kormanyparti-elorejelzes-szerint-nemcsak-vitalyos-menczer-es-nemeth-balazs-de-tuzson-bence-is-elbukja-egyeniben-a-valasztastA söprés ilyen.
😁
warr_b
Négy évvel ezelőtti adatok, meg "beágyazottságok", "ez mindig fideszes körzet volt", és hasonlók mind mennek a kukába.
Ez a 2006-os egyéni egyéni ovk nyertesek:

Ez meg a 2010-es:

Ki gondolta volna, hogy pl. egy Miskolcon, BP belvárosában vagy Szegeden nyer a Fidesz, meg ha a teljes népességben tudható is volt a győzelmük, akár kétharmaddal is? Előtte senki. De ha tényleg árad a Tisza, akkor mindent visz. Nem tud kicsit áradni.

Az élet nem habostorta...
29 napja
4 éve ilyenkor ki mit érzett? Én nagyon vártam a választást és jó eloerzetem volt, aztán jó a valóság vagon agyonbaszniugyanígy voltam én is. Bár tény h így pár nappal vasárnap előtt egyedül arra mernék fogadni h Fidesz 2/3 nem lesz.
KB23