New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 12 éve
Pedig én írtam már, lesd meg a Gronkósat, az is elég szignifikáns 😀 Mondjuk az első x évet sem hasonlítanám össze a 2007 utániakkal, és nem feltétlen CSAK Welker miatt 😊Tomi, a legnagyobb jóindulat mellett kérném, mert egyébként kedvelem az írásaidat és érdemben lehet vitázni veled, ne egy "odaszúrással" kezdj minden választ.Elég szabadon értelmezed a függő és független változó fogalmát. 2013-ban nem Welker távozása az egyetlen változás (nincs Hernandez, Woodhead, és eddig nem volt Gronk); egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy a "Welker nélküli" TB eredményének változása.Bradyt meg tiltsák el a Broncos meccsek nézésétől, mert tutira gutaütést kap, ha látja Welkert játszani...lucasLassan saját magam is eltiltom, az a 4-ik negyedes drive... 2013: Welker 8 TD, Brady 8 TD.
Kicsit utánaszámoltam az elmúlt éveknek (persze a statisztika sokkal összetettebb pár számnál, de ez szerintem valamit jelent):
Brady QBR 2007 óta -
Welkerrel: 105,3
Welker nélkül (2013+2009 Welker sérülései): 73,6LordTamas
2012-ben a QB rating: 97,7, idén 75,3. Ezen belül Welker passzok mutatója legjobb esetben (nulla INT-t számoltam ilyenből, fogalmam sincs, nem emlékszem) 101,9, idén a slot WR-eké (Julian, Dola, Collie): 88,2. Gronkandez duó tavaly: 111,9, a Gronk nélküli TE trió felé idén 61,4.
A slot WR-ek idén jobban emelik a QB rating-et, mint tavaly Welker. Azt persze nem tudhatjuk, hogy Welker mennyit emelne, de teljesen egyértelműen látszódik, hogy tavalyhoz képest mi/ki hiányzik. Nem Welker. A töketlen RZ támadásunkon (majd' a felére esett a tavalyi hatékonyság!) nem Wes javítana, 5 ilyen TD-je volt tavaly, időarányosan most is megvan. TE-től tavaly volt 12, idén 1 (egy).
Még a misztikus biztonsági háló is érdekes eredményt mutat. Wes tavaly 72 first down-t hozott, a 256 passzolt 1st down 28,1%-át. Idei slot WR eredmény: 36/87, 41,4%.
Imádhatjuk Wes-t, sajnálhatjuk, hogy elengedték/elment és emiatt fájhat kimondani: gond nélkül pótolták.tomi-tomi
Ha függőnek tekintjük Brady QBR-jét a karrierje során, számos függetlent határozhatunk meg, mint a fal, slot reciever személye, TE személye, többi WR és a RB-k (nem beszélve az ellenfél, időjárás, sérülés, edzettség, játékhívás stb). Ha Welkert kiemelten kezelem, akkor kaptam azt az eredményt, amelyet leírtam. Egyébként Brady teljes karrierje során, ha Welker nélkül játszott, 87,3 volt a ratingje. Ez is sokkal alacsonyabb, mint a "Welkeres". Ha karriert nézzük (vagy 2007-től az időtartamot), hirtelen nem tudok még egy változót kiemelni, aminél ilyen szignifikáns a korreláció a magas és alacsonyabb QBR között.LordTamas

több mint 12 éve
Welkeren nem kéne már ennyit lovagolni! Volt elmúlt, elit közeli slot wr aki miután utóbbi 2 évben nem kapott nagy szerződést valahogy a kulcs helyzetekben droopolt, amit persze sok mindennel lehet magyarázni de számomra egyértelmű miért is voltak ezek a droopok! JMd rendszere annyira fekszik Bradynek illetve az O-nak mint cápának a zöldségköret! Nem értem mit gondol JMD Brady arcára van írva amikor megkapja az utasítást hogy WTF??? de megcsinálja mert parancs az parancs, Brady meg egy gép, persze áthívhatja de miért tenné amikor azt is JMD irta?-ugyanolyan halva szült ötlet mint a többi! Annyira gáz a rendszer hogy az eddig olyan jó munkálkodó O-falat is összezavarja nem kell ahhoz Blitz csak kapáloznak hogy most ki-kit fog???-Brady meg a hátán.....Én inkább edzői szinten nézném a problémát mert a játékos állományunk szerintem jó (már csak Magastoronynak kéne agyat növesztenie a teste mellé és akkor ok) Mindegy a PO oké de ott szopunk szerintem ha egy rutinos edzőgárdával nézünk farkasszemet mert JMd- ott szivatják ahol nem szégyellik..
„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 12 éve
Tomi, a legnagyobb jóindulat mellett kérném, mert egyébként kedvelem az írásaidat és érdemben lehet vitázni veled, ne egy "odaszúrással" kezdj minden választ.Elég szabadon értelmezed a függő és független változó fogalmát. 2013-ban nem Welker távozása az egyetlen változás (nincs Hernandez, Woodhead, és eddig nem volt Gronk); egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy a "Welker nélküli" TB eredményének változása.Bradyt meg tiltsák el a Broncos meccsek nézésétől, mert tutira gutaütést kap, ha látja Welkert játszani...lucasLassan saját magam is eltiltom, az a 4-ik negyedes drive... 2013: Welker 8 TD, Brady 8 TD.
Kicsit utánaszámoltam az elmúlt éveknek (persze a statisztika sokkal összetettebb pár számnál, de ez szerintem valamit jelent):
Brady QBR 2007 óta -
2012-ben a QB rating: 97,7, idén 75,3. Ezen belül Welker passzok mutatója legjobb esetben (nulla INT-t számoltam ilyenből, fogalmam sincs, nem emlékszem) 101,9, idén a slot WR-eké (Julian, Dola, Collie): 88,2. Gronkandez duó tavaly: 111,9, a Gronk nélküli TE trió felé idén 61,4.
A slot WR-ek idén jobban emelik a QB rating-et, mint tavaly Welker. Azt persze nem tudhatjuk, hogy Welker mennyit emelne, de teljesen egyértelműen látszódik, hogy tavalyhoz képest mi/ki hiányzik. Nem Welker. A töketlen RZ támadásunkon (majd' a felére esett a tavalyi hatékonyság!) nem Wes javítana, 5 ilyen TD-je volt tavaly, időarányosan most is megvan. TE-től tavaly volt 12, idén 1 (egy).
Még a misztikus biztonsági háló is érdekes eredményt mutat. Wes tavaly 72 first down-t hozott, a 256 passzolt 1st down 28,1%-át. Idei slot WR eredmény: 36/87, 41,4%.
Imádhatjuk Wes-t, sajnálhatjuk, hogy elengedték/elment és emiatt fájhat kimondani: gond nélkül pótolták.tomi-tomi
Ha függőnek tekintjük Brady QBR-jét a karrierje során, számos függetlent határozhatunk meg, mint a fal, slot reciever személye, TE személye, többi WR és a RB-k (nem beszélve az ellenfél, időjárás, sérülés, edzettség, játékhívás stb). Ha Welkert kiemelten kezelem, akkor kaptam azt az eredményt, amelyet leírtam. Egyébként Brady teljes karrierje során, ha Welker nélkül játszott, 87,3 volt a ratingje. Ez is sokkal alacsonyabb, mint a "Welkeres". Ha karriert nézzük (vagy 2007-től az időtartamot), hirtelen nem tudok még egy változót kiemelni, aminél ilyen szignifikáns a korreláció a magas és alacsonyabb QBR között.
Ettől függetlenül lehet, hogy nem ez releváns statisztikailag és van egy vagy több másik változó, ami miatt jött ki pont ez az eredmény. Én mindenesetre úgy gondolom, hogy lényegesen nagyobb a hatása volt Welkernek Brady játékára és eredményességére, mint azt sokan érzik.
A biztonsági hálós adataid meg becsapósak, mert idén nincs kinek passzolni 3rd downnál (Woodhead, Vereen, TE nincs), tehát a legmegbízhatóbbnak gondolt célpontot keresi Edelman személyében (határozott véleményem, hogy WW-el ez még jóval magasabb lenne).
Még egyszer hangsúlyozom, ha megmaradt volna a TE csapat, Amendola nem sérül le, Veeren átveszi Woodhead helyét és jól is játszik, nem lenne teritéken a kérdés.
Ugyanakkor én, innen a távolból úgy érzem, hogy a FO, mikor meghozta a döntést arról, hogy nem áldoz 6 milliót Welkerre a következő információkkal rendelkezett: a pótlásra kiszemelt játékos injury prone és nem biztos összeszokik Bradyvel; a sztár TE-et 3 szor műtötték az elmúlt 4 hónapban; nem igazoljuk vissza a bevált 3rd down RB-t; nem tudjuk, lesz-e használható no.1 WR-ünk akár a FA-ről, akár a draftról és a pót-pót backup (Edelman) sincs leigazolva, sőt sérült. Ebben a kontextusban én úgy érzem, hogy túl nagy rizikót vállalt a csapat a relatív alacsony költség szempontjából, és szurkolóként kritikusan tekintek a döntésre.
Szerintem nem mondhatjuk ki, hogy sikerült pótolni, nem hogy gond nélkül de alig.
több mint 12 éve
Collinsnál gyakorlatilag csak az előszezonmeccsekből lehet kiindulni, akkor nagyon sokszor játszotta túl magát – akkora lendülettel nézett be egy-egy lehetőséget, hogy mire észrevette, hogy fellép az irányító, vagy futás jön, már méterekkel az egész támadósor mögött volt, teljesen játékon kívül. Vagy elérte a QB-t, de egy fél mozdulatot tett az irányító, és úgy csúszott le róla, hogy öröm volt nézni a MT-t. Eszméletlen jó lesz a srác, hihetetlen adottságai vannak, de lehet, hogy még úgy érzik, hogy egyelőre nem áll készen erre, és csak ártana neki is, meg a csapatnak is, ha túl korán bedobnák.Hightowernél szerintem mindenki kiemelte anno, hogy végre jön egy vezéregyéniség, mert azok elfogytak a csapatban, lehet, hogy ezért is esett rá a feladat. Mondjuk lehet, hogy Halihoz hasonló állat lenne 3–4-es OLB-ként, de ez nálunk aligha fog már kiderülni, mint ahogy az is, hogy még akár LE-ként is kipróbálhatnánk.
Viszont remélem, hogy Collins hamarosan eléri azt a szintet, hogy nyugodtabban be lehet rakni sokkal több playre, és bizonyítja is majd a tehetségét, Kellyvel azért a védőfal belseje is jobb lesz, remélhetőleg ilyen dominálást nem látunk majd OL részéről, és Talib visszatérésével a safetyk is be tudnak segíteni, Arrington mehet vissza nickelbe, Ryan is jó egyelőre 3-4. számúnak (bár a picksixnél tomboltam rendesen^^), Dennardnak is jobb lesz az #2 WR őrzése, és akkor szerintem Wilfork ÉS Mayo hiányát is túléljük, sőt, pöpec lesz a védelem.
Fletcherrel nem tudom kéne-e még számolnunk, ígéretesen kezdett, de azóta szinte végig sérült volt, és amikor éppen pályára is tudott lépni, akkor is inkább spec teamben volt hasznos (most nem arra gondolok, amikor DT-be rakták, mert csórinak ott sok sansza nem volt)

több mint 12 éve
Elég szabadon értelmezed a függő és független változó fogalmát. 2013-ban nem Welker távozása az egyetlen változás (nincs Hernandez, Woodhead, és eddig nem volt Gronk); egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy a "Welker nélküli" TB eredményének változása.Bradyt meg tiltsák el a Broncos meccsek nézésétől, mert tutira gutaütést kap, ha látja Welkert játszani...lucasLassan saját magam is eltiltom, az a 4-ik negyedes drive... 2013: Welker 8 TD, Brady 8 TD.
Brady QBR 2007 óta -
Imádhatjuk Wes-t, sajnálhatjuk, hogy elengedték/elment és emiatt fájhat kimondani: gond nélkül pótolták.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Azt megértem, hogy nem DMC kapja egy sisakot, safetyként /ez mondjuk saját tapasztalat/ nehezebb átlátni, hogy mi is van z O-line túloldalán. De miért épp DH? Ebben a topicban is mindenki látja, hogy Hightowernek semmi köze a pass-coverage-hez, csak teng-leng a pályán, képtelen lefedni saját területét, de még arra is, hogy időben kilépjen a már egyértelműen futó Geno-ra. Mert az a TD is elkerülhető lett volna, senki nem volt a zónájában. Fletcher és Collins, főleg Collins mellőzése rejtély számomra.Fletcher meg 7. Nevetséges.zinedine5Nem tudom, milyen esély van arra (kb. nulla?), hogy Spikes megkapja a rádiós sisakot, mert a futás elleni védelemben rá mindenképpen szükség van (passz ellen nem sokkal gyengébb, mint Hightower és ő legalább ütni tud) és mellé fel lehet küldeni nagyobb arányban Collinst vagy éppen köztes megoldásnak Fletchert is? Az meg egyelőre rejtély, hogy Collins pass rush képességét miért nem próbálják kihasználni.
A súlyosabb következmények levonásával azért meg kell várni egy meccset, amikor újra lesz Talib, hogy az ő jelenléte mennyire szabadítja fel a safetyket jobban a pálya közepén.
A gyengébb támadófal teljesítmény meg szoros kapcsolatban lehet, hogy a korábbi évekkel ellentétben hosszabb passzokat hívnak (bár ehhez megint stat kellene, hogy avg. time to sack). Az alacsonyabb hatásfokú hosszúpasszok eredménye meg a pontatlan irányító játék. Más fórumon írták, hogy jelenleg nem a az erősségeire épít a Pats támadójátéka.
A Bengals meccs elleni szenvedés következménye úgy látszik az lett, hogy több a shotgun felállás, a no huddle és kicsit tempósabb lett a támadójáték és több a spread formáció. Szöges ellentétben áll a futás és play action központú (erős fullback jelenlét) első hónappal. Olyan jó lenne a kettő ideális keverékét jól eltalálni, de az a benyomása az embernek, hogy folyamatosan a végletek játszanak. Már önmagában az is érdekes (koncepció szintjén is), amit tomi-tomi írt, hogy egy támadás passzokra, másik futásokra épül.
A tegnapi meccsről még egy olyan statot remélem készít/publikál valaki, hogy Gronk milyen arányban volt klasszikus tight end ill. rendes elkapó és ezekből a játékokból mit sikerült kitermelni.DoM
Arról pedig rég letettem, hogy JMD egész meccsen korrekt teljesítményt nyújt... Impossible.
több mint 12 éve
Azért a dobások hatékonyságának leromlásához igencsak hozzátartozik az elkapók megbízhatatlansága. Vagy elfelejtettétek mennyi dropjuk volt igencsak jó helyre dobott passzokból. Meg ahogy arra DoM is rávilágított a hoszabb passzoknak (amikkel elég sokat próbálkozunk) lényegesen kisebb az esélye, hogy sikeresek lesznek. Plusz a fal gyengélkedése sem járul hozzá túl jótékonyan a pontossághoz. Érdemes megnézni a rekordszámú sack mellett a dropbackek, hurri-k sámát is.
több mint 12 éve
A yardpercarry nem is olyan rossz. Az viszont érdekes, hogy mennyit futnak a csapatok ellenetek. Nem csak a Jets (amelyiknek más választása nincs is igazán), de még a Saints vagy Bengals is.peterk2005Azonban már első két héten sok volt a futás. Wilfork távollétében lehet jobban próbálják a csapatok erre tolni a gameplant, de teljesen vállalható, amit Jones (Wright 2.0) és Vellano művel középen.
több mint 12 éve
Run D 2013-ban (futás/yard/átlag):A yardpercarry nem is olyan rossz. Az viszont érdekes, hogy mennyit futnak a csapatok ellenetek. Nem csak a Jets (amelyiknek más választása nincs is igazán), de még a Saints vagy Bengals is.
w1 34 136 4.0
w2 32 129 4.0
w3 22 97 4.4
w4 15 58 3.9
w5 39 162 4.2
w6 26 131 5.0
w7 52 177 3.4
Nincs látványos, feltűnő visszaesés Wilfork kiesését követően.DoM

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
A tegnapi meccs statisztikái alapján egyértelműen 20 yard-nál. Ennek alapján javítom az előző elvárásomat, rövid dobásoknál (20 yard alatt) kéne 10-12%-ot javulni.A mythbuster feliratot azért még nem kapja meg nálam a szemteszt 😉, mert a 20 yardon belül se mindegy, hogy inkább az 5-12 yard dominál, vagy a 10-20 yard távolság. Ez kihathat a 20-80 megosztásra is a short és deep szekció között.
A szemteszt azért becsapós ebben az esetben szerintem, mert egy elrontott rövid passznál inkább "nem baj, lássuk a következőt" diktál az agyunk, egy elrontott mély ("TD/1st down lett volna" ) sokkal jobban megmarad a (hosszú távú) memóriában.tomi-tomi
több mint 12 éve
A tegnapi meccs statisztikái alapján egyértelműen 20 yard-nál. Ennek alapján javítom az előző elvárásomat, rövid dobásoknál (20 yard alatt) kéne 10-12%-ot javulni.Az igazi probléma (az OL pocsék teljesítményén kívül) most nem a 20-25 yardos és afeletti dobások pontossága (18/58; 31%). 10 yard környékén/alatt nem éri el még az átlagost sem - 140/225; 62%. Siralmas, itt kellene legalább 80-85%. (Btw 20-80 arányban dob mélyeket-rövideket) Ezek egy részét lehet a dropokra fogni, de ebben ő is benne van.tomi-tomiJó lenne tudni, hol húzódik a határvonal a short és deep között a patsfans.com statjainál: 10, 15, 20 yard?
Shortra idén 58, 63, 65 százalék a pontosság, tavaly ez 75, 71, 63 volt. Deep dobásoknál idén 45, 38, 5, tavaly 31, 42, 26 (%). Ennél rosszabbnak tűnik szemteszt alapján a helyzet.DoM
A szemteszt azért becsapós ebben az esetben szerintem, mert egy elrontott rövid passznál inkább "nem baj, lássuk a következőt" diktál az agyunk, egy elrontott mély ("TD/1st down lett volna" ) sokkal jobban megmarad a (hosszú távú) memóriában.
Már bennem is felmerült, hogy Wilfork lassan beszerezhet egy Webster's-t és felütheti a paycut szócikknél.😊
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Run D 2013-ban (futás/yard/átlag):w1 34 136 4.0
w2 32 129 4.0
w3 22 97 4.4
w4 15 58 3.9
w5 39 162 4.2
w6 26 131 5.0
w7 52 177 3.4
Nincs látványos, feltűnő visszaesés Wilfork kiesését követően.
több mint 12 éve
Tavaly Welker és Hernandez is szépen termelt... 😊Na, van három top5-ös elkapónk, most láttam egy másik topicban 😀és ehhez még hozzáadjuk hogy mennyire pocsékul dobál idén Tomy boy és akkor van is egy csodás offensünk 😀manuszka86
www.sportingcharts.com/nfl/stats/drops/2013/Wyatt
www.sportingcharts.com/nfl/stats/drops/2012/
több mint 12 éve
Az igazi probléma (az OL pocsék teljesítményén kívül) most nem a 20-25 yardos és afeletti dobások pontossága (18/58; 31%). 10 yard környékén/alatt nem éri el még az átlagost sem - 140/225; 62%. Siralmas, itt kellene legalább 80-85%. (Btw 20-80 arányban dob mélyeket-rövideket) Ezek egy részét lehet a dropokra fogni, de ebben ő is benne van.tomi-tomiJó lenne tudni, hol húzódik a határvonal a short és deep között a patsfans.com statjainál: 10, 15, 20 yard?
Shortra idén 58, 63, 65 százalék a pontosság, tavaly ez 75, 71, 63 volt. Deep dobásoknál idén 45, 38, 5, tavaly 31, 42, 26 (%). Ennél rosszabbnak tűnik szemteszt alapján a helyzet.
több mint 12 éve
Szerintem is. Az lehet csak a gond, ha folytatódik az a trend, hogy a futás ellen nem megy. A Jets úgy futott 180 yardot, hogy nem pár megszaladásból turbózták fel a számokat, hanem konstansan, uralva a LOS-t hozták a yardokat. Így tudott Geno Smith veszélyes lenni, mert sokszor nem volt rákényszerítve, hogy kockáztasson. Ha Smith probléma volt, akkor egy Kaepernick/Niners, Wilson/Seahawks, de még egy Chiefs/Smith2 még inkább az lehet, ha a probléma állandósul. (Amúgy szvsz a liga egyik legjobb D-je lehetne a társaság.)azért én a védelemben is találnék hibát, amikor sorozatosan megcsinálták a 3 down és ilyeneket, hogy 3 és 20 és 3 és 14 nah azért akkor egy picit ideges lettem a D-re isAzok valóban bosszantó hibák voltak, de ha belegondolok 20 pontot engedélyeztek összesen ( +7-et az O ), valamint szereztek egy labdát és vele 7 pontot. Ennyi sérülttel ezek a számok szerintem bőven vállalhatóak.Boston
de elismerem, hogy ezt a meccset az O cseszte elNB2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Tényleg nem akarom fokozni, de... Danny Woodhead: 45-ből 40 elkapás, 1 drop. Ja, és fut is néha. Ő is nagyon hiányzik, főleg a 3rd downoknál.
Úgy megütlek, hogy még azt is begipszelik, akinek elmesélik!
több mint 12 éve
Dehogynem ez volt rá a jellemző 2007 előtt. Épp ezért ment a rinyálás Branch elengedése/eltrade-elése miatt. 2007 előtt is voltak összeszokás hiányából eredő bust-ok.Szinte mindenkinek van "kedvence", de azért Brady hajlamosabb arra, hogy kiválasszon 1-2 embert, és relative nagyobb arányban őket keresse. Érdekes módon nem mindig volt ez jellemző rá, de úgy kb. 2007 óta eléggé észrevehető. Ti is évek óta beszéltek erről, csak úgy fogalmaztok, hogy Brady nehezen szokik össze az elkapóival. Ez valahol ugyanaz, mindegy miért nem dob másnak. Ha egy Edelman el tud kapni meccsenként 10+ labdát azon a négy meccsen amikor csak ő van, akkor akkor is el tud(na) kapni, amikor mindenki fent van, és csak 1-1 labdával keresi. Persze nyilván ha többen vannak pályán akkor kevesebb jutna neki, de akkor is hullámoznia kéne. Hol egyik, hol másik elkapónak kéne többet szerepelnie, de nem így van.Szerintem ez nem JMD, hanem Brady. Már hosszú évek óta hajlamos erre. Kb. 2007-től az van, hogy "odab@szom Moss-nak", utána meg open field-en évekig "odab@szom Welkernek", a RZ környékén meg "odab@szom Gronk-nak".peterk2005Most gyorsan sorolj fel irányítókat, akikre ez nem mondható el. Nem 2007 óta ilyen, mindig is ilyen volt. Előtte Branch volt a kedvenc, meg Graham, meg Watson. TB egy dologra érzékenyebb az átlagnál, utál a hátán fetrengeni. Az idei OL pedig idén ehhez képest harmatos.tomi-tomi
Szóval nem azt mondom, hogy CSAK a kedvencnek dob, csak azt, hogy pl. a tegnapi sok Gronk felé menő passzban nincs semmi olyan rendkívüli ami korábban ne lett volna rá jellemző. Ez az ő stílusa és kész. Még azt se mondanám, hogy gyengeség, mert akiket kinéz magának, azzal nagyon eredményes. A probléma inkább a nyomás (amit írsz). Illetve az, hogy újabban már nem csak 40+, hanem 20-25 yard körül is gyakran pontatlan. Hogy ez az ő pontatlansága-e, vagy más a gond, azt meg nem mondom, ezt ti jobban tudjátok. Én csak a TV-n nézve látom, hogy így van.peterk2005
Moss egy évétől eltekintve mindig 180 alatti elkapói voltak, az agya ilyen elkapókra van ráállva. (Most csak elkapókról beszélek! TE-ből mindig minőséget kapott.) Egyfelől vannak kedvencei, másfelől viszont folyamatosan lehet képernyőre tenni, hogy hány különböző elkapónak dob egy meccsen. Tegnap például Hóemberen kívül minden skill playernek (hatnak) volt elkapása. Nem (csak) személynek szól a kiemelt státusz, hanem a posztnak is. Brady elsősorban slot-ból és legfeljebb számokról induló elkapóra játszik, telivér flanker WR-e 2007-en kívül soha nem volt. (Akkor megmutatta, hogy az is megy neki.)
Keresi a mismatch-eket, a Jets ellen általában ez a Gronk-Allen (ő ki?) párosítás volt.
Az igazi probléma (az OL pocsék teljesítményén kívül) most nem a 20-25 yardos és afeletti dobások pontossága (18/58; 31%). 10 yard környékén/alatt nem éri el még az átlagost sem - 140/225; 62%. Siralmas, itt kellene legalább 80-85%. (Btw 20-80 arányban dob mélyeket-rövideket) Ezek egy részét lehet a dropokra fogni, de ebben ő is benne van.
Nem hiszem el.Collins 15 snap a 92-ből...Fletcher meg 7. Nevetséges.zinedine5
espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4751633/snaps-how-patriots-filled-mayo-voidDoM
OK, mindig Hightower volt a tartalék zöld pettyes, de valakit készítsenek fel, mert ez így elég karcsú. Bruschi mondta a meccs előtt, hogy tart attól, hogy Hightower energiáit fel fogja emészteni a játékhívás és nagy a veszélye, hogy nem marad elég fókusza a saját feladatára. Hát, beletrafált.
több mint 12 éve
Fletcher meg 7. Nevetséges.zinedine5Nem tudom, milyen esély van arra (kb. nulla?), hogy Spikes megkapja a rádiós sisakot, mert a futás elleni védelemben rá mindenképpen szükség van (passz ellen nem sokkal gyengébb, mint Hightower és ő legalább ütni tud) és mellé fel lehet küldeni nagyobb arányban Collinst vagy éppen köztes megoldásnak Fletchert is? Az meg egyelőre rejtély, hogy Collins pass rush képességét miért nem próbálják kihasználni.
A súlyosabb következmények levonásával azért meg kell várni egy meccset, amikor újra lesz Talib, hogy az ő jelenléte mennyire szabadítja fel a safetyket jobban a pálya közepén.
A gyengébb támadófal teljesítmény meg szoros kapcsolatban lehet, hogy a korábbi évekkel ellentétben hosszabb passzokat hívnak (bár ehhez megint stat kellene, hogy avg. time to sack). Az alacsonyabb hatásfokú hosszúpasszok eredménye meg a pontatlan irányító játék. Más fórumon írták, hogy jelenleg nem a az erősségeire épít a Pats támadójátéka.
A Bengals meccs elleni szenvedés következménye úgy látszik az lett, hogy több a shotgun felállás, a no huddle és kicsit tempósabb lett a támadójáték és több a spread formáció. Szöges ellentétben áll a futás és play action központú (erős fullback jelenlét) első hónappal. Olyan jó lenne a kettő ideális keverékét jól eltalálni, de az a benyomása az embernek, hogy folyamatosan a végletek játszanak. Már önmagában az is érdekes (koncepció szintjén is), amit tomi-tomi írt, hogy egy támadás passzokra, másik futásokra épül.
A tegnapi meccsről még egy olyan statot remélem készít/publikál valaki, hogy Gronk milyen arányban volt klasszikus tight end ill. rendes elkapó és ezekből a játékokból mit sikerült kitermelni.
több mint 12 éve
Collins 15 snap a 92-ből...Fletcher meg 7. Nevetséges.
espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4751633/snaps-how-patriots-filled-mayo-voidDoM
több mint 12 éve
Collins 15 snap a 92-ből...espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4751633/snaps-how-patriots-filled-mayo-void
több mint 12 éve
Szinte mindenkinek van "kedvence", de azért Brady hajlamosabb arra, hogy kiválasszon 1-2 embert, és relative nagyobb arányban őket keresse. Érdekes módon nem mindig volt ez jellemző rá, de úgy kb. 2007 óta eléggé észrevehető. Ti is évek óta beszéltek erről, csak úgy fogalmaztok, hogy Brady nehezen szokik össze az elkapóival. Ez valahol ugyanaz, mindegy miért nem dob másnak. Ha egy Edelman el tud kapni meccsenként 10+ labdát azon a négy meccsen amikor csak ő van, akkor akkor is el tud(na) kapni, amikor mindenki fent van, és csak 1-1 labdával keresi. Persze nyilván ha többen vannak pályán akkor kevesebb jutna neki, de akkor is hullámoznia kéne. Hol egyik, hol másik elkapónak kéne többet szerepelnie, de nem így van.Szerintem ez nem JMD, hanem Brady. Már hosszú évek óta hajlamos erre. Kb. 2007-től az van, hogy "odab@szom Moss-nak", utána meg open field-en évekig "odab@szom Welkernek", a RZ környékén meg "odab@szom Gronk-nak".peterk2005Most gyorsan sorolj fel irányítókat, akikre ez nem mondható el. Nem 2007 óta ilyen, mindig is ilyen volt. Előtte Branch volt a kedvenc, meg Graham, meg Watson. TB egy dologra érzékenyebb az átlagnál, utál a hátán fetrengeni. Az idei OL pedig idén ehhez képest harmatos.tomi-tomi
Szóval nem azt mondom, hogy CSAK a kedvencnek dob, csak azt, hogy pl. a tegnapi sok Gronk felé menő passzban nincs semmi olyan rendkívüli ami korábban ne lett volna rá jellemző. Ez az ő stílusa és kész. Még azt se mondanám, hogy gyengeség, mert akiket kinéz magának, azzal nagyon eredményes. A probléma inkább a nyomás (amit írsz). Illetve az, hogy újabban már nem csak 40+, hanem 20-25 yard körül is gyakran pontatlan. Hogy ez az ő pontatlansága-e, vagy más a gond, azt meg nem mondom, ezt ti jobban tudjátok. Én csak a TV-n nézve látom, hogy így van.

több mint 12 éve
Na, van három top5-ös elkapónk, most láttam egy másik topicban 😀és ehhez még hozzáadjuk hogy mennyire pocsékul dobál idén Tomy boy és akkor van is egy csodás offensünk 😀
www.sportingcharts.com/nfl/stats/drops/2013/Wyatt
több mint 12 éve
Na, van három top5-ös elkapónk, most láttam egy másik topicban 😀www.sportingcharts.com/nfl/stats/drops/2013/

több mint 12 éve
még a szétzilált Dnk is jóval többet tett le az asztalra tegnap mint az offensünk...komolyan kellene már egy értelmes OC-t hozni, de lehet JMD-t idehaza rühellik csak ennyire... 😀de igazából az O-linet se igen értem, tavalyhoz képest olyan nagy változások nem voltak mégis szanaszét szedik az egészet. Magastorony kuka már anno se értem miért draftoltuk....