Politika
46 feliratkozó
több mint 12 éve
Ennyire jónak azért nem sokan várták Romneyt szerintem.IgorNa ez számomra a meglepő, nem a vita tényleges lefolyása és kimenetele.
Kifejezettem hihetetlennek tartottam, amikor pár napja olyan pollokról jöttek hírek, hogy a megkérdezettek többsége (cirka 60 %-a) azt várja, hogy majd Obama "mossa fel" Romney-val a padlót.
Egyrészt ilyen előzetes várakozások mellett Romney szinte nem is veszíthetett. Legfeljebb csak akkor, ha a vitán valami irgalmatlan nagy butaságot mond. Ő nem tette meg ezt a szívességet, így szinte természetes, hogy győzött.
Másrészt tény (de ezek szerint nem túl nyilvánvaló), hogy Obama nem különösebben jó debater és szerintem habitusától nagyon is távol áll ez a szerep. Egy "ékesszóló" szónok nem okvetlenül lehengerlő vitapartner.
Ez szerintem nagyon igaz:
"Let’s face it: Obama just isn’t a good debater. Over and over again in 2007 and 2008, Hillary Clinton wiped the floor with him in debates, with Obama displaying the same maddening passivity he showed Wednesday night. But it never seemed to move the needle for Hillary. Nor was Obama that impressive against John McCain in the fall (although McCain himself wasn’t much better.) Obama was elected president despite being lousy in debates, so who’s to say he can’t be reelected with the same trait?"
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
csak és kizárólag 😊nem értek az USA politikához, de állítólag nagyot kapott itt Obama.Amadeus91Csak az USA-politikához nem értesz? 😛
Szabler
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
nem értek az USA politikához, de állítólag nagyot kapott itt Obama.Amadeus91Csak az USA-politikához nem értesz? 😛
Report all obscene mail to your Potsmaster!
több mint 12 éve
Igaza van Sobrinak, vélt vagy remélt hasznosság alapján nézve a politikát Sztálin, Pol Pot és Mao űzte a legjobban, szóval van még hova fejlődnünk.Én vagyok a hülye, hogy megpróbáltam veled ezt.zinedine5Válaszoltam vicesen, akkor válaszolok komolyan is.A Fidesz elképzelése a regisztrációról (előregisztráció 6 hónappal a választás elött, majd regisztáció, de csak személyesen vagy neten stb.) védhetetlen. Szerintük egyszerűbb, gyorsabb stb. Ez hazugság és szerintem védhetetlen.Én eddig még nem hallottam jó érvet a regisztrácó mellett."Sehol ne rotyogjon a gulyás" - nagyjából ez volt Kósa nertárs legerősebb érve a regisztráció mellett. De miért nem bír küldeni legalább egy k@rva levelet? Ígérem, nem főzök gulyást az okmányirodában.Védhetetlen (ahogy a Fidesz képzeli) az egész, de ahogy már írtam, aki el akarja hinni ezt a sok marhaságot, annak elegendőek ezek az érvek.zinedine5
www.origo.hu/itthon/20121004-kosakaracsony-vita-a-bibo-szakkollegiumban-a-valasztasi-eljarasrol.htmlDzsokijuing
De ettől lenne ez védhetetlen?
Sobri Jóska
zinedine5
Nem erkölcsileg kell nézni a regisztrációt, nem azt kell nézni ez jó vagy rossz.
A vélt vagy remélt hasznosságát kell nézni.
Ha egy 2/3-al nyertes kurzusnak az az érdeke, hogy hatalomban maradjon, de elkerülje a diktatúra látszatát, az alapjogok látványos korlátozását, akkor ez a regisztrációs rendszer elég hasznosnak sejlik.
Én nem akarok jósolgatni, hogy mi fog történni, de ha a Fidesz ismételten választást nyer, akkor sikeres volt a regisztráció.
És akkor ez az érv, hogy: ez tűnik a legoptimálisabb módszernek ahhoz, hogy a Fidesz ismételten választást nyerjen, máris egy jó érv, el kell fogadnod.
Egyébként ha van jobb ötleted a realitás talaján (tehát az nem ér, hogy kormányozzanak jobban, nőjön az életszínvonal, javuljon az általános közérzet, stb.) arra nézve, hogy miképp biztosítsa a Fidesz a választási győzelmét, pláne úgy, hogy ne kelljen koalíciósan kormányoznia a Jobbikkal, akkor hallgatom.
Mivel ez tűnik a legjobb ötletnek, ergo ez egy második jó érv a regisztráció mellett.Sobri Jóska
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
Mozart pár napja linkelte. 😀OK, de most komolyan, mit vártál?zinedine5Áfa emelést.Gyurma Pappa
"Nem, ők egyszerűn önmaguk legnagyobb ellenségei. Kormányzásnak nevezik a heti szintű politikai taktikázást, miközben teljesen minősíthetetlen színvonalon próbálnak létfontosságú kérdésekben dönteni. Amit ők gigászi küzdelemként élnek meg, az valójában csak a saját képességeikkel való birkózás. A valóságban csak egy felkészületlen csapat szerencsétlenkedik az általuk kormányzásnak nevezett színdarabban."
VV
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/matolcsy_bejelentest_tesz.173832.html
"2. bürokráciacsökkentő program: egyszerre kapnak nyugdíjat és bért is a közszférában dolgozók. Jövőre vagy nyugdíjat vagy bért kaphatnak."
most ezt a nyugdíj vagy bér dolgot nem értem. Ha fizetést kapsz nem fizetnek nyugdíjat belőle, vagy ha nyugdíjat kapsz nem fizetnek?
több mint 12 éve
Kori
1 169
A meglehetősen drága pénztárgépek beszerzése végül is megpörgeti a gazdaságot. Már csak elő kell írni, hogy céges autó nem lehet 3 évnél idősebb, cégnél számítógép/szoftver max. 2 éves lehet és így tovább, úgy elszáll a GDP, hogy ihaj.Az Matolcsy új csomagja továbbra is bizonytalan lábakon áll. Ez a pénztárgépes sztori kurva jó vicc, semmi több. Ezzel nem fog nőni az adóbeszedés hatékonysága. Elenyésző azok száma, akik programozható pénztárgépet használnak, mivel azok jó 700-1000 ezer forintba kerülnek, és a plázákon kívül kevesen engedik meg magunknak.OK, de most komolyan, mit vártál?zinedine5
A gond, hogy megint nem fogják fel: a pénz nem ott megy el, mert itt mondjuk 100 bolt csal el 10 millió áfát. A kisebb boltokban, a "be nem ütésekkel" 1000 bolt csal el 5 milliót. (Arányok, nem pontos számok, természetesen 😊 ). Ezek a boltok továbbra is vidáman nem fogják ütni a haveroknak a csavaros kiflit. Gyurma Pappa
több mint 12 éve
OK, de most komolyan, mit vártál?zinedine5Áfa emelést.
több mint 12 éve
Az Matolcsy új csomagja továbbra is bizonytalan lábakon áll. Ez a pénztárgépes sztori kurva jó vicc, semmi több. Ezzel nem fog nőni az adóbeszedés hatékonysága. Elenyésző azok száma, akik programozható pénztárgépet használnak, mivel azok jó 700-1000 ezer forintba kerülnek, és a plázákon kívül kevesen engedik meg magunknak.OK, de most komolyan, mit vártál?
A gond, hogy megint nem fogják fel: a pénz nem ott megy el, mert itt mondjuk 100 bolt csal el 10 millió áfát. A kisebb boltokban, a "be nem ütésekkel" 1000 bolt csal el 5 milliót. (Arányok, nem pontos számok, természetesen 😊 ). Ezek a boltok továbbra is vidáman nem fogják ütni a haveroknak a csavaros kiflit. Gyurma Pappa
több mint 12 éve
Az Matolcsy új csomagja továbbra is bizonytalan lábakon áll. Ez a pénztárgépes sztori kurva jó vicc, semmi több. Ezzel nem fog nőni az adóbeszedés hatékonysága. Elenyésző azok száma, akik programozható pénztárgépet használnak, mivel azok jó 700-1000 ezer forintba kerülnek, és a plázákon kívül kevesen engedik meg magunknak.A gond, hogy megint nem fogják fel: a pénz nem ott megy el, mert itt mondjuk 100 bolt csal el 10 millió áfát. A kisebb boltokban, a "be nem ütésekkel" 1000 bolt csal el 5 milliót. (Arányok, nem pontos számok, természetesen 😊 ). Ezek a boltok továbbra is vidáman nem fogják ütni a haveroknak a csavaros kiflit.
több mint 12 éve
Szájer:"Végülis magához a választás napján való szavazáshoz is kell teljesíteni egy abszolút minimumfeltételt: fel kell öltözni, és el kell sétálni az urnához. Igaz egyes paternalista felfogású véleményvezérek még ezt is az államra bíznák… Nos, még ha ehhez eggyel többször is kell felöltöznöm és néhány háztömböt sétálnom, én inkább szabadelvű maradok."
Ezt elolvasva egy gyülölködjünk topicba való megjegyzés jutott eszembe.
több mint 12 éve
penzcentrum.hu/karrier/115_ezer_forintos_minimalbert_javasolnak.1034150.htmlA munkástanácsok (lol lol lol) teljesen elmebeteg emberek gyülekezete. Ez volt az első gondolatom. Aztán rájöttem, hogy nem, csak ők is rajta vannak a fizetési listán. Aztán arra gondoltam, hogy talán mégse. Nem tudom melyik jobb.
Vannak olyan ágazatok, ahol így is nehezen termelik ki a járulékokat + a fekete pénzt, lásd építőipar. Ha lenne egy picike esze ezeknek az embereknek, akkor inkább a mihamarabbi jelentős járulékcsökkentést (nem annak látszatát, amit a munkahelyvédelmi akcióterv csinált) szorgalmaznák.
több mint 12 éve
A zsidós valószínűbb volt.Sobri JóskaVálasztási stratégiákról volt szó, az a valószínűbb, amelyik hatékonyabbnak látszik.
Csak elhatározás, döntés kérdése.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Ennyire jónak azért nem sokan várták Romneyt szerintem (én pl biztos nem, bár részben az is benne van hogy Obama volt túl passzív..), de igazából visszajött kicsit a versenybe, és van momentuma..Igen, ez tény. Egyrészt kíváncsi leszek az alelnöki vitára, kérdés, hogy Ryan mit tud majd kezdeni a saját területén kívüli témákkal. A harmadik elnöki vitán pedig elő fog kerülni a külpolitika, ami pedig borzasztó gyenge pontja Romneynak, és igazából ha addig nem tud valahogy 1-2 pontos előnyt kovácsolni ebből a vitából, akkor ott simán elvérezhet.
És az, hogy 67%-a őt látta jobbnak nagyon durva stat (asszem 84 óta nem volt, 60%+ fölötti szám)Igor
Nem tulajdonítok nagy jelentőséget ennek a vitának, a következő egy-két nap úgyis eldönti, hogy egyáltalán mennyi értelme volt azon kívül, hogy kiderült, Romney egy vitára fel tud készülni.
több mint 12 éve
Ennyire jónak azért nem sokan várták Romneyt szerintem (én pl biztos nem, bár részben az is benne van hogy Obama volt túl passzív..), de igazából visszajött kicsit a versenybe, és van momentuma..Ez pont nem volt érdekes vita, ráadásul Romney "területe" volt, ha szóba kerülnek külpolitikai kérdések, akkor sokkal rosszabb helyzetbe fog kerülni Romney. Obama szempontjából ez a vita elveszíthető volt, sőt.Gyurma PappaSimán nyerte a vitát, de too little, too late..Igor
nem értek az USA politikához, de állítólag nagyot kapott itt Obama.Amadeus91
És az, hogy 67%-a őt látta jobbnak nagyon durva stat (asszem 84 óta nem volt, 60%+ fölötti szám)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Ez pont nem volt érdekes vita, ráadásul Romney "területe" volt, ha szóba kerülnek külpolitikai kérdések, akkor sokkal rosszabb helyzetbe fog kerülni Romney. Obama szempontjából ez a vita elveszíthető volt, sőt.Simán nyerte a vitát, de too little, too late..Igor
több mint 12 éve
Simán nyerte a vitát, de too little, too late..
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Én vagyok a hülye, hogy megpróbáltam veled ezt.Válaszoltam vicesen, akkor válaszolok komolyan is.A Fidesz elképzelése a regisztrációról (előregisztráció 6 hónappal a választás elött, majd regisztáció, de csak személyesen vagy neten stb.) védhetetlen. Szerintük egyszerűbb, gyorsabb stb. Ez hazugság és szerintem védhetetlen.Én eddig még nem hallottam jó érvet a regisztrácó mellett."Sehol ne rotyogjon a gulyás" - nagyjából ez volt Kósa nertárs legerősebb érve a regisztráció mellett. De miért nem bír küldeni legalább egy k@rva levelet? Ígérem, nem főzök gulyást az okmányirodában.Védhetetlen (ahogy a Fidesz képzeli) az egész, de ahogy már írtam, aki el akarja hinni ezt a sok marhaságot, annak elegendőek ezek az érvek.zinedine5
www.origo.hu/itthon/20121004-kosakaracsony-vita-a-bibo-szakkollegiumban-a-valasztasi-eljarasrol.htmlDzsokijuing
Sobri Jóska
zinedine5
Nem erkölcsileg kell nézni a regisztrációt, nem azt kell nézni ez jó vagy rossz.
Ha egy 2/3-al nyertes kurzusnak az az érdeke, hogy hatalomban maradjon, de elkerülje a diktatúra látszatát, az alapjogok látványos korlátozását, akkor ez a regisztrációs rendszer elég hasznosnak sejlik.
Én nem akarok jósolgatni, hogy mi fog történni, de ha a Fidesz ismételten választást nyer, akkor sikeres volt a regisztráció.
És akkor ez az érv, hogy: ez tűnik a legoptimálisabb módszernek ahhoz, hogy a Fidesz ismételten választást nyerjen, máris egy jó érv, el kell fogadnod.
Egyébként ha van jobb ötleted a realitás talaján (tehát az nem ér, hogy kormányozzanak jobban, nőjön az életszínvonal, javuljon az általános közérzet, stb.) arra nézve, hogy miképp biztosítsa a Fidesz a választási győzelmét, pláne úgy, hogy ne kelljen koalíciósan kormányoznia a Jobbikkal, akkor hallgatom.
Mivel ez tűnik a legjobb ötletnek, ergo ez egy második jó érv a regisztráció mellett.Sobri Jóska
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
nem értek az USA politikához, de állítólag nagyot kapott itt Obama.
több mint 12 éve
A TEK náci szervezkedés bizonyítékaira bukkan a Jobbiknál, ezért betiltják a pártot. Ez még balról is hozna szavazatokat.A zsidós valószínűbb volt.
(Tudom, hogy 2014-ben a Fidesz 50+ %-át kívánnád, de nem mondok több tippet. 😉 )Atari
több mint 12 éve
A TEK náci szervezkedés bizonyítékaira bukkan a Jobbiknál, ezért betiltják a pártot. Ez még balról is hozna szavazatokat.(Tudom, hogy 2014-ben a Fidesz 50+ %-át kívánnád, de nem mondok több tippet. 😉 )
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Esetleg. De ennek a megvalósíthatósága elmarad a regisztrációétól teljesen.Egyébként ha van jobb ötleted a realitás talaján (tehát az nem ér, hogy kormányozzanak jobban, nőjön az életszínvonal, javuljon az általános közérzet, stb.) arra nézve, hogy miképp biztosítsa a Fidesz a választási győzelmét, pláne úgy, hogy ne kelljen koalíciósan kormányoznia a Jobbikkal, akkor hallgatom.Például ha minden jobbikos vezetőről kiderülne, hogy titokban zsidó?Atari
Valamint ezt a Fidesznek nem is áll módjában törvénybe foglalni.
De egy próbát megérne, tagadhatatlan.
több mint 12 éve
Egyébként ha van jobb ötleted a realitás talaján (tehát az nem ér, hogy kormányozzanak jobban, nőjön az életszínvonal, javuljon az általános közérzet, stb.) arra nézve, hogy miképp biztosítsa a Fidesz a választási győzelmét, pláne úgy, hogy ne kelljen koalíciósan kormányoznia a Jobbikkal, akkor hallgatom.Például ha minden jobbikos vezetőről kiderülne, hogy titokban zsidó?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Válaszoltam vicesen, akkor válaszolok komolyan is.A Fidesz elképzelése a regisztrációról (előregisztráció 6 hónappal a választás elött, majd regisztáció, de csak személyesen vagy neten stb.) védhetetlen. Szerintük egyszerűbb, gyorsabb stb. Ez hazugság és szerintem védhetetlen.Én eddig még nem hallottam jó érvet a regisztrácó mellett."Sehol ne rotyogjon a gulyás" - nagyjából ez volt Kósa nertárs legerősebb érve a regisztráció mellett. De miért nem bír küldeni legalább egy k@rva levelet? Ígérem, nem főzök gulyást az okmányirodában.Védhetetlen (ahogy a Fidesz képzeli) az egész, de ahogy már írtam, aki el akarja hinni ezt a sok marhaságot, annak elegendőek ezek az érvek.zinedine5
Sobri Jóska
zinedine5
Mivel ez tűnik a legjobb ötletnek, ergo ez egy második jó érv a regisztráció mellett.
több mint 12 éve
A Fidesz elképzelése a regisztrációról (előregisztráció 6 hónappal a választás elött, majd regisztáció, de csak személyesen vagy neten stb.) védhetetlen. Szerintük egyszerűbb, gyorsabb stb. Ez hazugság és szerintem védhetetlen.Én eddig még nem hallottam jó érvet a regisztrácó mellett."Sehol ne rotyogjon a gulyás" - nagyjából ez volt Kósa nertárs legerősebb érve a regisztráció mellett. De miért nem bír küldeni legalább egy k@rva levelet? Ígérem, nem főzök gulyást az okmányirodában.Védhetetlen (ahogy a Fidesz képzeli) az egész, de ahogy már írtam, aki el akarja hinni ezt a sok marhaságot, annak elegendőek ezek az érvek.zinedine5
Sobri Jóska
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
A pedagógus nyílt leveleTisztelt Debreceni Polgárok!
Az utóbbi hetekben heves vita alakult ki a debreceni lakosság és a
Dehusz közmunkásai között. A helyzet odáig fajult, hogy túllépte
városunk határait, az internetre is felkerült, csorbítva városunk jó
hírnevét. Ezért éreztem fontosnak, hogy levelet intézzek Önökhöz,
mivel a viták hátterében véleményem szerint az információhiány áll. Az
egyik tévhit az, hogy a Dehusz alkalmazásában tanulatlan, roma
származású állampolgárok vannak. Ez egyáltalán nincs így, ez a
létszámnak csak egy kis töredéke. A többség szakmával, érettségivel,
esetenként diplomával rendelkezik, akik már 20-30 évet ledolgoztak ,
de munkahelyük megszűnt, illetve olyan pályakezdők, akik
munkatapasztalat hiányában nem kapnak más munkalehetőséget. Ideje
lenne már szakítani azzal a sztereotípiával, hogy az utcaseprők
tanulatlan, lusta emberek. Sok vád éri a közmunkásokat amiatt, hogy
rezzenéstelen arccal sétálnak el a szemétkupacok mellett, ahelyett,
hogy összeszednék. Ez annyiban fedi a valóságot, hogy minden brigád
reggel megkapja a munkalapját, amin szerepel, hogy mely terület
rendbetételéért felelősek, hol kell elhelyezniük a megtelt zsákokat,
de az odavezető útvonalon csak áthaladnak, az egy másik munkanap vagy
egy másik brigád területe. Nem feladatuk a társasházak előkertjeinek,
üzletek, lépcsőházak előtti területeknek a takarítása, az a tulajdonos
vagy az üzemeltető dolga. Nem feladatuk az emberi vagy állati ürülék
és az állattetemek összeszedése sem, mivel ezek veszélyes hulladékok,
eltakarításuk speciális védőfelszerelést igényel a fertőzésveszély
miatt, ilyen kéréssel az erre illetékes hatóságot kell megkeresni. Sok
vád éri a közterület takarító közmunkásokat amiatt is, hogy leülnek,
lazsálnak munkaidőben, ahelyett, hogy dolgoznának. Valóban látni a
parkokban üldögélő brigádokat, mivel óránként 10 perc pihenőidőt
(hőségriadó esetén 20 percet) ír elő a munkavédelmi törvény, ennek
betartása kötelező a munkáltató részéről, nemcsak a Dehusznál, hanem
más munkahelyen is. Természetesen itt is vannak „lógósok”, de ők ezt
nem sárga mellényben teszik, hanem táskájukba rejtve azt, civil
öltözékben hagyják el a munkaterületet. Ők minden esetben fegyelmi
büntetésben részesülnek, ha a munkavezető észleli a hiányukat.
Mivel magam is a közterület takarító közmunkások soraiba tartozom,
kötelességemnek érzem megemlíteni azokat a debreceni lakosokat, akik
köszönetüket fejezik ki azért, mert rendbe tesszük lakóterületüket,
összeszedjük azt a sok hulladékot, amit szintén debreceni lakosok
szórnak szét városunk utcáin. Mi sem jobb bizonyíték arra, hogy
munkaidőben teszünk is valamit, a sok fekete hulladékzsák, amit az
utak mentén látnak elhelyezve. Naponta 3-400 zsák szemét is
összegyűlik a kezünk által a közterekről. Szeretnénk, ha Őnök is,
tisztelt debreceni polgárok, örülnének neki, hogy naponta 600 ember
gondoskodik városunk tisztaságának fenntartásáról. Kérjük, hogy
megalázó megjegyzések helyett segítsenek inkább nekünk. Segítsenek
abban, hogy ne kelljen éveken át ilyen csekély bérért dolgoznunk. Ha
van tudomásuk üres álláshelyekről, akkor ezt az információt ne a
családjukkal vagy a szomszédjukkal osszák meg, hanem jelentsék be a
munkaügyi központban, hogy onnan a megfelelő képzettségű munkaerőt
tudják kiközvetíteni a megüresedett munkahelyre. Kérjük, hogy
hallassák a szavukat, hogy minket is megillet ugyanaz a munkabér, mint
a más munkahelyen dolgozókat. Hallassák a szavukat, hogy mi is egy
összegben kapjuk meg a munkabérünket, nem heti 8 ezer forintonként,
amiből számlákat befizetni lehetetlen. Hallassák szavukat, hogy mi is
tudjuk felelősséggel kezelni a fizetésünket – azért mert dehuszos
sárga mellényt viselünk, még be tudjuk osztani a pénzünket, nem
költjük el az első napon a kocsmában vagy a játékgépek mellett.
Kérjük, hogy becsüljék meg a mi munkánkat is, mint bárki másét.
Figyeljenek a lakókörnyezetükben, hogy a lerakott zsákjainkat ne
szaggassák szét a guberálók, szétszórva azok tartalmát, megsemmisítve
aznapi munkánk eredményét.
Köszönöm, hogy megtiszteltek figyelmükkel, elolvasták a levelemet, és
a továbbiakban helyreáll a közöttünk megromlott kapcsolat.
Tisztelettel: Szarka Margit
okleveles általános iskolai tanító
drámapedagógus
szociális gondozó és ápoló
jelenleg utcaseprő-szemétszedő közmunkás