Kedves visszatérők: újra működik a regisztráció és az elfelejtett jelszó kiküldése

Politika

66 feliratkozó

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 22 007
Hangyányit manipulatív cím az Indextől:
Kommunikációs szakértő: Gattyán György megnyerheti a választást
És a szöveg, amit kifacsartak:
ha el akarunk vinni pár százalékot az ellenzéktől, főleg amikor az látszólag inaktív, akkor egy sikeres ember, médiaképes és jó üzenetekkel képes erre. Ezzel akár választást is lehet nyerni, persze nem magának.
 index.hu/belfold/2021/12/18/gattyan-gyorgy-marki-zay-peter-ruff-balint-fidesz-ellenzek/
Bravó!
nagylaza
Volt annak idején egy ilyen bulvárújság címlap, hogy

TÖMEGHALÁL

majd alatta sokkal kisebb betűkkel

lehetett volna...
Kampman
Nekem egy klasszikus Blikk cikk jut mindig eszembe: Dundika összetörte a telefonját - majdnem
Gyurma Pappa
Hefner medencéjében, vagy még a parton meló közben
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 219 — zászló zászló szív
ha el akarunk vinni pár százalékot az ellenzéktől, főleg amikor az látszólag inaktív, akkor egy sikeres ember, médiaképes és jó üzenetekkel képes erre. Ezzel akár választást is lehet nyerni, persze nem magának.
 index.hu/belfold/2021/12/18/gattyan-gyorgy-marki-zay-peter-ruff-balint-fidesz-ellenzek/
Bravó!
nagylaza

TÖMEGHALÁL

lehetett volna...
Kampman
Nekem egy klasszikus Blikk cikk jut mindig eszembe: Dundika összetörte a telefonját - majdnem

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 972
Bravó!
nagylaza

TÖMEGHALÁL

lehetett volna...
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 18 184 — beers & Packers
Bravó!
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Közben az RTL szerint gatyának pártja sincs a hakni kezdetén.
csipkelli
Én se találtam nyomát, pedig a múltkor azt mondta, hogy már bejegyezték.
botkával a gond az volt hogy nem akarta a bukott begyepesedett elitet
Negritis
Konkrétan: kérte a DK támogatását, de Fletó nélkül. Ami, lássuk be, elég vicces. Mint OV nélkül a Fidesz.
nagylaza
De azért 18 percet beszéltetik az atv-n. Elkezdtem görgetni, ki kapott ott ennyi időt. Aztán meguntam.
Még Bundás Andi meg Volner beugorhatna oda is. Ha már unják a hírtv-t.
több mint 4 éve
Közben az RTL szerint gatyának pártja sincs a hakni kezdetén.
csipkelli
Én se találtam nyomát, pedig a múltkor azt mondta, hogy már bejegyezték.
Negritis
Konkrétan: kérte a DK támogatását, de Fletó nélkül. Ami, lássuk be, elég vicces. Mint OV nélkül a Fidesz.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 233 — The Mathematician
Roppant érdekes. A 444-en kihozott kamufelmérés után ez:
 tenyek.hu/cikkek/szazadveg-marki-zay-peter-lefele-huzza-az-ellenzeket
Nehéz megállni konteó nélkül. Kérdés, hogy kívülről vagy belülről akarják-e megpuccsolni MZP-t. Vagy mindkettő. (Erre hajlok.)
Botkával is az volt a baj anno, hogy "nem hozza a számokat".
nagylaza

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nehéz megállni konteó nélkül. Kérdés, hogy kívülről vagy belülről akarják-e megpuccsolni MZP-t. Vagy mindkettő. (Erre hajlok.)
nagylaza
Belülről.

Ld Feri.
Amadeus
Általában a legegyszerűbb elmélet szokott bejönni.
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
nagylaza
Mindjárt jön a Feri.
Na de komolyan, szerintem relax. Itt a Völner, a gazda is ki fog derülni. Várom Kövér képét, hogy a sose járt házban vereti. Közben az RTL szerint gatyának pártja sincs a hakni kezdetén. Itt meccs van.
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 35 000
nagylaza
Belülről.

Ld Feri.
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Kibaszott mocskos játszma folyik, remélem, a 444 büszke arra, amihez asszisztált. (Azt hittem, ez a szerep az Indexnek van fenntartva.)
Hivatalosan is bejelentem, hogy úgy döntöttünk, aktivizáljuk pártunkat és elindulunk a 2022-es országgyűlési választáson – közölte az ATV-ben Gattyán György. Mindezt a vitatott, az ellenzéki összefogás támogatottságának zuhanásárt mutató közvélemény-kutatásra hivatkozva jelentette be a milliárdos
 telex.hu/valasztas-2022/2021/12/17/gattyan-hivatalosan-bejelentette-hogy-aktivizalja-partjat-es-elindul-a-2022-es-valasztasokon
nagylaza
Ezen mi a meglepő/idegeskednivaló?
Első hír után sejthető volt…
Ne szavazz rá!
Bár az ingyen livejasmin nem sokkal szarabb mint az ingyen sör, a sörkutyára mégis többen szavaznának innen is 😀
clbass
Már miért ne szavaznék rá? Digitalizálni akarja Magyarországot, és legfeljebb csak négy évig lenne miniszterelnök. Végre egy hiteles politikus, akiről lehet tudni, miből gazdagodott meg. Ha valaki, ő biztosan nem fog átverni. Szimpatikus, meggyőzött.
nagylaza
Aha.
Amadeus
Próbálok reménykedni abban, hogy senki nem vette komolyan, amit írtam.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Kibaszott mocskos játszma folyik, remélem, a 444 büszke arra, amihez asszisztált. (Azt hittem, ez a szerep az Indexnek van fenntartva.)
Hivatalosan is bejelentem, hogy úgy döntöttünk, aktivizáljuk pártunkat és elindulunk a 2022-es országgyűlési választáson – közölte az ATV-ben Gattyán György. Mindezt a vitatott, az ellenzéki összefogás támogatottságának zuhanásárt mutató közvélemény-kutatásra hivatkozva jelentette be a milliárdos
 telex.hu/valasztas-2022/2021/12/17/gattyan-hivatalosan-bejelentette-hogy-aktivizalja-partjat-es-elindul-a-2022-es-valasztasokon
nagylaza
Ne szavazz rá!
Bár az ingyen livejasmin nem sokkal szarabb mint az ingyen sör, a sörkutyára mégis többen szavaznának innen is 😀
clbass
Már miért ne szavaznék rá? Digitalizálni akarja Magyarországot, és legfeljebb csak négy évig lenne miniszterelnök. Végre egy hiteles politikus, akiről lehet tudni, miből gazdagodott meg. Ha valaki, ő biztosan nem fog átverni. Szimpatikus, meggyőzött.
nagylaza
Aha.
Amadeus
Mesélj már kérlek.
Múltkor is lógva hagytad a témát
Miért tartod egy idióta kókler fasznak?
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 35 000
nagylaza
Ne szavazz rá!
clbass
nagylaza
Aha.
több mint 4 éve
nagylaza
Ne szavazz rá!
clbass
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nagyon úgy néz ki, hogy egy megbízhatónak gondolt forrás csúnyán átbaszta a Magyarit. Nyilván én is csak tippelek, de ismerve magyar politikai életet, ez a legvalószínűbb. Beszélgettem szakmabeli ismerősökkel, még a Nézőpontnál sem mértek ekkora különbséget, pedig ott aztán mérnek mindent is 😀

Magyari meg nyilván próbálja menteni az arcát, de neki lehet most kéne egy 4 havi alkotói szabadság. Nagyon nagy szakmai hiba ez. Még ha ez is a valóság, akkor is: forrás nélkül nem hozol le ilyet, sőt főleg akkor nem.

Ács Danit nem veszed a 444 pozitívumai közé? Szerintem ő a legnagyobb pozitívum.
Jughead
De, persze, csak nem jutott eszembe.
Gyurma Pappa
a "belső közvéleménykutatási" hullámok láttán read only off:

Az a baj, hogy maga a politikai közvéleménykutatás egy kiszabott szürke szektor. Említettem már sztem korábban, de ismétlés a tudás mamája. Én jó pár évvel ezelőtt olvastam még anno amerikai, politikai közvéleménykutatást a Galluptól. Az eredmény ismertetéséhez legalább olyan terjedelmű módszertani útmutatót adtak, a feltett kérdésektől a mintavétel összetettségéig. Kis hazánkban jó pár éve a módszertant le tudják azzal, hogy "1.000 fős, reprezentatív mintavétellel, +-3,5% hibahatárral" esetleg hozzáteszik, hogy CATI, vagy személyes etc. megkérdezéssel. De a legutóbb belinkelt Némó nyomában"-os, "bubububuBuborék"-hoz nagyban hozzájárul az, amikor egy "közvéleménykutató" azt teszi a lábjegyzetbe: social media felmérés alapján. Ajánlom mindenki figyelmébe. De a "több hét alatt" zajló kvk-kat is fenntartással fogadnám. Elvégre egy kvk pillanatfelvétel, ill. időszakos pillanatfelvételekből kirajzolódó trendek kérdése.

Vagy véleménymanipulációké és/vagy politikai befolyásolásoké. Értsen ez alatt itt bárki, amit akar.

read only on.
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 173 — Saints fan
nagylaza
Ne szavazz rá!
több mint 4 éve
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 219 — zászló zászló szív
Nagyon úgy néz ki, hogy egy megbízhatónak gondolt forrás csúnyán átbaszta a Magyarit. Nyilván én is csak tippelek, de ismerve magyar politikai életet, ez a legvalószínűbb. Beszélgettem szakmabeli ismerősökkel, még a Nézőpontnál sem mértek ekkora különbséget, pedig ott aztán mérnek mindent is 😀

Magyari meg nyilván próbálja menteni az arcát, de neki lehet most kéne egy 4 havi alkotói szabadság. Nagyon nagy szakmai hiba ez. Még ha ez is a valóság, akkor is: forrás nélkül nem hozol le ilyet, sőt főleg akkor nem.

Ács Danit nem veszed a 444 pozitívumai közé? Szerintem ő a legnagyobb pozitívum.
Jughead
De, persze, csak nem jutott eszembe.

több mint 4 éve
Záveczzel az a bajom, hogy minden fasza, igényes, logikus kutatásukra jön valami irgalmatlan marhaság. Mondjuk bemérik az MSZP-t 9%ra mittomén az lmp-t meg 6-ra amikor hónapok óta a környéken nincs a két párt ezeknek a számoknak (példa kedvéért) szóval kilóg a lóláb meg a megrendelő. Kicsit olyan érzésem van, hogy a pártos kutatásokból fedezik a normálist. Szóval nálam feljebb vannak a többinél de lejjebb az említett kettőnél.
MC12
Lényegében ez történik.
Vannak belső használatra szánt kutatásaik, meg propaganda-célúak is.
Utóbbiakat fogod 3 naponta olvasni a választás előtti hónapokban.
Persze a végére ezeknek is közelíteniük kell a valósághoz, mert ha 10+%-os eltérések lennének a végeredményhez képest, az vállalhatatlanná tenné őket.
több mint 4 éve
A Klubrádióban nyilatkozott Magyari Péter, aki a Fidesz soha nem látott, bődületes megerősödését kihozó felmérésről írt a 444-en. Azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy ez nem egy lezárt, kész kutatás, hanem vannak benne „nyers adatok” is. Ugyanígy azt is el tudja képzelni, hogy akadhatnak vele szakmai gondok.
Akkor mi a fasznak írtál róla? Ha már írtál, miért tálaltad megbízható felmérésként?– kérdezte tőle lényegesen cizelláltabb formában Bolgár György.
Hát, azért, mert a kutatás (bármilyen is) eljutott az ellenzéki pártok vezetőihez, és úgy jutott el, hogy ez a valós helyzet.
Kunhalmi Ágnes erre üzent: a pártvezetőkhöz nem jutott el a kutatás, mégpedig azért nem, mert a stábtagok szűrőjén nem ment át. Annyira komolytalannak tartották, hogy nem küldték tovább. (Kunhalmi az ATV-ben elmondta, hogy a felmérést a jobbikos Iránytű Intézet készítette.)
Ez a történet minden elemében nagyon gáz.
több mint 4 éve
"Völnernél jóval befolyásosabb kormányzati politikus, akiről házon belül azt beszélik, hogy nem ápol túl jó viszonyt Pintér Sándor belügyminiszterrel."

hvg.hu/itthon/20211217_Schadl_a_telefonban_beszelt_a_titokzatos_gazdajarol_aki_nem_Volner

Kemény sztori.
Amadeus
Segítsetek már. Jól olvasom, hogy a miniszterelnök nem engedte letartóztatni?
gordon
Én nem találtam olyan részt, ami erre utalna.
nagylaza
"A Legfőbb Ügyészség közleményben cáfolta, hogy nem azért nem alkalmaztak kényszerintézkedést a korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított dr Völner Pál országgyűlési képviselővel (Fidesz-Kdnp) szemben, mert nem kaptak erre engedélyt a miniszterelnöktől, hanem mert nem is kértek hisz úgyse kaptak volna. Kérdésre az ügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség "mindig megfontolja, merheti-e tenni amit tennie kell", és hogy ezesetben "a belső igazodási kényszer felülírta az objektív nyomozati érdeket", de később ezen kijelentését freudi nyelvbotlásnak minősítette, mivel csak azt akarta közölni, hogy a fonyódi végrehajtót viszont le kellett tartóztatni, mert az ilyen korrupciós, sokgyanúsítottas, lehallgatásokkal tarkított, kiemelt ügyekben , különösen a nyomozás aktív szakaszában az automatikus."
gordon
Jó, de ez egy paródiának szánt FB-posztban van, nem a cikkben.
több mint 4 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 598 — JAFL Tampa GM
"Völnernél jóval befolyásosabb kormányzati politikus, akiről házon belül azt beszélik, hogy nem ápol túl jó viszonyt Pintér Sándor belügyminiszterrel."

hvg.hu/itthon/20211217_Schadl_a_telefonban_beszelt_a_titokzatos_gazdajarol_aki_nem_Volner

Kemény sztori.
Amadeus
gordon
nagylaza
"A Legfőbb Ügyészség közleményben cáfolta, hogy nem azért nem alkalmaztak kényszerintézkedést a korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított dr Völner Pál országgyűlési képviselővel (Fidesz-Kdnp) szemben, mert nem kaptak erre engedélyt a miniszterelnöktől, hanem mert nem is kértek hisz úgyse kaptak volna. Kérdésre az ügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség "mindig megfontolja, merheti-e tenni amit tennie kell", és hogy ezesetben "a belső igazodási kényszer felülírta az objektív nyomozati érdeket", de később ezen kijelentését freudi nyelvbotlásnak minősítette, mivel csak azt akarta közölni, hogy a fonyódi végrehajtót viszont le kellett tartóztatni, mert az ilyen korrupciós, sokgyanúsítottas, lehallgatásokkal tarkított, kiemelt ügyekben , különösen a nyomozás aktív szakaszában az automatikus."
több mint 4 éve

Kemény sztori.
Amadeus
gordon
több mint 4 éve
Remek, akkor megállapítottuk hogy a republikon is szar 😊 pár szó a világbékéről? 😊

Egyszerűbb egy pozitív listát állítani, idehaza a Mediánon és a Szazadvegen kívül senkinek nincs pénzügyi, szakmai erőforrása a rendszeres fugggetlen felmérésekhez. (Igen, a századvég profi és szakmailag nagyon jó anyagokat rak össze - csak nem nekünk hanem a központnak 😊 ) minden más kutató cég párt megrendelésekből meg akörüli oligarchák pénzéből él, így is kell kezelni őket.
MC12
2018. 04. 04.
Medián: Kétharmada lesz a Fidesznek
 index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/04/median_siman_ketharmada_lesz_a_fidesznek/
2018. 04. 08.
Medián: A Fidesz elveszítheti a kétharmadot
 444.hu/2018/04/08/median-a-fidesz-elveszitheti-a-ketharmadot
(Szívesen beszélgetek a világbékéről is.)
nagylaza
És a mediánnak egyébként igaza is lett. Ők voltak azok akik már márciusban mondogatták hogy érik a 2/3-ad, és az egyetlenek akik a mandátumbecslésben végig 133 fölé várták a fideszt, senki más, főleg nem az ilyen Low-butgetek mint a publicus vagy a republicon. Közhely, de igaz, hogy ők a magyar piacon a legjobbak, nem véletlen, hogy a piaci cégek jelentős része velük dolgoztat - mi is - ha normális nagymintás elemzést és kutatást akar. És nincs megmondva, hogy mással kell 😆
MC12
Persze, hogy igaza lett a Mediánnak. Hiszen az egyik felmérésben azt jósolta, hogy a Fidesznek kétharmada lesz, a másikban pedig azt, hogy nem lesz kétharmada. Valamelyik egész biztosan bejön, a tévedés lehetősége kizárt.
Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy a második felmérésben a Medián nem 133 mandátum fölé várta a Fideszt, hanem jóval alá: az előrejelzésben 124 fideszes mandátum szerepel.
nagylaza
És még ezzel is magasan a legjobb becslést adták 😊 mondjuk nem egészen értem mit akarsz ebből kihozni, hogy a Medián ugyanolyan szar mint a publicus? Vagy mi az állítás? Mert az egy meglehetősen széles konszenzus a szakmában, hogy a Mediánnak is vannak hibái, de messze a legminősegibb nagymintás kutatásokat végző cég.
MC12
Csak annyit: ha egy közvélemény-kutató (bármelyik) kihozza, hogy holnap bekapja a Nap a Földet, még nem feltétlenül kell kidobnod a jövő hétre szóló színházjegyedet.