Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 744
 444.hu/2022/08/10/a-magas-inflaciora-adocsokkentessel-valaszol-nemetorszag

hanyatló nyugat

😕
Amadeus
Hát igen. Mikor leírjuk, hogy a németek elbarmolták, hülyék voltak, megszívták, kockázatos volt az energiapolitikájuk és Merkel hasonló zsákutcába vezette őket, mint ahol mi vagyunk, gyakran elfelejtjük hozzátenni, hogy közben ők szárnyaltak. Jócskán az Uniós átlag felett növekedett az egész ország. Szóval a "hülye németek" valszeg 1-2 év alatt megoldják azt, ami nekünk lesz megint vagy 5 év.
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 710
 hvg.hu/kkv/20220810_Mol_Baratsag_vezetek_kifizetes_ujraindulas_olaj_olajszallitmany

Nehogymá' a magyar emberek fizessék meg a háború árát.
Zsellértelkes Vrij
Kisebb csoda, hogy az ukránok elfogadták a pénzt.
ender1112
Mert biztos ők döntötték ezt/is/ el 😊)))))))))
Beszarás
ozibozi
Mert ki más? A németeknél alacsony az orosz olaj és állítólag év végéig azt is kiváltják.
ender1112
A csehek stb ui. innen kapja, így most nem lehet csak úgy leckéztetni
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 118
 444.hu/2022/08/10/a-magas-inflaciora-adocsokkentessel-valaszol-nemetorszag

hanyatló nyugat

😕

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 389 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 hvg.hu/kkv/20220810_Mol_Baratsag_vezetek_kifizetes_ujraindulas_olaj_olajszallitmany

Zsellértelkes Vrij
ender1112
Beszarás
ozibozi
Mert ki más? A németeknél alacsony az orosz olaj és állítólag év végéig azt is kiváltják.
több mint 2 éve
Ebből viszont lámpavas lesz:

Teabee
Ezzel itt a nagykörúton nem foglalkozunk.

több mint 2 éve
Teabee Denver Broncos 722
Ebből viszont lámpavas lesz

Teabee
Csak egy kérdés:
Szerintetek melyik lenne meg előbb:

Annyira elégedetlenek az emberek és annyira szar már nekik, hogy:
Nagyobb tüntetés megvalósul a kormány ellen
vs.
Nagyobb tünetés megvalósul Brüsszel / a Nyugat / EU ellen?

Én már látom annyira Örkény szemmel itthon az eseményeket, hogy szerintem utóbbi.
bobi0092
Én személy szerint az általam felvetett ügyet elképzelhetetlennek tartom elgyurcsányosítani. Értem én, hogy mindig is Kelet-Ázsia ellen viseltünk háborút, de
Hétfő: "ilyet sose mondtunk, nézzék meg az MVM oldalát, nincs ott ilyen"
Kedd: "Jó, a videón tényleg azt mondom, hogy 1729/év, vagyis 144/hó, viszont üzentek Brüsszelből, hogy nem lehet." - 100-ból 5 ember lehet (sőt biztos), hogy ennyire hülye/fanatikus/NERbeágyazott, de több nem.

Teabee
Csak egy kérdés:

vs.

Én már látom annyira Örkény szemmel itthon az eseményeket, hogy szerintem utóbbi.
bobi0092
Én személy szerint az általam felvetett ügyet elképzelhetetlennek tartom elgyurcsányosítani. Értem én, hogy mindig is Kelet-Ázsia ellen viseltünk háborút, de
Hétfő: "ilyet sose mondtunk, nézzék meg az MVM oldalát, nincs ott ilyen"
Kedd: "Jó, a videón tényleg azt mondom, hogy 1729/év, vagyis 144/hó, viszont üzentek Brüsszelből, hogy nem lehet." - 100-ból 5 ember lehet (sőt biztos), hogy ennyire hülye/fanatikus/NERbeágyazott, de több nem.
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 710

Zsellértelkes Vrij
ender1112
Beszarás

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 377

Teabee
Csak egy kérdés:

vs.

Szerkesztette: bobi0092

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Teabee Denver Broncos 722
Ebből viszont lámpavas lesz:

index.hu/gazdasag/2022/08/10/rezsicsokkentes-fogyasztasi-jelleggorbe-gaz-nyari-fogyasztas-mennyiseg-eves/

"Eddig egyértelműen úgy tűnt, hogy a nyári hónapokban ki nem használt kedvezményes energiamennyiség nem veszik el, hanem felhalmozódik a 12 hónap során. Vagyis amit az egyik hónapban megspórolunk, azt felhasználhatjuk a következő hónapban. Azonban az erről szóló rész mostanra eltűnt az MVM hivatalos tájékoztatójából.Eddig egyértelműen úgy tűnt, hogy a nyári hónapokban ki nem használt kedvezményes energiamennyiség nem veszik el, hanem felhalmozódik a 12 hónap során. Vagyis amit az egyik hónapban megspórolunk, azt felhasználhatjuk a következő hónapban. Azonban az erről szóló rész mostanra eltűnt az MVM hivatalos tájékoztatójából."
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 349 — Egyéb témák lakó
Medián: Minden negyedik Fidesz-szavazó a kormányt tartja felelősnek a válságért

Nem is ez a lényeg. hanem hogy a 3/4-ük meg nem 😀

telex.hu/belfold/2022/08/10/median-kutatas-kormany-ertekeles-fovarosi-fideszesek
Gyurma Pappa
"A kognitív disszonancia szociálpszichológiai elmélet...
melynek alapgondolata, hogy amikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltő állapot, melyet csökkenteni igyekszünk."

Hozzáteszem persze, hogy ez ellenzéki oldalon pontosan ugyanúgy él, mint jelenség.
bobi0092
A kedvenc emberi megnyilvánulásom a kognitív disszonancia.

több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 389 — Víí aaaar dö cseempjönsz.

Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 377

telex.hu/belfold/2022/08/10/median-kutatas-kormany-ertekeles-fovarosi-fideszesek
Gyurma Pappa
"A kognitív disszonancia szociálpszichológiai elmélet...
melynek alapgondolata, hogy amikor valamilyen új információ vagy tapasztalat ellentmond a korábbi elképzeléseknek vagy ismereteknek, akkor disszonanciát, belső feszültséget élünk át. Ez a disszonancia szorongáskeltő állapot, melyet csökkenteni igyekszünk."

Hozzáteszem persze, hogy ez ellenzéki oldalon pontosan ugyanúgy él, mint jelenség.

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 492
Amúgy van bármilyen B tervünk az üzemanyagra?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Remélem a 4-es úton lehet majd biciklizni, akkor teljesen jól megoldom 😊
Klaci79
Igazi halálút, főleg a Nyíregy-Záhony szakasz fantasztikus.
Kampman
Áh, Monor-BP, ott új út van, ami nem használható a kerékpárosoknak. Ezért lenne jó valami megoldás, főleg ha drága a benzin.
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 405 — 49ers GM
Ez kemény 😀
 444.hu/2022/08/10/pocs-janos-egy-dinnyes-peldaval-elmagyarazta-a-katamodositast-majd-kozolte-hogy-az-egyetemi-professzorok-sajnos-nem-tudnak-komplexen-gondolkodni-a-gazdasagrol
empty taxi
Nem megbántva a mélyen tisztelt Pócs képviselő urat, de ha fogok itt nálunk a Szivárvány otthonban random egy hülyét agyilag korlátolt bárkit akkor értelmesebb gondolatokat rak össze.
Mondjuk nem ő a legnagyobb barom, hanem aki rá szavaz.
Bazzani
Ezeket nehogy megnézze Viktor, mert egyből kinevezi miniszternek.

több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 749 — Axel Foley
Ez kemény 😀
 444.hu/2022/08/10/pocs-janos-egy-dinnyes-peldaval-elmagyarazta-a-katamodositast-majd-kozolte-hogy-az-egyetemi-professzorok-sajnos-nem-tudnak-komplexen-gondolkodni-a-gazdasagrol
empty taxi
Nem megbántva a mélyen tisztelt Pócs képviselő urat, de ha fogok itt nálunk a Szivárvány otthonban random egy hülyét agyilag korlátolt bárkit akkor értelmesebb gondolatokat rak össze.
Mondjuk nem ő a legnagyobb barom, hanem aki rá szavaz.

több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 377 — Do Your Job
Ez kemény 😀
empty taxi
Ezt akár a viccekbe is...!
Ha "fontos embert" akarok megnevezni, mindíg rá gondolok. OGY képviselő! Hihetetlen....

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 556 — Lájkold a zsűrit!
Ez kemény 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 729 — beers & Packers
Teljesen korrekt. Gondolom, közben a miniszterelnök és a miniszterek fizetése nem emelkedett.
Az első juttatások kiutalása előtt megszüntették a kormánytisztviselőknek járó extrabért
 telex.hu/belfold/2022/08/10/kormanytisztviselok-juttatas-megszunik-datum-koltsegvetes-megszoritas

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 141 — Apu ökölbeszorított keze
Amugy ha naponta tankolok 7 litert az mivel jobb mint az 5 naponta 35liter? Azert annyira nem olcsó az üa hogy feleslegesen kijárjam gondolván jól kicseszek a MOL-al…

több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 490 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
“katolikusként protestálok”.

Tóth Gabi.
Amadeus
Attól hogy valaki megtalálja a kamu vallásosságát, az agyát még nem fogja. Sőt, trendszerűen széttartó folyamatokról beszélünk.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az olajfüggésünk, a gázfüggésünk "eredményét" most érezhetjük a bőrünkön. És b+ a rablóhorda az áramtermelés 80%-át egy orosz hitelből, orosz fűtőelemekre méretezett, orosz fődarabokból álló, oroszok által kivitelezett atomerőműben látja megoldottnak.
Zsellértelkes Vrij
Mennyire abszurdnak hangzik ez ma ugye? Pedig a rizikó 2-3 éve is megvolt arra, hogy az orosz függésnek ez lehet a vége.

Szomorú ez, na. Ez lett a pávatáncból. A táncba beleértek mindenféle táncikát. A Brüsszeli bajuszok húzogatását, a keleti nyitást mindenestül. Letelepedési kötvénnyel - benne arab szürke emberek idecsábítgatásával -, meg a baltás gyilkost, meg a kínai vasútépítést meg egyetemet, ésatöbbi. És persze Putyin hátsójának szagolgatását. Atomerőművestülül. És persze az ajtü szó szerinti kinyitását az orosz titkosszolgálat előtt.

Az ember esze megáll, hogy pár éve még zsenizték Orbánt a táncikája miatt. Hogy mekkora zseni, hogy kib*szik mindenkivel, és behúzza a hasznot innen is meg onnan is. Hát legfeljebb a saját bankszámláján, máshol nem. Máshol simán az van, hogy a sokféle táncikából egyetlen egyet nem találsz, amelyik ne vágódott volna a pofánkba mára. Bazdmeg ha én nekiállok pávatáncolni bekötött szemmel, és véletlen módszerrel, kockát dobva lépegetek hol erre, hol arra, akkor is jobb eséllyel találok bele valamibe, mint amit Orbán összehozott. Tragikus. Mindannyiunknak. 😕
peterk2005 udvari bolond
Kb. 8 éve írogatunk ide politikáról.
Sose írtál pávatáncról, se arról, hogy mekkora gáz az orosz energiafüggőség.
Csak arról, hogy Orbán geci, meg arról, ami épp az aktuális toposz, AB kiherélésétől, manyup pénzek lenyúlásától, migránsoktól kezdve, sorosozáson át mondjuk pegazusig, faapokaliszisig.
Utólag könnyű okosnak lenni. Pont annyit ér, mint előre hülyének.
Őszentsége Sobri Jóska
Ne viccelj már Jóska. Paksról nem is tudom hány thread futott már le, nehogy azt mondd nekem, hogy nem volt teljesen egyértelmű a véleményem. Kínáról nem is tudom hány thread futott már le, nehogy azt mondd, hogy nem volt teljesen egyértelmű a véleményem. (Bármelyik kínai nagyberuházásról is volt szó). A letelepedési kötvényekről nem is tudom hány thread futott le, nehogy azt mondd, hogy nem volt teljesen egyértelmű a véleményem. Brüsszerlről meg threadek garmadája futott le, mindenféle rész-aspektusokból. Kezdve azzal, hogy mi abban nekünk a jó, hogy a FIdesz nem a néppárt tagja hanem kívül kénytelen bűvészkedni, vagy arról, hogy ilyen státusban a német összeszerelő üzem a maximum amíg eljuthatunk, és nem sorolom a többit.

Az orosz gáz az egyetlen, amiről az utóbbi időkben (úgy értem, hogy fél évvel ezelőtthöz képest az utóbbi időkben) nem volt szó, mert a téma nem volt aktuális. De ugorjunk vissza néhány évet, amikor a vezeték építésről volt szó, amikor arról vitáztunk, hogy stratégiailag nekünk melyik mellé érdemes odaállni, érdemes-e a déli vezetékeket forszírozni (amin nem csak orosz gáz jöhet, hanem poszt-szovjet és esetleg arab is). Az álláspontom abban is egyértelmű volt. Még kérdőjel sem lehet, hogy mit írtam, mit gondoltam akkor. És visszakeresketjük azokat a threadeket is, amik akkor futottak, amikor az oroszok és az ukránok kölcsönös gázvezeték elzárósdit-megnyitósdit játszottak évekkel ezelőtt. Hogy akkor mit írtam, mi volt a véleményem, hogyan érinthet ez bennünket közép- illetve hosszabb távon.

Tőlem annyit mosdatod Orbánt amennyit akarod, de ha velem kapcsolatban állítasz hamis tényeket, azt ki fogom kérni magamnak. Most ezt tetted, úgyhogy kikérem magamnak. (Ami annyit jelent, hogy ha nagy nyilvánosság előtt történt volna, akkor most perelnélek. Itt csak megkérlek, hogy légy szíves ilyent ne. 😊 )

Megjegyzem nem vagyok sem zseni, sem jövőbe látó. A véleményem szimplán, józan paraszti ésszel is logikus és logikus is volt mindig: annak sosincs jó vége, hogy elköteleződsz egy adott irányba, aztán utána folyamatosan azon dolgozol, hogy az elköteleződéseddel szembe menve másik irányokba nézegess. Ez nem csak geopolitikai szempontból értelmetlen, hanem egy vállalkozás számára is. A vállalkozásomban sem csinálom meg azt a hülyeséget, hogy elkötelezem a vállalkozásomat mondjuk a Microsoft platform mellett, aztán a gyakorlatban, az egyes projektek esetén folyamatosan rivális (Apple/*Nix, stb.) megoldásokat választok. Nagy-nagy ritkán - ha rákényszerül az ember, mert nincs más alternatíva akkor - muszájból előfordul, de egyébként nem lehet jól kijönni belőle. Ha a Microsoft ecosystem nem tetszik, akkor az _egészet_ otthagyom és csatlakozom az Apple ecosystemhez. Vagy egy harmadikhoz. És onnantól MINDENT (amit meg lehet) azon az ecosystemen belül próbálok megoldani. Csak ez a logikus, minden más hülyeség.

(Ide egyébként már 11-12 éve írunk, és az "ide" csak konkrétan ezt a topicot jelenti. Mi ez előtt is ismertük egymást, és beszélgettünk már közéletről ott, ahol a bowl.hu és annak az elődjei éppen megfordultak. Szóval nem 8 év az, hanem inkább dupla annyi. Rohan az idő...)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
“katolikusként protestálok”.

Tóth Gabi.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 180 — Lucas Scott
Ez olyan mindennaposan magyar.
 444.hu/2022/08/09/felhaborodott-a-gazdasagi-miniszter-amiert-a-bankszovetseg-az-agrarhitel-moratorium-kockazataira-figyelmeztette-a-gazdakat?fbclid=IwAR2a4oW286S1C1uE3t28aj7MUeVDVzCsCemMV6iyHFlm1k-IKd_2J1rJehE
empty taxi
Szelsebes tempóban kapaszkodik fel a suttyósági listákon (gyök)érdemei elismerése végett.
Perfekt fit az előretolt golyófogó hadtestbe
FLZOLI
Ez már nem véletlen. Szándékosan nyomja fullba a kretent. Ezt a szerepet is el kell vkinek vinni. Csakhat elég gaz ha az elvileg hatalmas tehetség, aranyifju gyerek kapja meg. Kb mintha vkirol aradoznak az utanpotlasban h ő az új Messi, majd berakjak balbekkbe kizárólag azért h felrúgja a másik játékos legjobbját.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.