Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
A lengyel-magyar barátságnak egy időre kampó úgyfest.
több mint 3 éve
Ez egy alapvető igazság mert hat tudjuk mi jár annak akinek igaza van …Pedig olyan szépen rezonál a március 15-i Orbán-beszéd nekem leginkább tetsző, de méltatlanul alulértékelt mondatára:444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Mondjuk ez tényleg sok mindent megmagyarázna..
Szesze
De mit csinálnánk mi azzal az 1 millió ukránnal aki Kárpátalján él?
kittli
"Legyen előbb erőnk és aztán legyen igazunk, és ne fordítva."
youtu.be/OWbwo0RvTos
14:08-nál.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Egyáltalán, az, hogy valaki nem szimpatikus / akár egyenesen tahó / még nem validálja azt, hogy kamu vádakkal lejáratható, azt meg sem említem, hogy esetleg elítélhető legyen. Ha a faszi csalt, akkor bilincs rá és rács mögé. Ha nem, akkor ez ugyanolyan gennyes dolog, mintha Teréz Anyát járatnák le.A "lejáratás" nem erkölcsi kategória, hanem pusztán technikai, megvalósíthatósági, vagyis bárki lejáratható, ez a posztmodern egyik alapvetése. Pontosabban az, hogy bármiről/bárkiről bármilyen állítás megtehető, mégpedig azért, mert megváltozott a sorrend, előbb állítunk valamit, aztán az vagy valósággá válik emiatt vagy nem.
peterk2005
Ez a totális tech-/internet-/médiakorszak velejárója, legyen szó fakenewsokról, kamu haditudósításokról, lejáratásokról, de akár deep fake technikáról vagy CGI-ról. nem tudhatod, hogy amit látsz az miképp valós.
Godzilla sincs, de mégis van, és csak annyival másabb a megjelenítése, mint egy kamu híré, hogy előtte van cím utána meg stáblista.
De pl. egy Jurassic World kamu híradós képei ha nem a filmben jelenítődnek meg, akkor nem tudod eldönteni, hogy amit látsz, az tényleg van, és csak onnan tudod, ha van előtte, eleve egy helyes prekoncepciód, hogy dínók márpedig nincsenek, így mondjuk Toronto utcáin vagy egy csendes-óceáni szigeten se tudnak randalírozni.
De ha ilyen nincs, akkor bármi valósággá nevezhető 2022-ben. Ez van...
több mint 3 éve
Egyáltalán, az, hogy valaki nem szimpatikus / akár egyenesen tahó / még nem validálja azt, hogy kamu vádakkal lejáratható, azt meg sem említem, hogy esetleg elítélhető legyen. Ha a faszi csalt, akkor bilincs rá és rács mögé. Ha nem, akkor ez ugyanolyan gennyes dolog, mintha Teréz Anyát járatnák le.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Önélzetes latol ez a Horváth Csaba… 😊Mondjuk ez az úgy kísértetiesen kezd emlékeztetni a Nokia dobozos ügyre. Aztán ha a választások után kiderül, hogy full kamu volt ez is, már senkit nem érdekel, hogy Horváth tisztázza e magát, mert a választás előtti besározták a rendőrség asszisztálásával.
telex.hu/belfold/2022/03/19/horvath-csaba-belugyminiszterium-regalmazas
somoskovig
Engem nem zavarna ha az ilyen Horváth féle politikusok nem lennének az ellenzékben, de lehet pont nem ilyen ügyek miatt, amiből tudom hogy a kormánypárti tolvajok közelébe sincsenek értékét tekintve, ha egyáltalán igazak lesznek a vádak.
több mint 4 éve
Önélzetes latol ez a Horváth Csaba… 😊telex.hu/belfold/2022/03/19/horvath-csaba-belugyminiszterium-regalmazas
több mint 4 éve
Az inkább volt hasonló helyzet Krímhez vagy Koszovóhoz. De Ukrajnában nem csak oroszok és lengyelek / magyarok élnek, hanem ukránok is. Sőt, ők a többség. De még ha ukránok nem is lennének, Ciprus (és Koszovó) példája mutatja, hogy nem megy az olyan egyszerűen, hogy feldaraboljuk aztán ide-oda csatoljuk. Krízis régiót lehet belőle csinálni feszültséggel, demarkációs vonallal, amin gyakorlatilag mindkét fél inkább csak veszít.Az 1974-es görög-török háborúban lényegében ez történt, még ha nem is egymás magterületén, hanem Cipruson háborúztak, de mindkét ország azért, hogy ott a másik kárára alakítson egy saját területet.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja. MC12Ne viccelj már. Egy NATO tagország a másik NATO tagország kárára területszerzést fontolgasson? Ez nem terv lenne, hanem egy őrültség. Lehet, hogy szélsőséges dilinyósoknak megfordul ilyen a fejükben, de normális emberekében nem. Ha igen, akkor elmegyógyintézetben a helyük, nem politikai pozícióban.
peterk2005
Kampman
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Az 1974-es görög-török háborúban lényegében ez történt, még ha nem is egymás magterületén, hanem Cipruson háborúztak, de mindkét ország azért, hogy ott a másik kárára alakítson egy saját területet.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja. MC12Ne viccelj már. Egy NATO tagország a másik NATO tagország kárára területszerzést fontolgasson? Ez nem terv lenne, hanem egy őrültség. Lehet, hogy szélsőséges dilinyósoknak megfordul ilyen a fejükben, de normális emberekében nem. Ha igen, akkor elmegyógyintézetben a helyük, nem politikai pozícióban.
peterk2005
több mint 4 éve
És ugyanez igaz arra a tervre is, hogy egy (két) NATO ország azzal az országgal összefog amelyik ellen a NATO létrejött, és erőszakos katonai akcióval közösen feldarabolnak egy harmadik osztágot. peterk2005Ez így az árulás minősített esete (lenne).
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Pedig olyan szépen rezonál a március 15-i Orbán-beszéd nekem leginkább tetsző, de méltatlanul alulértékelt mondatára:444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
kittli
"Legyen előbb erőnk és aztán legyen igazunk, és ne fordítva."
youtu.be/OWbwo0RvTos
14:08-nál.
több mint 4 éve
Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja. MC12Ne viccelj már. Egy NATO tagország a másik NATO tagország kárára területszerzést fontolgasson? Ez nem terv lenne, hanem egy őrültség. Lehet, hogy szélsőséges dilinyósoknak megfordul ilyen a fejükben, de normális emberekében nem. Ha igen, akkor elmegyógyintézetben a helyük, nem politikai pozícióban.
És ugyanez igaz arra a tervre is, hogy egy (két) NATO ország azzal az országgal összefog amelyik ellen a NATO létrejött, és erőszakos katonai akcióval közösen feldarabolnak egy harmadik osztágot.
Az a baj, hogy ez a fene nagy globalizmus elaltatta az embereket, mintha megszűnt volna emiatt a nacionalizmus, a revans-politika, az etnikai feszültségek és az ezeket meglovagló politikusi réteg. És ilyenkor csodálkozunk, hogy a politikusok azt adják ami több ezer éve a lényegük, füstös szobákban osztogatják fel egymás között a világot 😊 ezt csinálták az elmúlt évezredekben és ezt fogják csinálni amíg világ a világ.Nacionalizmus van. Etnikai feszültségek is vannak. És ezeket meglovagoló politika is van. De ettől még az őrültség az őrültség, és aki őrültséget tervez, az nem nacionalista, nem is etnikai feszülségeket meglovagló politikus, hanem elment az esze.
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Nacitlanitas, ez a varázsszó 😊444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
kittli
több mint 4 éve
A kérdés jogos, de hát a románokat sem nagyon izgatta, hogy mit fognak csinálni 2 millió magyarral, akik 1920-ban az uralmuk alá kerültek. A hódítás olyan, hogy általában a területszerzés az első, a demográfia már részletkérdés.444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
kittli
Bár vannak olyan anekdoták, hogy amikor Hruscsov odaadta a Krímet az ukrán SZSZK-nak, akkor a litván SZSZK-nak is felajánlotta az akkor már a németektől megtisztított és teljesen eloroszosított kalinyingrádi körzetet, amit pont azért nem fogadtak el a litván komcsik, mert teljesen felborította volna az ő etnikai viszonyaikat.
Szerkesztette: Kampman
több mint 4 éve
és összesen kb 30-35 házba vannak bejelentve. sok jó ember kis helyen is!Nem érted te ezt. Ők valójában színmagyarok, csak még nem tudják magukról.444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
kittli
Ettől még mindig a fideszre szavaznak.
Amadeus
Szerkesztette: slowmotion
több mint 4 éve
Nem érted te ezt. Ők valójában színmagyarok, csak még nem tudják magukról.444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
kittli
Ettől még mindig a fideszre szavaznak.
több mint 4 éve
csak megjegyzés, de egy felelős politikus /Magyarországon ilyet nem láttak több mint 200 éve/ arra is gondolna hogy mit szólna Szlovákia, Románia és Szerbia bármiféle revízióhoz Trianonnal kapcsolatban, mert igencsak kétlem hogy állva tapsolnának ha Magyarország elkezdene bármilyen területet visszaszerezniNe keverd össze a mkeppen szükséges hadászati terveket, a tényleges kormányzati politikával.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
Az a baj, hogy ez a fene nagy globalizmus elaltatta az embereket, mintha megszűnt volna emiatt a nacionalizmus, a revans-politika, az etnikai feszültségek és az ezeket meglovagló politikusi réteg. És ilyenkor csodálkozunk, hogy a politikusok azt adják ami több ezer éve a lényegük, füstös szobákban osztogatják fel egymás között a világot 😊 ezt csinálták az elmúlt évezredekben és ezt fogják csinálni amíg világ a világ.
MC12
csebi
több mint 4 éve
444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagbanBiztos felületesen olvastam el és elkerülte a figyelmemet.
Szesze
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 4 éve
Ne keverd össze a mkeppen szükséges hadászati terveket, a tényleges kormányzati politikával.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
Az a baj, hogy ez a fene nagy globalizmus elaltatta az embereket, mintha megszűnt volna emiatt a nacionalizmus, a revans-politika, az etnikai feszültségek és az ezeket meglovagló politikusi réteg. És ilyenkor csodálkozunk, hogy a politikusok azt adják ami több ezer éve a lényegük, füstös szobákban osztogatják fel egymás között a világot 😊 ezt csinálták az elmúlt évezredekben és ezt fogják csinálni amíg világ a világ.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Az oroszok abban annyira nem voltak benne, de Csehszlovákia 1938 őszi, német főszereplésével lezajlott szétszedésében a lengyelek is boldogan részt vettek (meg mi is).Negyedrészt nehezen elképzelhető, hogy a lengyelek lelkesek egy ország felosztásától, amiben az oroszok is benne vannak, túl sokszor voltak ők a felosztott ország a történelemben. 😊Biztos van, aki ilyen terveket gyárt, és persze az utóbbi pár év külpolitikája sem szerzett túl sok barátot... de azért szerintem több okból sem reális.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
MC12
Egyrészt azért, mert a román meg a szlovák sereg az ugyanolyan fing az éjszakában, mint a mienk, másrészt mert a szerbek túl sok erőt nem tudnának ellenünk irányítani, amikor a határaik mellett csupa-csupa barátságos ország figyel.
Harmadrészt nem tudom, hogy mennyi befektetése van a németeknek náluk, de nagyon nem örülnének semmi ilyen fejleménynek.
slowmotion
somoskovig
több mint 4 éve
Nem azt mondtam, hogy reális. Sőt szerintem teljesen irreális de én nem vagyok hatalommániás pszichopata mint a politikusok 90+%-a. Putyin háborúja reális, logikus és érthető? Neked, nekem, az emberek javarészének nem az, de te meg én es az emberek javarésze nem is lett orosz elnök 😊Biztos van, aki ilyen terveket gyárt, és persze az utóbbi pár év külpolitikája sem szerzett túl sok barátot... de azért szerintem több okból sem reális.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
MC12
Egyrészt azért, mert a román meg a szlovák sereg az ugyanolyan fing az éjszakában, mint a mienk, másrészt mert a szerbek túl sok erőt nem tudnának ellenünk irányítani, amikor a határaik mellett csupa-csupa barátságos ország figyel.
Harmadrészt nem tudom, hogy mennyi befektetése van a németeknek náluk, de nagyon nem örülnének semmi ilyen fejleménynek.
slowmotion
A politikában nem minden a realitás, sőt csupán egy szempont a sok közül. Ez a terv - ha egyáltalán valós - arra készült, hogy ha, esetleg, netalántán úgy alakulna, akkor ti kaphatnátok egy kis karpataljat ti meg egy kis Lvivet mit szólnátok hozzá?
De egészen biztos vagyok, hogy sok ilyen beszélgetés zajlik a politikusok között szerte a világban, mert a háború , a területszerzés, az izmozás a szomszéddal egyszerűen a politika es politikusok termesztés velejárója, az hogy ebből Európa - sőt, inkább csak az EU - kimaradt az elmúlt évtizedekben az egy áldott történelmi kivétel volt, nem gyakorlat.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Negyedrészt nehezen elképzelhető, hogy a lengyelek lelkesek egy ország felosztásától, amiben az oroszok is benne vannak, túl sokszor voltak ők a felosztott ország a történelemben. 😊Biztos van, aki ilyen terveket gyárt, és persze az utóbbi pár év külpolitikája sem szerzett túl sok barátot... de azért szerintem több okból sem reális.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
MC12
slowmotion
több mint 4 éve
Orbán szerint ez a háború a legrosszabbkor jött (szerinte minden kurva faszán ment eddig. Gondolom itt nem ránk, az ország egyszerű lakóira gondolt)"Annyi szép tervünk van"
Mikor tudott volna "jobbkor jönni" egy ilyen háború?
Azt nem tette hozzá, hogy ezt a háborút mellékesen a gazdája indította.
Vrij6
Most komolyan . Milyen tervek? Mint állampolgárt érdekelne.
több mint 4 éve
Biztos van, aki ilyen terveket gyárt, és persze az utóbbi pár év külpolitikája sem szerzett túl sok barátot... de azért szerintem több okból sem reális.Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
MC12
több mint 4 éve
Miért gáz? Szerinted a románoknak nincs egy fiókban egy terv Románia határainak kitolásáról a Tiszáig? Mondjuk a szlovákok meg szerbek részvételével? Vagy a szerbeknek a jugoszláv területek újbóli megszerzéséről? És a példák a végtelenségig sorolhatóak, főleg - főleg ebben a régióban. És igen, a lengyelekben abszolút megvan - mondjuk “megvolt” ma már inkább - ugyanaz a romantikus elképzelés Lviv és környéke kapcsán, hogy az bizony lengyel föld, mint nekünk Kárpátalja.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
igen az egészben ez a hihetetlenül lehangoló hogy a magyar kormányról simán hihető még egy ekkora baromság isEngem egy kicsit megijeszt, hogy elsősorban a lengyelek miatt nem hiszem el a sztorit.Nem, ez egyáltalán nem hihető. Ez pont annyira hihető, mint a sumér-magyar őstörténet. Egymás mellé téve összevissza dolgokat egy sajátos logika szerint. Felületesen nézve van benne logika, de az egész egy nagy belemagyarázás.ettől még kurva gáz, hogy ez a konteó elhihető rólunk444.hu/2022/03/19/titkos-megallapodasrol-ukrajna-felosztasarol-irnak-lengyelorszagban”A terv szerint Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként.” - segítek, ez az a rész, ahol hangosan fel kell nevetni.
Szesze
vpi
Amadeus
vpi
peterk2005