Politika
64 feliratkozó
1 hónapja
Kisöprik a pénztárt, ha nem nyernek akkor ne lehessen semerre mozogni. Ha meg maradnak akkor mehet tovább minden és felhatalmazást kaptak hogy jól loptak eddig is és nincs ingerküszöb.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
én nem is a kutyákra, egyenesen a fideszre fogok szavazni ezek után
NB2
KB23

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Ez most amúgy elég érzékeny téma (nagyon frissek és fájóak az élmények) de amúgy ja.Látod látod, amúgy ha lenne valakid azzal most összebujnál nem is fáznál.És én egyedülállóként megint nem kapok lófaszt sem?Főni fejéből megint kipattant valami, aztán most majd a hozzáértőknek kiossza, hogy valósítsák meg.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
KB23
De érted, lehet fűteni gázzal, fával, szénnel, villannyal, központi távfűtéssel. Vagy csak szimplán a gázzal fűtő családok kapnak? Megint nem tiszta ez az egész!
Persze ha ekkora a jólét, akkor miért is van szükség ilyenekre???
NB2
Mikey
Cowboykarcsi90
Szerencsére fázós sem vagyok, és rá sem szorulok a támogatásra, de maga az elv hogy is mondjam, bosszantó.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
tessék szépen megszaporodni mint minden jóérzésű magyar ember, és mindened leszÉs én egyedülállóként megint nem kapok lófaszt sem?Főni fejéből megint kipattant valami, aztán most majd a hozzáértőknek kiossza, hogy valósítsák meg.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
KB23
De érted, lehet fűteni gázzal, fával, szénnel, villannyal, központi távfűtéssel. Vagy csak szimplán a gázzal fűtő családok kapnak? Megint nem tiszta ez az egész!
NB2
Mikey
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Látod látod, amúgy ha lenne valakid azzal most összebujnál nem is fáznál.És én egyedülállóként megint nem kapok lófaszt sem?Főni fejéből megint kipattant valami, aztán most majd a hozzáértőknek kiossza, hogy valósítsák meg.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
KB23
NB2
Mikey
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
1 hónapja
És én egyedülállóként megint nem kapok lófaszt sem?Főni fejéből megint kipattant valami, aztán most majd a hozzáértőknek kiossza, hogy valósítsák meg.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
KB23
NB2
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
Főni fejéből megint kipattant valami, aztán most majd a hozzáértőknek kiossza, hogy valósítsák meg.telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
KB23
1 hónapja
Ezzel az ócska propagandával nem tudod megtörni a félelmét!Az a baj, hogy amikor az alelnököd kiejt egy fél mondatot, hogy nem mondhatunk el minden részletet, mert kiforgatják és elbukjuk a választás, és ebből egy 600 oldalas AI-val gyártott "programot" kreál a hatalom, amiből tizenmilliárdokért nemzeti konzultációt tart, majd 4.5 milliós példányszámban teríti papír formában is, akkor nincs olyan, amivel "kampányban sem játszunk". De van. Sajnos.Igen, kampány van, de vannak bizonyos dolgok, amikkel kampányban sem játszunk, ezek közé tartozik a biztonságpolitika. Egy orosz-magyar határ közvetlenül fenyegetné Magyarországot, ezért Ukrajna támogatása létfontosságú, ez ellen még kampány idején sem léphet fel valaki. Ha MP és csapata ennyire fél kiállni emellett a hülye fideszesek miatt, akkor legalább hallgathatna, hogy ne szítsa a hangulatot tovább. (Asszem, ezt már leírtam párszor, de azért leírom újra, mert a tiszás szavazó jóemberek hajlamosak elfeledkezni arról, hogy nem csak a gazdaságra kell figyelni.)MP és a kampánycsapata érzékel egy momentumot (kis m-mel) azzal kapcsolatban, hogy jól sikerült magukat pozícionálni a felvidéki kérdéssel, és jó populistaként rányomulnak az elbizonytalanodó jobboldali szavazókra."Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!"
warr_bennyire nem látod a szitut???Világosíts meg. (De ne azzal, hogy "aki nem a Tiszára szavaz, az a Fideszre szavaz", mert ez a fajta retardált prop nem hat rám. )
NB2
ender1112
Ez is csak egy fogadás a részükről, azt feltételezik, hogy többet hoz, mint visz ez a fajta kijelentés.
Nem túl bonyolult ez, ahogy OV sem vétózott meg végül egyetlen csomagot sem, az EU támogatásokért cserébe majd MP is kimehet kávézni vagy szavazhat meg random dolgokat.
Kampány van, Strasbourgból is, a Holdról is. mindenhonnan.
Így lehet néppártot építeni, ha tetszik, ha nem. (És teljesen mindegy, hogy tetszik-e, fekvenyomni sem szeretek, de muszáj, ha kiegyensúlyozott felsőtestet szeretnék)
Gyurma Pappa
ender1112
Te meg döntsd el, hogy ebből mire következtetsz. Arra, hogy
1. Ha a Tisza jön, akkor csak egy újra csomagolt NER érkezik-e, amelyik ugyanúgy azt tekinti nemzetpolitikának, hogy aki számít és nekünk fontos azzal küllőt akasszon, aki pedig kihasználni akar minket, annak bepucsítson. Vagy pedig arra, hogy
2 Bizonyos dolgokban eljátsszák a színházat, de amúgy Európát tekintik stratégiai szövetségesnek.
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Digitális Demokráciafejlesztési Ügynökség Nonprofit (DDÜ) Kft.Készül a Ddüke app, pont ilyennek képzelm el a DPK-s agyhalottakt mint amilyenre ez a Kft. név sikerült…
1 hónapja
arról nem is beszélve, hogy itt addig nem lesz semmi fejlődés, amíg nem jönnek az EU-pénzek, és arra Magyarral egy hangyafasznyit nagyobb az esély, mint Orbánnal.Az a baj, hogy amikor az alelnököd kiejt egy fél mondatot, hogy nem mondhatunk el minden részletet, mert kiforgatják és elbukjuk a választás, és ebből egy 600 oldalas AI-val gyártott "programot" kreál a hatalom, amiből tizenmilliárdokért nemzeti konzultációt tart, majd 4.5 milliós példányszámban teríti papír formában is, akkor nincs olyan, amivel "kampányban sem játszunk". De van. Sajnos.Igen, kampány van, de vannak bizonyos dolgok, amikkel kampányban sem játszunk, ezek közé tartozik a biztonságpolitika. Egy orosz-magyar határ közvetlenül fenyegetné Magyarországot, ezért Ukrajna támogatása létfontosságú, ez ellen még kampány idején sem léphet fel valaki. Ha MP és csapata ennyire fél kiállni emellett a hülye fideszesek miatt, akkor legalább hallgathatna, hogy ne szítsa a hangulatot tovább. (Asszem, ezt már leírtam párszor, de azért leírom újra, mert a tiszás szavazó jóemberek hajlamosak elfeledkezni arról, hogy nem csak a gazdaságra kell figyelni.)MP és a kampánycsapata érzékel egy momentumot (kis m-mel) azzal kapcsolatban, hogy jól sikerült magukat pozícionálni a felvidéki kérdéssel, és jó populistaként rányomulnak az elbizonytalanodó jobboldali szavazókra."Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!"
warr_bennyire nem látod a szitut???Világosíts meg. (De ne azzal, hogy "aki nem a Tiszára szavaz, az a Fideszre szavaz", mert ez a fajta retardált prop nem hat rám. )
NB2
ender1112
Ez is csak egy fogadás a részükről, azt feltételezik, hogy többet hoz, mint visz ez a fajta kijelentés.
Nem túl bonyolult ez, ahogy OV sem vétózott meg végül egyetlen csomagot sem, az EU támogatásokért cserébe majd MP is kimehet kávézni vagy szavazhat meg random dolgokat.
Így lehet néppártot építeni, ha tetszik, ha nem. (És teljesen mindegy, hogy tetszik-e, fekvenyomni sem szeretek, de muszáj, ha kiegyensúlyozott felsőtestet szeretnék)
Gyurma Pappa
ender1112
1. Ha a Tisza jön, akkor csak egy újra csomagolt NER érkezik-e, amelyik ugyanúgy azt tekinti nemzetpolitikának, hogy aki számít és nekünk fontos azzal küllőt akasszon, aki pedig kihasználni akar minket, annak bepucsítson. Vagy pedig arra, hogy
2 Bizonyos dolgokban eljátsszák a színházat, de amúgy Európát tekintik stratégiai szövetségesnek.
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Az a baj, hogy amikor az alelnököd kiejt egy fél mondatot, hogy nem mondhatunk el minden részletet, mert kiforgatják és elbukjuk a választás, és ebből egy 600 oldalas AI-val gyártott "programot" kreál a hatalom, amiből tizenmilliárdokért nemzeti konzultációt tart, majd 4.5 milliós példányszámban teríti papír formában is, akkor nincs olyan, amivel "kampányban sem játszunk". De van. Sajnos.Igen, kampány van, de vannak bizonyos dolgok, amikkel kampányban sem játszunk, ezek közé tartozik a biztonságpolitika. Egy orosz-magyar határ közvetlenül fenyegetné Magyarországot, ezért Ukrajna támogatása létfontosságú, ez ellen még kampány idején sem léphet fel valaki. Ha MP és csapata ennyire fél kiállni emellett a hülye fideszesek miatt, akkor legalább hallgathatna, hogy ne szítsa a hangulatot tovább. (Asszem, ezt már leírtam párszor, de azért leírom újra, mert a tiszás szavazó jóemberek hajlamosak elfeledkezni arról, hogy nem csak a gazdaságra kell figyelni.)MP és a kampánycsapata érzékel egy momentumot (kis m-mel) azzal kapcsolatban, hogy jól sikerült magukat pozícionálni a felvidéki kérdéssel, és jó populistaként rányomulnak az elbizonytalanodó jobboldali szavazókra."Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!"
NB2
ender1112
Gyurma Pappa
ender1112
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Csak én érzem hogy ez a rezsicsökkentés annak segít igazán aki a bazinagy ingatlana miatt többet kellene fizetni?Gondolom a szaldós elszámolásomnál pl nem fogják nézni a kirivó januárt…
1 hónapja
Ez egy három éves cikk. Az a pár konkrétum szép dolog, de. Én itt vidéken a kutya pártról annyit tudok (én tudok többet is, de ennyire van jelen), hogy elér idáig évi 1-2 hír, hogy valahol - messze innen - rajzoltak valamit a járdára. Egy másik városban - szintén nem a környéken - lefestettek 2-3 padot, vagy kimentek Hatvanpusztára valamit akciózni. Plusz az egyik budai kerületben polgi lett az elnökük. Eközben ugyanitt, a másfél éve létező tisza párt szigeteinek tagjaival napi rendszerességgel lehet találkozni. Szedik a szemetet - a faluban is -, látogatják az időseket, ételt visznek, fűtenek, takarítanak. Január elején történt, hogy egy 80+ éves egyedülálló nénihez ment be a szomszédság, miután napokig nem látták mozgás jelét. A néni rosszul lett. Mentő, pár nap kórház, a néni hazajött, jól van, de gyenge. Azóta a helyi tisza sziget jár hozzá napi több alkalommal tartani a fűtést és főznek rá.Az unalomig ismételt viccpártozás helyett ítt egy értelmes kutyapárti anyag: tett.merce.hu/2023/05/07/evertekelo-ertekelo/Háát. Nekem nincs bajom a Kutyákkal - eddig (eddig!) viccpártként kezeltem őket, és nem volt kétségem, hogy az általam ismert vezetői alapvetően tisztességesek -, de én a DK-tól több nyilvánosságra hozott visszaélésre emlékszem, mint a Kutyáktól. Pedig én aztán a DK-t tényleg a NER integráns részének gondolom réges rég óta. Az sem hat meg, hogy van néhány megnyert önkormányzati posztjuk, amit tisztességesen vezetnek. Mert ehhez elég egy Podmanitzky mozgalom, vagy valami helyi "a városért" alapítvány is, ahogy sok helyen látjuk és működik. Ehhez nincs szükség országos pártra.en maskepp ertelmezem ezt a mondatot. sztem itt Nagy David azt mondja, hogy meg ha a Tisza 2/3mal nyer akkor is marad a NER (maximum mashogy hivjuk, masok fogjak vezetni, de lenyegeben NER lesz tovabbra is -ezt mar en teszem hozza). erre szoktam azt mondani, hogy a NER-t nem Orban hozta letre, mert a NER az bennunk volt, van es lesz.azert mert vki olyat mond, amivel te nem ertesz egyet, az nem 'dk-tempo' (bar pontosan nem vagyok azzal tisztaban, hogy az mit jelent.)A nyílt beismerése annak, hogy nem is akarsz kormányt váltani, hanem csak a parlamentbe bekerülni.
csebi
De mostanában mintha nem menne a szövegértelmezés, mert egy szóval nem írtam azt, hogy nem értek vele egyet, sőt, ezért is lenne az egyetlen felelős lépés most az mkkp-tól, ha ugyanúgy eggyel hátrébb lépne, mint a momentum tette.
r.baggio
ezert en latom azt az ertelmet annak, hogy elindulnak, mert latni lehet tobb peldabol is, hogy meg ha nem is vezetnek onkormanyzatot milyen sokat er a jelenletuk. akar Hegyvidek 19-24 kozott, de szulohelyem Eger mostani peldajan is latszik, hogy rohadt sok mindent kihoznak a nyilvanossagba, aminek toredeke jonne, ha a regi mszps meg szadeszos bacsikak, nenikek ulnek ott csutortokon delelott a bizottsagban, kepviselo testuletekben.
csebi
Egyébként, ha egy viccpárt - nevezzük inkább görbe tükör pártnak, számomra ez jobb jelző arra, amit egy viccpárttól várok - az elmúlt négy évben nem tudott kivirágozni, akkor semmikor nem tud. És akkor saját maga is inkább tükörbe nézésre szorul, minthogy ő tartsa azt a tükröt.
peterk2005 udvari bolond
Dzsokijuing
Szóval, ha a viccpártiság helyett a civil társadalom segítése és inspirálása a párt célja, akkor az nagyjából úgy sikerült, ahogy a Momentumnak a saját céljainak a megvalósítása. A körúton kívülre nem igazán jutott el.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
A ChatGPT így értelmezte az "erős vezető" kifejezést... 😀hát ha azt az öntöttas radiátort így fel tudja kapni, akkor el tudom róla képzelni, hogy mindentől IS meg tud minket védeni
RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
slowmotion

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
hát ha azt az öntöttvas radiátort így fel tudja kapni, akkor el tudom róla képzelni, hogy mindentől IS meg tud minket védeni
RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
Szerkesztette: slowmotion
1 hónapja
Ez ok. De mi értelme listán rájuk szavazni ha ezzel senki nem fog mandatumot szerezni tőlük mert nem fogják az 5%-ot elérni?A választási rendszer igen, de a politikai logika nem: az MKKP konkrétan a Tisza támogatását ajánlja az evk-kban.Aha, értem. Viszont ez meg nem így van. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok nem vesznek el, ahogy írtam, azok töredékszavazatok, mennek a listás szavazatokhoz. A kutyákra vetített példa: ha a kétfarkú egyetlen egyéni választókerületben sem nyer, de eléri a listán leadott szavazatok 5%-át, akkor mondjuk azt, hogy bejutottak, megugrották a küszöböt. Mindenképpen lesz frakciójuk. De hogy mekkora lesz a frakciójuk, tehát hány képviselőjük lesz a parlamentben, az nemcsak a listán rájuk leadott szavazatoktól függ, hanem attól is, hogy hány töredékszavazatot tudnak összeszedni az egyéni képviselőjelöltjeik. Tehát nagyon is fontos nekik, hogy az egyéniben is gyűjtsenek voksokat. Így működik a magyar választási rendszer.Hű, megkavarodtam.Bocs, de itt most mit akartál írni? Olyan nincs, hogy listán egyéniben.Ha listán a kicsire szavazol, akkor egyéniben is érdemes, hiszen azért szavaztál rá listán, mert azt gondolod, bejut a parlamentbe.Ez nem így van, mert tisztában vagy vele, hogy listán egyéniben semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Assurbanapli
Persze egy ideális világban mindenki a legrátermettebb jelöltre szavazna vagy lehetne többes választás.
Dzsokijuing
Assurbanapli
Szóval újra:
Ez nem így van, mert tudod, hogy EGYÉNIBEN semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Persze egy ideális világban mindenki a legrátermettebb jelöltre szavazna vagy lehetne többes választás.
Dzsokijuing
Assurbanapli
Dzsokijuing
Mondjuk nem tudom jelenthet-e plusz mandatumot ha a Tiszara szavaz listán az a 3-3.5%. Ha nem akkor mindegy.
1 hónapja
telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHu baszki ez mennyibe fog nekünk, adófizetőknek kerülni? Ha kicsiben akarok fogadni akkor ezzel 2 hétig haknizik aztán elfelejtik, de ha nagyban akkor, sok analfabéta beveszi, hogy megvédte őket a nagy rezsitol és ezzel közelebb kerül a választás megnyeréséhez. 😭
NB2
1 hónapja
Az unalomig ismételt viccpártozás helyett ítt egy értelmes kutyapárti anyag: tett.merce.hu/2023/05/07/evertekelo-ertekelo/Háát. Nekem nincs bajom a Kutyákkal - eddig (eddig!) viccpártként kezeltem őket, és nem volt kétségem, hogy az általam ismert vezetői alapvetően tisztességesek -, de én a DK-tól több nyilvánosságra hozott visszaélésre emlékszem, mint a Kutyáktól. Pedig én aztán a DK-t tényleg a NER integráns részének gondolom réges rég óta. Az sem hat meg, hogy van néhány megnyert önkormányzati posztjuk, amit tisztességesen vezetnek. Mert ehhez elég egy Podmanitzky mozgalom, vagy valami helyi "a városért" alapítvány is, ahogy sok helyen látjuk és működik. Ehhez nincs szükség országos pártra.en maskepp ertelmezem ezt a mondatot. sztem itt Nagy David azt mondja, hogy meg ha a Tisza 2/3mal nyer akkor is marad a NER (maximum mashogy hivjuk, masok fogjak vezetni, de lenyegeben NER lesz tovabbra is -ezt mar en teszem hozza). erre szoktam azt mondani, hogy a NER-t nem Orban hozta letre, mert a NER az bennunk volt, van es lesz.azert mert vki olyat mond, amivel te nem ertesz egyet, az nem 'dk-tempo' (bar pontosan nem vagyok azzal tisztaban, hogy az mit jelent.)A nyílt beismerése annak, hogy nem is akarsz kormányt váltani, hanem csak a parlamentbe bekerülni.
csebi
De mostanában mintha nem menne a szövegértelmezés, mert egy szóval nem írtam azt, hogy nem értek vele egyet, sőt, ezért is lenne az egyetlen felelős lépés most az mkkp-tól, ha ugyanúgy eggyel hátrébb lépne, mint a momentum tette.
r.baggio
ezert en latom azt az ertelmet annak, hogy elindulnak, mert latni lehet tobb peldabol is, hogy meg ha nem is vezetnek onkormanyzatot milyen sokat er a jelenletuk. akar Hegyvidek 19-24 kozott, de szulohelyem Eger mostani peldajan is latszik, hogy rohadt sok mindent kihoznak a nyilvanossagba, aminek toredeke jonne, ha a regi mszps meg szadeszos bacsikak, nenikek ulnek ott csutortokon delelott a bizottsagban, kepviselo testuletekben.
csebi
Egyébként, ha egy viccpárt - nevezzük inkább görbe tükör pártnak, számomra ez jobb jelző arra, amit egy viccpárttól várok - az elmúlt négy évben nem tudott kivirágozni, akkor semmikor nem tud. És akkor saját maga is inkább tükörbe nézésre szorul, minthogy ő tartsa azt a tükröt.
peterk2005 udvari bolond
Szerkesztette: Dzsokijuing
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
en azt hittem, hogy a bejelentes az lesz, hogy Trumpnak egy radiatort visz ajandekba most Davosban.En meg azt, hogy Kazincbarcikára viszi azoknak akiknél nincs fűtés. Bár a tied realistább!
csebi
1 hónapja
A választási rendszer igen, de a politikai logika nem: az MKKP konkrétan a Tisza támogatását ajánlja az evk-kban.Aha, értem. Viszont ez meg nem így van. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok nem vesznek el, ahogy írtam, azok töredékszavazatok, mennek a listás szavazatokhoz. A kutyákra vetített példa: ha a kétfarkú egyetlen egyéni választókerületben sem nyer, de eléri a listán leadott szavazatok 5%-át, akkor mondjuk azt, hogy bejutottak, megugrották a küszöböt. Mindenképpen lesz frakciójuk. De hogy mekkora lesz a frakciójuk, tehát hány képviselőjük lesz a parlamentben, az nemcsak a listán rájuk leadott szavazatoktól függ, hanem attól is, hogy hány töredékszavazatot tudnak összeszedni az egyéni képviselőjelöltjeik. Tehát nagyon is fontos nekik, hogy az egyéniben is gyűjtsenek voksokat. Így működik a magyar választási rendszer.Hű, megkavarodtam.Bocs, de itt most mit akartál írni? Olyan nincs, hogy listán egyéniben.Ha listán a kicsire szavazol, akkor egyéniben is érdemes, hiszen azért szavaztál rá listán, mert azt gondolod, bejut a parlamentbe.Ez nem így van, mert tisztában vagy vele, hogy listán egyéniben semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Assurbanapli
Dzsokijuing
Assurbanapli
Szóval újra:
Ez nem így van, mert tudod, hogy EGYÉNIBEN semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Dzsokijuing
Assurbanapli
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Háát. Nekem nincs bajom a Kutyákkal - eddig (eddig!) viccpártként kezeltem őket, és nem volt kétségem, hogy az általam ismert vezetői alapvetően tisztességesek -, de én a DK-tól több nyilvánosságra hozott visszaélésre emlékszem, mint a Kutyáktól. Pedig én aztán a DK-t tényleg a NER integráns részének gondolom réges rég óta. Az sem hat meg, hogy van néhány megnyert önkormányzati posztjuk, amit tisztességesen vezetnek. Mert ehhez elég egy Podmanitzky mozgalom, vagy valami helyi "a városért" alapítvány is, ahogy sok helyen látjuk és működik. Ehhez nincs szükség országos pártra.en maskepp ertelmezem ezt a mondatot. sztem itt Nagy David azt mondja, hogy meg ha a Tisza 2/3mal nyer akkor is marad a NER (maximum mashogy hivjuk, masok fogjak vezetni, de lenyegeben NER lesz tovabbra is -ezt mar en teszem hozza). erre szoktam azt mondani, hogy a NER-t nem Orban hozta letre, mert a NER az bennunk volt, van es lesz.azert mert vki olyat mond, amivel te nem ertesz egyet, az nem 'dk-tempo' (bar pontosan nem vagyok azzal tisztaban, hogy az mit jelent.)A nyílt beismerése annak, hogy nem is akarsz kormányt váltani, hanem csak a parlamentbe bekerülni.
csebi
r.baggio
csebi

1 hónapja
telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesEgyèbkènt ez tök jó csak pont január a legnagyobb a rezsivèdett rèsz ès igazából a február, március a necces ahol sok esetben mèg mindig fűteni kell de a rezsivèdett rèsz már jóval kisebb ès könnyedén átlèpi az ember ha nincs nagyon hideg akkor is.... ráadásul mindjárt kb itt a diktálasi időszak (nálunk vasárnap) tehát kicsit "kèsőn" engedi el a gyeplőt....tudomsemmisejó.....
NB2
Szerkesztette: dande2
1 hónapja
Töredékszavazatok szempontjából lehet értelme, de egyrészt az esélyes ellenzéki jelölt megverheti a fideszest, ráádásul a győztes is kap kompenzációt és ha a vesztes ellenzéki nagyon lemarad a győztes kormánypárti sokkal jobban jár a győzteskompenzációval. Nem véletlen lett a rendszer kitalálva.Aha, értem. Viszont ez meg nem így van. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok nem vesznek el, ahogy írtam, azok töredékszavazatok, mennek a listás szavazatokhoz. A kutyákra vetített példa: ha a kétfarkú egyetlen egyéni választókerületben sem nyer, de eléri a listán leadott szavazatok 5%-át, akkor mondjuk azt, hogy bejutottak, megugrották a küszöböt. Mindenképpen lesz frakciójuk. De hogy mekkora lesz a frakciójuk, tehát hány képviselőjük lesz a parlamentben, az nemcsak a listán rájuk leadott szavazatoktól függ, hanem attól is, hogy hány töredékszavazatot tudnak összeszedni az egyéni képviselőjelöltjeik. Tehát nagyon is fontos nekik, hogy az egyéniben is gyűjtsenek voksokat. Így működik a magyar választási rendszer.Hű, megkavarodtam.Bocs, de itt most mit akartál írni? Olyan nincs, hogy listán egyéniben.Ha listán a kicsire szavazol, akkor egyéniben is érdemes, hiszen azért szavaztál rá listán, mert azt gondolod, bejut a parlamentbe.Ez nem így van, mert tisztában vagy vele, hogy listán egyéniben semmi esélye, ez így valóban elvesztegetett voks lenne.
Assurbanapli
Dzsokijuing
Assurbanapli
Szóval újra:
Dzsokijuing
Assurbanapli
1 hónapja
Úgy értem, nem hittem volna, hogy ez OV Fb-oldalára került fel. Pedig de.Ja mert hogy nem az?Nem akarom elhinni. Bármennyibe fogadtam volna, hogy ez mém.
RadiátORBÁN.
Sjoelleer van de Vrij
nagylaza, főpohárnok
Mikey
1 hónapja
telex.hu/gazdasag/2026/01/21/rezsicsokkentes-orban-viktor-bejelentesHát…erre mit lehet mondani? Kár, hogy nincs választás évente 😂 mondjuk már rég csődben lennénk, vagy kénytelenek lennének kevesebbet lopni.
NB2
1 hónapja
youtu.be/ocpPoGRjqCY?si=2R7y6L6YgZnBXo9qA német-francia közszolgálati tévé azorbánról meg a haverokról
Szerkesztette: ozibozi