Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Mem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.
diverdoc
Hol írtam, hogy rád értettem? Miből olvastad ezt ki? Eddig tisztelettel beszéltem veled, nem tudom mit értettél félre.
Lecsó
Akkor félreértettem. bocsánat

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
... aki meg itt Európában él ...
Lecsó
En Angliaban egy paki negyedben elek. Mert ez a legolcsobb, es ok messze nem ciganyok azert, nem zavarjuk egymast (mi Kelet-Europaiak es ok).
Nem szarnak a vallasra. Alig par % ateista. Illetve nem tudok olyanrol, az itteni tobb tizezerbol ki mas vallasra valtott volna de vallasos marad. Pedig sok masod-, harmad-, stb. -generacios el koztuk (Britt szuletesu). Nem akarnak beolvadni. Ettol meg nem terroristak persze.
ulpianus
Ok, a szarnak a vallásra kicsit félreérthető volt. Úgy fogalmazok, hogy nem látom a sok millió vagy milliárd muszlimot, aki téríteni vagy ölni akarna a szúrák tanítása szerint.
De tényleg nem értem, miért kell egy ilyen beszélgetésben mindent szó szerint érteni, és mindent kétszer magyarázni. Annyit akartam vele mondani, hogy muszlim és muszlim más és más, és hogy széles a skála az ISIS-től a Londoni polgármesterig...
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Szaud Arabia a wahabita. Ez itt csak "Saudi-light", ahogy szokták mondani 😊
diverdoc
Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
sutianap
A közel-Kelet 20. századi története zanzásítva 😀
Kampman
Akkor emondom a közeljövőt is. Megjön a második Izrael Kurdisztán formájában, de hogy ne legyenek ojan boldogok bekapják a menekültek jórészét, havi 1000 dodós ellátással - ezzel el lesznek, vagy drótoznak ők is vagy gyöhet az állandó feszkó. Persze őÖrdögannyát ez bassza, ezér tovább önti a pént az Alkaloidába akik néha odapörkölnek Putyinnak is, Asszad maga az élőhalott, a kis geci törpök meg köszönik szépen, hogy épp sehun nem targetálják őket és boldogan nyomják tovább a pirosgombot. A lé megcsak dől, mer az ocsó olaj fölülír bármiféle filológiát....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Mem gondolnám hogy agresszív, intolerans és elmaradott lennék, azt meg főleg nem, hogy fenyegetés lennék a kultúránkra.
diverdoc
Hol írtam, hogy rád értettem? Miből olvastad ezt ki? Eddig tisztelettel beszéltem veled, nem tudom mit értettél félre.
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 119
diverdoc
Naja csak megin az angolok csinálták az egészet, Lőrinc nekiment a törököknek a király támogatásával, majd mikor asztalra került az ügy hirtelen egy teveszaros beduin szekta kerül az asztalközepére. Aztán kijáccák a bagdadi kártyát tíz évre mikor a demokratice bebuktatják az egészet. Mi a pékszarér, a legnagyobb király ott csücsül Jordániában, a család nagy része Istókhalmán, asszem csak egyet fütyülnének sorbaállna mindenki, ugyanis közvetlen prófétai ág, de nem mer nekünk középkor kell, egy szaroshugyos szaud. Off
sutianap
A közel-Kelet 20. századi története zanzásítva 😀

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
diverdoc

több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 727
 kepek.444.hu/2016/07/16/megtorlas-a-boszporusz-hidon

Íme egy ország aki vigyáz Európára, aki az Unió tagjai szeretnének lenni. A katonák a tömegbe lőnek, majd miután leteszik a fegyvert a tömeg meglincseli őket...
Klaci79
Nem gyanús ez a sztori egy kicsit?
Milyen béna puccskísérlet volt ez? Kb. 6 órán át tartott, pedig állítólag benne volt elég sok magas-rangú tiszt.
Azóta meg kirúgtak 3000 bírót, meg volt majdnem 3000 letartóztatás. Tehát hajnal óta 6000 ember ügyét meg tudták vizsgálni. Szombat délelőtt.
És valahogy jól jött ki belőle az elnök, aki már éjszaka arról beszélt, hogy így legalább felhatalmazása van a tisztogatáshoz.
zinedine5
Nem is akarok mást látni a dolgok mögé. Nekem ez így is szörnyű. Egy hete jöttem haza és mondjuk magam miatt nem aggódtam volna, azért a családom miatt biztosan. Eddig se szerettem ezt az Erdogan csókát, persze hogy ki az akiért a törökök odavannak az ő dolguk. Ettől függetlenül persze a puccsokat se szeretem. De hogy ennek az egyébként igen barátságos és kellemes országnak kurvára nincs semmi keresnivalója Európában, azt most már tisztán látom. Mondjuk egy Erdogan féle Törökország még Európának mindig jobb lehet, mint egy hatalmas bizonytalanság.
több mint 9 éve

Íme egy ország aki vigyáz Európára, aki az Unió tagjai szeretnének lenni. A katonák a tömegbe lőnek, majd miután leteszik a fegyvert a tömeg meglincseli őket...
Klaci79
Milyen béna puccskísérlet volt ez? Kb. 6 órán át tartott, pedig állítólag benne volt elég sok magas-rangú tiszt.
Azóta meg kirúgtak 3000 bírót, meg volt majdnem 3000 letartóztatás. Tehát hajnal óta 6000 ember ügyét meg tudták vizsgálni. Szombat délelőtt.
És valahogy jól jött ki belőle az elnök, aki már éjszaka arról beszélt, hogy így legalább felhatalmazása van a tisztogatáshoz.
zinedine5
Nyilvánvalóan kamu volt az egész, már akkor látszott, amikor a saját kijárási tilalmukat nem voltak képesek betartatni, plusz se a miniszterelnököt se Erdogant nem tudták elkapni. Szerintem Erdogan stratégái bepaliztak néhány ellenzéki érzelmű katonai vezetőt, hogy itt a nagy alkalom. Azt hiszem ezt nevezik false flag akciónak.

több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 295 — Ajmo Vatreni

Klaci79
több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton

több mint 9 éve
Hála Istennek Allahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Lecsó
Ebben tévedsz. Hihetetlen nagy különbség van egy átlag un "keresztény" és egy átlag un "muszlim" valláshoz, vallási parancsolatokhoz való viszonyában.

De mindegy részemről ezt befejeztem. Én a saját tapasztalataim alapján egy rendkívül veszélyes, agresszív, intoleráns, elmaradott vallásnak tartom, és féltem tőle a mi kultúránkat.
diverdoc
Doc annyit beismerhetnél, hogy te wahabista közegben vagy ami azér bőven messze esik a főcsapástól. S szerintem épp ez a fő baj, hogy a nyugat stratégiai partnere egy szélsőséges szekta, má rég előkellett volna bányászni a mekkai seriffet...

több mint 9 éve
Lecsó
En Angliaban egy paki negyedben elek. Mert ez a legolcsobb, es ok messze nem ciganyok azert, nem zavarjuk egymast (mi Kelet-Europaiak es ok).
Nem szarnak a vallasra. Alig par % ateista. Illetve nem tudok olyanrol, az itteni tobb tizezerbol ki mas vallasra valtott volna de vallasos marad. Pedig sok masod-, harmad-, stb. -generacios el koztuk (Britt szuletesu). Nem akarnak beolvadni. Ettol meg nem terroristak persze.
ulpianus
Kár volt kiszedned az eredeti utolsó mondatodat 😊. Én is így gondolom. Mint ahogy azt is hogy nem minden paki terrorista.

több mint 9 éve
És ha az utolsó mondatodban a vallás szót kicseréled emberekre, akkor is ugyanazt mondod?
Persze megértem, hogy az ember elsősorban a tapasztalatai alapján ítél. Pont ezért vitázunk itt, mert te ott tapasztalsz egy iszlámot és egy muszlim közösséget, aki meg itt Európában él, az meg tapasztal egy másikat. Az igazság valahol a kettő közt van.
Én meg a veszélyes agresszív, intoleráns elmaradott emberektől féltem a kultúránkat, legyenek bármilyen vallásúak.
Lecsó
Te ott Európában milyen muszlim közösségből szerzed a tapasztalataidat melyek ellentétesek az enyémekkel?
 www.nytimes.com/2016/04/12/opinion/the-islamic-state-of-molenbeek.html?_r=0

több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
Lecsó

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
És ha az utolsó mondatodban a vallás szót kicseréled emberekre, akkor is ugyanazt mondod?
Persze megértem, hogy az ember elsősorban a tapasztalatai alapján ítél. Pont ezért vitázunk itt, mert te ott tapasztalsz egy iszlámot és egy muszlim közösséget, aki meg itt Európában él, az meg tapasztal egy másikat. Az igazság valahol a kettő közt van.
Én meg a veszélyes agresszív, intoleráns elmaradott emberektől féltem a kultúránkat, legyenek bármilyen vallásúak.
több mint 9 éve
Hála Istennek Allahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Lecsó
Ebben tévedsz. Hihetetlen nagy különbség van egy átlag un "keresztény" és egy átlag un "muszlim" valláshoz, vallási parancsolatokhoz való viszonyában.

De mindegy részemről ezt befejeztem. Én a saját tapasztalataim alapján egy rendkívül veszélyes, agresszív, intoleráns, elmaradott vallásnak tartom, és féltem tőle a mi kultúránkat.

több mint 9 éve
Ok az iszlám célja ez.
A világ muszlimjainak a célja meg nem ez. Ha így vesszük, rosszul fogalmaztam.
Hála Istennek Allahnak akárkinek, a nagyon nagy többségük szarik a szúrákra. Dolgozni akar, békében leélni egy normális életet. Pont mint a keresztények nagy többsége, aki a mindennapokban szarik a Bibliára. Majd vasárnap meggyónja, oszt jónapot.
Ezért nincs értelme Kapman vízióinak. Mert hamarabb pusztítaná el a világot egy háború, mint hogy Európából Kalifátus lesz.
több mint 9 éve
...
diverdoc
Lecsó
Amit leírtam az kifejezetten az iszlámra és annak céljaira írtam, mert itt a "nem is érdemes vitatkozni de facto nem igaz" kijelentés hangzott el.Nem egyénekre, arabokra, pakisztániakra, hanem az iszlámra. Azok akik fedetlen fővel, kisminkelve járnak azok az iszlám szerint nem követik a tanítást, az haram, ahogy ők mondják. A hangulatkeltés az, hogy Ti megpróbáljátok ilyenkor mindig az "általánosítás bűnét" ránk sütni. Olvasd el mit írtam még egyszer, nem emberekről, hanem az iszlámról írtam. A Korán tanítását írtam le annak megerősítéséül, hogy igaz Kapman mondata. Nem írtam le mi a muszlimok dolga, csak azt írtam le ami a Koránban szerepel. Közel sem mindet, hisz mint írtam több mint száz ilyen jellegű van.
Lehet ezt hangulatkeltésnek felfogni, de el kell fogadni hogy ez tény, ezek így szerepelnek a szent könyvükben. Szunnakról lehet vitatkozni (ölik is egymást miatta), szúrákon nem. És igen ez egy olyan vallás ahol ez le van írva.
Nem, nem akartak még megölni (legalább is nem tudok róla), áttéríteni már igen. Iszlám ellenes tevékenység miatt (szóvá tettem, hogy az altatóorvosom műtét közben elment imádkozni és a beteg beleébredt a műtétbe, és az éber betegnek mivel feszített két kézzel kellett a beleit visszatartanom, és mivel az öt pillér egyike az ima SEMMILYEN kontextusban nem kritizálhatom) eljárás indult ellenem és meghurcoltak. Biztonságban nem érzem magam, kollégámat érthetetlen ok miatt most egy hónapja letartoztatták, útlevelét elkobozták nem tudjuk mi lesz vele. Családom már nincs is itt. Én pedig pont tegnap adtam be felmondásomat, és insha'allah felmondási idő leteltével itt hagyom őket és soha nem teszem be a lábam közéjük. Hát ennyit a hangulatkeltésről. Tudom mindenkinek nagyon sok, releváns tapasztalata van a muszlimokkal biztos én látom rosszul.
Eid mubarak habibi, salam

Szerkesztette: diverdoc

több mint 9 éve
...
diverdoc
Nézd, elfogadom, hogy ott dolgozóként más rálátásod van a dolgokra. Elhiszem amiket írsz a hétköznapokról, de te is megérthetnéd miről beszélünk, mielőtt hatásvadász módon beidézed a Korán összes hitetlenek legyilkolására vonatkozó részét.

Leírod, hogy de bizony a muszlimok dolga, hogy minden hitetlent elpusztítsanak, vagy legalább megtérítsenek. Ennek ellenére te ott élsz köztük évek óta családostul. És még sokan mások is. Mint ahogy itt köztünk a muszlimok, családostul. Téged miért nem akart még (remélem) senki megölni? Engem itt Mo-n miért nem akart még senki megtéríteni? Soha nem jött még hozzám senki, hogy beszélgessünk a Koránról, mert az a dolgom, hogy megtérítselek, vagy megöljelek. Jehova tanúi, a mormonok meg a helyi egyházadót szedő faszi hetente becsenget. Szóval be kellene látni, hogy egy vallást gyakorló milliárdos közösség nem egy homogén massza, hanem ugyanolyan társadalom, mint a "hitetlenek". Kezdve az IS fanatikusaitól a londoni plázákban grasszáló Converse cipős hidzsabos kisminkelt csajokon keresztül London polgármesteréig. Ha de facto igaz lenne Kapman mondata, akkor minden muszlimnak gyilkolnia kellene minden nap. Nem tartják be a Koránt szó szerint? Hát még az is lehet...
Szóval bocsáss meg, de ezek az idézetek megint arra jók, hogy hangulatot keltsenek, aki félni akar, vagy csak gyűlölködni, az megtalálja az indokot rá.
több mint 9 éve

több mint 9 éve
Szóval az EU megroppant, a britek kilépnek, nincs kompetens hang, aki az EU érdekei mentén politizálna, de engedjük be a törököket, egy olyan vezetővel, aki most kapott felhatalmazást, hogy méginkább vallásos irányba vigye el a kormányzását.
undisputedly
bízom benne, hogy ez valójában senkinek nem jut eszébe...inkább csak a mézesmadzag...nem is értem mi keresnivalójuk lenne az unióban, ha csak az adórendszerükre gondolok például, a hideg kiráz, pedig a magyarban is vannak érdekes dolgok
több mint 9 éve
arab csajök öltöznek farmerbe, meg mini szoknyába
peterk2005
Hát én még miniszoknyás arabot itt nem láttam. Se pakisztánit, se iránit, se indiait. Rövid szoknyát max fillipinoknál láttam (az sem miniszoknya). Farmer az van de 10-ből 9 nek az abaya takarja. Ritkán, ha nem a pupillajaból kell diagnosztizálnom és hozzájárul ő és a családja és megvizsgálhatom, akkor látom mi van az abaya alatt és télén tényleg néha van rajtuk farmer.
Fedetlen fejjel arab nő az itt 100-ból egy.
Ez vonatkozik az összes öböl országra, Quatar volt a legdurvább ebben a tekintetben, de pl Omanban is hasonlót tapasztalok. Szaud Arabiába nem teszem be a lábam, arról személyes tapasztalatom nincs, csak látom a szaudi nőket, akik ide jönnek pihenni (nyaralni) és ugy buliznak, hogy a nikabot leveszik (ezt egy safarin láttam). (most börtönöztek be 50 szaudi srácot ékszer viselés miatt mint nyugati ideologia követőit)
Feleségem, lányom sem hordhat itt rövid szoknyát, és vállukat is takarják.. Az én környékemen térd feletti rövidnadrágot én sem hordok (most pl 48 fok van)

MI van az arab világba költöző keresztényekkel? Nos, nekik szigetek épülnek Dubai-ban, ahol pontosan ugyanolyan nyaralókban nyaralhatnak, amilyenek mondjuk Floridában épülnek, és ott pont úgy élnek, ahogy Floridában tennék. De ne a gazdagokat nézzük, mi van az oda dolgozni kimenőkkel? Az ő gyerekeik is asszimilálódnak az ottani társadalomba, kultúrába? Elvétve. Döntő többségük még a nyelvet se tanulja meg, az meg szinte példa nélküli, hogy csadorba öltözzön, arabhoz menjen hozzá, átvegye a kultúrájukat. Szóval itt se nagyon látni azt az európa-halált amit leírni próbáltál.
peterk2005
Tévedsz
Rohadt nagy különbség van az ide költöző keresztények (rezidensek, expatok) és turisták között. A szigeteket a turistáknak építették, mert Dubai belőlük él, de még nekik sem ugyanaz mint egy europai, vagy floridai hotel. Csili-vili sokkal nagyobb, viszont tele megkötésekkel még a Palm Jumeirahn lévő Atlantiszban is. (kifejezetten az Atlantiszban volt személyes problémám ez miatt)És ez a legliberálisabb emirátus (Ajman mellett), mert Dubai a kereskedelemből és turizmusból él. Pl Sharjahban fanatikus iszlám törvények vannak, sajnos sokszor kell átmennem.
Mi van a kiköltöző keresztényekkel, és integrációjukkal? És az itt dolgozó keresztényekkel? Hát először is oda nem költözhetünk ahol a helyiek (locals, Emiratis) élnek, nem keverednek.
Megvannak az un "western" részek mint pl. Dubai Marina, Jumeira Lake Towers stb. Itt koncentralódik a nyugatiak zöme és ez a turista célpontok között szereplő csillogó villogó felhőkarcolós rész. A lakosság döntő többsége itt nem arab. Dubai Marinaban is 500 méterenként van mecset, viszont keresztény templom egy se (mondjuk a több mint egy millio dubai katolikusra egy templomot engedélyeztek). Mondjuk én Dubai Marinatól 50 km-re lakom. Ha nem a turista Dubait vesszük és az azzal szoros kapcsolatban lévő free zone-okat, és kereskedelmi központokat megdöbbennél. Gyerekeink nem tudnak integrálódni? Hát nem nagyon, még ha akarnánk se. De van egy rohadt nagy különbség: Ide minket behívtak működtetni a rendszerüket. Abban a pillanatban hogy nem hajtasz hasznot nekik, 48-órán belül kibasznak az országból. Itt nincsenek több generációs bevándorlók. Megszűnik a szponzoráltság (az enyém a dubai kormány, egészségügyi hivatala), mehetsz isten hírével. Tehát az itteni dolgozó expatok a munkájuk idejére vannak itt és nem letelepedési szándékkal. Arról nem is beszélve, hogy milyen rohadt bürokratikus kálvárián kell átmenni míg itt rezidens lehetsz (kezdve pl én esetemben a magyar külügyminisztériumon a bécsi emirátus követségen, az itteni bevándorlási hivatalon, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, belügyminisztériumon át). Nem tanuljuk meg a nyelvet. Ez így igaz. Mivel a dubai lakosság 10% helyi, 75% nem arab ezért nem az arab az elsődleges nyelv. Ha megkérdeznének melyik nyelvre lenne itt a legnagyobb szükségem az urdut mondanám. Példa nélküli hogy keresztény ittenihez menjen férjhez? Nem hiszem. Az én személyes ismerettségemben 5-6 magyar lány is van akinek itteni a férje. Mivel magyarok, néha összejárunk. Az egyiknek a férjével együtt búvárkodom. Mindegyik lány áttért egyébként. Otthon nem, de itt hijabot hord némelyik. (csador itt nincs, az Irán. itt a legdurvább az abaya nikábbal, csak a szem látszik)
Én nem keverném össze (és főleg nem analógia) az európai muszlim bevándorlókat a Dubaiban dolgozó keresztényekkel.

Amit szigetekről és hotelekről írtál, az inkább igaz egy másik muszlim országra, a Maldív-szigetekre

Szerkesztette: diverdoc

több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
Szóval az EU megroppant, a britek kilépnek, nincs kompetens hang, aki az EU érdekei mentén politizálna, de engedjük be a törököket, egy olyan vezetővel, aki most kapott felhatalmazást, hogy méginkább vallásos irányba vigye el a kormányzását.
több mint 9 éve
Sok olyan dolgot állítasz, ami nem igaz, szóval nem is érdemes vele vitázni... Csak egy példa:

"Az iszlám célja viszont az európai életmód és szokások teljes megváltoztatása, amit sajnos a nyugati liberálisok nem fognak fel (vagy nem akarnak felfogni), hogy ők nem egy szín akarnak lenni a multikulti szivárványban, hanem az egyetlen."

Ez de facto nem igaz.
Lecsó
De ez de facto igaz.
Olvasd el a koránt! Javaslom a késői, medinai szúrákat ahol átment harcosba a próféta. Még a lefejezésre és kézlevágásra is buzdit!!
A nyolcadik és kilencedik a legdurvább, de sok helyen találsz kifejezett utasítást az iszlám terjesztésére és egyetlenként való elfogadására. A koránban a a keresztény-zsidó kulturkör mint "Irás" birtokosaiként szerepelnek, szemben a "bálványimádókkal". Kifejezett utasítások szerepelnek ezek elpusztitására, megtérítésére. A korán BÁRMELY szavának megkérdőjelezése el nem fogadása számukra bűn (halálos). Ezeket a szúrákat is olvassák mind a mai napig az imák alatt (tilos mindennemű változtatás az eredeti szöveghez képest, tehát az archaikus arabot sem változtathatják meg) úgy, ahogy van, hogy kell minket gyilkolni. És mivel a Prófétától származik minden muszlimnak, az umma egészének,, ezt kötelező elfogadni.
Ha az iszlám (Allah iránti odaadás) oldaláról nézzük akkor az általad "de facto nem igaz"-nak titulált mondás kőkeményen igaz.

"Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért." 4:74
Ezzel (meg még jó pár hasonlóval) a mártírságót máris kecsegtetőnek látják.

"Nem egyenlőek a tétlenül ülő hívők - nem azok kik sérültek - azokkal, kik Allah útján törekvőek vagyonuk által, s életükkel. Előnyben részesíti Allah a vagyonuk és életük által törekvőket a tétlenül ülőkkel szemben egy fokozattal. S mindkettőnek megígérte Allah a jót. S Allah törekvőknek az ülőkkel szemben, hatalmas bért juttat" 4:95

Tehát van a harcos és a nem harcos muszlim, a korán szerint (Isten szava!!!), aki harcol az előrébb való.

"Sugallá Urad az angyaloknak: Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra." 8:12

"Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen hitetlenség, s legyen az egész hitvallás Allahé.” 8:39

"A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat." 9:5

Szóval nincs gond át is térhetünk

"Vágjátok le őket! Megfenyíti őket Allah kezeitek által, s Ő megzavarja őket, s pártfogol titeket ellenükben s ő begyógyítja a hívők népének kebelét"9:14

"Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak."

És ezt sorolhatnám még sokáig, de nincs kedvem, több mint 100 szúra buzdít a hitetlenek leölésére és az iszlám tűzzel-vassal történő terjesztésére, amíg az az egyetlen nem lesz. A Korán, a Próféta által közvetitve Allah szava, tehát az Iszlám szempontjából a legfontosabb irányadó.
Kapman mondata sajnos de facto igaz.

Ui: Ma van a hidzsra (Mohamed futása)évfordulója (622, jul 16.)

több mint 9 éve
De monthatok mostani példákat is. Most ért véget a foci EB, amire vagy 30-40 ezer magyar utazott ki Franciaországba. Ez ráadásul egy terrorszempontból kiemelten kockázatos esemény volt. Szerinted ebből a 30-40 ezerből hány embert foglalkoztatot odakint, szurkolás, szórakozás, esti városi csatangolás és piáló körút közben, hogy esetleg lelőhetik? Hát szerintem kábé nullát. Senkit. Persze, itthon szóba jött, de ténylegesen kizárt, hogy bármelyik tartott volna a dologtól, különben el se indul. De mondok mást. Egyiptomba, Tunéziába - azaz ARAB ORSZÁGOKBA - ma is ugyanannyi magyar jár nyaralni, mint tíz éve. Az ismerősem közül is sokan. És bár a terrorveszély itt is szóba kerül, de összességében nem okoz nekik nagyobb fejfájást, mint az, hogy milyen nyavaját kaphatnak el, ha nem vigyáznak, hogy mit, hogy esznek-isznak. Na, ennyire félünk valójában,ennyire érint bennünket a probléma a hétköznapokban.
peterk2005
Azért volt itt a Soccer topikban is néhány tag, akik írták, hogy hát ők tervezték, hogy kimennek az EB-re, de a biztonságra való tekintettel inkább nem. Szóval mégiscsak volt némi hatással az európai emberek életére annak, ami történt.Az már más kérdés, hogy a terrorizmusnak éppen az az egyik ismérve, hogy ott csapnak le, ahol nem számítanak rá, mert úgy nagyobb a sokk, ezért nem volt rá sok esély, hogy ott fogak csinálni valamit.

Komolyan azt gondolod, hogy az a létszámában marginális kisebbség, aki így gondolkodik - mert ők a muszlimok között is ugyanolyan marginális kisebbség, mint nálunk keresztények között az agymosott, erőszakos hitlerista náci imádók -, szóval, hogy ez a kisebbség ilyen hatással tudna lenni a milliószor akkora többségre?
peterk2005
Túl azon, hogy nem vagyok 100%-ig meggyőződve arról, hogy a számunkra radikális világnézetűek marginális kisebbségnek számítanának a muszlim világon belül, a történelem tele van példákkal arról, hogy egy agresszív kisebbség hogyan kényszeríti rá az akaratát a többségre. Lásd az egyik párizsi merénylőt, aki a merénylet után Európa legkeresettebb személyeként hónapokig rejtőzködött Brüsszel egyik muszlimok lakta városrészében, a belga főügyész szerint is az ottani közösség támogatásával, akik vagy félelemből, vagy szimpátiából, de nem dobták fel. Nem tudom, melyik a rosszabb eshetőség.

Én őszintén kívánom, hogy azoknak legyen igaza, akik itt ellentmondanak nekem. Most mondanám, hogy ellenkező esetben meghívtok egy korsó sörre, de akkor már úgyse lesz legális az alkohol 😀