USA és a világ
www.portfolio.hu/global/20220224/lukasenka-szerint-ket-nato-orszag-tamadast-tervezett-oroszorszag-ellen-528753
valaki magyarázza el pls, hogy ez most az oroszoknak miért jó, ami történik. még ha elfoglalják és meg is tudják tartani Donbászt, az egy nagyon szegény régió. közben meg kaptak súlyos gazdasági szankciókat a nyakukba. mit fognak ezzel nyerni, ennyit megér egy erődemonstráció?A Donbászt 2014 óta tartják (jó, a felét eddig). És Putyinnak és sleppjének ezután is lesz pénze arany budikefére. Az orosz nép meg 500 éve szív, már megszokták.
deyell
valaki magyarázza el pls, hogy ez most az oroszoknak miért jó, ami történik. még ha elfoglalják és meg is tudják tartani Donbászt, az egy nagyon szegény régió. közben meg kaptak súlyos gazdasági szankciókat a nyakukba. mit fognak ezzel nyerni, ennyit megér egy erődemonstráció?Destabilizálni akarják Ukrajnát, kétlem hogy sokáig maradnának. Jó példa erre Grúzia. Valami hasonló lesz itt is.
deyell
valaki magyarázza el pls, hogy ez most az oroszoknak miért jó, ami történik. még ha elfoglalják és meg is tudják tartani Donbászt, az egy nagyon szegény régió. közben meg kaptak súlyos gazdasági szankciókat a nyakukba. mit fognak ezzel nyerni, ennyit megér egy erődemonstráció?Otthon lehet tolni a háborús retorikát, meg a mindenki ellenünk van a világon. Ezért nem jut ájfón meg mörszídesz átyuskának, nem pedig azért, mert ott is elherdálták az elmúlt 20 év pénzeit.
deyell
valaki magyarázza el pls, hogy ez most az oroszoknak miért jó, ami történik. még ha elfoglalják és meg is tudják tartani Donbászt, az egy nagyon szegény régió. közben meg kaptak súlyos gazdasági szankciókat a nyakukba. mit fognak ezzel nyerni, ennyit megér egy erődemonstráció?Meg.
deyell

Muszáj mutatni az erőt, mielőtt másról kezdenek otthon beszélni.

sit back jollyin

Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:De. Külpolitikai szakértő lettem. Mára.
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Egyébként COVID miatt zárva van az iroda, home office

De amúgy ezt a támadást gondolom nem két napja tervezik. Hogy a faszba nem szivárgott ki erről kb semmi?Hetek óta megy a figyelmeztetés és mentik az országok az állampolgáraikat, az amcsik mondták, hogy hagyják el Ukrajnát, mert nem mennek majd értük. Azt is lehetett tudni, hogy Lukiék felöl is menni fognak. Nincs meglepetés, csak abban, hogy igazuk lett...
Persze találgatás volt, de azért az nem titkosszolgálati infó.
Bazzani
De a világ 2. legerősebb hadserege, akik otthonról lövik a rakétákat...mégis vártunk valami komolyabb ellenállást? Frontvonalban egyszerűen nem lehet megütközni. Hátországban lehet és biztosan lesznek orosz veszteségek, de ennyi.
De amúgy ezt a támadást gondolom nem két napja tervezik. Hogy a faszba nem szivárgott ki erről kb semmi?Rengeteg minden kiszivárgott, az is, amiről nem hallottunk. A kérdés hogyan reagáltak rá a politikusok (lesz-nem lesz támadás), és katonák (mennyire van erőnk).
Bazzani

Ukraine's air defense shot down 3 Russian helicopters near Hostomel airfield. https://t.co/02FCpOQ4bw
— Gregor Martin (@Guderian_Xaba) February 24, 2022
Harccal nem, harc nélkül simán. A kérdés, mi itt az ukrán taktika. Lehet, hogy szándékosan hátrább vonták össze, amijük van. De lehet, hogy benézték.ez picit kamunak tunik. ennyi ido alatt, harccal egyutt 130 kmt megtesz egy tank? laikuskent kerdezem, a tevedes jogaval.#Breaking #NewsMap
— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) February 24, 2022
The Ukrainian front in Kherson totally collapsed.
Russian troops reached the Dnepr and do not face any resistance.
I geolocated them 130 km inside Ukraine.
The Ukrainian army says the situation is "difficult". Understatement of the year.
This is unbelievable. pic.twitter.com/0yExuFmjXA
Jó, persze ez durva, de hogy a francba biztosítanak pl utánpótlást maguknak az oroszok???
Tony Adams
csebi
volt komolyabb ellenállás, amivel meg kellett birkózniuk?Harccal együtt nem...ez picit kamunak tunik. ennyi ido alatt, harccal egyutt 130 kmt megtesz egy tank? laikuskent kerdezem, a tevedes jogaval.#Breaking #NewsMap
The Ukrainian army says the situation is "difficult". Understatement of the year.
Jó, persze ez durva, de hogy a francba biztosítanak pl utánpótlást maguknak az oroszok???
Tony Adams
csebi
Klaci79
sit back jollyin

22-éhez igazság szerint. 😉ehhez idozitetted? 😊Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
csebi
Ha valamihez igazítani fogom a szabimat, akkor az nem egy nyomorult háború lesz, hanem valami sokkal jobb dolog. 😊legalább mától, csakhogy tudjuk miért pont most van ez az egész 😊Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
NB2
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Harccal együtt nem...ez picit kamunak tunik. ennyi ido alatt, harccal egyutt 130 kmt megtesz egy tank? laikuskent kerdezem, a tevedes jogaval.#Breaking #NewsMap
Tony Adams
csebi
Tudtad mi, te piszok!?Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
má meg volt a kinevezése - nem engedték hogy az ellenpartizánok által ütött sebének elfertőződését kezeljék -így nem tutta átvenni a kinevezést, túl tehetséges volt az élethezAhamVatutyin?Ha már Ukrajna és a partizán hadviselés.akkor vedd a 45ös szovjet bevonulást a sztyeppére, mer istt sincs hegy, 350k szovjet katona, 7 hónapNincsenek már kozákok, míg az afgánok pont ugyanolyanok, mint ezer éve.kapird elő egy kozák, egy mudzshedin meg egy cserkesz képét, majd a karabélyokat cseréld át automata fegyverekre - secko jednoAz. hogy ma reggel kiadtak egy parancsot valahol, hogy nyomd meg a gombot Grisa, az egy dolog, Ezt látjuk most. Cirkálórakéták, taktikai vadászbombázók, stb. Ez támadás, de nem megszállás. Majd ha jönnek a képek, hogy tankcsata itt, városi harc ott, akkor kezdődik a megszállás. Aztán ha az sikeres, akkor jön a rendfenntartás, mert onnantól minden orosz katona potenciális célpont lesz még a legutolsó ukrán parasztnak is. Az égeti igazán a pénzt, meg az emberéleteket. Erre írtam, hogy ezt a ma reggeli támadást ennek fényében kell kezelni.De ez itt nem hegyvidék, nincs tele fanatikus, primitív szinten élő törzsi emberekkel, akik ráadásul csak egy oldalról kaphatnának támogatást. Katonai szempontból a megszállás sima ügy, a gazdasági ill diplomáciai ár a kérdés.
Lecsó
ender1112
sutianap
ender1112
sutianap
Csak érdekességképpen, Google nélkül.
Ki volt talán a II. Vh-ban a legmagasabb rangú, ellenséges tevékenységben elhunyt szovjet tábornok?
És hogyan halt meg?
Sinisa
sutianap
Ha jól emlékszem még “csak” hadseregtábornok volt, és nem marsall.
Sinisa

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
ez picit kamunak tunik. ennyi ido alatt, harccal egyutt 130 kmt megtesz egy tank? laikuskent kerdezem, a tevedes jogaval.#Breaking #NewsMap
Tony Adams
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
Ha Putyin helyében lennék, megtrollkodnám OV-t azzal, hogy felajánlanám nyíltan Kárpátalját Magyarországnak.Honnan tudjuk hogy nem tette meg, titokban? 😉🤔😜
ender1112
legalább mától, csakhogy tudjuk miért pont most van ez az egész 😊Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
ehhez idozitetted? 😊Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
Szabadnap...holnap nappal, szombat éjjel...majd szombat éjjel én is megkérdezem, hogy ti miért nem dolgoztok 😀Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
Mikey
menni akartunk haza epp a kozeljovoben, de emiatt lehet nem megyunk, szoval hianyzott ez nekunk is mint szar a zsebbol. de ha tenyleg OV segitseget ker a menekulthullam kezeleseben akkor meg mehetek vszeg egyedul azokkal targyalni a segitsegrol, akik miatt ott hagytam a magyar menekultugyet. jo beszelgetes lenne ...erő, egészség!Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:nekem vmennyire benne van a munkakorimben hogy figyelnem kell ezt 😉
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
csebi
Amadeus
Engem inkább egy sokkal komolyabb kérdés foglalkoztat:Szabin vagyok keddig. 😊
Ti nem dolgoztok? 😃
#JC6
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Ha 85-90% ukrán az kell nekünk.vaaaagy mennyi pénzt kérhetnénk az EU-tól a felzárkóztatásra, oh waitHa Putyin helyében lennék, megtrollkodnám OV-t azzal, hogy felajánlanám nyíltan Kárpátalját Magyarországnak.az jó lenne ha kapnánk egy olyan szegény régiót, talán még csődbe is vinné az országot.
ender1112
deyell
slowmotion
Mondjuk fellehetne 1-2 jó foci csapatot húzni!