USA és a világ

31 feliratkozó

10 hónapja
no Baltimore Ravens 8 301
Tehát, ha jól értem, a határok kb így maradnának, mint most, Ukrajna nem lép be a Natoba és köt egy újabb Minszki egyezményt, és egyébként az USA eléri, hogy a piaci verseny nélkül ő kapja meg az egyébként fontos ásványi anyagokat.
Ezt nyilván szó nélkül benyeli Ukrajna és Európa.
zinedine5
Arrol nem volt szo sehol, hogyan neznenek ki a hatarok, de a 2014-es vonalak biztosan elerhetetlenek a mostani bekekotesnel.

Minsk-nel erosebb garanciakat akar implementalni az USA.

USA-nak nem kell "piaci verseny", bilateralis gazdasagi kapcsolat ket fuggetlen allam kozott, Zelenszky mar bele is egyezett, ha jol ertem. Kerdes, az EU miert nem kert ellenszolgaltataskent ritkafoldfemeket az elmult 3 evben?

Az EU-nak fel van adva a lecke, versenyeznunk kell az ukran marketert, lehetoseg szerint EU-ba torteno befogadassal es akkor a vamok stb. kerdesben hozzank tartoznak, nem az USA-hoz. Az ukran EU tagsag viszont nem erdeke minden EU tagnak (magyar, lengyel stb piacok abszolut nem akarjak az ukran mezogazdasagi termekeket versenytarsnak, ha jol tudom).

Feltetelezve, hogy lesz beke, tartos beke, utana meg fog indulni az ujjaepitesi es gazdasagi kapcsolatepites, amiben nem kellene lemaradnunk az USA-tol.
undisputedly
Nincs erosebb garancia a Nato-nal, a kovetkezo az usa ( az meg nem erne meg az usanak vagyis tobbe kerulne a huz minmt a leves ). Az elsoert kb oroszorszag barmit kerhetne, a masodikon kivul, meg nem latni hogy mi lehet ez ami erosebb de nem papiralapu.

Europa egyszeruen utazik, nem fog kimaradni, de megint nem o lesz aki iranyit. Az EU-ba lepes veszelyes a nato nelkul. A helyi gazdak nem lehetnenek problema, az csak penz kerdese.
no
A garanciak ket szele elmeleti fejtegetes gyanant: Nato tagsag (legerosebb) - Minszk protokoll (leggyengebb)

A ketto kozott en azert meg latok mast is. Nemzetkozi bekefenntarto erok (koszovo szinten), demilitarizacio magasabb szintje stb. Szoval ez megoldhato lenne

A maradek kettoben egyetertek. EU csak masodhegedus, es az ukran EU tagsaggal rosszul jaro farmereket is lehet kompenzalni, de teljesen nem becsulnem le a politikai fejfajast amit ez okoz majd.

Én nem látom magam előtt, hogy Putyin kivonul a Krimből vagy Mariupolból, szóval igazából azt sem látom, hogy mi az a nagy eredmény amit elérnének az ukránok egy ilyen békével? Mit kapnak az ukránok? Megtámadták őket és erővel elvették tőlük a területüket. És most azt mondják nekik, hogy jól van ez így.
zinedine5
Cinikus valasz az lenne, hogy az ukranok harcolhatnak egyedul ameddig akarnak, senki nem tiltja meg nekik, de egymaguk par hetig brinak csak, teljesen ra vannak utalva a nyugatra. A nyugat meg nem akarja folytatni a penz es figyelem egeteset. Igazsagos az ukranok oldalarol akiket megszallt egy invazios sereg? Abszolut nem, de a haborus politika mikor volt az?
undisputedly
Ennek zero ertelme van. Oroszorszaggal szemben. Egy ilyen kb olyan mint a Stop tabla az utakon. Segiti a helyzetet normalis korulmenyek kozott, nem mnormalis korulmenyek eseten viszont nem allitja meg a balesetet. A harmadik meg ugysem szamit, hogy a vegen segit megallapitani a vetkezobb felet. De mondjuk az 1000 indiai katona miatt remek curry-t lehetne enni a hataron.

A bekemisszionak is kellene egy garantor, ami kb visszaterunk oda hogy Nato vagy Usa vagy Kina ami visszatarto ero elenne az oroszoknak.
10 hónapja
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com
Mondjuk úgy hallottam, hogy ami kéne az usának bányák, azok most épp a ruszkik kezén vannak 😊

ha már újjáépítés, Viktorunk ezt is jól elkúrta, irtó közel vagyunk, sok mindent tudnánk csinálni, csak hát ott magyar embert most nagyon nem szívesen látnak jó 20 évig
10 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 332 — zászló zászló szív
Én nem látom magam előtt, hogy Putyin kivonul a Krimből vagy Mariupolból, szóval igazából azt sem látom, hogy mi az a nagy eredmény amit elérnének az ukránok egy ilyen békével? Mit kapnak az ukránok? Megtámadták őket és erővel elvették tőlük a területüket. És most azt mondják nekik, hogy jól van ez így.
zinedine5
Sajnos ez a realitás. A déli hadjárat volt az utolsó momentum, amit meg tudott volna ragadni az ukrán politikai vezetés, de azt a katonai vezetők elszúrták nekik.

Ahogy NB2 is írja, az ember van vészesen fogyóban.

10 hónapja
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
Tehát, ha jól értem, a határok kb így maradnának, mint most, Ukrajna nem lép be a Natoba és köt egy újabb Minszki egyezményt, és egyébként az USA eléri, hogy a piaci verseny nélkül ő kapja meg az egyébként fontos ásványi anyagokat.
zinedine5
Arrol nem volt szo sehol, hogyan neznenek ki a hatarok, de a 2014-es vonalak biztosan elerhetetlenek a mostani bekekotesnel.

USA-nak nem kell "piaci verseny", bilateralis gazdasagi kapcsolat ket fuggetlen allam kozott, Zelenszky mar bele is egyezett, ha jol ertem. Kerdes, az EU miert nem kert ellenszolgaltataskent ritkafoldfemeket az elmult 3 evben?

Az EU-nak fel van adva a lecke, versenyeznunk kell az ukran marketert, lehetoseg szerint EU-ba torteno befogadassal es akkor a vamok stb. kerdesben hozzank tartoznak, nem az USA-hoz. Az ukran EU tagsag viszont nem erdeke minden EU tagnak (magyar, lengyel stb piacok abszolut nem akarjak az ukran mezogazdasagi termekeket versenytarsnak, ha jol tudom).

Feltetelezve, hogy lesz beke, tartos beke, utana meg fog indulni az ujjaepitesi es gazdasagi kapcsolatepites, amiben nem kellene lemaradnunk az USA-tol.
undisputedly
Nincs erosebb garancia a Nato-nal, a kovetkezo az usa ( az meg nem erne meg az usanak vagyis tobbe kerulne a huz minmt a leves ). Az elsoert kb oroszorszag barmit kerhetne, a masodikon kivul, meg nem latni hogy mi lehet ez ami erosebb de nem papiralapu.

Europa egyszeruen utazik, nem fog kimaradni, de megint nem o lesz aki iranyit. Az EU-ba lepes veszelyes a nato nelkul. A helyi gazdak nem lehetnenek problema, az csak penz kerdese.
no
A garanciak ket szele elmeleti fejtegetes gyanant: Nato tagsag (legerosebb) - Minszk protokoll (leggyengebb)

A ketto kozott en azert meg latok mast is. Nemzetkozi bekefenntarto erok (koszovo szinten), demilitarizacio magasabb szintje stb. Szoval ez megoldhato lenne

A maradek kettoben egyetertek. EU csak masodhegedus, es az ukran EU tagsaggal rosszul jaro farmereket is lehet kompenzalni, de teljesen nem becsulnem le a politikai fejfajast amit ez okoz majd.

zinedine5
Cinikus valasz az lenne, hogy az ukranok harcolhatnak egyedul ameddig akarnak, senki nem tiltja meg nekik, de egymaguk par hetig brinak csak, teljesen ra vannak utalva a nyugatra. A nyugat meg nem akarja folytatni a penz es figyelem egeteset. Igazsagos az ukranok oldalarol akiket megszallt egy invazios sereg? Abszolut nem, de a haborus politika mikor volt az?
10 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 277 — Ajmo Vatreni
10 hónapja
undisputedly
Nekem vannak lengyel érdekeltségeim, arra készül a lengyel gazdasági elit, az újjáépítést rábízzák az amcsik közvetlenül európaiakra, a bányászatból teljesen kihagyják. Olyan hírek járják, hogy az olaszok nagyon szeretnék a takarítást és az építőipart maguk alágyűrni, de a lengyel építőipar is készen áll.

Az EU tagságba csak úgy megy bele a lengyel politika, ha a gabonára korlátokat vezetnek be. De ez mindegy is, mert amint vége a háborúnak, a törökök felvásárolják az összes ukrán gabonát, ne felejtse el senki, hogy ha minden számukra jól alakul, Erdoganéknak lesz kiket etetnie Kelet-Afrikában.
Gyurma Pappa
Marmint melyik fel keszul kihagyni melyiket a banyaszatbol? Gondolom USA az EU-t.

Kivancsi vagyok, magyar cegeknek jut-e valami. MOL amugy orosz olaj finomitasara van raallva, ukranoknal szinten ilyen infrastrukturat kell ismet felhuzni/helyretenni, nem?
10 hónapja
zinedine5

undisputedly

10 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 332 — zászló zászló szív
undisputedly
Nekem vannak lengyel érdekeltségeim, arra készül a lengyel gazdasági elit, az újjáépítést rábízzák az amcsik közvetlenül európaiakra, a bányászatból teljesen kihagyják. Olyan hírek járják, hogy az olaszok nagyon szeretnék a takarítást és az építőipart maguk alágyűrni, de a lengyel építőipar is készen áll.

Az EU tagságba csak úgy megy bele a lengyel politika, ha a gabonára korlátokat vezetnek be. De ez mindegy is, mert amint vége a háborúnak, a törökök felvásárolják az összes ukrán gabonát, ne felejtse el senki, hogy ha minden számukra jól alakul, Erdoganéknak lesz kiket etetnie Kelet-Afrikában.

10 hónapja
zinedine5
Kicsit túlgondolja usa, mintha az eu országok (+gb) nem vettek volna részt aktívan ukrajna támogatásában..
Putyin nem fog engedni semmit, Trump csapdába kerül, mert nem fogja hagyni, hogy az oroszok diktálják a feltételeket...szóval kb 10 perc után feláll és hisztizni kezd, mint egy ovis és atommal fog fenyegetőzni 😀
gordon
en amugy azt olvastam ki, hogy Trump szerint Putyinnak engednie kell valamennyit. ergo a jelenlegi vonalak nem maradhatnak, de a 14-es sem opcio igy valahol a ketto kozott lesz majd. ha lesz, mert ez sztem deal breaker mkinek. Putyinnak is meg Zelenszkijnek is. Trump meg akar felteheti a kezet ezutan, hogy en hoztam a kompromisszumot, ami jo beke volt mkinek, nem fogadtak el akkor csinaljon ezzel, amit akar Ukrajna, Europa meg Oroszorszag, amit akarnak.

megjegyzem, hogy latva ezt az utobbi 1 evet, igazabol Ukrajna ennel tobbet nem is remelhet. Zelenszkij eladhatja gyozelemnek, hogy ukran katonak vere nelkul kaptunk vissza teruletet arra, hogy a 14-es hatarokat vagy urambocsa azon tul kapjanak bmit is, jelenleg semmi realitasa nincs.
szoval nyilvan, ha megfenyegetik, hogy nem kap tobb fegyver USAbol, tamogatast akkor ot be lehet ebbe rantani. Putyin oldalarol en nem igazan latom, hogy mivel tudna ezt sikerkent eladni, hogy hatrebb kellene vonnia a katonait de azert neki sem jo ez igy. bloffolhet arra, hogy ha nincs beke akkor Trump teljesen kivonul innen es igy majd bedonti a frontot, de azert nem annyira egyszeru igy foleg, hogy oke leirjuk Europat, ugye penzben asszem mar igyis tobbet ad mint USA egy ideje (javitsatok ki ha tevedek), katonai tamogatasban meg lassan utoleri. de teny, hogy USA tamogatas nelkul eleg nehez helyzetbe kerulnenek.

btw: nem lepodnek meg azon sem, ha Trump elhuzza ezt az egesz beketargyalasos dolgokat, kialkudnak vmi tuzszunetet, aztan az elnoksege vegefele kot vmi olyan beket meg kivonulasos tervet, ami az elnoksege vege utan realizalodik igy majd az utodja szivja meg. lattunk mar erre peldat.
csebi
Putyin tud engedni, neki mindegy hol van a hatar 10-30-50km a mostani vonaltol, visszakapja az orosz teruleteket es kerni fog de nem keveset a szankciok feloldasabol es hip-hop mar gyozott is. Az usanak alapvetoen mindegy, a ritkafoldfem es az ujraepites es a mar elert eredmenyek boven eleg. Europa csak utazik ahogy mar mindig es adaptalodik. Ukrajna nem tenyezo es nem is lesz.

A frontot csak az ukranok megadasaval tudna bedonteni, de az usa nem fogja abbahagyni a tamogatast. Nem lesz tuzszunet sem, az oroszoknak nem erdeke, azert kjb ugyanazt kerne es igy jarna a legjobban. Az oroszokkal szemben egy kartya maradt, amit senki nem akar meghuzni.
10 hónapja
zinedine5

10 hónapja
NB2 New England Patriots 27 460 — nabege2@yahoo.com
Ukrajnának fél éve van kb, mert nem lesz embere. Elmondtam, hogy a lakosság tojik az egészre, innentől meg végük. Röhögve nyerhettek volna egy össznépi összefogással, nem sikerült, idők kérdése csak, hogy győzzenek az oroszok. ide már pénz és fegyver nem igazán segítség, ember anyag kellene.
Emiatt gondolom, hogy inkább a ruszkik fognak időt húzni.
10 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 938 — Lucas Scott
zinedine5
Kicsit túlgondolja usa, mintha az eu országok (+gb) nem vettek volna részt aktívan ukrajna támogatásában..
Putyin nem fog engedni semmit, Trump csapdába kerül, mert nem fogja hagyni, hogy az oroszok diktálják a feltételeket...szóval kb 10 perc után feláll és hisztizni kezd, mint egy ovis és atommal fog fenyegetőzni 😀
gordon
en amugy azt olvastam ki, hogy Trump szerint Putyinnak engednie kell valamennyit. ergo a jelenlegi vonalak nem maradhatnak, de a 14-es sem opcio igy valahol a ketto kozott lesz majd. ha lesz, mert ez sztem deal breaker mkinek. Putyinnak is meg Zelenszkijnek is. Trump meg akar felteheti a kezet ezutan, hogy en hoztam a kompromisszumot, ami jo beke volt mkinek, nem fogadtak el akkor csinaljon ezzel, amit akar Ukrajna, Europa meg Oroszorszag, amit akarnak.

megjegyzem, hogy latva ezt az utobbi 1 evet, igazabol Ukrajna ennel tobbet nem is remelhet. Zelenszkij eladhatja gyozelemnek, hogy ukran katonak vere nelkul kaptunk vissza teruletet arra, hogy a 14-es hatarokat vagy urambocsa azon tul kapjanak bmit is, jelenleg semmi realitasa nincs.
szoval nyilvan, ha megfenyegetik, hogy nem kap tobb fegyver USAbol, tamogatast akkor ot be lehet ebbe rantani. Putyin oldalarol en nem igazan latom, hogy mivel tudna ezt sikerkent eladni, hogy hatrebb kellene vonnia a katonait de azert neki sem jo ez igy. bloffolhet arra, hogy ha nincs beke akkor Trump teljesen kivonul innen es igy majd bedonti a frontot, de azert nem annyira egyszeru igy foleg, hogy oke leirjuk Europat, ugye penzben asszem mar igyis tobbet ad mint USA egy ideje (javitsatok ki ha tevedek), katonai tamogatasban meg lassan utoleri. de teny, hogy USA tamogatas nelkul eleg nehez helyzetbe kerulnenek.

btw: nem lepodnek meg azon sem, ha Trump elhuzza ezt az egesz beketargyalasos dolgokat, kialkudnak vmi tuzszunetet, aztan az elnoksege vegefele kot vmi olyan beket meg kivonulasos tervet, ami az elnoksege vege utan realizalodik igy majd az utodja szivja meg. lattunk mar erre peldat.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
10 hónapja
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
zinedine5
10 hónapja
10 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
6. NATO tagsag eselytelen Ukrajnanak.

undisputedly
Pete ur eseteben teljesen biztosak lehetunk abban, tudja, melyik szovetseg is a nato, kik a tagjai, mi a celja?

Pulvis et umbra sumus.
10 hónapja
Na, Rubio es Hegseth tegnapi es korabbi nyilatkozatai alapjan mar tudhatjuk, mi a Trump admin hozzaallasa az Ukran haboruhoz:

1. Europa nem a fo prioritas nekik. (Hegseth tegnap Brusszelben is kimondta, illetve Rubio sokatmondoan elso kulfoldi utjanak egy del-amerikai turat csinalt)

2. Befagyott konfliktus, csak az eroforrasokat egeti, katonai realitasa nincs az Ukran gyozelemnek (orosznak sincs, de nekik tobb az eroforras)

3. Amerikai erok nem vesznek majd reszt az esetleges, beket koveto beke-misszioban, az kizarolag europa dolga es ezekre a misszios erokre nem terjed majd ki a NATO 5. cikkely vedelme.

4. Tovabbra is tamogatjak Ukrajnat penzzel, mivel annak hianyaban az oroszok kepesek gyozelemre, de a penzert ritkafoldfemeket kernek.

5. A bekekotes utan gazdasagi partnerseg lesz az USA es Ukraja kozott.

6. NATO tagsag eselytelen Ukrajnanak.

Szerk: 7. Garanciak kellenek, hogy a haboru nem kezdodik ujra par ev mulva es tartos lesz a beke.

8. Az USA kempanyba kezdett, hogy levigyek az olajarakat globalisan es ezaltal csokkentsek az orosz beveteleket.

Az 5. pont szerintem rendkivul alulertekelt kijelentes. Az EU erdeke lenne, hogy Ukrajnat beleptessuk az Unioba es a kozos piacra, de pl a legnagyobb europai katonai szovetsegeseik (pl lengyelek) ezzel eppen ellentetes oldalon allnak, volt is tuntetes naluk.

Mindekozben versenyeznunk kell lehet az ukran piacert az amerikaiakkal.

Szerkesztette: undisputedly
10 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 938 — Lucas Scott
Na úgy néz ki a szaudiak elviszik a show-t és ők rendezik a Putyin-Trump találkozót...szépet megy is a ft azonnal.
Klaci79
Amúgy a Trump-Putyin találkozóra még jó is lett volna Bp. Viszont ahol már Ukrajna is asztalhoz ül, az túl nagy megalázás lett volna az ukrán félnek így annak még minimális realitása sem volt. De egyáltalán nem meglepő h nem mi leszünk a béke otthon.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
10 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 668
Na úgy néz ki a szaudiak elviszik a show-t és ők rendezik a Putyin-Trump találkozót...szépet megy is a ft azonnal.
10 hónapja
Amúgy a béke hanyadik napját írjuk, számolja vki?
gabokocka
Es azt hogy hany napja nem vettek le Tónit a listáról? XD
Zsellér van de Vrij
Fontosabb Trumpnak a szívószáll mint a Tóni. Biztos nehéz bevenni. 😀
Toca
Speciel ebben Trumppal vagyok, nekem is fontosabb. Neked?
Őszentsége Sobri Jóska
En a szuletesi allampolgarsaggal is vele ertek egyet, csak a hagyomanyok miatt megtartani egy elavult dolgot ( amit raadasul ki lehet hasznalni) az nem jo.
10 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
gabokocka
Zsellér van de Vrij
Toca
Speciel ebben Trumppal vagyok, nekem is fontosabb. Neked?

10 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 123 — Vikings fan
gabokocka
Zsellér van de Vrij
10 hónapja
gabokocka
Zsellér van de Vrij
Kussoljatok lipsik. Az "aktuális jó hírek" nektek már smafu?
10 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
gabokocka

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
10 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Toszkána lett az első olasz régió, ahol engedélyezték az eutanáziát

Szerencséjük, hogy nem kellett nekik a Fidesz-KDNP jóváhagyása.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
10 hónapja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.