Politika

46 feliratkozó

1 órája
kittli Pittsburgh Steelers 2 255 — Steelers fan
Csókolom! A szellemi csontkovácshoz kérnék időpontot! Legjobb az lenne, ha a Tündérgyógyítás órám után tudnék menni, de még a Füvesasszony tanácsadás és Kristálygyógyászat előtt! Köszönöm! 😊

telex.hu/belfold/2024/11/21/ezoterikus-egeszsegfesztivalt-rendeznek-oskuben-a-miniszterelnokseg-atok-rontas-levetel-es-kartyajoslas

....vagy ez off topikba való? Vicc topikba kicsit erős lenne!
bogjosi
Jó topikban vagy.
Többek között
Döbrögi urunkat fogja meggyógyítani Vajákos Biri néne.
5 órája
bogjosi New England Patriots 1 490
Csókolom! A szellemi csontkovácshoz kérnék időpontot! Legjobb az lenne, ha a Tündérgyógyítás órám után tudnék menni, de még a Füvesasszony tanácsadás és Kristálygyógyászat előtt! Köszönöm! 😊

telex.hu/belfold/2024/11/21/ezoterikus-egeszsegfesztivalt-rendeznek-oskuben-a-miniszterelnokseg-atok-rontas-levetel-es-kartyajoslas

....vagy ez off topikba való? Vicc topikba kicsit erős lenne!

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
6 órája
NB2 New England Patriots 24 904 — nabege2@yahoo.com
 hvg.hu/elet/20241120_vlagyimir-putyin-eszak-korea-allatkert
"Putyin kakadut ajándékozott Észak-Koreának"

Amikor olvasod a hírt és reménykedni kezdesz... 😊
18 órája
Lúdas Solymi New England Patriots 8 011
Nemzeti Vassulyom- és Vágópengés Végbélkúp Program Politikusoknak Akik Nem Tudnak Könnyezni Jól
kértem rá 80mrdt, szurkoljatok..
sutianap
Szórod a pénzt vágópengére, alig marad 79 belőle.
Csípőspaprikakrém is elég lenne.
kittli
hogy is mondta a költő?!
A tavolságot..
Mint
Hüvelygolyót megkapod
Órás leszel
Csak hunnlekiszemed
sutianap
Aludj el szepen, kis Balazs…
18 órája
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 339 — capitaine du château de Vienne 1487
Nemzeti Vassulyom- és Vágópengés Végbélkúp Program Politikusoknak Akik Nem Tudnak Könnyezni Jól
sutianap
kittli
hogy is mondta a költő?!
A tavolságot..
Mint
Hüvelygolyót megkapod
Órás leszel
Csak hunnlekiszemed

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
19 órája
kittli Pittsburgh Steelers 2 255 — Steelers fan
sutianap
19 órája
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 339 — capitaine du château de Vienne 1487

19 órája
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 396 — #NoStress
ezt nem láttam volna, hogy linkelte volna valaki, most hallottam a VR-s HH-ban

telex.hu/techtud/2024/11/15/google-europai-unio-politikai-reklam
Megszűnnek a politikai hirdetések a Google-on és a Youtube-on az EU-ban
NB2
Legalább valaminek lehet örülni, na de majd a független igazságszolgáltatás erre is biztos talál valami kiskaput

m.hvg.hu/itthon/20241120_Nem-hatotta-meg-a-tiltakozas-az-Orszagos-Biroi-Tanacs-megszavazta-hogy-a-birak-fizetesemeleset-igazsagugyi-reformokhoz-kossek-ebx
r.baggio
Brüsszel nekünk nem parancsol!
Már várom amúgy, mikor bannoljuk végre a picsába ezeket a nyugati kapitalista cégeket és indul el a Nemzeti Internetes Kereső Szolgáltatás (NIKSZ) és a Nemzeti Online Tartalomszolgáltató (NOT) helyettük. Vagy előbb az űrprogramot kell befejezni? A tádzsik vagy milyen burgonyaprojekt hogy áll?
warr_b
Burgonyakutató. És üzbég. És az alapkutatások primér haszna az ritkán egzakt. Az USA topicban ezt többen is elég jól leírják. Kívánom, hogy ez a Burgonyakutató Központ legyen ennek a kormányzatnak a legnagyobb tévedése, hibája.

19 órája
warr_b Washington Commanders 24 080 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

NB2
Legalább valaminek lehet örülni, na de majd a független igazságszolgáltatás erre is biztos talál valami kiskaput

m.hvg.hu/itthon/20241120_Nem-hatotta-meg-a-tiltakozas-az-Orszagos-Biroi-Tanacs-megszavazta-hogy-a-birak-fizetesemeleset-igazsagugyi-reformokhoz-kossek-ebx
r.baggio
Brüsszel nekünk nem parancsol!
Már várom amúgy, mikor bannoljuk végre a picsába ezeket a nyugati kapitalista cégeket és indul el a Nemzeti Internetes Kereső Szolgáltatás (NIKSZ) és a Nemzeti Online Tartalomszolgáltató (NOT) helyettük. Vagy előbb az űrprogramot kell befejezni? A tádzsik vagy milyen burgonyaprojekt hogy áll?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
20 órája
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 352 — no es importante

NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
21 órája

NB2
Igen. És a kormányzati üzenetek? Vagy civilszervezetek (pl. a CÖF) társadalmi célú tájekoztatói? Ezek egyike se minősül se politikainak, se reklámnak.
Őszentsége Sobri Jóska
A kormányzati az politika

A cof esetében majd a Gemini eldönti
Negritis, a vajda
A kormányzati se politikai, ha pl. tájekoztat, hogy "Maradj otthon", vagy mikor lesz a választás, vagy hova menekülj a migránsveszély elől.

21 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 44 996 — The Mathematician

NB2
Igen. És a kormányzati üzenetek? Vagy civilszervezetek (pl. a CÖF) társadalmi célú tájekoztatói? Ezek egyike se minősül se politikainak, se reklámnak.
Őszentsége Sobri Jóska
A kormányzati az politika

A cof esetében majd a Gemini eldönti

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
22 órája

NB2

22 órája
NB2 New England Patriots 24 904 — nabege2@yahoo.com

23 órája
warr_b Washington Commanders 24 080 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Központi névjegyzékben 2024 nov. 17-én 7 666 666 fő szerepel a választási iroda szerint

dawyd728
Na tessék... Hát így a pokolra jutunk.

23 órája
dawyd728 3 850
2022-es táblázatot találok a választási iroda honlapján, ahonnan veszem a központi névjegyzékben szereplő településre bontott részletes választópolgár számokat oevk bontásban. Központi névjegyzékben 2022 március 31-én 7 758 807 fő szerepelt a választási iroda által feltett táblázat szerint.
2022-ben országos átlag oevk 73 196 fő.
Központi névjegyzékben 2024 nov. 17-én 7 666 666 fő szerepel a választási iroda szerint, de nem találok részletes településre bontott adatokat.. Innentől feltételezem, hogy minden település/megye 0,988124 szeresére zsugorodott. (ami nyilván nem igaz, Pest megye valószínű az országos népességfogyás ellenére is növekedni fog..)
2024 nov 17-én egy átlag oevk 72 327 fő.

2022-ben budapesti oevk átlag 70 801 fő
2024 novemberben átlagos népességfogyással számolva egy átlag budapesti oevk változtatás nélkül ma 69 960 fő
2022-es adatokkal számolva a 2026-ra tervezett budapesti oevk átlag 79 651 fő
2024 novemberben átlagos népességfogyással számolva a 2026-ra tervezett budapesti oevk átlag 78 705 fő

2022-es pest megyei oevk átlag 86 618 fő
2024 novemberben átlagos népességfogyással számolva egy átlag pest megyei oevk változtatás nélkül ma 85 589 fő
2022-es adatokkal számolva a 2026-ra tervezett pest megyei oevk átlag 74 243 fő
2024 novemberben átlagos népességfogyással számolva a 2026-ra tervezett pest megyei oevk átlag 73 362 fő

Ami jól látszik, h Pest megye +2 oevkval is még éppen átlag felett van. Feltételezve, hogy ott nem fog jelentkezni népességfogyás, úgy a demográfiai változások érdekében elébe mehettek volna annak, h 4-8 év múlva ne kelljen újabb oevk-t kapjon Pest és ugyan ma az országos átlagnál kisebb pest megyei átlagot kapnánk 15 db oevk-val, de 68-70e közötti átlag jönne ki, ami 1-2 választás után már éppen fölfelé térne el az átlagtól ugyanennyivel, de az is lehet, ha Pest megye 4%-al növekedne 2022-höz képest, akkor +3 oevkval már országos átlagot hozna egy pest megyei átlagos oevk. Igazából ez olyan lépés lett volna, ami egy ideális világban fordulhat elő.. A +2 szükséges minimum volt, a +3 egy előzékeny lépés lett volna a Fidesztől..

Budapest -2 viszont nagyon torz lett. 18 db bp-i oevk nem maradhatott, de a -1 lett volna a helyes változtatás, akkor is országos átlag feletti lenne egy átlagos bp-i oevk, így durván feletti a bp-i átlag.

Ha Bp -1 lett volna a helyes, akkor honnan lett volna a Pest megyének a +2? Írtam tegnap, h Tolna és Somogy..
Jobban megnézve és elolvasva az alábbi posztot és képeket,

Tolna esetében valójában paraszthajszál választja el 2022-es névjegyzéki adatok alapján, hogy egy oevk csökkentéssel a ló túlsó oldalára kerüljön a tolna megyei átlagos oevk méret. Kizárólag a 2022-es névjegyzéki adatokkal lehet indokot találni, h miért éppen ne. Viszont élek a gyanúval, h Tolna azon megyék egyike, ahol az átlagos népességcsökkenés nagyobb, mint az országos átlag, Pest megyével összevetve még inkább széttartók a tendenciák, így már a 2026-os választások idején az országos oevk átlagtól a 3 tolnai oevk átlaga lefelé jobban el fog térni, mint két oevk esetén felfelé tenné. 2030-ra minden racionális érv el fog fogyni 3db tolnai oevk-ra, ahogy Somogy esetén teljesen nyilvánvalóan mára fogyott el.
Minden somogyi oevk mélyen az országos átlag alatti. 2022-es számokkal 3 oevk esetén kb 8 ezerrel lett volna országos átlag feletti a somogyi átlag oevk, míg 4 oevk esetén 12 ezerrel voltak alatta. Feltételezem az olló csak tovább fog nyílni 2026-ra.. Itt kell keresni azt az 1 oevk-t, amit Bp-től indokolatlanul elvett a Fidesz és semmilyen racionalitást nem lehet mögé tenni, hogy Somogy esetében miért kellene megmaradni a jelenlegi 4-nek.

Összefoglalva 2026-ra Pest megye +2 szükségszerű volt és 1-1 mínusz Bp és Somogy kellett volna. 2030 előtt pedig -1 Tolna és +1 Pest.. Ezekre szabályok is vonatkoznak és a megyék határa is egy plusz kötöttség. Ezen felül jön csak a határvonalakkal játszadozás része a választókerület-manipuláció kérdésének, ami a mélyebb része a manipulációnak, amibe most nem is megyek bele.

EDIT:
Közben kijött a választási földrajzosok mai posztja:

Ez alapján nekik meg van, amit én nem találtam, a 2024-es ep választás központi névjegyzék adatai. Összesen 7 655 344 fő volt júniusban belföldi szavazóköri névjegyzékben. Így az országos átlag 72 220 fő. Tolna oevk átlag, országos átlagtól való eltérése 3 oevkval 14847, míg 2 oevk-val 13885. Így lényegében itt sem jártak el szabályosan, de ez azért nagyon határmezsgye. Egyik esetben 19, másik esetben 21 % az eltérés az országos átlagtól. Minél kisebb egy megye, annál nehezebb, van amikor szinte lehetetlen a szabályok kereteit betartva meghúzni, hogy hány képviselőt választhat egy megye. Ennél már csak az rosszabb, ha 115e és 85e fő közé esne egy megye névjegyzékben szereplő választópolgárainak száma..

Szerkesztette: dawyd728
1 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 232 — beers & Packers
Én nem annyira bánnám, ha mondjuk Lavrov haverjához menet lezuhanna és az ukrán katonák kezébe kerülne ez a féreg.
warr_b
Vigyázzunk ezekkel a hozzászólásokkal, mert az új javaslat szerint 1 éves börtönbüntetés járhat érte. 😮
bobi0092
leírhatom én is, azt a szöveget be tudjátok adni bíróságra, de nagyonsok nyelvészprofesszori óradíj fog kiszámlázódni..
nem emészene el a bánat, ha mondjuk Lavrovbamenet dugóhúzóba kellene kényszerpiknikelnie elnemnácított batátellenséges egységekkel. Petőfisen - titkos féreg foga rágná keresztbe
sutianap
Csináld csak, de veled nem fognak vacakolni: egyből Gulág.
1 napja
Én nem annyira bánnám, ha mondjuk Lavrov haverjához menet lezuhanna és az ukrán katonák kezébe kerülne ez a féreg.
warr_b
Vigyázzunk ezekkel a hozzászólásokkal, mert az új javaslat szerint 1 éves börtönbüntetés járhat érte. 😮
bobi0092
leírhatom én is, azt a szöveget be tudjátok adni bíróságra, de nagyonsok nyelvészprofesszori óradíj fog kiszámlázódni..
nem emészene el a bánat, ha mondjuk Lavrovbamenet dugóhúzóba kellene kényszerpiknikelnie elnemnácított batátellenséges egységekkel. Petőfisen - titkos féreg foga rágná keresztbe

1 napja
warr_b
bobi0092
Ugyan, nem kívántam a halálát 😄
warr_b
A "féreg" pedig kifejezetten visszafogott minősítés.
nagylaza, főpohárnok
pedig pont hogy emiatt "szívhatná" meg, ugyanis ezzel a szóval "dehumanizálja" a másikat...!
( valami ilyesmi volt Tibi atya, meg reddit alapján egy Puzsér perben is amin "elcsúsztak"....
 24.hu/belfold/2024/11/12/kulcsar-edina-csuti-alkotmanybirosag-tibi-atya-dontes/ )

de majd az itteni jogászok megszakértik, nekem nincs közöm a joghoz, csak pont szembejött a héten ez a cikk, és megmaradt..
bogjosi
Szijjártót lehet dehumanizálni?🙂
Amúgy a nevezett személy közszereplő, talán még a fideszes Ab szerint is.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
1 napja
bogjosi New England Patriots 1 490
warr_b
bobi0092
warr_b
nagylaza, főpohárnok
pedig pont hogy emiatt "szívhatná" meg, ugyanis ezzel a szóval "dehumanizálja" a másikat...!
( valami ilyesmi volt Tibi atya, meg reddit alapján egy Puzsér perben is amin "elcsúsztak"....
 24.hu/belfold/2024/11/12/kulcsar-edina-csuti-alkotmanybirosag-tibi-atya-dontes/ )

de majd az itteni jogászok megszakértik, nekem nincs közöm a joghoz, csak pont szembejött a héten ez a cikk, és megmaradt..

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 240 — Saturday Night Lights
warr_b
bobi0092
warr_b
Én úgy olvastam, hogy Lavrov A haverjához menet, úgy pedig már nem hazai törvénybe ütköző.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 napja
warr_b
bobi0092
warr_b
1 napja
warr_b
bobi0092

1 napja
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 459 — Keep pounding
Összességében azért nagyobb volt a füstje, mint a lángja ennek.
Jughead
Milyen rendes ezek, hisz akár a tömegbe is lövethetnének.
Mondjuk ha egyesével nézegeted az összes változtatást, talán nem olyan durva és nagyon füstöl, de ha egyben felsorolod akkor azért felmerülnek kétségek a demokratikus elkötelezettségükben.
vpi
Ne legyél ennyire frusztrált, árt az egészségnek. Ahhoz képest, hogy az volt a várakozás, hogy gerrymandering + 3% + 9 külföldi választókörzet, ez egy semmiség, sőt ez még egy kifejezetten demokratikus manipuláció (amikhez hozzányúltak hozzá kellett nyúlni, nem feltétlen így, de ennyit bármelyik kormányzópárt megtesz, az egy másik dolog, hogy máshol is kellett volna módosítani, ami meg “valahogy” elmaradt, de erre megint csak azt tudom mondani, hogy ezt bármelyik kormányzópárt elfelejtené).

Ha úgy gondolják, hogy ezen a potenciálisan 3-4 mandátumon múlik a többségük, akkor az már nagy siker és aligha lehet lefutott választásról beszélni, hiszen még van 1.5 év.

Ha azért változtattak ezen, mert ezen múlik a 2/3-ad, akkor meg úgyis baszhatjuk (engem nem fog nyugtatni, hogy nyertek, de legalább nincs 2/3-ad).
Jughead
tovabbra is mondom, hogy varjunk ezzel meg. siman kinezem, hogy Ungar vagy vmeik Jobbikos-MiHazank bead egy modositot a 3%rol es/vagy a kulhoni korzetekrol.

azert itt nem 3-4 mandatumrol beszelunk mar csupan:
Budapesten ugye jelenleg 17-1 az arany. ahogy egyre jobban nezem a korzethatarokat 13-3/12-4 is, de ket korzetet 99%. hogy biztosan hoznak a jelen allas szerint.
igy hiaba buknak Pest megyeben parat tisztan, ha csak BP-en majdnem tutira visszahozzak azt.

csebi
Hááàt, ez az egyik best scenario, nem a reális. De sok múlik Pesten azon, hogy az óellenzék mit csinál.

Ha nagyon nekiállok szàmolgatni, akkor olyan scenariot is össze tudok rakni, ahol a Fidesz megnyeri Pestet 10-6ra, simán, ha az egyéni jelöltjei 40-45% körül tudnak hozni. Ugyanis az óellenzék összeállva Pesten 15-20%ra jó lesz, 10% a resztli, a Tisza meg emiatt beszorul 25-35% közé.

Az öntudatos budapesti ellenzéki szavazóval nehéz számolni 😀 hogy éppen jobban utálja-e Orbánt, mint amennyire finnyás.

De ezek csak potméter tologatások 😊
MC12
Ha a Tisza választást akar nyerni, akkor rajzolhatják Budapestet és Pest megyét akárhogy, kb tarolni kell, mert vidéken még kisebb sansz van nyerni.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
1 napja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 353
warr_b

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.