New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 5 éve
topin
2 008
Nem igazan latom, miert mutatna ra a tortenelemkonyv, hogy a legnagyobb valoszinuseggel Brady csinalja meg ezeket.Azért rámutat, ezt kár vitatni, már amennyiben nem hasonlítod össze egy SB és mondjuk egy week4 alapszakasz meccs fontosságát, jelentőségét, játékosra gyakorolt súlyát/nyomását. A pats fanok arról beszélnek, hogy nem csak a himi-humi meccseken fordított, vagy játszott jól, hanem túlnyomó részt megcsinálta számtalan olyan kirakat esetben (Super Bowl), ami igenis többet nyom a latba, mert másik hérosz meg ott rendre elbukott.
Stez
Nyilván számít a kiszolgáló személyzet, hiszen itt nem 5fős a csapat, ahol egy kiemelkedő játékos simán dominál egy egész korszakot akár. A 11fős soccernél már kijön, hogy az egy fő, nem akkora faktor, mint az ötnél. Hiszen akkor Messi,CR is VB címeket tartana a spájzban, de nem tartanak. Az NFL-ben meg eleve van egy olyan játékidő, amikor a pályán sincs a GOAT és abban az időtartamban nem tud mit hozzátenni a pályán. Amikor meg fent van, akkor is fontos a support, akár a pálya mellett, akár a pályán. De az elvitathatatlan, ha valaki megcsinálja a GWD-t a nagy pillanatban, a nagy meccsen. Ez a történelem könyvekben is ott lesz..
Amit tudunk, hogy BB, Brady nélkül nem csinálta meg azt, amit Bradyvel. Azt meg nem lehet vitatni, hogy Bradynek óriási segítség BB.
több mint 5 éve
De miért ő a legnagyobb? Mert amikor a döntőben, másfél negyeddel a vége előtt 25 pontos hátrányban van a csapat, akkor őt akarod a labda mögé állítani, mert játék történetének összes irányítója közül ő a legvalószínűbb, hogy megcsinálja.Nem igazan latom, miert mutatna ra a tortenelemkonyv, hogy a legnagyobb valoszinuseggel Brady csinalja meg ezeket.
Kollega
Siman lehet, hogy ha oda kerul, Montana, Manning vagy Marino is megcsinal ilyen forditasokat (mint ahogy van is ezekre pelda a multbol). Sot, meg Luck elso 3 idenye is arrol szolt, hogy allandoan hatranybol forditotta meg a meccseket, ezek pedig azert altalaban nem 3-5 pontos hatranyok voltak.
Ezeknek a feltetelezeseknek semmilyen alapjuk sincs, de semmi ertelme sincsen, hogy teljesen mas korszakokbol, mas stilusu iranyitokat osszehasonlitgasson az ember. Ez megint egy olyan dolog, hogy aki most el es CR-en meg Messin nott fel, annak ok lesznek a legjobbak, aki meg Puskast latta jatszani, netan Pelet, annak nem CR meg Messi lesz a legjobb.
több mint 5 éve
Peyton Manningről már a középiskolában tudta mindenki, hogy ő egy korszakos zseni. Bradyről még 19 év után is bizonygatni kell.De van még egy szuperképessége is. 41 évesen elmegy Super Bowlba, de nem kommentátornak, hanem játszani. És a fogadó irodák szerint még mindig ő az esélyesebb. Egy gyönyörű, hatalmas házban él, egy liget közepén. Minden este a világ egyik legjobb nője mellett alszik. Van három gyönyörű gyereke és minél jobban megkérdőjelezik, ő annál jobban szórakozik.
De miért ő a legnagyobb? Mert amikor a döntőben, másfél negyeddel a vége előtt 25 pontos hátrányban van a csapat, akkor őt akarod a labda mögé állítani, mert játék történetének összes irányítója közül ő a legvalószínűbb, hogy megcsinálja.
We are all PATRIOTS!
több mint 5 éve
Puskás Ferenc ott van szinte minden listán az all time top 10 legjobb játékos között. Pedig "sosem nyert semmit". Legalábbis összevetve azokkal, akik körülötte vannak. Meg még rengetegen mögötte.Olimpiai bajnok (amikor még volt rangja a focinak az olimpián, nemcsak U21 torna volt), és sorozatban ötször nyert BEK-et. (fyi Messi 4x, Ronaldo 4x)
peterk2005
Én is nagy híve vagyok annak az elméletnek, hogy nincsenek igazán nemzetközileg ismert magyar sportolók / emberek, de ha van legalább egy magyar sportoló, akit tényleg ismernek világszerte, legalább őt ne mi gyalázzuk.
több mint 5 éve
Wyatt
26 306
Szerintem nem kellene mellre szívni egy poént, még ha nem is jött be neked 😊Eljutottam oda, hogy tőled lassan nem is várok ennél többet. 😉 Nem mindig volt így.Az amerikai foci sikerét SB győzelmekben mérik, Pittsburghben, Foxboroughban, Dallasban a Lombardik vannak kiállítva, nem a csoportgyőzelmek emléklapja vagy Lamar Hunt és George Halas trófeák.Nem a jó embert próbálod győzködni
Burkus
Wyatt
peterk2005
több mint 5 éve
Sztyopa
306
Továbbra is megértem azokat a régi fórumozókat, akik leléptek innen. Idejön mindenki okoskodni. Leírják, hogy minden csapat szurkolóinak más lenne a GOAT, fogadjuk el, de itt a saját topikunkba nehogy már felhozzuk, hogy nekünk Brady a GOAT. Szép kis paradoxon.
Szakértők, játékosok(régiek, újak), sőt már a legnagyobb kinti haterek is beismerték, hogy valamit nagyon tud ez a 12-es, amit korábban még senki. Az ő véleményük talán többet ér, mint néhány itteni "szakértőé".
Why so serious?
több mint 5 éve
TB GOAT a többi csak szarcsapkodás. Az eddigi munkássága ezt alátámasztja. Rodgers, RW, zseniális játékosok csak amitől kijön a zsenijük nem más mint mikor futnak az életükért és menekülés közben találnak elkapót, de ha a zsebben vannak biztonságban nagy ritkán akkor már "szédülnek" és máris inkább jó irányítók mint zsenik. Érdekes hogy mindenki csőrét az b...ogatja hogy Brady körül mennyire stabil a stáb, de könyörgöm minden csapatnak megvan a lehetősége ilyet csinálni, de nem teszik.Nem Rodgers-szel meg Wilsonnal kell összehasonlítani, hanem Marino, Montana, Young vagy mondjuk Manning, Favre. Szerintem Rodgers az egyik legtúlértékeltebb játékos, Wilson meg kurva jó, de azért nehogynár GOAT státuszba tegyük.
ParadSEC
Roses are red,
Violets are blue,
Personal foul,
Ndamukong Suh
több mint 5 éve
ötös műhold
309
Oké, a GOAT-témában elmondom, hogy mi a helyzet filozófiai szempontból. A "minden idők legjobb játékosa" fogalom létezhet, sőt létezik is, de (egyelőre) mindenkinek csak a saját fejében létezik. Ez két dolgot jelent: 1. Nincs ilyen tény, hogy GOAT - ez mondjuk eléggé evidens is, és 2. mindezideig nem definiálták hivatalosan (legalábbis tudomásom szerint), hogy mik a GOAT kritériumai. Kik definiálhatnák ezt (ha akarnák)? Természetesen az arra hivatott szakmai, vagyis hozzáértő szervek (most azt hagyjuk, hogy pontosan kik, mik azok). Ha az NFL szagértői mondjuk szépen részletesen leírták volna a szabálykönyvben (vagy bárhol másutt), hogy ez és ez a GOAT, ettől és ettől lesz GOAT valaki - és persze értelemszerűen csak egyvalaki lehet az -, és ezek a deklarált szempontok még eléggé egzaktak is ahhoz, hogy mérőszámokat is lehessen rendelni hozzájuk (ugyanis, ha ilyen nincs, akkor marad a szubjektív megítélés - de ez annyira nem lehet probléma egy olyan sportágban amely gyakorlatilag mindenről statisztikát állít fel), akkor onnantól heuréka, megvan a GOAT jelentése. Persze azt is lehetne vitatni, mint ahogy általában az emberek vitatnak is sokféle szabályt, és meghatározást, de ez ügyben kb. ennyit lehetne tenni. De ugye, mivel ilyen nincs, az NFL nem nyilatkozta ki, hogy mik a GOAT-ság mutatói ezért innentől csak az van, hogy mindenki maga állít fel egy saját kritériumrendszert. Amelyek persze annyifélék lesznek, ahány ember. És akkor vitatkoznak egymással, hogy az én GOAT-om jobb GOAT mint a te GOAT-od, mert csak...Egyébként az NFL és az amerikaifoci-sport mégiscsak próbálja mérni, és méltányolni a szubjektív teljesítményt is (hiszen az objektívet a bajnokság méri), és arra találták ki a HoF-ot. Csak éppen ott több kiválóság van, és nem egyetlen egy.
több mint 5 éve
TB GOAT a többi csak szarcsapkodás. Az eddigi munkássága ezt alátámasztja. Rodgers, RW, zseniális játékosok csak amitől kijön a zsenijük nem más mint mikor futnak az életükért és menekülés közben találnak elkapót, de ha a zsebben vannak biztonságban nagy ritkán akkor már "szédülnek" és máris inkább jó irányítók mint zsenik. Érdekes hogy mindenki csőrét az b...ogatja hogy Brady körül mennyire stabil a stáb, de könyörgöm minden csapatnak megvan a lehetősége ilyet csinálni, de nem teszik.
„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 5 éve
Mar bocsika, de Brady sem tudott gyozni. Maximum a New England Patriots tudott gyozni. Es nem Brady miatt, hanem azert, mert van egy Brady, es mert van mellette egy Edelman, X, Y, Z.Itt jon a megmondas, hogy ez egy csapatjatek, majd kozben jar az arc, hogy de Brady mindent megcsinal. Mintha egyedul lenne.
Pontosan ezert a Patriots hatterstabja a legjobb, mert BB-ek allandoan elo tudnak huzni a kalapbol valamit vagy valakit, amivel minimalis elonyt tudnak teremteni az ellenfellel szemben.
De az, hogy Brady megcsinalja? Nem, Brady nem csinalja meg, ha Edelman nem nyom valami wtf urelkapast, nem csinalja meg, ha Amendola nem tesz hasonloan, de lehetne meg sorolni. Ok egyutt csinaljak meg. Csak ez a kibaszott liga mindig is egy fals kepet fog mutatni, mert allandoan csak az iranyitora van kihegyezve minden.
Es az is fals, hogy a gyozelem hatarozza meg, ki a GOAT es ki nem. A gyozelem szerintem akkor hatarozza meg, ha ezek az emberek ugyanolyan alien teljesitmenyeket nyujtottak evekig, ugyanugy clutch momentumaik vannak allandoan es nem nagyon tudsz mas kulonbseget tenni kozottuk, mint a gyozelmek szamat. De ha Bradynek kevesebb gyuruje lenne, mert mondjuk a zebrak Saints-modon plusz ket dontoben elveszik a Patstol kb. a sikert valami szanalmas itelettel, akkor Brady ettol mar nem lenne „GOAT”?
Szerintem meg ugyanugy egy kurva nagy asz lenne, pont ahogy Manning volt, netan Brees, stb.
Ha a GOAT a gyozelmek miatt lehet valaki, akkor Montana a GOAT, o Jordan, Brady meg LeBron. Elobbi ha odakerult, megcsinalta, behuzta es sosem veszitett. Utobbi veszitett, nem is egyszer.
Es mindezt egy olyan NFL-ben tette, ami nem volt passzbuzi, ahol nem vedtek ennyire az iranyitokat, nem adtak nekik elonyt a birok.
De en tovabbra is tartom, hogy nalam egy olyan sportban, ahol kozvetlenul rajtad kivul minimum 21 jatekos teljesitmenye befolyasolja az eredmenyt, meg eleg egytol egy rontas, aztan hello a gyozelemnek, en nalam nincsen, olyan, hogy a legjobb. Tobbesszam van, tehat a legjobbak. Brady, Montana, Marino, Manning, Rice, etc.
A GOAT nalam Belichick, mert az, amit o az oldalvonal mellett muvel, na arra krisztus szuletese ota alig volt ember, aki tudott volna valaszt.
több mint 5 éve
Eljutottam oda, hogy tőled lassan nem is várok ennél többet. 😉 Nem mindig volt így.Az amerikai foci sikerét SB győzelmekben mérik, Pittsburghben, Foxboroughban, Dallasban a Lombardik vannak kiállítva, nem a csoportgyőzelmek emléklapja vagy Lamar Hunt és George Halas trófeák.Nem a jó embert próbálod győzködni
Burkus
Wyatt
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Én ezzel vitába szállnék, nyilván nem fogunk sosem egy nevezőre jutni mert egy Colts/Broncos combo drukker, aki Manningért volt/van oda, sosem fogja elismerni Bradyt.BurkusEz egyrészt prekoncepció. A saját elképzelésedet vetíted ki a "drukkerről" rám. Felteszem azért, mert te ilyen drukker vagy. Én viszont nem. Felhívnám a figyelmedet, hogy az én GOAT-om NEM Manning. 😊 Az én GOAT-om Montana, a második pedig Marino, akinek egy gyűrűje sincs. Egyiknek se volt köze olyan csapathoz, aminek valaha szurkoltam. Viszont láttam mindkettőt játszani. Élőben, ahogy most nézzük Brady-t. (Montana karrierjének csak a második két harmadát, de a nagy részét igen.) Rengeteg meccsüket, az akkori viszonyok között, az akkori focira kifejtett hatásukkal.
Holott a sport elsősorban, másodsorban és tizedsorban is az eredményről, a sikerről, a győzelemről szól. És ebben Brady a legnagyobb.BurkusHa ez így lenne, akkor Bart Starr lenne a GOAT és kész. Terry Bradshaw pedig megelőzne Brady-n kívül kb. minden más irányítót. És Troy Aikman is top5 lenne. C'mon... Vagy ez úgy van, hogy Bradynél számít, de Bradshawnál és Aikmennél nem? 😊
Abban viszont nincs vita, hogy az SB éra legeredményesebb irányítója Brady. Sose volt. Csak nekem - és sokaknak (nagyon sokaknak) - ez nem egyenlő egy csapat sportban a legjobbal. Puskás Ferenc ott van szinte minden listán az all time top 10 legjobb játékos között. Pedig "sosem nyert semmit". Legalábbis összevetve azokkal, akik körülötte vannak. Meg még rengetegen mögötte.
Abban sem értünk egyet milyen meglepő! - hogy más a GOAT, az adott sportág legnagyobbja Miamiban mint Dallasban, más New Yorkban mint Bostonban. Azért a legnagyobb valaki egy adott sportban, mert az egyetelmes többség annak tartja. Senkit nem hallottam Ted Williamset a legnagyobbnak nevezni.BurkusKit hallottál erről beszélni? Az NFL talking headeket, akik MOST vannak műsoron? Vagy azokat a szurkolókat, akik MOST, ITTHON néznek focit? Vagy esetleg elmentél egy dallasi szurkolói klubba is és megszavaztattad? 😀
Egyébként csak nyugodtan. Akár itthon is. Szavaztasd meg a Colts topicban, hogy nekik ki a GOAT, aztán szavaztasd meg a Denverében, aztán a Ninersében, aztán a Steelersében, aztán így tovább. Magad is tudod, hogy mi fog kijönni eredményül. Akkor most hol is tartunk? Felnézünk a levegőbe és azt mondjuk, hogy "jó, de a konszenzus azért mégis..."? Mi a konszenzus? Harminc százalék? Harmincöt? Vagy a Pats fanbase véleménye? 😊 A HOF tagok szavazata beleszámít? Ők Jerry Rice-t választják meg legjobbnak időtlen idők óta. Ha most megszavaztatod Amerikát, és kijön, hogy Brady a GOAT, akkor tényleg ő lesz a GOAT? Melyik a legszebb szín? Ezt is felteheted kérdésnek, hiszen mindenkinek van kedvenc színe. Ha megszavaztadod, akkor ki fog jönni az egyik szín győztesen. És akkor mi van? Tényleg az a legszebb szín? Mert a legtöbben arra szavaztak? És mi van akkor, ha csak a művészeket kérdezed meg, és náluk másik szín jön ki győztesen? Akkor melyik lesz a legszebb? Amelyikre a kevesebb "szakértő" (művész) szavazott, de akik elvileg jobban értenek hozzá, vagy a "sleppl", akik többen vannak, de nem tudják olyan jól eldönteni?
Érted már miért mondom, hogy szubjektív? A te GOAT-od Brady. Rendben is van. Sőt az is, hogy sok másik szurkolóé is az. A Pats szurkolók nagy többségé szinte biztosan ő. Sőt, sok más szurkoló is akad, más csapatok szurkolói, akinek szintén Brady a GOAT. Ilyen is van sok. Az enyém sem Manning például. Ez is teljesen rendben van. Viszont ennél tovább felesleges menni. Az már az "én GOAT-om GOAT-abb, mint a tiéd" vita, aminek semmi értelme.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Wyatt
26 306
Az amerikai foci sikerét SB győzelmekben mérik, Pittsburghben, Foxboroughban, Dallasban a Lombardik vannak kiállítva, nem a csoportgyőzelmek emléklapja vagy Lamar Hunt és George Halas trófeák.Nem a jó embert próbálod győzködni
Burkus
több mint 5 éve
Én kértem, hogy érveljünk fordítva, és ne legyen szempont a sikereség.Egyrészt dokumentálható nyoma van annak h Brady GOAT státuszával egyetértek: vs.hu/sport/osszes/trump-miatt-is-magyarazkodott-a-new-england-verhetetlen-sztarja-0206
Ha anélkül is megállja a helyét az érvelés, akkor az ultimate.
A sikerességgel érvelve evidens, hogy ő a GOAT, de a sikeresség mögött ott van Belichick, a szervezeti kultúra, a csapat, így lehetséges olyan, akinek ezek nem legitim érvek. (Nekem azok, de most nem rólam van szó.)
A vitaindító alapkérdés: A vitathatatlan eredményességen túl miben jobb Brady, mint Unitas, Montana, P.Manning vagy Rodgers?
Ha megvannak ezek az érvek, akkor onnantól megkérdőjelezhetetlen Brady GOAT mivolta.
Ha nincsenek, akkor meg érthető, ha ezt nem látja be más, aki számára nem az eredményesség a meghatározó.
Sobri Jóska
Ugyanakkor a legjobb szó tényleg nem a legeredményesebb szinonímája (ilyen alapon Robert Horry jobb játékos volt, mint Jordan).
Ha pl. abból indulok ki, amit ma leírtál te is h sportot azért néz az ember h szórakozzon, innentől fogva a legszórakoztatóbbat is lehetne akár legjobbnak hívni. Semlegesként engem pl. Aaron Rodgers v Russell Wilson jobban szórakoztat, mint Brady, sokszínűbb az a csúcsjáték, amit tőlük látok, több váratlant látok tőlük mint Tommyboytól. Ilyen alapon a jelenben sem a "legjobb" Brady nem hogy GOAT.
| Elnézést a kifacsart gondolatmenetért azoktól akiket zavar, csak mivel szvsz lehetetlen konszenzusos szempontrendszert felállítani a legjobb jelzőhöz, így igyekeztem elejét venni egy eredményre nem vezető flame warnak. |
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Én kértem, hogy érveljünk fordítva, és ne legyen szempont a sikereség.Én ezzel vitába szállnék, nyilván nem fogunk sosem egy nevezőre jutni mert egy Colts/Broncos combo drukker, aki Manningért volt/van oda, sosem fogja elismerni Bradyt. Holott a sport elsősorban, másodsorban és tizedsorban is az eredményről, a sikerről, a győzelemről szól. És ebben Brady a legnagyobb, ZERO_L posztja tökéletesen leírja, amit erről gondolok, ahhoz nincs mit hozzátenni. Hányszor hallgattam már a különféle felvezető műsorokban, értékelőkben, hogy neves NFL játékosok, kommentátorok kit választanának QB-nek, ha sorsdöntő drive-ot kell vezetni a 4. negyedben: Bradyt vagy az éppen aktuális ellenfelet, legyen az Ryan, Wilson vagy éppen Manning. És szinte mindig mindenki Bradyt mondta, mert tudják, hogy ő megcsinálja. És általában megcsinálta.Szerintem a hatereken kívül ezt nem kérdőjelezi meg senki. Két évtized elit szinten, 9 SB, 13 főcsoportdöntő, eddig 5, két hét múlva remélem 6 gyűrű - ilyet senki nem produkált, valszeg nem is fog QB poszton.BurkusA GOAT egy szubjektív cím, sose lesz olyan, hogy csak a haterek nem. Denverben soha nem lesz Brady a goat, Friscoban sem, Indyben sem, Miamiban sem, Pittsburghben sem. New Yorkban sem, pedig nekik GOAT esélyesük ötven éve nem volt. Hiheted úgy, hogy Brady még Dallasban is, de nem. Lesz olyan Dallas fan aki azt mondja, Brady az, de a többségüknek sosem lesz ő. Mert szubjektiv. Ugyanígy a média is leng ide meg oda. Manapság goat-ozzák, mert SB-ket játszik, Cowherd időnként annak nevezi (ha éppen olyan hét van, hogy nem Brady's done-ozik). közben meg a felmérésen (média, a hof tagok közötti) eddig általában Rice az első és Montana a második. Időnként meg más. "Vígasztalásul": amikor Brady majd hivatalosan bejelenti, hogy visszavonul, abban az évben valószínűleg őt fogják kihozni első helyen. 😊 Aztán a következőben valószínűleg már újra Rice lesz az első.
De visszakanyarodok az első mondathoz: ez egy szubjektív cím. Az én GOAT-om pl. mindig is Montana lesz. A második pedig Marino, annak ellenére is, hogy egy gyűrűje sincs. Még Manning - aki szintén game changer játékos volt, aki megváltoztatta futballt, ami nálam fontosabb szempont, mint a gyűrűk száma - sem tudta megelőzni egyiküket sem. Ezzel gondolom elmondtam, hogy mennyire stabil top kettő nálam a másik kettő. Ha majd látod Mahomest másfél évtizedig úgy játszani, ahogy elkezdte, és innen csak felfelé vezet neki majd az út (óriási "ha", de tegyük fel, hogy így lesz), és közben miatta átalakul a futball, ő pedig sorban olyanokat művel amit foci pályán még nem láttál, akkor talán megérted, hogy miért. De az is lehet, hogy nem, hiszen ..... a dolog szubjektív. Szíved joga saját szempontokat felállítani. Engem Brady folyamatos goatozása sem zavar egyébként. Sőt, szerintem kifejezetten jópofa, ahogy az utóbbi években a bostoniak "kecskéznek". Frappáns, és Brady meg is érdemli.
De azt kijelenteni, hogy csak a haterek szerint nem Brady a GOAT, az szemellenző.
peterk2005
Nekem a GOAT az, aki győzni tud és győzelemre viszi a csapatát, nem az, aki élen jár a statisztikákban, aztán többnyire elbukik a végső siker kapujában. Marino nem tudott győzni, Manning nem tudott győzni, a szép statisztika pedig a kutyát nem érdekli a statisztikusokon meg azokon kívül, akik kifejezetten erre gerjednek.
Abban sem értünk egyet milyen meglepő! - hogy más a GOAT, az adott sportág legnagyobbja Miamiban mint Dallasban, más New Yorkban mint Bostonban. Azért a legnagyobb valaki egy adott sportban, mert az egyetelmes többség annak tartja. Senkit nem hallottam Ted Williamset a legnagyobbnak nevezni Bostonban és nyilván Lou Gehrig megítélése más NYC-ben mint San Franciscoban, de abban nem nagyon hallottam vitát amerikai barátaimtól, hogy Babe Ruth a baseball legnagyobb alakja (pedig otthagyta a Red Soxot 😊 ) . Nem hiszem, hogy Larry Birdöt, Magic Johnsont, Abdul Jabbart, Wilt Chamberlaint vagy LeBron Jamest sokan Michael Jordan elé helyeznék.Air Jordan csak egy van. Nincs vita Bobby Orr vagy Gordie Howe géniuszáról, de mégis a legtöbben Gretzkyt említik, ha megkérdezik, hogy ki volt minden idők legjobb hokisa. Szerintem vannak a sportban olyan egyetemes állócsillagok, akiknek a teljesítményét kicsit is józan sportbarát akkor is elismeri minden idők legjobbjának, ha egyébként nem szimpatizál vele. Rafa igazán páratlan karriert tud magának salakon, mégis ő is, Djoko is, Borg is, Sampras is azt mondja, hogy Federer minden idők legjobbja. Nem pedig az, aki először használt grafit ütőt és ezzel forradalmasította a teniszt.
Én azt gondolom, hogy Brady - háta mögött Belichickkel - egyike az ilyen egyetemes állócsillagoknak, akiről úgy fognak beszélni valaha, ahogy mi beszélünk Montanaról (Én még csak nagyon kölyökként VHs szalagon láttam egy-két meccsét, de nem értettem belőle semmit. Most meg nem nézek régi meccseket, mert olyan lassúnak tűnik a játék, mintha a Hungarian Bowl küzdelmét látnám, nekem illúzióromboló.) Amúgy azt gondolom, hogy aki mérhető Bradyhez, az Montana, mert háromszor jutott csak el a SB-ba, de minden a hármat meg tudta nyerni és úgy, hogy abban vezető szerepe volt, nem úgy, mint szegény Manningnek a Denver sikerénél. És számomra elsősorban ezért mérhető, mert ő is clutch volt, a Comeback Kid.
Azt, hogy Manning nem tudta megelőzni Montanát Nálad, nem csodálom, Marinot igen. Az amerikai foci sikerét SB győzelmekben mérik, Pittsburghben, Foxboroughban, Dallasban a Lombardik vannak kiállítva, nem a csoportgyőzelmek emléklapja vagy Lamar Hunt és George Halas trófeák. Marino pedig egyet sem tudott elhozni, ez egy sikertelen pályafutás, ahogy azt egyébként ő maga is vallja.
Ettől még tisztelem a véleményed, még ha nem is értek egyet vele. Brady pedig elmondta korábban, hogy készül a 2019-es idényre, úgyhogy a nyugdíjban egyenlőre szerintem nem lehet reménykedni. 😊
Burkus
Ha anélkül is megállja a helyét az érvelés, akkor az ultimate.
A sikerességgel érvelve evidens, hogy ő a GOAT, de a sikeresség mögött ott van Belichick, a szervezeti kultúra, a csapat, így lehetséges olyan, akinek ezek nem legitim érvek. (Nekem azok, de most nem rólam van szó.)
A vitaindító alapkérdés: A vitathatatlan eredményességen túl miben jobb Brady, mint Unitas, Montana, P.Manning vagy Rodgers?
Ha megvannak ezek az érvek, akkor onnantól megkérdőjelezhetetlen Brady GOAT mivolta.
Ha nincsenek, akkor meg érthető, ha ezt nem látja be más, aki számára nem az eredményesség a meghatározó.
több mint 5 éve
Ez itt OFF de egyre több olyan cikk jelenik meg h LeBron > Jordan.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Pont úgy fut mint most...Szembejött a jutubon 😀Nekem is! 😄
www.youtube.com/watch?v=3Dt7JaSCft0
ZERO_L
gdavid
több mint 5 éve
Én ezzel vitába szállnék, nyilván nem fogunk sosem egy nevezőre jutni mert egy Colts/Broncos combo drukker, aki Manningért volt/van oda, sosem fogja elismerni Bradyt. Holott a sport elsősorban, másodsorban és tizedsorban is az eredményről, a sikerről, a győzelemről szól. És ebben Brady a legnagyobb, ZERO_L posztja tökéletesen leírja, amit erről gondolok, ahhoz nincs mit hozzátenni. Hányszor hallgattam már a különféle felvezető műsorokban, értékelőkben, hogy neves NFL játékosok, kommentátorok kit választanának QB-nek, ha sorsdöntő drive-ot kell vezetni a 4. negyedben: Bradyt vagy az éppen aktuális ellenfelet, legyen az Ryan, Wilson vagy éppen Manning. És szinte mindig mindenki Bradyt mondta, mert tudják, hogy ő megcsinálja. És általában megcsinálta.Szerintem a hatereken kívül ezt nem kérdőjelezi meg senki. Két évtized elit szinten, 9 SB, 13 főcsoportdöntő, eddig 5, két hét múlva remélem 6 gyűrű - ilyet senki nem produkált, valszeg nem is fog QB poszton.BurkusA GOAT egy szubjektív cím, sose lesz olyan, hogy csak a haterek nem. Denverben soha nem lesz Brady a goat, Friscoban sem, Indyben sem, Miamiban sem, Pittsburghben sem. New Yorkban sem, pedig nekik GOAT esélyesük ötven éve nem volt. Hiheted úgy, hogy Brady még Dallasban is, de nem. Lesz olyan Dallas fan aki azt mondja, Brady az, de a többségüknek sosem lesz ő. Mert szubjektiv. Ugyanígy a média is leng ide meg oda. Manapság goat-ozzák, mert SB-ket játszik, Cowherd időnként annak nevezi (ha éppen olyan hét van, hogy nem Brady's done-ozik). közben meg a felmérésen (média, a hof tagok közötti) eddig általában Rice az első és Montana a második. Időnként meg más. "Vígasztalásul": amikor Brady majd hivatalosan bejelenti, hogy visszavonul, abban az évben valószínűleg őt fogják kihozni első helyen. 😊 Aztán a következőben valószínűleg már újra Rice lesz az első.
De visszakanyarodok az első mondathoz: ez egy szubjektív cím. Az én GOAT-om pl. mindig is Montana lesz. A második pedig Marino, annak ellenére is, hogy egy gyűrűje sincs. Még Manning - aki szintén game changer játékos volt, aki megváltoztatta futballt, ami nálam fontosabb szempont, mint a gyűrűk száma - sem tudta megelőzni egyiküket sem. Ezzel gondolom elmondtam, hogy mennyire stabil top kettő nálam a másik kettő. Ha majd látod Mahomest másfél évtizedig úgy játszani, ahogy elkezdte, és innen csak felfelé vezet neki majd az út (óriási "ha", de tegyük fel, hogy így lesz), és közben miatta átalakul a futball, ő pedig sorban olyanokat művel amit foci pályán még nem láttál, akkor talán megérted, hogy miért. De az is lehet, hogy nem, hiszen ..... a dolog szubjektív. Szíved joga saját szempontokat felállítani. Engem Brady folyamatos goatozása sem zavar egyébként. Sőt, szerintem kifejezetten jópofa, ahogy az utóbbi években a bostoniak "kecskéznek". Frappáns, és Brady meg is érdemli.
De azt kijelenteni, hogy csak a haterek szerint nem Brady a GOAT, az szemellenző.
peterk2005
Nekem a GOAT az, aki győzni tud és győzelemre viszi a csapatát, nem az, aki élen jár a statisztikákban, aztán többnyire elbukik a végső siker kapujában. Marino nem tudott győzni, Manning nem tudott győzni, a szép statisztika pedig a kutyát nem érdekli a statisztikusokon meg azokon kívül, akik kifejezetten erre gerjednek.
Abban sem értünk egyet milyen meglepő! - hogy más a GOAT, az adott sportág legnagyobbja Miamiban mint Dallasban, más New Yorkban mint Bostonban. Azért a legnagyobb valaki egy adott sportban, mert az egyetelmes többség annak tartja. Senkit nem hallottam Ted Williamset a legnagyobbnak nevezni Bostonban és nyilván Lou Gehrig megítélése más NYC-ben mint San Franciscoban, de abban nem nagyon hallottam vitát amerikai barátaimtól, hogy Babe Ruth a baseball legnagyobb alakja (pedig otthagyta a Red Soxot 😊 ) . Nem hiszem, hogy Larry Birdöt, Magic Johnsont, Abdul Jabbart, Wilt Chamberlaint vagy LeBron Jamest sokan Michael Jordan elé helyeznék.Air Jordan csak egy van. Nincs vita Bobby Orr vagy Gordie Howe géniuszáról, de mégis a legtöbben Gretzkyt említik, ha megkérdezik, hogy ki volt minden idők legjobb hokisa. Szerintem vannak a sportban olyan egyetemes állócsillagok, akiknek a teljesítményét kicsit is józan sportbarát akkor is elismeri minden idők legjobbjának, ha egyébként nem szimpatizál vele. Rafa igazán páratlan karriert tud magának salakon, mégis ő is, Djoko is, Borg is, Sampras is azt mondja, hogy Federer minden idők legjobbja. Nem pedig az, aki először használt grafit ütőt és ezzel forradalmasította a teniszt.
Én azt gondolom, hogy Brady - háta mögött Belichickkel - egyike az ilyen egyetemes állócsillagoknak, akiről úgy fognak beszélni valaha, ahogy mi beszélünk Montanaról (Én még csak nagyon kölyökként VHs szalagon láttam egy-két meccsét, de nem értettem belőle semmit. Most meg nem nézek régi meccseket, mert olyan lassúnak tűnik a játék, mintha a Hungarian Bowl küzdelmét látnám, nekem illúzióromboló.) Amúgy azt gondolom, hogy aki mérhető Bradyhez, az Montana, mert háromszor jutott csak el a SB-ba, de minden a hármat meg tudta nyerni és úgy, hogy abban vezető szerepe volt, nem úgy, mint szegény Manningnek a Denver sikerénél. És számomra elsősorban ezért mérhető, mert ő is clutch volt, a Comeback Kid.
Azt, hogy Manning nem tudta megelőzni Montanát Nálad, nem csodálom, Marinot igen. Az amerikai foci sikerét SB győzelmekben mérik, Pittsburghben, Foxboroughban, Dallasban a Lombardik vannak kiállítva, nem a csoportgyőzelmek emléklapja vagy Lamar Hunt és George Halas trófeák. Marino pedig egyet sem tudott elhozni, ez egy sikertelen pályafutás, ahogy azt egyébként ő maga is vallja.
Ettől még tisztelem a véleményed, még ha nem is értek egyet vele. Brady pedig elmondta korábban, hogy készül a 2019-es idényre, úgyhogy a nyugdíjban egyenlőre szerintem nem lehet reménykedni. 😊
Szerkesztette: Burkus
több mint 5 éve
Szembejött a jutubon 😀Nekem is! 😄
www.youtube.com/watch?v=3Dt7JaSCft0
ZERO_L
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 5 éve
Szembejött a jutubon 😀www.youtube.com/watch?v=3Dt7JaSCft0
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 5 éve
Jah, ezen jól el lehet lamentálni. Aztán a labdát választjuk a pénzfeldobásnál, a védelem meg elmegy zuhanyozni. Persze van amikor nem, de többször igen, mint nem.Erre mondják mások, hogy nagyképűség. De én ezt nézem lassan 20 éve, a mások meg irogatják, hogy menjen már nyugdíjba. Majd 10 év múlva, amikor tegyük fel Mahomes megy majd a sokadik gyűrűjéért, nem arra fogok gondolni, hogy mikor hagyja már abba, hanem arra, milyen jó volt a srácokkal üvölteni egy TD-nél évről évre.
We are all PATRIOTS!
több mint 5 éve
Szerintem a hatereken kívül ezt nem kérdőjelezi meg senki. Két évtized elit szinten, 9 SB, 13 főcsoportdöntő, eddig 5, két hét múlva remélem 6 gyűrű - ilyet senki nem produkált, valszeg nem is fog QB poszton.BurkusA GOAT egy szubjektív cím, sose lesz olyan, hogy csak a haterek nem. Denverben soha nem lesz Brady a goat, Friscoban sem, Indyben sem, Miamiban sem, Pittsburghben sem. New Yorkban sem, pedig nekik GOAT esélyesük ötven éve nem volt. Hiheted úgy, hogy Brady még Dallasban is, de nem. Lesz olyan Dallas fan aki azt mondja, Brady az, de a többségüknek sosem lesz ő. Mert szubjektiv. Ugyanígy a média is leng ide meg oda. Manapság goat-ozzák, mert SB-ket játszik, Cowherd időnként annak nevezi (ha éppen olyan hét van, hogy nem Brady's done-ozik). közben meg a felmérésen (média, a hof tagok közötti) eddig általában Rice az első és Montana a második. Időnként meg más. "Vígasztalásul": amikor Brady majd hivatalosan bejelenti, hogy visszavonul, abban az évben valószínűleg őt fogják kihozni első helyen. 😊 Aztán a következőben valószínűleg már újra Rice lesz az első.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 5 éve
topin
2 008
amikor a szezonunk forog kockán, a drive során többször célozzuk meg Pattersont és Dorsettet is, nem is lett elkapás egyikből sem, ha jól emlékszem, ezért is kellett többször 3rd downon megmenteni a szezontItt inkább Nelsonnak szólt a passz, mintsem a két Pats játékos felé meglévő bizalomnak..De Nelson mindhárom esetben nagyon jól védekezett..
ezt se túl sűrűn mondhattuk el, hogy Brady ennyire bízik a gyengébb elkapókban, persze a végén megint Jules és Gronk volt az akik hozták kulcsfontosságú yardokat, ezért a SB-n nem kárhoztatnám ha maradna a megszokott célpontjai mellett
(persze az már egy másik meccs lesz más matchupokkal, de akkor is)
ZERO_L
több mint 5 éve
mondjuk valahogy azon a Denver meccsen is visszajött a 4. negyed végén egy 4. kísérletre Gronknak előrevágott labdával, csak hát nem ő tehetett róla, hogy Gost nem bírta berúgni az elején a pat-etja meg a fal,meg a rendszer, meg Bill Belichik. Na ezek (az utóbbi a GOAT szerintem) nincsenek meg EGYÜTTESEN. Ha odaérnek hozzá (értsd kb 1-1,5 méterre, akkor azért kitelik a becsület- pl Denver ellen pár éve), de nem ragozom tovább.nekem egyértelműen a clutchsága, amit senki meg sem tud közelíteni a generációjában, és így visszaolvasva a régiek közül sincs senki aki felvehetné ebben a versenyt vele (vagy azért mert alapból kevés ilyen szituációban járt, vagy azokat rosszabb százalékkal hozta)szíved joga megkérdőjelezni (vannak akik a Földről hiszik azt, hogy lapos 😉 ), csak ha már ezt teszed nem ártana kicsit komolyabb érveket is előhúzni, ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek ebben a témábanFordítsuk meg.
ZERO_L
A vitathatatlan eredményességen (ami szerintem a leglényegesebb paraméter, de most ez ne legyen érv, hiszen nyilvánvalóan ő minden idők legeredményesebb játékosa, irányítója) túl miben jobb Brady, mint Unitas, Montana, P.Manning vagy Rodgers?
Sobri Jóska
már anno is emiatt szerettem bele, hogy jött itt a kis szaros "senkinek nem kellő" hülye gyerek és a sportág legnagyobb színpadán, élete legfontosabb pillanatában, mikor a nagy Madden is azt mondta hülyeség amit csinál (nyilván ezt anno csak utólag lehetett hallani), fogta magát és kitette a hatalmas péniszét az asztalra
volt ebben visszaesés nem szabad tagadni, de az utóbbi 5 szezonban amit lerak az asztalra, az valami hihetetlenül földöntúli
a legnagyobb, legfontosabb helyzetekben játszik hatalmasat, elég visszanézni az utóbbi pár szezon PO és SB meccseit... egyáltalán nem szar ellenfelek ellen, olyan szinten fókuszált és hibamentes játékra volt képes, ráadásul állítólag ekkortájt kéne lejtmenetben lennie karrierjének (😀😀😀), amire senki más nem lenne képes (és most itt biztos geciségnek hathat elővenni pl Brees hétvégi OT-s teljesítményét)
ráadásul meccsen belül képes levetkőzni a rossz, totálisan elhibázott megmozdulásait (picksix, RZ INT)
sajnos ez nem mindig manifesztálódott gyűrűben, de Denverben sem sok kellett és tavalyi SB se rajta ment el, és hagyjuk ezeket az "5 yardon álló Whitenak nagyanyám is oda tudná dobni a labdát" kifogásokat, mert millió és egy olyan helyzetet lehetne említeni az utóbbi pár évből, amikor tényleg minimális hibázás mellett kellett csodát tenni és csoda playeket véghez vinni egymás után, amiket nem 5 yardos screenpasszokkal oldott meg a csapat
most csak a teljesség igénye nélkül, természetesen csak PO:
-a Ravens elleni kétszer 14 pontos hátrányból való visszakapaszkodás (oké itt kellett két trükköt is bevetni, de a GWD TD passzát azért mindenki nézze vissza...)
-Seahawks elleni 4th qtr teljesítmény, itt is milyen zseben belüli mozgás és labdákat adott
-ATL elleni visszakapaszkodás, utolsó negyedben és az OT-ban 3rd down-on olyan tökéletesen helyezett passzok amik megszólaltak
-Tavalyi Jax elleni fordítás és GWD azzal a 3rd és kurva sokkal
-Most KC ellen utolsó drive majd az OT-ban, megint nem 5 yardos passzokkal operáltunk, clutchdobások sorozatát mutatta be
Nincs kétségem, hogy egy Rodgers vagy Brees (anno Manning) ezekből szintén megcsinál párat, de az hogy 37-41 évesen az összes ilyet kivétel nélkül csakis Brady tudja megcsinálni az számomra evidencia, és szerintem ez a legnagyobb különbség ami kiemeli az összes riválisa közül, mert vannak nála atletikusabbak, tehetségesebbek, jobb karerővel rendelkezőek, de olyan nincs aki a kiélezett helyzetekben jobban/hatékonyabban reagál, márpedig ez az baromira nem a BB rendszer hozadéka
ZERO_L
Nem Brady hater vagyok, tisztelem, ennyi idősen neki már nyugdíjban kellene lennie (egyidősek vagyunk), A folyamatos (egyébként a Sport tv és Faragó Ricsi által elkezdett) felszopkodással, meg GOAT-zássalvan bajom. BB-ről aláírom a GOAT-ot, Bradyről nem. Bocs, tényleeg befejeztem, készüljetek a SB-ra és ha megígéri Brady meg Bill apó, hogy a 6. után visszavonul, bizisten nektek drukkolok.....😊
csi77
több mint 5 éve
ja meg a fal,meg a rendszer, meg Bill Belichik. Na ezek (az utóbbi a GOAT szerintem) nincsenek meg EGYÜTTESEN. Ha odaérnek hozzá (értsd kb 1-1,5 méterre, akkor azért kitelik a becsület- pl Denver ellen pár éve), de nem ragozom tovább.nekem egyértelműen a clutchsága, amit senki meg sem tud közelíteni a generációjában, és így visszaolvasva a régiek közül sincs senki aki felvehetné ebben a versenyt vele (vagy azért mert alapból kevés ilyen szituációban járt, vagy azokat rosszabb százalékkal hozta)szíved joga megkérdőjelezni (vannak akik a Földről hiszik azt, hogy lapos 😉 ), csak ha már ezt teszed nem ártana kicsit komolyabb érveket is előhúzni, ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek ebben a témábanFordítsuk meg.
ZERO_L
A vitathatatlan eredményességen (ami szerintem a leglényegesebb paraméter, de most ez ne legyen érv, hiszen nyilvánvalóan ő minden idők legeredményesebb játékosa, irányítója) túl miben jobb Brady, mint Unitas, Montana, P.Manning vagy Rodgers?
Sobri Jóska
már anno is emiatt szerettem bele, hogy jött itt a kis szaros "senkinek nem kellő" hülye gyerek és a sportág legnagyobb színpadán, élete legfontosabb pillanatában, mikor a nagy Madden is azt mondta hülyeség amit csinál (nyilván ezt anno csak utólag lehetett hallani), fogta magát és kitette a hatalmas péniszét az asztalra
volt ebben visszaesés nem szabad tagadni, de az utóbbi 5 szezonban amit lerak az asztalra, az valami hihetetlenül földöntúli
a legnagyobb, legfontosabb helyzetekben játszik hatalmasat, elég visszanézni az utóbbi pár szezon PO és SB meccseit... egyáltalán nem szar ellenfelek ellen, olyan szinten fókuszált és hibamentes játékra volt képes, ráadásul állítólag ekkortájt kéne lejtmenetben lennie karrierjének (😀😀😀), amire senki más nem lenne képes (és most itt biztos geciségnek hathat elővenni pl Brees hétvégi OT-s teljesítményét)
ráadásul meccsen belül képes levetkőzni a rossz, totálisan elhibázott megmozdulásait (picksix, RZ INT)
sajnos ez nem mindig manifesztálódott gyűrűben, de Denverben sem sok kellett és tavalyi SB se rajta ment el, és hagyjuk ezeket az "5 yardon álló Whitenak nagyanyám is oda tudná dobni a labdát" kifogásokat, mert millió és egy olyan helyzetet lehetne említeni az utóbbi pár évből, amikor tényleg minimális hibázás mellett kellett csodát tenni és csoda playeket véghez vinni egymás után, amiket nem 5 yardos screenpasszokkal oldott meg a csapat
most csak a teljesség igénye nélkül, természetesen csak PO:
-a Ravens elleni kétszer 14 pontos hátrányból való visszakapaszkodás (oké itt kellett két trükköt is bevetni, de a GWD TD passzát azért mindenki nézze vissza...)
-Seahawks elleni 4th qtr teljesítmény, itt is milyen zseben belüli mozgás és labdákat adott
-ATL elleni visszakapaszkodás, utolsó negyedben és az OT-ban 3rd down-on olyan tökéletesen helyezett passzok amik megszólaltak
-Tavalyi Jax elleni fordítás és GWD azzal a 3rd és kurva sokkal
-Most KC ellen utolsó drive majd az OT-ban, megint nem 5 yardos passzokkal operáltunk, clutchdobások sorozatát mutatta be
Nincs kétségem, hogy egy Rodgers vagy Brees (anno Manning) ezekből szintén megcsinál párat, de az hogy 37-41 évesen az összes ilyet kivétel nélkül csakis Brady tudja megcsinálni az számomra evidencia, és szerintem ez a legnagyobb különbség ami kiemeli az összes riválisa közül, mert vannak nála atletikusabbak, tehetségesebbek, jobb karerővel rendelkezőek, de olyan nincs aki a kiélezett helyzetekben jobban/hatékonyabban reagál, márpedig ez az baromira nem a BB rendszer hozadéka
ZERO_L
Nem Brady hater vagyok, tisztelem, ennyi idősen neki már nyugdíjban kellene lennie (egyidősek vagyunk), A folyamatos (egyébként a Sport tv és Faragó Ricsi által elkezdett) felszopkodással, meg GOAT-zássalvan bajom. BB-ről aláírom a GOAT-ot, Bradyről nem. Bocs, tényleeg befejeztem, készüljetek a SB-ra és ha megígéri Brady meg Bill apó, hogy a 6. után visszavonul, bizisten nektek drukkolok.....😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png