Politika

65 feliratkozó

4 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 653
Ma egy kisebb “hétforduló” van itthon! Ma van pont 1 hete, hogy felhívtam a 1812-t, hogy ugyan mondják már meg, hova vihetem a gyermekemet bőrgyógyászatra (mivel azt tudtam, hogy poros falumba és a Bajcsy kórházba nem lehet).
Rendesen feladtam nekik a leckét, mert miután 5-6 perc gondolkodás és keresgélés után nem tudtak válaszolni hol fogadnak 14 éves gyereket, visszahívást ígértek.
Azóta pont úgy hívtak, mint Tomlin a 7.körben, ahol vártam hátha kiválasztanak valamilyen posztra.
4 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 947 — Слава Україні! Героям слава!
 24.hu/kulfold/2025/07/18/orban-balazs-cnn-ukrajna-haboru-oroszorszag-eu
Újabb morális és politikai mélypont.
Dzsokijuing
A faszomba, hogy ezt nem tudom mellőzni.

Bazsika! Téged meg senki nem kért, hogy járasd a hülye pofádat, és orbitális faszságokat beszéljél már megint.

Ti, akik az elmúlt elmúlt bő három és fél évet nyakló nélküli ukránozással, nácizással, orosz propaganda terjesztésével, az ukrán nép jogos önvédelmi harcának akadályozásával, becsmérlésével, elvitatásával, Putyin éltetésével, az oroszok győzelméért való fohászkodással töltöttétek, abszolút semmi erkölcsi alapotok nincs semmiféle számonkérésre.

Tudod, hogy kedves vezetőd kezén ukránok, és implicite kárpátaljai magyarok, ezreinek a vére szárad, amely akkor tapadt és tapad rá ma is, amikor mindent megtett és megtesz most is, hogy a közös NATO és EU erőfeszítéseket késleltesse a "magyar emberek érdekében".

Utolsó, aljas emberi szemetek vagytok egytől egyig.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
4 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 499 — Chiefs GM
Tegnap székesfehérvári vonalon volt 2 pittyputty (Kelenföldnél vmi szakadt, meg asszem sorompó hiba volt), ma meg miskolci fővonal omlott össze ismét... Lézer Janó pedig kussol megint.
Beki
Miért, jobb lenne, ha kiírja, hogy a Tisza miatt nem jönnek pénzek a vasútra?

Miskolc meg egyébként is Tiszai pályaudvar, érted?!?! 😊

4 hónapja
Beki New York Jets 2 057
 telex.hu/gazdasag/2025/07/22/byd-szegedi-uzem-torokorszag-elektromos-auto
Bravó kuglifejű Marci meg dagadék 😀
4 hónapja
Beki New York Jets 2 057
Tegnap székesfehérvári vonalon volt 2 pittyputty (Kelenföldnél vmi szakadt, meg asszem sorompó hiba volt), ma meg miskolci fővonal omlott össze ismét... Lézer Janó pedig kussol megint.
4 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 754 — Kinek mit intézett a kormánya
1. Mondjuk ez a Bindzsisztános dal kb 1az1 III. Krúbi album lebutítva a proliknak, nagy hype után csak 2 hónappal hallottam amikor haverjaim mutatták, mondom ez semmi extra.

2.  www.portfolio.hu/bank/20250721/megjelentek-az-otthon-start-lakashitel-reszletei-itt-a-10-legfontosabb-ujdonsag-775667
Ez alapján még én is megfelelek az 50%-os öröklött tulajdonrésszel.

Poloska vagyok.
4 hónapja
Foresz Denver Broncos 888 — Broncos
ha igaz, amit Rácz ír, akkor ezek a fiúk tényleg mindent az ukrán lapra tettek fel...

Egyébként egész hétvégén azon gondolkodtam, hogy nem lennék kettlebell fitness edző, elnézve a Főnit, elég szar reklámot kaptak

Mindeközben: Lázár talán megérti, miért utálják őket a fiatalok?  telex.hu/belfold/2025/07/20/bayer-zsolt-majka-mocskos-fidesz-campus-fesztival?
Gyurma Pappa
Nyilván persze, de attól még annyira magyar az egész történet. Majka egy igazi gyáva szar, megcsinálja a tüzet, aztán jó magyar proli tempóval nem ér a nevemet játszik. “Az csak a művészi szabadság része”, “képzelt személy” stb. Kevés gyomorforgatóbb szereplője van a magyar popzenei közegnek, pedig akad pár. Érted, a Sex Pistols elküldte az anyjába a királynőt, konkrétan gúnyt űzött személy szerint belőle, de ha csak idehaza nézel körbe, azért a CPG nem azt írta hogy “egy képzelt kultúrpolitikus kurva anyja”…. A csávó milliárdos, szó szerint bármit megtehetne, nyugodtan mondhatná, hogy igen bazmeg, úgy értem. De jaaaaaaj hát ő nem úúúgy gondolta.

Hogy a Fidesz kamu-hópihéskedik az meg várható volt, hát ki lepődne meg ezen 😊
MC12
Felrajzolta Bindzsisztánt, aztán mindenki értse úgy, ahogy akarja. Semmi gond nincs azzal, ha egy metaforán keresztül a fideszesek számára is átélhetővé és feldolgozandóvá teszi, hogy a korrupció rossz.
Aztán persze most, hogy a kormánymédia magára vette az egészet, el lehet kezdeni beszélgetni arról, hogy akkor kiről is szól ez a dal.
Dzsokijuing
Amikor megjelent a dal,az elején leszögezte hogy ez egy kitalált személyiségről szól,értse mindenki úgy ahogy akarja.Mondjuk akkor meg azok számára volt felháborító ez,akik teljesen egyértelműen azt látták benne hogy OV-ról szól,illetve akik ezt akarták kiolvasni mindenáron belőle.

Ha a jól emlékszem nem kifejezetten erős irodalom tanulmányaimra,a költő ír,és mindenki úgy értelmez ahogy akar. Érettségin Tóth Árpád versét húztam,a címét sem tudom azóta sem.Valami sirály vergődött a fedélzeten össze-vissza,dunsztom sem volt arról hogy mit tanultunk vers elemzésen.Improvizáltam valamit,persze nem azt amit tanultunk.De a hármashoz elég volt azt mondanom,hogy a költői szabadság kihasználása által mindenki úgy értelmezi a verset ahogy akarja,és én eféleképpen értelmeztem....
4 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 490 — Saturday Night Lights
ha igaz, amit Rácz ír, akkor ezek a fiúk tényleg mindent az ukrán lapra tettek fel...

Egyébként egész hétvégén azon gondolkodtam, hogy nem lennék kettlebell fitness edző, elnézve a Főnit, elég szar reklámot kaptak

Mindeközben: Lázár talán megérti, miért utálják őket a fiatalok?  telex.hu/belfold/2025/07/20/bayer-zsolt-majka-mocskos-fidesz-campus-fesztival?
Gyurma Pappa
Nyilván persze, de attól még annyira magyar az egész történet. Majka egy igazi gyáva szar, megcsinálja a tüzet, aztán jó magyar proli tempóval nem ér a nevemet játszik. “Az csak a művészi szabadság része”, “képzelt személy” stb. Kevés gyomorforgatóbb szereplője van a magyar popzenei közegnek, pedig akad pár. Érted, a Sex Pistols elküldte az anyjába a királynőt, konkrétan gúnyt űzött személy szerint belőle, de ha csak idehaza nézel körbe, azért a CPG nem azt írta hogy “egy képzelt kultúrpolitikus kurva anyja”…. A csávó milliárdos, szó szerint bármit megtehetne, nyugodtan mondhatná, hogy igen bazmeg, úgy értem. De jaaaaaaj hát ő nem úúúgy gondolta.

MC12
Felrajzolta Bindzsisztánt, aztán mindenki értse úgy, ahogy akarja. Semmi gond nincs azzal, ha egy metaforán keresztül a fideszesek számára is átélhetővé és feldolgozandóvá teszi, hogy a korrupció rossz.
Aztán persze most, hogy a kormánymédia magára vette az egészet, el lehet kezdeni beszélgetni arról, hogy akkor kiről is szól ez a dal.

Szerkesztette: Dzsokijuing

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
dankodavid San Francisco 49ers 2 476

MC12
Ugye, milyen frusztralo, amikor emberek a nyilvanvalot letagadva “rohognek” tomegek arcaba?😊

Pulvis et umbra sumus.
4 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 314 — zászló zászló szív
A fiatalok szerinted tudják ki Bayer és olvassák? 😊 erősen kétlem, ne is tegyék.

(Aki tudja, az meg egészen biztos nem Fidesz szavazó (kivéve a fidelitasosok, de az egy sajátos khm. rétege a fiataloknak))
MC12
Telexet olvasnak én is onnan linkeltem ¯\_(ツ)_/¯

4 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 867
Vannak benne erdekes dolgok.

444.hu/2025/07/21/megjelentek-a-reszletek-a-3-szazalekos-kedvezmenyes-lakashitelrol

Szoval ha megveszem a lakast, akkor 5 evig nem adhatom el, kulonben bukom a kamattamogatast.
Ez amugy milyen faszsag mar?
Osszejovok valakivel akinek nincs lakasa, szuletik 1-3 gyerek es akkor X evig “nyomorogjunk” 45-55nm-en, mert nem tudunk nagyobba vagy kintebb koltozni? Budapestre ertem.
Lúdas Solymi
ne nyomorogjatok. add ki és még nyersz is a bolton a röhejes kamat miatt. számtalan ember fektet így hosszútávon lakásba. összekalapál egy önerőre valót és a törlesztőrészleteket+amortizációt meg kifizeti az ingatlan albérletesítéséből
fake.id
Itt vmit felreertesz.
Elso lakas lenne, amiben elnek es amibe beletolnam mindenem.
Masodik lehetosegem nekem mar nem nagyon lesz.
Mire a hitelt kifizetem, nyugdijas leszek.

De ha esetleg ugy alakulna h beutne egy nagyobb toke, emiatt nem nagyon tudnank mashova menni, max. alberletbe.

A gazdasagi helyzet itt meg nem lesz jobb. Bar az EU-s penzek enyhithetnek rajta.
4 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 105 — #NoStress
Majka egy igazi gyáva szar, megcsinálja a tüzet, aztán jó magyar proli tempóval nem ér a nevemet játszik. “Az csak a művészi szabadság része”, “képzelt személy” stb. Kevés gyomorforgatóbb szereplője van a magyar popzenei közegnek, pedig akad pár.
MC12
Opponálok.
Kevés önazonosabb, normálisabb, értelmesebb szereplője van a magyar popzenei közegnek, mint ő.
Nem azért mondom, mert személyesen ismerem, és a popzenei közeg X és Y generációjából szinte mindenkit, hanem azért, mert rosszul értelmezed (vagy inkább eleve elfogultan értékeled) a viselkedését. Majka nagyon nem hülye, nagyon gyakorlatias, utilitarista, minek álljon bele szügyig a politikába, amikor abból semmi haszna, és ennyivel is szépen kimaxolja a lehetőségeit.
Olyat vársz el tőle ami számára netto faszság lenne, tök értelmetlen, egy olyan elvi kiállás, amit bárki mástól te is látványos baromságnak, szenvelgésnek, vagy szereptévesztésnek neveznél.
Őszentsége Sobri Jóska
két különböző dologról beszéltek. ugyanez a majka kikérte magának, hogy ő fideszes lenne, amikor szargyártóval parolázott a külügy tetején a korona alatt és ezért elküldték a picsába. gyakorlatias meg nem hülye az lehet, össze lapátolni ennyi zsozsót szar zenével tényleg feltételez némi agyat, de hogy gyomorforgató az is eléggé tagadhatatlan. milyen klasszis jellem is az, aki a saját meganagy szenvedélybeteg cimbikéjét mikrofonon keresztül nyomja fel a zsaruknak, hogy csak a legismertebb példát hozzam fel erre
fake.id
Nem látok semmi gyomorforgatót abban, ha valaki saját maga húzza meg a határait, ahogy abban se, ha nem hajlandó szekértáborokban gondolkodni, vagy van annyira individuális, hogy nem a felszínesen gondolkodó tömegek sztereotípiáinak akar megfelelni, nem aszerint él, kommunikál, stb. Till Attilát is sokszor betalálták azzal, hogy mit keres a TV2-ben, ahogy Puzsért is, hogy miért ír az Indexre, mindketten többször is, és elég elfogadható módon el tudták ezt magyarázni, legalábbis számomra. (Még akkoris, ha alapvetően ezügyben nem is értek velük egyet.)
Én se egy szinpadon prezentálnám egy beteg ismerősöm problémáit, való igaz, de ismerve szenvedélybeteget tudom, hogy mennyire agyfelbaszós tud lenni a "normiknak" a viselkedésük, és nem lehet mindenkitől elvárni, hogy mindig, mindenkor full tudatosan, nulla érzelemvezéreltséggel viselkedjen. Az a szegedi kirohanás szerintem is jobb lett volna, ha nem történik meg, de mindenki hibázik, Majka is.

4 hónapja
fake.id 1 307 — tush push aficionado
Majka egy igazi gyáva szar, megcsinálja a tüzet, aztán jó magyar proli tempóval nem ér a nevemet játszik. “Az csak a művészi szabadság része”, “képzelt személy” stb. Kevés gyomorforgatóbb szereplője van a magyar popzenei közegnek, pedig akad pár.
MC12
Opponálok.
Kevés önazonosabb, normálisabb, értelmesebb szereplője van a magyar popzenei közegnek, mint ő.
Nem azért mondom, mert személyesen ismerem, és a popzenei közeg X és Y generációjából szinte mindenkit, hanem azért, mert rosszul értelmezed (vagy inkább eleve elfogultan értékeled) a viselkedését. Majka nagyon nem hülye, nagyon gyakorlatias, utilitarista, minek álljon bele szügyig a politikába, amikor abból semmi haszna, és ennyivel is szépen kimaxolja a lehetőségeit.
Olyat vársz el tőle ami számára netto faszság lenne, tök értelmetlen, egy olyan elvi kiállás, amit bárki mástól te is látványos baromságnak, szenvelgésnek, vagy szereptévesztésnek neveznél.
Őszentsége Sobri Jóska
két különböző dologról beszéltek. ugyanez a majka kikérte magának, hogy ő fideszes lenne, amikor szargyártóval parolázott a külügy tetején a korona alatt és ezért elküldték a picsába. gyakorlatias meg nem hülye az lehet, össze lapátolni ennyi zsozsót szar zenével tényleg feltételez némi agyat, de hogy gyomorforgató az is eléggé tagadhatatlan. milyen klasszis jellem is az, aki a saját meganagy szenvedélybeteg cimbikéjét mikrofonon keresztül nyomja fel a zsaruknak, hogy csak a legismertebb példát hozzam fel erre
4 hónapja

444.hu/2025/07/21/megjelentek-a-reszletek-a-3-szazalekos-kedvezmenyes-lakashitelrol

Szoval ha megveszem a lakast, akkor 5 evig nem adhatom el, kulonben bukom a kamattamogatast.
Osszejovok valakivel akinek nincs lakasa, szuletik 1-3 gyerek es akkor X evig “nyomorogjunk” 45-55nm-en, mert nem tudunk nagyobba vagy kintebb koltozni? Budapestre ertem.
Lúdas Solymi
Ha beleástad magad, akkor ebből azt is megtudod, hogy miért törvényes az összes Lölőek által nyert közbeszerzés. Ha elég egzakt és részletgazdag a kiírás, akkor valahogy pont rá fog passzolni. Ahogy ez a lakáshiteltípus is 90 százalékban egy nagyon szűk, kislétszámú, vidéki réteget céloz csak meg, amibe te nem tartozol bele. Ahogy a törvényes közbeszt se fogod tudni elhozni, akárhogy is igyekszel.

4 hónapja
fake.id 1 307 — tush push aficionado

Lúdas Solymi
ne nyomorogjatok. add ki és még nyersz is a bolton a röhejes kamat miatt. számtalan ember fektet így hosszútávon lakásba. összekalapál egy önerőre valót és a törlesztőrészleteket+amortizációt meg kifizeti az ingatlan albérletesítéséből
4 hónapja
MC12
Opponálok.

4 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 867

4 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 287

MC12
Jó, de Majka mikor nem ezt csinálta?

De ettől függetlenül Zsolti okos és megfontolt nyilatkozata biztos sokakat győz meg a fiatalok közül, hogy jó helyen vannak Fidesz szavazóként.
Gyurma Pappa
A fiatalok szerinted tudják ki Bayer és olvassák? 😊 erősen kétlem, ne is tegyék.

(Aki tudja, az meg egészen biztos nem Fidesz szavazó (kivéve a fidelitasosok, de az egy sajátos khm. rétege a fiataloknak))

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 314 — zászló zászló szív

MC12
Jó, de Majka mikor nem ezt csinálta?

De ettől függetlenül Zsolti okos és megfontolt nyilatkozata biztos sokakat győz meg a fiatalok közül, hogy jó helyen vannak Fidesz szavazóként.

4 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 875 — The Mathematician

Gyurma Pappa

MC12
ugye embert barátjáról 😊
 hvg.hu/itthon/20131004_Dopeman

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 287

Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 844 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2025/07/21/mav-keleti-palyaudvar-lezaras-hegyi-zsolt-iskolakezdes

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
4 hónapja
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 593

Gyurma Pappa
Én azt nem értem hogy miért? Szavazatokat ez biztos nem hoz.
Nekem az jutott eszembe, hogy ezzel, meg a Majka betámadásával, majd a választásig sok hasonló kis hazugsággal a választásig előkészítenek egy kamu merényletet a főni ellen, vagy ami rosszabb, a társadalom ellen, amit majd az ukranokra fognak és emiatt elhalasztják a választást kétszáz évre.
Nemes samu09
Hát ha azt is hasonlóan balfaszul csinálják majd, mint mindent mostanában, még a végén sikeres lesz.
4 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 883 — Cowboys fan
Ebben úgy minden benne van, olyan magyaros lett. Pont a bűnvadászok mai része után néztem meg, a közszféra olyan mint a kormány, nem képes ellátni a feladtát.
Nomac
En inkabb a cikket olvastam el.
De ami nekem feltunt az az h semmifele egyeb azonositas nincs.
Nincs ketfaktoros azonositas, incs alairas, semmi.

Ja, illetve fenykepes azonositas volt meg rakeresett a rendszerben.

Nem tunt fel h nem passzol? Vagy ennyire hasonlitanak?

Ezeknek az ellenorzeseknek alapnak kellene lenniuk, hisz azert vannak.

Ezek a folyamatok nincsenek auditalva? Nem lettek anno pont a csalas ellen fejlesztve?
Lúdas Solymi
Mondták ugye, hogy hát az arc sokat változhat.aztá
De baszki, egy fehér csajsziból cigánnyá azért ritkán szokott lenni ugyanaz a személy, hacsak nem csinálnak neki full arcátültetést...
slowmotion
gyülibe is betettem, mert rohadtul felcseszett a sztori

aztán ma végig gondoltam, hogy ha nincs jogsid és nincs útleveled és benyögöd, hogy elveszett minden, tényleg mi alapján azonosítanak? a hülye kurva kijátszotta a rendszer gyengeségét, de attól még azért a kormányablak és az otp is lehetett volna körültekintőbb
NB2
hát az attól függ, mikor csináltattál személyit, mert a legújabbakhoz már ujjlenyomatot is vesznek.
a másik ilyen, hogy tudj minden személyes adatot magadról. születési hely, idő, anyja neve, esetleg még az anya születési adatai. meg lehet kérni a bejelentett lakcímet. legújabban le lehet adni ICE kontaktokat, ezeket is meg lehet keresni. meg kell kérdezni, nincs-e valami jármű az illető nevén, és a gépjármű-adatbázisból ki lehet keresni.
bankban ugye gyakran regisztrálva van telefonszám, meg kell kérdezni, hogy ugye nem bánja, ha felhívják a számot. meg kell kérdezni, milyen rendszeres kiadások vannak tud-e valamit mondani az elmúlt napokból, ahol volt, mert ezeket a könyvelt vagy zárolt tételek között meg lehet keresni.

a lányomnak meg a feleségemnek lejárt a személyije, plusz a lányomnak az útlevele is. elmentek új személyit csináltatni egyszerre, persze a feleségem elfelejtette elvinni az érvényes útlevelét. így ő nem tudott személyit csináltatni, és mivel nála nem tudták megindítani a hiteles okmányt, ezért az ügyintéző elhajtotta őket, hogy ha a szülő nem tudja azonosítani magát érvényes okmánnyal, akkor a gyerek születési anyakönyvi kivonatát vigyük be. és mindezt úgy, hogy a gyerek személyije 15-én járt le, 18-án mentek újíttatni, a lányom pont ugyanúgy néz ki, mint a lejárt személyijén. aztán persze lehet, hogy ez is csak szívózás volt, de úgy gondolom, hogy ha a szándék megvan, akkor azért az ügyintéző is ki tudja védeni az ilyen csalási kísérleteket. még egyszer hangsúlyozom: ha a szándék megvan.
4 hónapja
NB2 New England Patriots 27 443 — nabege2@yahoo.com
Ebben úgy minden benne van, olyan magyaros lett. Pont a bűnvadászok mai része után néztem meg, a közszféra olyan mint a kormány, nem képes ellátni a feladtát.
Nomac
En inkabb a cikket olvastam el.
De ami nekem feltunt az az h semmifele egyeb azonositas nincs.
Nincs ketfaktoros azonositas, incs alairas, semmi.

Ja, illetve fenykepes azonositas volt meg rakeresett a rendszerben.

Nem tunt fel h nem passzol? Vagy ennyire hasonlitanak?

Ezeknek az ellenorzeseknek alapnak kellene lenniuk, hisz azert vannak.

Ezek a folyamatok nincsenek auditalva? Nem lettek anno pont a csalas ellen fejlesztve?
Lúdas Solymi
Mondták ugye, hogy hát az arc sokat változhat.aztá
De baszki, egy fehér csajsziból cigánnyá azért ritkán szokott lenni ugyanaz a személy, hacsak nem csinálnak neki full arcátültetést...
slowmotion
gyülibe is betettem, mert rohadtul felcseszett a sztori

aztán ma végig gondoltam, hogy ha nincs jogsid és nincs útleveled és benyögöd, hogy elveszett minden, tényleg mi alapján azonosítanak? a hülye kurva kijátszotta a rendszer gyengeségét, de attól még azért a kormányablak és az otp is lehetett volna körültekintőbb