Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ne igyál ma már.Tempus arguit amicum.Nem vagyok hajlandó Török Gáborral foglalkozni ebben a kampányban többet.24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Várom Gyurma egy mondatos lesújtó reakcióját, az elmaradhatatlan animált giffel. 😀
empty taxi
peterk2005
Gyurma Pappa
csebi

több mint 4 éve
Tempus arguit amicum.Nem vagyok hajlandó Török Gáborral foglalkozni ebben a kampányban többet.24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Várom Gyurma egy mondatos lesújtó reakcióját, az elmaradhatatlan animált giffel. 😀
empty taxi
peterk2005
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Errare humanum est. sed perseverare diabolicum.Jó oké, akkor az ami a sztrájkot szabályozza - kötekedő jogász 😀A Ptk-nak ehhez mi köze?Próbáltam jobbról-balról keresni, hogy miért nincs igazad, hol tévedsz és hol van egy "de" vagy "azonban" - de nem találtam egyet sem 😕 így kénytelen leszek egyetérteni abban, hogy ezt a központ benézte.Alapvetően egyetértek veled, de a pedagógus tüntetésen pont a legjobb megoldást választották. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, és azzal, hogy politizálással vádolja a Fidesz a tanárokat csak még tovább rontja a saját megítélését a témában. Ha az ellenzék nyíltan beleáll, és nem csak "lőszert" küld meg együttérez, azzal jogossá válna a kormány kritikája.ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Ezt viszont tényleg elmérték. Nem állítom, hogy el fogja dönteni a választást, de az, hogy a Kövér maga emel szót a tanárokért, mutatja, hogy ők is rájöttek.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
A pegazusnál engedtem el végleg
Abba mindenkinek bele kellett volna buknia a Kossuth téren a takarítónővel bezárólag.
Amadeus
Ez így most sokkal nagyobbat üt.
Gyurma Pappa
Az pedig, hogy a kommunikációban ezt a jogi vonalat nyomják, háááát, ki a francot érdekel, hogy egy sztrájk megfelel-e a Ptk.-nak? Embert nem láttam még, aki azt mondja, hogy egyetértek a tanárokkal, nade megsértették a a vonatkozó jogszabályokat így azért nem lehet!!!! 😊 a kreatív kommosok szabin voltak, amikor erre a választ Gergőnek ki kellett adni.
Valószínűleg azzal számoltak, hogy MzP - Kunhalmi meg a Hiller minden második nap valamelyik iskola előtt tüntet kockás ingben, és akkor meg is van a narratíva. Csak ez most nem jött be.
Szerintem ez nem fog alapjaiban változtatni a választáson mivel ez még mindig jóval inkább pesti ügy mind vidéki, de pesten biztosan buknak emiatt szavazatot, ha nem vk-t is.
MC12
Amadeus
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Próbáltam jobbról-balról keresni, hogy miért nincs igazad, hol tévedsz és hol van egy "de" vagy "azonban" - de nem találtam egyet sem 😕 így kénytelen leszek egyetérteni abban, hogy ezt a központ benézte.
Az pedig, hogy a kommunikációban ezt a jogi vonalat nyomják, háááát, ki a francot érdekel, hogy egy sztrájk megfelel-e a Ptk.-nak? Embert nem láttam még, aki azt mondja, hogy egyetértek a tanárokkal, nade megsértették a a vonatkozó jogszabályokat így azért nem lehet!!!! 😊 a kreatív kommosok szabin voltak, amikor erre a választ Gergőnek ki kellett adni.
Valószínűleg azzal számoltak, hogy MzP - Kunhalmi meg a Hiller minden második nap valamelyik iskola előtt tüntet kockás ingben, és akkor meg is van a narratíva. Csak ez most nem jött be.
Szerintem ez nem fog alapjaiban változtatni a választáson mivel ez még mindig jóval inkább pesti ügy mind vidéki, de pesten biztosan buknak emiatt szavazatot, ha nem vk-t is.
MC12

(Annyiban pontosítanék megyei jogú város / megye székhely ügy, és az viszont még fontos lehet, mert ott legutóbb is 50/50-ben állt a két lista, ha azokban fordít az ellenzék 2-5%-ot, az választás érhet nekik, főleg ha mondjuk egy Kaposvár "elesik" valahogy véletlenül... jó nem a legjobb példa, de érted)

több mint 4 éve
Nem vagyok hajlandó Török Gáborral foglalkozni ebben a kampányban többet.24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Várom Gyurma egy mondatos lesújtó reakcióját, az elmaradhatatlan animált giffel. 😀
empty taxi
peterk2005

több mint 4 éve
Jó oké, akkor az ami a sztrájkot szabályozza - kötekedő jogász 😀A Ptk-nak ehhez mi köze?Próbáltam jobbról-balról keresni, hogy miért nincs igazad, hol tévedsz és hol van egy "de" vagy "azonban" - de nem találtam egyet sem 😕 így kénytelen leszek egyetérteni abban, hogy ezt a központ benézte.Alapvetően egyetértek veled, de a pedagógus tüntetésen pont a legjobb megoldást választották. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, és azzal, hogy politizálással vádolja a Fidesz a tanárokat csak még tovább rontja a saját megítélését a témában. Ha az ellenzék nyíltan beleáll, és nem csak "lőszert" küld meg együttérez, azzal jogossá válna a kormány kritikája.ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Ezt viszont tényleg elmérték. Nem állítom, hogy el fogja dönteni a választást, de az, hogy a Kövér maga emel szót a tanárokért, mutatja, hogy ők is rájöttek.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
Abba mindenkinek bele kellett volna buknia a Kossuth téren a takarítónővel bezárólag.
Amadeus
Gyurma Pappa
MC12
Amadeus
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Várom Gyurma egy mondatos lesújtó reakcióját, az elmaradhatatlan animált giffel. 😀
empty taxi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
A Ptk-nak ehhez mi köze?Próbáltam jobbról-balról keresni, hogy miért nincs igazad, hol tévedsz és hol van egy "de" vagy "azonban" - de nem találtam egyet sem 😕 így kénytelen leszek egyetérteni abban, hogy ezt a központ benézte.Alapvetően egyetértek veled, de a pedagógus tüntetésen pont a legjobb megoldást választották. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, és azzal, hogy politizálással vádolja a Fidesz a tanárokat csak még tovább rontja a saját megítélését a témában. Ha az ellenzék nyíltan beleáll, és nem csak "lőszert" küld meg együttérez, azzal jogossá válna a kormány kritikája.ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
Amadeus
Gyurma Pappa
MC12
több mint 4 éve
Próbáltam jobbról-balról keresni, hogy miért nincs igazad, hol tévedsz és hol van egy "de" vagy "azonban" - de nem találtam egyet sem 😕 így kénytelen leszek egyetérteni abban, hogy ezt a központ benézte.Alapvetően egyetértek veled, de a pedagógus tüntetésen pont a legjobb megoldást választották. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, és azzal, hogy politizálással vádolja a Fidesz a tanárokat csak még tovább rontja a saját megítélését a témában. Ha az ellenzék nyíltan beleáll, és nem csak "lőszert" küld meg együttérez, azzal jogossá válna a kormány kritikája.ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
Amadeus
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Elég az ukrán háború példáját felhozni. A legnagyobb hiba az ellenzék - MZP - részéről az az egy mondat volt még a legelején, ami egyébként az egyetlen racionális, értelmes és megvalósítható alternatíva: hogy azt csináljuk, amit a NATO dönt. De hiába ez az egyetlen logikus válasz, ennek ellenére hetek óta az van belőle, hogy az ellenzék frontra küldené a katonáinkat.Nehéz eset. Ha rátelepednek, akkor a nyugodtan Gyurcsányozhat a kormány, így viszont azzal, hogy Gyurcsányozik, csak még inkább kellemetlen neki.Nem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?
Amadeus
csebi
Szerintem jó megoldást választottak ebben a témába, hogy kiállnak mellettük, de nem sétálnak bele minden tanártüntetésbe.
Gyurma Pappa
A pedagógus tüntetést a legjobb volt békén hagyni. Meg a benzináras sztorit is, meg minden mást, ami civil szféra szintjén előjön. Tizenkét év után már nincs olyan civil probléma, ami ne ütne a kormányon, ha foglalkozik vele a média. Nem kell külön bemondani, az emberek így fogják értelmezni. De ha az ellenzék beleáll, akkor azonnal civil ügyből átértékelődik politikai csetepatévá, és onnantól kezdve a bizonytalanok körében is pártos üggyé válik, elveszti az esetleges erejét.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Alapvetően egyetértek veled, de a pedagógus tüntetésen pont a legjobb megoldást választották. Mindenki érti, hogy miről beszélnek, és azzal, hogy politizálással vádolja a Fidesz a tanárokat csak még tovább rontja a saját megítélését a témában. Ha az ellenzék nyíltan beleáll, és nem csak "lőszert" küld meg együttérez, azzal jogossá válna a kormány kritikája.ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
Amadeus

több mint 4 éve
ahhoz, hogy ki tudj aknázni valamit tehetség is kell.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
több mint 4 éve
Nehéz eset. Ha rátelepednek, akkor a nyugodtan Gyurcsányozhat a kormány, így viszont azzal, hogy Gyurcsányozik, csak még inkább kellemetlen neki.csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
csebi
Szerintem jó megoldást választottak ebben a témába, hogy kiállnak mellettük, de nem sétálnak bele minden tanártüntetésbe.

több mint 4 éve
csak en erzem, hogy itt kiaknazatlan potencial lenne az ellenzeknek?telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
Amadeus
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkNem is értem a szitut. Mit gondoltak? Megdöbbentőek a tanárfizetések.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Ez így nem igaz. Két évvel ezelőtt (most nem keresem meg) az emberek 67%-a szerint a tanárok naplopók, és mit akarnak. Az elmúlt két évben fordította meg a trendet a PDSZ és az ellenzéki sajtó, illetve az hogy tényleg tarthatatlanul fos a KKtelex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkAz alacsony fizetésűeket mindenki megérti és sajnálja, kivéve a leghülyébb (és legcinikusabb) fideszeseket 😊
Gyurma Pappa
ender1112

több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkAz alacsony fizetésűeket mindenki megérti és sajnálja, kivéve a leghülyébb (és legcinikusabb) fideszeseket 😊
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2022/03/18/publicus-a-magyar-tarsadalom-tobbsege-szerint-nem-politikai-akcio-a-tanarsztrajkEzt viszont tényleg elmérték. Nem állítom, hogy el fogja dönteni a választást, de az, hogy a Kövér maga emel szót a tanárokért, mutatja, hogy ők is rájöttek.

több mint 4 éve
Ja, kapott is a Dave egy hetet (bocsánat)24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Nagyot megy TG a sajtóban 😀
empty taxi
"A magyar politikában cinikusok mérkőznek hisztérikusokkal" én ezt itt a fórumon is rendszeresen így érzem 😀😀😀
MC12

több mint 4 éve
24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/Nagyot megy TG a sajtóban 😀
empty taxi
"A magyar politikában cinikusok mérkőznek hisztérikusokkal" én ezt itt a fórumon is rendszeresen így érzem 😀😀😀
több mint 4 éve
nekem a román doksi jut eszembeAzért ennyire nem eszik forrón azt a bizonyost. Valahogy Kelet-Európában meg a Balkánon az aktuálisan regnáló hatalom mindig felfedezi magában az anti-korrupt, becsületes énjét és ez mindig a vele szemeben álló politikai oldal prominensein szokott kiélődni 😊 ez persze általában szorosan együtt szokott járni az aktuális hatalom - általában gazdasági okú - népszerűségvesztésével, amit kiválóan ellensúlyoz a tévében a vágókép, ahogy a másik oldal neves politikusát viszik el bilincsben. Mintha láttunk volna ilyet már itthon is.Csak így, itt hagyom: telex.hu/kulfold/2022/03/17/orizetbe-vettek-bojko-boriszov-bolgar-ex-kormanyfotEz nagyon kemény.
Gyurma Pappa
Nem akartam elhinni.
Már Bulgáriában isilyen szinten sikerül kigyomlálni a korrupciót.
Orbánnak a jelek szerint vagy a karmelita vagy a szegedi csillag lesz a következő állomáshelye.
Ezek után nem tufom elképzelni hogy egy esetleges választasi vereség után ne jöjjeneka korripciós eljárások.
gabokocka
Szóval erősen kétlem, hogy Bulgáriában bármilyen szinten sikerült volna kigyomlálni a korrupciót, csak azért mert pár politikust erre hivatkozva levettek a pályáról. Másrészről ez lehetetlen is, a korrupció a Balkánon nem bűncselekmény hanem a néplélek szerves része, legalábbis az elmúlt 10 évben jártam többször a bulgár - görög - macedón hármasban és nem láttam jelét, hogy etéren bármilyen változás lenne.
MC12
amiben ugye az eü balhé hozott változtatásokat rövid távon, de aztán hirtelen ugyanaz a korrupt bagázs jött vissza
nem tudom mi ott a helyzet azóta
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Azért ennyire nem eszik forrón azt a bizonyost. Valahogy Kelet-Európában meg a Balkánon az aktuálisan regnáló hatalom mindig felfedezi magában az anti-korrupt, becsületes énjét és ez mindig a vele szemeben álló politikai oldal prominensein szokott kiélődni 😊 ez persze általában szorosan együtt szokott járni az aktuális hatalom - általában gazdasági okú - népszerűségvesztésével, amit kiválóan ellensúlyoz a tévében a vágókép, ahogy a másik oldal neves politikusát viszik el bilincsben. Mintha láttunk volna ilyet már itthon is.Csak így, itt hagyom: telex.hu/kulfold/2022/03/17/orizetbe-vettek-bojko-boriszov-bolgar-ex-kormanyfotEz nagyon kemény.
Gyurma Pappa
Nem akartam elhinni.
Orbánnak a jelek szerint vagy a karmelita vagy a szegedi csillag lesz a következő állomáshelye.
Ezek után nem tufom elképzelni hogy egy esetleges választasi vereség után ne jöjjeneka korripciós eljárások.
gabokocka
Szóval erősen kétlem, hogy Bulgáriában bármilyen szinten sikerült volna kigyomlálni a korrupciót, csak azért mert pár politikust erre hivatkozva levettek a pályáról. Másrészről ez lehetetlen is, a korrupció a Balkánon nem bűncselekmény hanem a néplélek szerves része, legalábbis az elmúlt 10 évben jártam többször a bulgár - görög - macedón hármasban és nem láttam jelét, hogy etéren bármilyen változás lenne.
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2022/03/18/valasztas-2022-torok-gabor-interju-orban-viktor-marki-zay-peter-orosz-ukran-haboru/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
foleg h par kommentelo szerint eleve otthon vannak.Németh Zsolt közben hazaküldte a ruszkikat.Néha azért olvass vissza 😀
Amadeus
somoskovig
több mint 4 éve
Sidenote: 444.hu/2022/03/18/magas-rangu-magyar-allami-kituntetese-is-van-az-orizetbe-vett-volt-bolgar-miniszterelnoknekCsak így, itt hagyom: telex.hu/kulfold/2022/03/17/orizetbe-vettek-bojko-boriszov-bolgar-ex-kormanyfotEz nagyon kemény.
Gyurma Pappa
Nem akartam elhinni.
gabokocka

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...