USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Nem tudom az USA-ban hogy van a szabályozás de én olyanról tudok hogy van egy "lépcső" ahogy bevetheti az eszközeit a rendfenntartó, és ha jól tudom halálos eszközt csak akkor alkalmazhat ha ténylegesen fennáll a lehetősége annak hogy rá is ilyen eszközzel támadnak.Hahahaha.
davemayer
Milyen jó lenne, ha ez valóban így is lenne.. kár hogy nincs így.
És igazából az a legnagyobb gond, hogy utána mindig felmentik a rendőrt - így pedig gyakorlatilag nincs semmi konzenkvenciája a dolognak...
en.wikipedia.org/wiki/List_of_incidents_of_civil_unrest_in_the_United_States
ez talán még jobb link:
en.wikipedia.org/wiki/Mass_racial_violence_in_the_United_States
Egyetlen esetről tudok, az Oscar Grant sztori, ahol börtönt kapott a fickó - 2 évet (az anti-chibo büntetést, a legkevesebbet ami adható) ja és még abból is levontak 5 hónapot duplázva (ami amúgy bevett állami gyakorlat volt, de nyilván nem vette ki jól magát)
Persze a 3 milliós bailt (ami egyébként korrekt összeg volt) simán összedobta a rendőrszakszervezet a srácnak... vicc.
Nagyon nagyon nagyon kíváncsi leszek, mi leszek a George Floyd ügyben... illúzióim nincsenek.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
én nem mondom ezt, sosem mondtam. sztem mindkettő választás szoros volt, és ha akkor Clinton, most meg Trump picit jobban taktikázik akkor simán nyerhetett volna mindkét vesztes, sőt mindkettő magának köszönheti egyértelműen (HC rosszul mérte fel a rozsdaövezetet, Trump meg kriminálisan rosszul kezelte a covidbácsit, ha nincs covid vagy legalább nem mond hülyeségeket róla akkor sztem megnyerte volna).Ok, landslide victory volt 😊A valasztast ugyan egy hajszallal elveszitette,ajjajjj, here we go.
undisputedly
csebi
undisputedly
csak kicsit fura, hogy a 4 évvel ezelőtti választásnál vmi hasonló jelzőt használtál most a választások előtt, hogy Trump milyen magabiztosan nyert, most meg hajszálat hozol fel. nem korrekt.
btw: példaként említeni, hogy mekkora siker volt pl az SC bírók kinevezése. hát a legutolsó az egy olyan dolog volt, aminél jobban kritizált dolog nem nagyon lesz sztem, ráadásul jogosan. A pártja olyan szinten beleállt 4 évvel korábban, mikor Barack meg akarta ezt húzni, hogy elképesztő volt, kb az amerikai demokrácia halálát festették fel. Most meg ezt hatalmas sikerként értékelni, hogy ők Trumppal az élen megtették, amit 4 évvel korábban elképesztően kritizáltak, háát ez is érdekes dolog.
ettől függetlenül vannak pozitív része az elnökösködésének, ezt sem vitatom. kár, hogy a hülyesége miatt, nem erre fognak emlékezni hosszútávon sem.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Nem tudom, ez perspektiva kerdese. En az egyetlen pozitivumot abban latom ezzel kapcsolatban, hogy szinte biztosan nem mergezi tovabb a jobboldalt Ivanka meg a ferje.Trump meg kb. szamkivetett lesz a hatralevo eleteben, a mostani belha utan mar csak kiralycsinalo sem lehet a hatterbol, nem igen fogjak az endorsementjet keresni.Tisztára mint a mesékben, a "főhős" elnyeri végső jutalmát 😀
undisputedly
you love to see it
Borbinho
több mint 3 éve
Trump meg kb. szamkivetett lesz a hatralevo eleteben, a mostani belha utan mar csak kiralycsinalo sem lehet a hatterbol, nem igen fogjak az endorsementjet keresni.Tisztára mint a mesékben, a "főhős" elnyeri végső jutalmát 😀
undisputedly
you love to see it
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 3 éve
A demografiai valtozasok (egyre tobb fekete, barna bevandorlo, populacio) mar egy joideje nyiltan mutatjak, hogy a klasszikus Republikanusi bazis fogyasban van, a demokratak meg kisajatitottak maguknak a feketeket es a tobbi ksiebbseget. Feketek kozott valami 90-10 szerintem az arany, ami boduletes.megjegyzem az nem kisajátítás hogy a repik nem tudtak olyasmivel kampányolni ami a színes bőrűek számára vonzó lett volna
undisputedly
Cuchulain82
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Bush ugye elkepesztoen rossz kepet hagyott maga utan. Az egyik leginkompetensebb elnok volt a tortenelemben. Plusz mocsok modon korrupt is. Ehhez kepest a balos media az elmult par evben tisztara mosta a nevet. Ugye volt az az Ellen-es sztori ami mutatja, hogy nem lettek ori barik a baloldallal, de pl Obama meg a felesege az elmult 1-2 evben is tobbszor beszeltek rola mennyire szeretik a Bushekat, mekkora a tisztelet stb.Hawley szenator mondta jol tegnap, amikor valami olyasmit nyilatkozott, hogy arra keri a kolelgait, Trumptol valo eltavolodasuk ne jelentse azt, hogy az adminisztracio elozo 4 eves eredmenyeitol is eltavolodnak.Azért Bush-nál szerintem nagyon nem csak a szépre emlékszik mindenki 😀
A GOP es a jobboldal most veszettul kuzd azert, hogy ezek az eredmenyek valahogy fuggetlenitodjenek Trump szemelyi kultuszatol es a Capitol Hill balhetol.
A demografiai valtozasok (egyre tobb fekete, barna bevandorlo, populacio) mar egy joideje nyiltan mutatjak, hogy a klasszikus Republikanusi bazis fogyasban van, a demokratak meg kisajatitottak maguknak a feketeket es a tobbi ksiebbseget. Feketek kozott valami 90-10 szerintem az arany, ami boduletes.
Na Trump es a populizmusa partpolitikailag ebben hozott egy nagyon nagy fejlodest a GOP-nak. A mostani valasztason sokkal tobb kisebbsegi szavazott rajuk, mint korabban, es a valahogy mainstreamebb is lett kisebbsegikent GOP-pal szimpatizalni. Ezen tul rengeteg aktivistat is szereztek, sokan ereztek ugy, hogy reszesei, alakitoi a torteneseknek Trumpon keresztul, igy rengetegen lettek aktivan segitoi a kampanyainak, vagy lettek amator politikai aktivistak.
A valasztast ugyan egy hajszallal elveszitette, de a rengeteg botrany es COVID valsag miatt bizonyos szemszogbol nezve ez meg igy is szep eredmeny volt. Kb. 49-51%.
Trump ha visszavonult volna csendben, ugyanazt az utat jarhatta volna be, mint Bush. Nevezetesen, hogy 10 ev mulva mar mindenki csak a jora emlekezett volna vele kapcsoaltban, de azt hiszem Trump sejtette, hogy a kora miatt mar annyira nem dolhet hatra.
3 Legfelsobb birososagi kinevezes, a nyugati szovetsegi rendszer amerikara nezve kedvezobbe alakitasa, kereskedelmi szerzodesek ujratargyalasa, adoreform stb. Azert voltak ebben a 4 evben nagyon szep es szuksegszeru dolgok. amerika osszessegeben erosebb lett kifele a belpolitikai zurzavar terhere is. Mas kerdes, hogy szerintem USA hanyatlik, es a kovetkezo 50 ev sem arrol fog szolni, hogy visszater regi pompajaba, hanem arrol, hogy meginkabb sulyt veszit korabbi onmagahoz kepest.
A GOP-ban viszont van tobb alak is akik 4 ev mulva jol mutatnak jeloltkent. DeSantis (florida jelenlegi kormanyzoja), Hawley (szenator Missouribol), Kristi Noem (South Dakota kormanyzoja) vagy a legnagyobb haszonleso Ted Cruz. Azt remelem, hogy nem az establishment kuldi a jeloltet, mert ott Nikki Haley lenne a befuto.
Amugy egy Mike Pence-t is el tudnek kepzelni, habar o nem eleg karizmatikus.
undisputedly
warr_b
Trump meg kb. szamkivetett lesz a hatralevo eleteben, a mostani belha utan mar csak kiralycsinalo sem lehet a hatterbol, nem igen fogjak az endorsementjet keresni, de az a tisztes, nyugis allapot se igen lesz meg.
Ok, landslide victory volt 😊A valasztast ugyan egy hajszallal elveszitette,ajjajjj, here we go.
undisputedly
csebi
Szerkesztette: undisputedly
több mint 3 éve
Cuchulain82
985
A demografiai valtozasok (egyre tobb fekete, barna bevandorlo, populacio) mar egy joideje nyiltan mutatjak, hogy a klasszikus Republikanusi bazis fogyasban van, a demokratak meg kisajatitottak maguknak a feketeket es a tobbi ksiebbseget. Feketek kozott valami 90-10 szerintem az arany, ami boduletes.megjegyzem az nem kisajátítás hogy a repik nem tudtak olyasmivel kampányolni ami a színes bőrűek számára vonzó lett volna
undisputedly
több mint 3 éve
Hawley szenator mondta jol tegnap, amikor valami olyasmit nyilatkozott, hogy arra keri a kolelgait, Trumptol valo eltavolodasuk ne jelentse azt, hogy az adminisztracio elozo 4 eves eredmenyeitol is eltavolodnak.Azért Bush-nál szerintem nagyon nem csak a szépre emlékszik mindenki 😀
A GOP es a jobboldal most veszettul kuzd azert, hogy ezek az eredmenyek valahogy fuggetlenitodjenek Trump szemelyi kultuszatol es a Capitol Hill balhetol.
A demografiai valtozasok (egyre tobb fekete, barna bevandorlo, populacio) mar egy joideje nyiltan mutatjak, hogy a klasszikus Republikanusi bazis fogyasban van, a demokratak meg kisajatitottak maguknak a feketeket es a tobbi ksiebbseget. Feketek kozott valami 90-10 szerintem az arany, ami boduletes.
Na Trump es a populizmusa partpolitikailag ebben hozott egy nagyon nagy fejlodest a GOP-nak. A mostani valasztason sokkal tobb kisebbsegi szavazott rajuk, mint korabban, es a valahogy mainstreamebb is lett kisebbsegikent GOP-pal szimpatizalni. Ezen tul rengeteg aktivistat is szereztek, sokan ereztek ugy, hogy reszesei, alakitoi a torteneseknek Trumpon keresztul, igy rengetegen lettek aktivan segitoi a kampanyainak, vagy lettek amator politikai aktivistak.
A valasztast ugyan egy hajszallal elveszitette, de a rengeteg botrany es COVID valsag miatt bizonyos szemszogbol nezve ez meg igy is szep eredmeny volt. Kb. 49-51%.
Trump ha visszavonult volna csendben, ugyanazt az utat jarhatta volna be, mint Bush. Nevezetesen, hogy 10 ev mulva mar mindenki csak a jora emlekezett volna vele kapcsoaltban, de azt hiszem Trump sejtette, hogy a kora miatt mar annyira nem dolhet hatra.
3 Legfelsobb birososagi kinevezes, a nyugati szovetsegi rendszer amerikara nezve kedvezobbe alakitasa, kereskedelmi szerzodesek ujratargyalasa, adoreform stb. Azert voltak ebben a 4 evben nagyon szep es szuksegszeru dolgok. amerika osszessegeben erosebb lett kifele a belpolitikai zurzavar terhere is. Mas kerdes, hogy szerintem USA hanyatlik, es a kovetkezo 50 ev sem arrol fog szolni, hogy visszater regi pompajaba, hanem arrol, hogy meginkabb sulyt veszit korabbi onmagahoz kepest.
A GOP-ban viszont van tobb alak is akik 4 ev mulva jol mutatnak jeloltkent. DeSantis (florida jelenlegi kormanyzoja), Hawley (szenator Missouribol), Kristi Noem (South Dakota kormanyzoja) vagy a legnagyobb haszonleso Ted Cruz. Azt remelem, hogy nem az establishment kuldi a jeloltet, mert ott Nikki Haley lenne a befuto.
undisputedly
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
A valasztast ugyan egy hajszallal elveszitette,ajjajjj, here we go.
undisputedly
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve
Hawley szenator mondta jol tegnap, amikor valami olyasmit nyilatkozott, hogy arra keri a kolelgait, Trumptol valo eltavolodasuk ne jelentse azt, hogy az adminisztracio elozo 4 eves eredmenyeitol is eltavolodnak.A GOP es a jobboldal most veszettul kuzd azert, hogy ezek az eredmenyek valahogy fuggetlenitodjenek Trump szemelyi kultuszatol es a Capitol Hill balhetol.
több mint 3 éve
csak félreértelmezték a hagyományörzéstez régóta fennálló problem, ahogy a szélső-szélsőjobb beszivárog a katonai, rendőri szervekbe - tán épp a németeknél volt legutóbb botrány, hogy a különleges egységek bizonyos csapattestei nem mindennapi ideológiával mentek neki a napi munkájuknakLemondatták a Capitolium biztonsági főnökét az elcseszett védekezés miatt. A hírek szerint visszautasította a Pentagon felajánlott segítségét a tüntetés előtt. Plusz egy rendőrük belehalt a zavargás során szerzett sérüléseibe.valami olyasmit olvastam hogy a DC rendőri szakszervezet tagja vmi nagyobb Trump támogató csoportnak
ender1112
nemtom hogy twitteren vagy redditen és nem is találom
majd megpróbálom megkeresni
viszont ez magyarázná hogy miért volt fontosabb szelfizni mint megállítani őket
Negritis
sutianap
több mint 3 éve
persze, csak ugye az hogy a rendőrség döntően Trump/Rep érzelmiségű az magyarázza hogy mikor a mozgássérültek a Medicare miatt tüntetnek azokat szétverik és akit tudnak egyből elvisznek és letartóztatnakez régóta fennálló problem, ahogy a szélső-szélsőjobb beszivárog a katonai, rendőri szervekbe - tán épp a németeknél volt legutóbb botrány, hogy a különleges egységek bizonyos csapattestei nem mindennapi ideológiával mentek neki a napi munkájuknakLemondatták a Capitolium biztonsági főnökét az elcseszett védekezés miatt. A hírek szerint visszautasította a Pentagon felajánlott segítségét a tüntetés előtt. Plusz egy rendőrük belehalt a zavargás során szerzett sérüléseibe.valami olyasmit olvastam hogy a DC rendőri szakszervezet tagja vmi nagyobb Trump támogató csoportnak
ender1112
Negritis
sutianap
itt viszont még a szelfizés is megy
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
ez régóta fennálló problem, ahogy a szélső-szélsőjobb beszivárog a katonai, rendőri szervekbe - tán épp a németeknél volt legutóbb botrány, hogy a különleges egységek bizonyos csapattestei nem mindennapi ideológiával mentek neki a napi munkájuknakLemondatták a Capitolium biztonsági főnökét az elcseszett védekezés miatt. A hírek szerint visszautasította a Pentagon felajánlott segítségét a tüntetés előtt. Plusz egy rendőrük belehalt a zavargás során szerzett sérüléseibe.valami olyasmit olvastam hogy a DC rendőri szakszervezet tagja vmi nagyobb Trump támogató csoportnak
ender1112
Negritis
több mint 3 éve
Lemondatták a Capitolium biztonsági főnökét az elcseszett védekezés miatt. A hírek szerint visszautasította a Pentagon felajánlott segítségét a tüntetés előtt. Plusz egy rendőrük belehalt a zavargás során szerzett sérüléseibe.valami olyasmit olvastam hogy a DC rendőri szakszervezet tagja vmi nagyobb Trump támogató csoportnak
ender1112
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Lemondatták a Capitolium biztonsági főnökét az elcseszett védekezés miatt. A hírek szerint visszautasította a Pentagon felajánlott segítségét a tüntetés előtt. Plusz egy rendőrük belehalt a zavargás során szerzett sérüléseibe.
több mint 3 éve
amúgy kicsit pepitában, de ezekről az eseményekről csak nekem jutott eszembe a Homeland egy bizonyos része? nem konkrétan az, hogy egy közintézményt megtámadnak hanem, hogy egy pali, aki össze-visszabeszél a hülye hallgatóságához, akik ezt véresen komolyan veszik, majd jó kis lövöldözés lesz belőle jó sok áldozattal.
több mint 3 éve
Annyiban védhető a nő lelövése (amit írt más is tegnap, tényleg bocs, hogy most hirtelen nem tudom ki), hogy nem Joe bácsi kerti lakjába mászott éppen be.persze merha odamászik Joebá felszólítás nélkül lelövi
NB2
több mint 3 éve
Annyiban védhető a nő lelövése (amit írt más is tegnap, tényleg bocs, hogy most hirtelen nem tudom ki), hogy nem Joe bácsi kerti lakjába mászott éppen be.
több mint 3 éve
pfefe8
1 203
A világ legrosszabban képzett rendőrsége az övék. Nem véletlen hogy ennyi haláleset és súlyos sérülés történik az intézkedéseik közben. Csak az erőből értenek , tisztelet a kivételnek.
Steelers fan
több mint 3 éve
1. "Az egyértelműen, tisztán" nyugodtan javítsd ki vélhetőenre2. Nem tudom az USA-ban hogy van a szabályozás de én olyanról tudok hogy van egy "lépcső" ahogy bevetheti az eszközeit a rendfenntartó, és ha jól tudom halálos eszközt csak akkor alkalmazhat ha ténylegesen fennáll a lehetősége annak hogy rá is ilyen eszközzel támadnak. Ebböl következően nem lehet ugyanannak venni az igazoltatásnál felszólítás ellenére sötétben matató illetve akár fenyegető mozdulatot tevő és azt ha valaki bemászik éppen valahova.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Hány olyan tüntetés-sorozatot tudsz mondani az elmúlt 50 évből, ami olyan eset után robbant ki, ami egyértelműen, tisztán jogszerű volt?Hahaha ezt te sem gondolod komolyanPersze betörés, de vajon ha ősszel a lootolokat is így lőtték volna le, most mi lenne?Ha egyértelműen jogszerűen teszik, akkor semmi. De mondok jobbat: ha egyértelműen jogszerűen lövik le Floydot, akkor az egész tüntetéshullám se történt volna meg.
NB2
peterk2005
davemayer
Nálam akkor lett volna jogos a nő lelövése ha egyértelműen fenyegetően lép fel fegyverrel vagy erre utaló magatartást tesz (pl pisztolyt imitálva mutogat befele), de az hogy be akar mászni... leütöm, lesokkolom, esetleg vállon lövöm de nem ölöm megJó helyen tapogatod a problémát. A "jogos"-t ugye abban az értelemben nincs értelme felvetni, hogy a törvény szerint jogszerű legyen, mert a törvények alapján minden valószínűséggel ez az eset jogszerű volt. Úgy van értelme a "jogos" felvetésének, hogy a törvény szerint jogszerű legyen és egyúttal szükségszerű is, azaz más / nem halálos megoldásra nem volt lehetőség.
davemayer
Ha utóbbiról beszélünk, akkor vastagon egyetértek. Az lenne a kívánatos, hogy a jog adja meg a zöld lámpát az erőszak alkalmazására a rendfenntartónak (rendőrnek, ügynöknek, katonának), hogy az ne legyen eszköztelen. De egyúttal várja el, hogy életet csak akkor támadjon, ha azon felül, hogy a jog megengedi, nincs is más, nem halálos megoldási lehetőség.
A kutya ott van elásva, hogy ez az elv csak akkor tud működni úgy, hogy a társadalom el is fogadja, ha mindenkivel szemben így működik. Aki nem fenyeget életet, azzal szemben nincs halálos eszközhasználat, mindegy, hogy éppen a parlament épületében egy ablakon próbál bemászni, vagy az utcasarkon letartóztatják, mert gyanúsan viselkedik. Vagy akár a fehér felsőbbrendűséget hirdető szétvarrt kukluxklános. Vagy a fehér elnyomásban vakon hívő fekete szélsőséges. Mindegy kiről van szó, mindegy, hogy ellenszenves vagy rokonszenves, amíg nem fenyeget egyértelműen halálosan, addig nem oltjuk ki az életét.
(Megj.: Meg kell dolgozni azért, hogy a helyes ponton húzzuk meg a határt, mert figyelembe kell venni mindenkinek az érdekét. Az intézkedő rendfenntartóét is és azért is aki ellen intézkedik. Nem is biztos, hogy mindig sikerül megtalálni, de csak úgy van rá esély, ha mindenki erre törekszik. Komolyan. Nem csak egyik, vagy másik esetben, hanem mindig.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nálam akkor lett volna jogos a nő lelövése ha egyértelműen fenyegetően lép fel fegyverrel vagy erre utaló magatartást tesz (pl pisztolyt imitálva mutogat befele), de az hogy be akar mászni... leütöm, lesokkolom, esetleg vállon lövöm de nem ölöm megÉn továbbra is azt mondom ez a logikus számomra is, ahogy számodra.
davemayer
De neki valószínűleg annyi volt a parancsa, hogy állítsa meg azt aki be akar jönni. Lelőtte, valószínűleg nem megölni akarta csak megállítani így sikerült.
Felelősségre szerintem nem vonható a munkáját végezte.
több mint 3 éve
Nálam akkor lett volna jogos a nő lelövése ha egyértelműen fenyegetően lép fel fegyverrel vagy erre utaló magatartást tesz (pl pisztolyt imitálva mutogat befele), de az hogy be akar mászni... leütöm, lesokkolom, esetleg vállon lövöm de nem ölöm meg
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Hahaha ezt te sem gondolod komolyanPersze betörés, de vajon ha ősszel a lootolokat is így lőtték volna le, most mi lenne?Ha egyértelműen jogszerűen teszik, akkor semmi. De mondok jobbat: ha egyértelműen jogszerűen lövik le Floydot, akkor az egész tüntetéshullám se történt volna meg.
NB2
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Ok akkor csak ártalmatlanítottak fekete bűnözőketBetörés áldozata lett egy betörő. Megesik az ilyen főleg kint.Majd megy érte is a pray for, meg egyesek ide is kirakják aláírásba, mert, ugyebár ő is a szabadságáért ment csak más megközelítésből. Ja várj, nem így lesz. Ez csak egy (szerk': fehér) repi volt. Akkor nem hír.Fiatal nőnek tűnik. Tragikus 😕Elkezdték megerősíteni, hogy meghalt.
Ezen a felveteln latni ahogyan probaljak ellatni a lelott not.peterk2005
Csak eros idegzetueknek, met kicsit megrazo az elettelen test:
BREAKING: Woman shot DEAD by Capitol Police inside the Capitol Building.
— Mike Coudrey (@MichaelCoudrey) January 6, 2021
Source: Infowars pic.twitter.com/SeomSQsiga
undisputedly
Tényleg nem tudom mire számítottak. Mi volt a terv bent? Mármint a végső cél odabent?
shawnka
kristóf17
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal