Kerékpár
23 feliratkozó
több mint 8 éve
Ok nem hiszem, hogy kedvezni akarnanak akarkinek is. Sajat magukat nezik. Ha eldol a sarga triko sorsa az atlagos bicaj kedvelo lelep, mert egyontetu. Ha ez a 3. napon tortenik akkor kaki van. A jobbik rosszat valasztjak. Ha oszintek akarunk lenni, akkor sok penzt adnanak Fro-nak hogy ne jojjon ( inkabb hagyja abba ), kiveve azt az evet amikor legyozik, mert legyen az a legrosszabb kiiras az uj kiraly kilete mindent fog vinni. Ettol fuggetlenul egyetertenek veled, de kb egyenlo erossegu versenyzok kellenenek es vissza fog jonni. Ezert bizok a TD-hegyimakik szoritasanak es ha Fro-nak is tamadnia kellene akkor kicsapodna a hugy az olajbol.Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Ha így nézed, hogy "kinek kedvezzek?" akkor igazad van.
Ha nem lesz barki aki kiemelkedik, akkor ugyis jo lesz a csata ( bar akkor jobb lenne egy nehezebb palyan az teny). Remelem TD egyik oldalrol, a "hegyimakik" a masik oldalrol tamadjak Fro-t es akkor jobb lesz, ha netalan teljes eroben erkezik, akkor is.
dawyd728
De ha lenne a TDF-nek (ahogy sajna jó ideje nincs) egyfajta filozófiája, arculata, karaktere, akkor csak annak kéne megfelelnie, és nem kéne patikamérlegen egyensúlyozgatni az általad is kielemzett eshetőségek között.
Én ebben látom a problémát.
Van válasz a "Milyen a TDF?" kérdésre?
Nem igazán...
Sobri Jóska
De a Vuelta-n kiraly volt a kiiras, de az volt az izgalom, hogy Fro behuzza-e vegre. A versenyt meg egy klasszis hozta aki kirugta sajat magat a trikoert valo versenybol. Semmi nem tortent, amit itt a kiirasra nem lehetett fogni. Marad a penzes Sky. Orulok Aru beult vegre egy masik penzes helyre igy o igazi kihivo lett.
több mint 8 éve
Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Ha így nézed, hogy "kinek kedvezzek?" akkor igazad van.
Ha nem lesz barki aki kiemelkedik, akkor ugyis jo lesz a csata ( bar akkor jobb lenne egy nehezebb palyan az teny). Remelem TD egyik oldalrol, a "hegyimakik" a masik oldalrol tamadjak Fro-t es akkor jobb lesz, ha netalan teljes eroben erkezik, akkor is.
dawyd728
De ha lenne a TDF-nek (ahogy sajna jó ideje nincs) egyfajta filozófiája, arculata, karaktere, akkor csak annak kéne megfelelnie, és nem kéne patikamérlegen egyensúlyozgatni az általad is kielemzett eshetőségek között.
Én ebben látom a problémát.
Van válasz a "Milyen a TDF?" kérdésre?
Nem igazán...
több mint 8 éve
...Mellesleg Aru megmutathatja mekkora kiraly, beult egy penzes csapathoz vegre es nem csak az a csunya Sky....😊
twitter.com/Laura_Meseguer/status/920226202643771393
Mikey
több mint 8 éve
Egesz egyszeruen a jelenlegi kereteken belul a "melyik ujjamat harapjam meg" dontesbe kenyszerulnek. Vagy kiirja a szakaszokat langyosra es legalabb szoros lesz ( ami a legkisebb hibat megbunteti ), vagy brutalra es azon keseregnenek hogy a 3.nehez napon eldolt a gyoztes, ha Froome kiemelkedo lesz es a csapata is. A Vueltan iszonyat elonyt adott Nibali-eknak es behuzta, ha csak arra keszult volna ott is kijott volna a dominancia. Es valljuk be a verseny nem volt oldoklo a helyezesekert. Ha Contador nem bukja el a trikot egy fity-fasz szakaszon az elejen, akkor o se lett ( tudott ) volna ilyen aktiv lenni es akkor az o tamadasai nelkul kb. 0 izgalom lett volna az egesz Vueltan.Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Nem akarlak elkeseríteni, de ami eddig tudható, az alapján komoly hegyi szakaszokon lesz 3 db hegyi befutó. Abból az egyik hegy ráadásul csak átlag 5-6 %, ahol szélárnyék miatt nem lesz támadás, hacsak vki nem kamikázének képzeli magát.
Remelem iden Froome nem dol ki a kockakoves szakaszok elott es egy nagyon jo, utolso pillanatig izgalmas versenyt lathatunk az osszetettert!
Danny
Én szeretem az TTT-t. Ez miatt és az utolsó előtti szakaszon, a 31 km-es 900 m emelkedővel tarkított ITT miatt tőlem jár a piros pont. A pavék miatt is jár a dicséret. Ettől még ez megint egy semmilyen útvonal.
10 db sprint szakasz túl sok. Persze ebből 2-3 olyan, ami a Matthews, Sagan kalibereknek lesz csak sprint szakasz. Plusz ezen a 10-en felül lesz 2 db, ami a Valverde, Martin típusoknak fekvő befutó(~ La Flèche Wallonne).
Ennek az útvonalnak annyi előnye van, h el lehet majd mondani, milyen szoros a mezőny. Csak fele annyi kihívás nincs benne, mint egy átlagos Vueltában, vagy egy nehezebb Giroban. Szemfényvesztésnek tök jó lesz a roubaix-i befutó, mondom ezt úgy, h én is várom, vagy a TTT, ami ugyancsak ritkaságszámba megy. Ettől még 7-8 szakaszra (ITT, TTT, pavés szakasz + a nehezebb hegyi szakaszok) korlátozódnak az összetett menők lehetőségei a sárga trikó megszerzésére, és ezek közül is csak 1-2 az, ami komoly hegyi támadásokat rejthetnek magukban és nem csak egy erős tempóból folyamatos leszakadást izgulhatunk végig. Ja és a legszomorúbb az egészben, akinek nincs épkézláb csapata, az 2-3 percet simán kaphat már a 3. szakaszon, amit legyen bárki is az elszenvedő, a többi top10-be tartozókon ilyen útvonalon szinte képtelen lesz visszahozni.
dawyd728
..
több mint 8 éve
dawyd728
4 110
Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Nem akarlak elkeseríteni, de ami eddig tudható, az alapján komoly hegyi szakaszokon lesz 3 db hegyi befutó. Abból az egyik hegy ráadásul csak átlag 5-6 %, ahol szélárnyék miatt nem lesz támadás, hacsak vki nem kamikázének képzeli magát.
Remelem iden Froome nem dol ki a kockakoves szakaszok elott es egy nagyon jo, utolso pillanatig izgalmas versenyt lathatunk az osszetettert!
Danny
Én szeretem az TTT-t. Ez miatt és az utolsó előtti szakaszon, a 31 km-es 900 m emelkedővel tarkított ITT miatt tőlem jár a piros pont. A pavék miatt is jár a dicséret. Ettől még ez megint egy semmilyen útvonal.
10 db sprint szakasz túl sok. Persze ebből 2-3 olyan, ami a Matthews, Sagan kalibereknek lesz csak sprint szakasz. Plusz ezen a 10-en felül lesz 2 db, ami a Valverde, Martin típusoknak fekvő befutó(~ La Flèche Wallonne).
Ennek az útvonalnak annyi előnye van, h el lehet majd mondani, milyen szoros a mezőny. Csak fele annyi kihívás nincs benne, mint egy átlagos Vueltában, vagy egy nehezebb Giroban. Szemfényvesztésnek tök jó lesz a roubaix-i befutó, mondom ezt úgy, h én is várom, vagy a TTT, ami ugyancsak ritkaságszámba megy. Ettől még 7-8 szakaszra (ITT, TTT, pavés szakasz + a nehezebb hegyi szakaszok) korlátozódnak az összetett menők lehetőségei a sárga trikó megszerzésére, és ezek közül is csak 1-2 az, ami komoly hegyi támadásokat rejthetnek magukban és nem csak egy erős tempóból folyamatos leszakadást izgulhatunk végig. Ja és a legszomorúbb az egészben, akinek nincs épkézláb csapata, az 2-3 percet simán kaphat már a 3. szakaszon, amit legyen bárki is az elszenvedő, a többi top10-be tartozókon ilyen útvonalon szinte képtelen lesz visszahozni.
több mint 8 éve
Jo... Az minden evben a sprintereknek kedvez, ez nem a Vuleta. De tengerpart, szoval barmikor befujhat az oldalszel!Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Csak a hosszabbitas.hu-s cikket olvastam róla, de az alapján az első hét miatt sok sírás-rívás lesz.
Danny
Mikey
több mint 8 éve
el is felejtettem mekkorát ment a VueltánFuglsang lesz akkor a fő ember az AstanánálValamint Miguel Ángel López.
Heisman Trophy
Mikey
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 8 éve
Fuglsang lesz akkor a fő ember az AstanánálValamint Miguel Ángel López.
Heisman Trophy
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 8 éve
Fuglsang lesz akkor a fő ember az Astanánál
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 8 éve
Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Csak a hosszabbitas.hu-s cikket olvastam róla, de az alapján az első hét miatt sok sírás-rívás lesz.
Danny
több mint 8 éve
Nekem nagyon tetszik a jovo evi TDF utvonal! Lesz minden, csapatidofutam, Roubaix 15(!) kockakoves szektorral, Alpe d’Huez, kivancsi leszek a 65 km-es szakaszra is! Meg persze a Pateau des Gliéresre is, ahol a hegy utolso 2 kilometere nincs leaszfaltozva. Vegre lesz hely meglepni a Sky sort, akik (mint mindenki mas) eggyel kevesebb, azaz 8 fovel indulnak.Remelem iden Froome nem dol ki a kockakoves szakaszok elott es egy nagyon jo, utolso pillanatig izgalmas versenyt lathatunk az osszetettert!
Szerkesztette: Danny
több mint 8 éve
dawyd728
4 110
Nem tudom, h örüljek-e. Persze sok a lóvé a UAE-nél, de az Astana jelenleg mégiscsak erősebb 3 hetes segítőkből áll.
több mint 8 éve
...twitter.com/Laura_Meseguer/status/920226202643771393
több mint 8 éve
Nibali komolyat ment tegnap. Nem tudom, nekem nagyon nem úgy tűnik, mint aki a pályafutása csúcsáról lefelé tartana. 😉Tud jól menni még, már csak azért is, mert óriási szíve van, de háromhetes megnyerése az más kávéház. Talán még egy összejöhet, ha szerencsésen alakulnak az ellenfelek.
dawyd728
Szerkesztette: Soldados

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 8 éve
dawyd728
4 110
Nibali komolyat ment tegnap. Nem tudom, nekem nagyon nem úgy tűnik, mint aki a pályafutása csúcsáról lefelé tartana. 😉
több mint 8 éve
Jöttél, írtál, győztél.Végülis az országútni eleve a magyar fordítás hülyesége, szóval csak Magyaroszágon kötelező a sík szakasz.Végülis a TDF első pár évében nem is voltak hegyi szakaszok. 😊Az országúti vb az azért alapvetően nem baj, ha országúti. 😊Végülis a háromhetesek is lehetnének síkon rendezett körversenyek. Ha már országútiak azok is.
És nem hegyi, vagy egynapos klasszikus.
Sobri Jóska
Mikey
Sobri Jóska
Gaba93
több mint 8 éve
Végül is az országúti eleve a magyar fordítás hülyesége, szóval csak Magyarországon kötelező a sík szakasz.Végülis a TDF első pár évében nem is voltak hegyi szakaszok. 😊Az országúti vb az azért alapvetően nem baj, ha országúti. 😊Végülis a háromhetesek is lehetnének síkon rendezett körversenyek. Ha már országútiak azok is.
Sobri Jóska
Mikey
Sobri Jóska
Szerkesztette: Gaba93
több mint 8 éve
Végülis a TDF első pár évében nem is voltak hegyi szakaszok. 😊Az országúti vb az azért alapvetően nem baj, ha országúti. 😊Végülis a háromhetesek is lehetnének síkon rendezett körversenyek. Ha már országútiak azok is.
Sobri Jóska
Mikey
több mint 8 éve
Az országúti vb az azért alapvetően nem baj, ha országúti. 😊Végülis a háromhetesek is lehetnének síkon rendezett körversenyek. Ha már országútiak azok is.
Sobri Jóska
több mint 8 éve
Az országúti vb az azért alapvetően nem baj, ha országúti. 😊És nem hegyi, vagy egynapos klasszikus.
több mint 8 éve
Egyébként szerintem legyen változatos egy világbajnoki pálya. Egyszer tükörsík, egyszer galíciai sík, egyszer hegyekkel tűzdelt. Szerintem emelné egy VB cím értékét, ha hegyi menők is nyerhetnének egy-két VB-t. Na nem mintha egyébként nem lenne kiemelten értékes.
több mint 8 éve
dawyd728
4 110
Ja, én nem így értettem. 😊 Sagan ellen éppen a 4800m szint a legerősebb fegyver. Síkon és galíciai síkon is nyerni tud. A kilapítást a szintkülönbség csökkentésének szinonimájaként használtam. Így utólag valóban kétértelmű lehetett.a "pályát kilapítani vágyók"-ra írtam, hogy azok ne reklamáljanak Sagan idei győzelme miatt, mert tavaly a tükörsíkon is elvert mindenkit. Na értel? 😁Nem vagyunk azonos hullámhosszon. 😀 Továbbra sem értelek. Sík volt a dohai pálya, síkabb nem is lehetett volna. Klasszikus sprintereknek kedvezett. Az innsbruck-i vb 4800m szintje meg az abszolút hegyimenőknek. A Sagan, Matthews, Alaphilippe, Gilbert, Avermaet, Trentin kalibereknek elmenni kb értelme nem lenne, max csak segítőnek.az emlékeim szerint sík pálya volt, szóval nem értem a problémájukat. 😊Miva'? Hogy jön ide Doha? 😀Mindenesetre a pályát kilapítani vágyók érveire csak rátett Sagan győzelme, ami után óriási lesz a nyomás az UCI-on, nehogy má' emiatt ne legyen esély a zsinórban 4-re.Mert Doha tele volt hegyekkel, igaz? 😊
dawyd728
Mikey
dawyd728
Mikey
Elmenne kb az összes hegyimenő és pár hegyisegítő, de a klasszikus egynapos menők közül még a Ciclista San Sebastian vagy a Lombardia favoritja sem számítanának ilyen pályán az abszolút esélyesek közé. Ez kb 20 emberre leredukálná azok számát, akik elméletben képes lehetnének a szivárványszínű trikóra. A bergeni pályán ez a szám minimum 50 körül volt. Nyilván a szint lecsökkentését nem 0-ra kell érteni, de már az is sokat számítana, ha 2500-3000 köré sikerülne visszavenni.
BTW még most sem értem mi köze a tavalyi amúgy full lapos (hangultra is) vb-nek a jövő évihez, azt magyarázd el kérlek bővebben, mert bizisten nem értem. 😀
dawyd728
Mikey
több mint 8 éve
a "pályát kilapítani vágyók"-ra írtam, hogy azok ne reklamáljanak Sagan idei győzelme miatt, mert tavaly a tükörsíkon is elvert mindenkit. Na értel? 😁Nem vagyunk azonos hullámhosszon. 😀 Továbbra sem értelek. Sík volt a dohai pálya, síkabb nem is lehetett volna. Klasszikus sprintereknek kedvezett. Az innsbruck-i vb 4800m szintje meg az abszolút hegyimenőknek. A Sagan, Matthews, Alaphilippe, Gilbert, Avermaet, Trentin kalibereknek elmenni kb értelme nem lenne, max csak segítőnek.az emlékeim szerint sík pálya volt, szóval nem értem a problémájukat. 😊Miva'? Hogy jön ide Doha? 😀Mindenesetre a pályát kilapítani vágyók érveire csak rátett Sagan győzelme, ami után óriási lesz a nyomás az UCI-on, nehogy má' emiatt ne legyen esély a zsinórban 4-re.Mert Doha tele volt hegyekkel, igaz? 😊
dawyd728
Mikey
dawyd728
Mikey
Elmenne kb az összes hegyimenő és pár hegyisegítő, de a klasszikus egynapos menők közül még a Ciclista San Sebastian vagy a Lombardia favoritja sem számítanának ilyen pályán az abszolút esélyesek közé. Ez kb 20 emberre leredukálná azok számát, akik elméletben képes lehetnének a szivárványszínű trikóra. A bergeni pályán ez a szám minimum 50 körül volt. Nyilván a szint lecsökkentését nem 0-ra kell érteni, de már az is sokat számítana, ha 2500-3000 köré sikerülne visszavenni.
BTW még most sem értem mi köze a tavalyi amúgy full lapos (hangultra is) vb-nek a jövő évihez, azt magyarázd el kérlek bővebben, mert bizisten nem értem. 😀
dawyd728
Szerkesztette: Mikey
több mint 8 éve
dawyd728
4 110
Nem vagyunk azonos hullámhosszon. 😀 Továbbra sem értelek. Sík volt a dohai pálya, síkabb nem is lehetett volna. Klasszikus sprintereknek kedvezett. Az innsbruck-i vb 4800m szintje meg az abszolút hegyimenőknek. A Sagan, Matthews, Alaphilippe, Gilbert, Avermaet, Trentin kalibereknek elmenni kb értelme nem lenne, max csak segítőnek.az emlékeim szerint sík pálya volt, szóval nem értem a problémájukat. 😊Miva'? Hogy jön ide Doha? 😀Mindenesetre a pályát kilapítani vágyók érveire csak rátett Sagan győzelme, ami után óriási lesz a nyomás az UCI-on, nehogy má' emiatt ne legyen esély a zsinórban 4-re.Mert Doha tele volt hegyekkel, igaz? 😊
dawyd728
Mikey
dawyd728
Mikey
több mint 8 éve
az emlékeim szerint sík pálya volt, szóval nem értem a problémájukat. 😊Miva'? Hogy jön ide Doha? 😀Mindenesetre a pályát kilapítani vágyók érveire csak rátett Sagan győzelme, ami után óriási lesz a nyomás az UCI-on, nehogy má' emiatt ne legyen esély a zsinórban 4-re.Mert Doha tele volt hegyekkel, igaz? 😊
dawyd728
Mikey
dawyd728