Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Gyerek imádja ha 100-adjara elmegy akkor is szóval nincs gond 😂Ma már nincsenek klasszikus légifolyosók. Ún GPS fixpontok vannak, azok érintésével repülik az útvonalakat, akár nyíl egyenesen is. A légifolyosóknak a VOR és NDB adók idejében volt jelentősége.Klasszikus légifolyosó nincs, de akinek naponta százszor, ezerszer megy el a háza felett repülőgép, annak gondolom megnyugvás a tudat, hogy nyílt légtér van és a pilóták többsége csak véletlenül választja mindig ugyanazt az útvonalat (igen, ezt a kifejezést kellett volna használnom a légifolyosó helyett).
Másrészt ekkora gépmennyiségnél lehetetlen lenne a biztonságos vízszintes és függőleges elkülönítés szimpla folyosós rendszerben.
Lecsó
r.baggio
több mint 2 éve
Ma már nincsenek klasszikus légifolyosók. Ún GPS fixpontok vannak, azok érintésével repülik az útvonalakat, akár nyíl egyenesen is. A légifolyosóknak a VOR és NDB adók idejében volt jelentősége.Klasszikus légifolyosó nincs, de akinek naponta százszor, ezerszer megy el a háza felett repülőgép, annak gondolom megnyugvás a tudat, hogy nyílt légtér van és a pilóták többsége csak véletlenül választja mindig ugyanazt az útvonalat (igen, ezt a kifejezést kellett volna használnom a légifolyosó helyett).
Másrészt ekkora gépmennyiségnél lehetetlen lenne a biztonságos vízszintes és függőleges elkülönítés szimpla folyosós rendszerben.
Lecsó
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 118
smells like hozzáértés.Ma már nincsenek klasszikus légifolyosók. Ún GPS fixpontok vannak, azok érintésével repülik az útvonalakat, akár nyíl egyenesen is. A légifolyosóknak a VOR és NDB adók idejében volt jelentősége.Ezt a flightradart nézegetve nehéz elhinni 😄Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.A Bécs-Budapest meg még drágább, na bumm, vannak légifolyosók, melyet szándékosan nem akarnak megnyitni
Vonat csak oda 50 EUR, repülő meg 150-200 EUR között.
Lúdas Solymi
Münchenhez a legközelebbi repülőtér az augsburgi*, de 2019 óta nem repül oda semmi, más opció nincs. Frankfurtnak volt egy fapados repülőtere, de a lufthansa azt is megfúrta végül
Memmingenbe repül a Wizz és a Ryanair, 110 km-re a várostól
r.baggio
Brutál milyen gépsűrűség van Európa felett.
warr_b
Lecsó
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Lecsó
3 128
Ma már nincsenek klasszikus légifolyosók. Ún GPS fixpontok vannak, azok érintésével repülik az útvonalakat, akár nyíl egyenesen is. A légifolyosóknak a VOR és NDB adók idejében volt jelentősége.Ezt a flightradart nézegetve nehéz elhinni 😄Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.A Bécs-Budapest meg még drágább, na bumm, vannak légifolyosók, melyet szándékosan nem akarnak megnyitni
Lúdas Solymi
Münchenhez a legközelebbi repülőtér az augsburgi*, de 2019 óta nem repül oda semmi, más opció nincs. Frankfurtnak volt egy fapados repülőtere, de a lufthansa azt is megfúrta végül
r.baggio
warr_b
több mint 2 éve
Őrült, hogy valaki foglalkozik veleMondjuk a bullying se feltétlenül jó megoldás, mert látod mi lesz belőle.Mennyit szivattuk annak idején, igazi kis faszkalap volt egész életében. Ugye van neki egy Szájerszerű apukája meg egy gyógyszerzabáló anyukája. Azt hogy teljesen 100%-os mentálisan, én nem merem kijelenteni.próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.Csak egy közönséges karrierista provokátor, nem beteg.
Amadeus
Kampman
Gyurma Pappa
Kampman
több mint 2 éve
Kampman
28 814
Mondjuk a bullying se feltétlenül jó megoldás, mert látod mi lesz belőle.Mennyit szivattuk annak idején, igazi kis faszkalap volt egész életében. Ugye van neki egy Szájerszerű apukája meg egy gyógyszerzabáló anyukája. Azt hogy teljesen 100%-os mentálisan, én nem merem kijelenteni.próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.Csak egy közönséges karrierista provokátor, nem beteg.
Amadeus
Kampman
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02MGKEudxSw1fKmqWqaRdpS78yqEehevC36woSaQUoLp2v5NcnMxLQjm64y9U2mpKpl&id=208589289639801
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Mennyit szivattuk annak idején, igazi kis faszkalap volt egész életében. Ugye van neki egy Szájerszerű apukája meg egy gyógyszerzabáló anyukája. Azt hogy teljesen 100%-os mentálisan, én nem merem kijelenteni.próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.Csak egy közönséges karrierista provokátor, nem beteg.
Amadeus
Kampman
több mint 2 éve
Vágja a saját fáját, nem fürésszel, hanem fejszével. Ez ilyen verem a fejem a falba, hogy idegesítsem vele a szomszédot? 😀próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.
| hülye nyomorult fasz |
Zsellértelkes Vrij
Amadeus
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Tactful Cactus
14 230
A kult. államtitkár Hoppál meg lájkolja. Még visszasírjuk a porondmestert.ejj, humor-labdacs, szarnak szar, de humor, van benne smiley is, hogy tudd...próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.
| hülye nyomorult fasz |
Zsellértelkes Vrij
Amadeus
Gróf de sutianap
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
ejj, humor-labdacs, szarnak szar, de humor, van benne smiley is, hogy tudd...próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.
| hülye nyomorult fasz |
Zsellértelkes Vrij
Amadeus
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
A múltkor egy nő pont Nyíregyházára ment Győrből, és kissé ideges volt, mert a 10 perces késés miatt a Keletiben éppen lekéste a csatlakozást.Volt régebben Záhony-Keszthely gyorsvonat is, amolyan egész napos programnak.Asszony anno Győrbe járt egyetemre, onnan utazott haza Nyíregyre hétvégente, az is biztos csodás lehetett 😁
Kampman
warr_b
Eccer tömegközlekedéssel kellett megjárnom egy nap alatt oda és vissza a Bp.-Oszkó távolságot (Oszkó egy Vas megyei falu.) Szombathelyre IC, onnan átszállás személyvonatra Vasvárig, majd távolsági busszal Oszkóra, utána gyaloglás egy dombra, ahol a találkozóm volt. Nagyjából másfél órát tudtam ott tölteni, aztán indulnom kellett vissza. És akkor még nem is az egész országot utaztam végig.
több mint 2 éve
Kampman
28 814
próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.Csak egy közönséges karrierista provokátor, nem beteg.
Amadeus
több mint 2 éve
Csak félreértelmezte József Attilát.próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.
| hülye nyomorult fasz |
Zsellértelkes Vrij
Amadeus
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 118
próbálok rájönni, hogy ehhez milyen betegség kell.
| hülye nyomorult fasz |
Zsellértelkes Vrij
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 119
Igen, Memminget néztem, dehát onnan még egy óra út, meg nem is olcsóbb.Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.A Bécs-Budapest meg még drágább, na bumm, vannak légifolyosók, melyet szándékosan nem akarnak megnyitni
Lúdas Solymi
r.baggio
Mondjuk az hasonló mint a Budapest-Párizs járat, ahol szintén valami kisebb reptérre megy vagy passz és onnan még fél-egy óra a bemenet.
De amúgy ez szerintem nem vészes, mert Prágában is a reptéri járattal beérni a csatlakozó metróhoz kb. 20-30 perc és onnan még be a városba még ugyanennyi.
Szóval többször marad a vonat, ami nem annyira gáz, főleg ha jó a szolgáltatás rajta.
Amúgy erre kellene az EU-nak ráfeküdni, mert egy jobb gyorsvasút hálózat az aranyat érne.
több mint 2 éve
| hülye nyomorult fasz |
Szerkesztette: Zsellér van de Vrij
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Ezt a flightradart nézegetve nehéz elhinni 😄Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.A Bécs-Budapest meg még drágább, na bumm, vannak légifolyosók, melyet szándékosan nem akarnak megnyitni
Lúdas Solymi
r.baggio
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.A Bécs-Budapest meg még drágább, na bumm, vannak légifolyosók, melyet szándékosan nem akarnak megnyitni
Lúdas Solymi
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Volt régebben Záhony-Keszthely gyorsvonat is, amolyan egész napos programnak.Asszony anno Győrbe járt egyetemre, onnan utazott haza Nyíregyre hétvégente, az is biztos csodás lehetett 😁
Kampman
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Vonatélmények a közelmúltból. Amikor Győrben voltunk, odafelé 15 percet késett az eurocity az 1 óra 20 perces úton. Ez még hagyján. Amikor átugrottunk Komáromba, az elvileg 24 perces út 1 óra 10 percig tartott (valami faluban ácsorogtunk sokáig). Győrből vissza Budapestre csak 10 perces késés volt, viszont a tömött vonaton a Bécsből érkező külföldiek közül sokaknak nem volt helyjegye. (Gőzöm sincs, ez hogyan lehetséges. Bécsben ezek szerint nem kötelező helyjegyet váltani az eurocity-re, csak Mo-n.) Nem csak a wc-ék környékén álltak, hanem az ülések között is. Minden talpalatnyi hely foglalt volt, úgy éreztem magam, mint a 4-6-oson csúcsforgalomban.Mivel nem az ÖBB a vonat üzemeltetője, így nem tudnak rá ÖBB-n keresztül helyet foglalni. Legalábbis 2-3 éve ez volt a helyzet, mikor Bécsben éltem. Nem mellesleg MÁV-on keresztül olcsóbb is a jegy, ezért gyakran intéztük úgy, hogy megvettük online MÁV-nál e-mailben elküldtük a kódot, amit be kellett ütni az automatába, itthon vki kiváltotta a jegyeket, majd mikor kiért Bécsbe, kiosztotta.
nagylaza, főpohárnok
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Vonatélmények a közelmúltból. Amikor Győrben voltunk, odafelé 15 percet késett az eurocity az 1 óra 20 perces úton. Ez még hagyján. Amikor átugrottunk Komáromba, az elvileg 24 perces út 1 óra 10 percig tartott (valami faluban ácsorogtunk sokáig). Győrből vissza Budapestre csak 10 perces késés volt, viszont a tömött vonaton a Bécsből érkező külföldiek közül sokaknak nem volt helyjegye. (Gőzöm sincs, ez hogyan lehetséges. Bécsben ezek szerint nem kötelező helyjegyet váltani az eurocity-re, csak Mo-n.) Nem csak a wc-ék környékén álltak, hanem az ülések között is. Minden talpalatnyi hely foglalt volt, úgy éreztem magam, mint a 4-6-oson csúcsforgalomban.
több mint 2 éve
Kampman
28 814
Volt régebben Záhony-Keszthely gyorsvonat is, amolyan egész napos programnak.
több mint 2 éve
Klaci79
22 492
Na MUC-ba pl pont nincs fapados. Ott a reptér valahogy mintha nem akarná ezt engedni. Oda közvetlenül csak LH van Pestről, talán valami közeli “faluba” lehet menni jobb áron.Van ilyen járat.Kelenföld - Nyugati??? Nem is hallottam még ilyet. Az nem ilyen vonatbuzi utvonal? Ott vannak ilyen feladványok, hogy “Kelenföld - Pestszentimre Hegyeshalom és Miskolc-Tapolca érintésével 20 órán belül”.Múltkor Bécsből jöttünk haza RegioJet vonattal, a szemben ülő csaj Prágából jött (Kiss-koncerten volt), majd Pesten Kelenföldről ment a Nyugati a, mert a célállomás Szolnok volt neki. Nem panaszkodott, de mikor megkínáltuk sörrel meg szendvicsek annak azért örült.Az elég rövid szakasz, üld végig a hét órát, többször is 😀Pozsonyig mentem azzal a vonattal, elég fun voltÉn már előre nyígok, hogy meg kell tennem megint egy Prága-Budapest vonatutat és ráadásul vissza is kell majd menni... 7 óra út bakker, MÁV IC so-so el lehet lenni benne, de rohadt hosszú.baszki most megnéztem, tényleg Pragaig mennek csak már a nemzetközi vonatok? Én régen sokszor megjártam a Hamburg-Bp-t vonattal és az Pragan keresztül ment ezért nem is értettem mi a probléma. Hogy reflektáljak "megy máshogy" témára, a menetidő összehasonlíthatatlanuk hosszabb volt, ennek ellenére nagyon szerettem, nem siettem soha annyira. Igaz én vonatbuzi vagyokpár napja néztem akkor még ugyanúgy mentek mindenhova
dancogo
most a csak említett kölnbe és krakkóba is megy egy holnap reggel
www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas
amúgy én tervezek majd így vonatozgatni
Negritis, a vajda
Regiojet vonat jobb, kényelmes és olcsó a szolgáltatás, de 7 óra.
Repülő meg mindennel együtt 3-4 óra és még az emelt jeggyel is megéri, ha úgy fogod ki.
Egyetlen hátrány ugye a kézipoggyász méret ilyen áron.
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi
empty taxi
vpi
Szolnokig menni az még istenes, mert Bp-től az gyors szakasz, én annál még picit tovább szoktam menni, amikor minden bokorban megáll a vonat 😛
Gondolkodtam egyszer, hogy "leugrok" Prágából Bécsbe, mert elméletileg közel van, aztán rájöttem, hogy mégse 😀
Még Brno is messze van Prágától, Bécs meg 5 óra.
Viszont Prágából megy több fele repülő meg vonat is.
Viszont az a durva, hogy egy Prága-München útvonal vonattal vagy repülővel is drága, miközben csak 400 km.
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
A Kelenföld -Nyugati teljesítése M4 + M3 pótló kombóval volt 😉Kelenföld - Nyugati??? Nem is hallottam még ilyet. Az nem ilyen vonatbuzi utvonal? Ott vannak ilyen feladványok, hogy “Kelenföld - Pestszentimre Hegyeshalom és Miskolc-Tapolca érintésével 20 órán belül”.Múltkor Bécsből jöttünk haza RegioJet vonattal, a szemben ülő csaj Prágából jött (Kiss-koncerten volt), majd Pesten Kelenföldről ment a Nyugati a, mert a célállomás Szolnok volt neki. Nem panaszkodott, de mikor megkínáltuk sörrel meg szendvicsek annak azért örült.Az elég rövid szakasz, üld végig a hét órát, többször is 😀Pozsonyig mentem azzal a vonattal, elég fun voltÉn már előre nyígok, hogy meg kell tennem megint egy Prága-Budapest vonatutat és ráadásul vissza is kell majd menni... 7 óra út bakker, MÁV IC so-so el lehet lenni benne, de rohadt hosszú.baszki most megnéztem, tényleg Pragaig mennek csak már a nemzetközi vonatok? Én régen sokszor megjártam a Hamburg-Bp-t vonattal és az Pragan keresztül ment ezért nem is értettem mi a probléma. Hogy reflektáljak "megy máshogy" témára, a menetidő összehasonlíthatatlanuk hosszabb volt, ennek ellenére nagyon szerettem, nem siettem soha annyira. Igaz én vonatbuzi vagyokpár napja néztem akkor még ugyanúgy mentek mindenhova
dancogo
most a csak említett kölnbe és krakkóba is megy egy holnap reggel
www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas
amúgy én tervezek majd így vonatozgatni
Negritis, a vajda
Regiojet vonat jobb, kényelmes és olcsó a szolgáltatás, de 7 óra.
Repülő meg mindennel együtt 3-4 óra és még az emelt jeggyel is megéri, ha úgy fogod ki.
Egyetlen hátrány ugye a kézipoggyász méret ilyen áron.
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
Lúdas Solymi
empty taxi
vpi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...