Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 357 — beers & Packers
Orbán Viktor egy aljas gazember. Említettem már?
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 188
A "mutasd be Magyarországot egyetlen képpel" díj nyertese:

telex.hu/belfold/2021/10/23/es-meg-is-van-a-nap-legjobb-transzparense-dij-nyertese

😀😀😀

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 211 — #NoStress
Ellenvélemény a Jakab-interjúra Alkotmányozás-kérdésében:

444.hu/2021/10/23/toth-gabor-attila-az-alaptorveny-eltorlese?appview

Most nem tudok a magam részéről hosszabban reagálni rá csak este, de a többi nagyrabecsült kolléga hozzákezdhetne 😊)
MC12
Én nem vagyok jogász, főleg nem alkotmány jogász, de két pozitvuma volt a cikk elolvasásának a számomra. Az egyik, hogy annyira hülyülök, hogy ahányszor postoltam a témában itt az utóbbi hetekben, hiába kerestem, hiába volt a nyelvem hegyén, nem "találtam" a formalista jelzőt. Hát most megjegyzem. 😊 Szóval igen, a jogállam cikkben leírt formalista felfogásával nem értek egyet. Többféleképpen is próbáltam leírni - nem túl jól -, hogy a jogállam nem csak jog, annál jóval több, de nem sikerült. Ami viszont kimaradt a cikkből - én legalábbis nem éreztem hangsúlyosnak -, hogy a "jogon kívüli" eszközök használatához három dolog is szükséges. Az egyik - erről beszél a cikk - az, hogy "jogon belül" ne, vagy károsan hosszan tartóan nehezen lehessen csak működni. De még kell másik kettő is. A második az, hogy legyen legitimitása az intézkedésnek. Nem feltétlenül a formalista jog által értelmezett legitimitás (kétharmad), de valamilyen erőteljes legitimitás kell (például sima többség, és mellé erős társadalmi támogatottság az adott ügyben, vagy népszavazás, vagy hasonló). A harmadik pedig az, hogy bármiről is van szó, amit "jogon kívül" próbálnak rendbetenni, az feltétlenül a jogállam erősítése irányába tett lépés legyen. Kaszinókat ne szabályozzunk joghajlítással. Csak olyant, ami a jogállam jogi alapjait rendezi, erősíti. Éppen azért, hogy aztán ne kelljen szürke területeken mozogni.

Ezzel a három feltétellel egyébként nálam semmi különbség nincs aközött, hogy ki csinálja. A Fidesz is csinálhatná akár, ha mindhárom feltételt teljesíti. Tőlem ők is hajlíthatnának jogot, ha a) máshogy nagyon nehéz lenne, b) megvan a legitimitásuk, ami nem felttlenül kell jogi (értsd) kétharmados legitimitásnak lenni, de érzékelhető legitimitás (mondjuk feles győzelem, és erőteljes társadalmi támogatás az adott ügyben) c) a jogállam erősítése irányába lépnek.
peterk2005
Azt nem érted meg, hogy az ember vagy tartja magát a szabályokhoz, vagy nem, de akkor nincs olyan, hogy kicsit nem, annyira nem amennyi majdnem igen, annyira nem, amennyi szerinte még belefér és hasonlók, mert a nem az nem.
Mert ki dönti el, hogy mondjuk a kaszinókoncessziók visszarendezése nem a jogállam irányába tett lépés? És mi alapján? Kell egy biztos pont, mert ha egy sincs, akkor XY fődöntnök mondhatja, hogy ez biz' a jogállam irányába tett lépés, és már hajlíthatja is a jogot.
Te feltételezel egy tiszta politikai aktort, aki puszta szívjóságból, az erkölcs bajnokaként majd tudni fogja, hogy főügyész picsába, kaszinók maradnak, egyetemek vissza, autópályakoncesszió maradhat, stb., vélelmezel egy erkölcsi váteszt, aki sosem téved.
De ilyen nincs.
Ergo a joghajlitás az joghajlítás valakinek az érdekében, akinek nincs legitimációja az érdekeit jogszerűen megvalósítani.
Ezt lehet csavarni, alátámasztani, indokolgatni de erről van szó.

És még két észrevétel.
1. Egy logikai baki van azért az ellenzéki indoklásokban, fura, hogy ezt még másutt nem láttam kiemelve. Ugyanis sok megnyilvánulásban azt hallani, olvasni, hogy az ad legitimációt az alaptörvény átírására, hogy azt a regnáló kormányzat a totális hatalma érdekében, azt bebetonozandó alkotta, tehát eleve illegitim. (Ez MZP alaplogikája.) De ez a logikai felépítmény már ott megdől, ha az ellenzék választást tud nyerni. Melyik bebetonozott túlhatalom dől meg demokratikus választásokon? Semelyik. Vagyis az a tény, hogy az ellenzék nyerni tudott eleve annulálja ezt az egész érvelést, logikát, alapzatot.
2. Ha nyer az ellenzék, akkor valószínűbb, hogy kétharmaddal nyer, mint nem kétharmaddal. Olyan ez a túlkompenzációs választási rendszer, hogy ha a minimálisnál jobban elbillen erre vagy arra, akkor kétharmadig dől. Szóval ez a joghajlítós, feles hatalommal alkotmányozós vita könnyen lehet, hogy eleve teljesen feleslegessé válik fél év múlva.

több mint 4 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Amikor a Nemzeti Sport Online is élőben adja a békemenetet....
Bazzani
Elmentek már rég otthonról mindenkinél, abszolút nem érzékelik hogy mennyire is kontraproduktív ez
r.baggio
Ne általánosítgassunk 😊
Wyatt
Te már nem ott vagy, nem? Mintha azt írtad volna néhány hónapja, hogy máshol folytatod. Ha rosszul emlékszem, akkor bocs. 😊
peterk2005
És nem véletlenül nem, mint ahogyan nagyon sokan nem azóta már 😊

De itt nem nagyon kell nagy tömegekre gondolni, hogy mindenki hülye lenne ott. Bőven elég ehhez egy ember is 😊

A gondolat többi részével, hogy mennyire veszettül kontraproduktív (ez is, mint sok más), teljesen egyetértek, nyilván

Szerkesztette: Wyatt

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 591 — zászló zászló szív
Csak a tábor számít, elengedték a bizonytalanokat. Mondjuk ez 3 hónapja sejthető

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Bazzani
Elmentek már rég otthonról mindenkinél, abszolút nem érzékelik hogy mennyire is kontraproduktív ez
r.baggio
Ne általánosítgassunk 😊
Wyatt
Te már nem ott vagy, nem? Mintha azt írtad volna néhány hónapja, hogy máshol folytatod. Ha rosszul emlékszem, akkor bocs. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Bazzani
r.baggio
Ne általánosítgassunk 😊

több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 385 — Steelers fan
Nagyon szép "ünnepi" beszéd..
több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 234 — Csodabogár
elképesztő ez a lózungolás a talajmenti dakotától bazdmeg. 56, hahó?

vagy már kampány van?

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 692 — The Mathematician
Bazzani
r.baggio
önmagában ez nem feltétlen lenne probléma, a román eü botrány is egy sportújságtól indult
a gond az hogy ez sima propaganda és semmi értelme-haszna

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline

Most nem tudok a magam részéről hosszabban reagálni rá csak este, de a többi nagyrabecsült kolléga hozzákezdhetne 😊)
MC12
Én nem vagyok jogász, főleg nem alkotmány jogász, de két pozitvuma volt a cikk elolvasásának a számomra. Az egyik, hogy annyira hülyülök, hogy ahányszor postoltam a témában itt az utóbbi hetekben, hiába kerestem, hiába volt a nyelvem hegyén, nem "találtam" a formalista jelzőt. Hát most megjegyzem. 😊 Szóval igen, a jogállam cikkben leírt formalista felfogásával nem értek egyet. Többféleképpen is próbáltam leírni - nem túl jól -, hogy a jogállam nem csak jog, annál jóval több, de nem sikerült. Ami viszont kimaradt a cikkből - én legalábbis nem éreztem hangsúlyosnak -, hogy a "jogon kívüli" eszközök használatához három dolog is szükséges. Az egyik - erről beszél a cikk - az, hogy "jogon belül" ne, vagy károsan hosszan tartóan nehezen lehessen csak működni. De még kell másik kettő is. A második az, hogy legyen legitimitása az intézkedésnek. Nem feltétlenül a formalista jog által értelmezett legitimitás (kétharmad), de valamilyen erőteljes legitimitás kell (például sima többség, és mellé erős társadalmi támogatottság az adott ügyben, vagy népszavazás, vagy hasonló). A harmadik pedig az, hogy bármiről is van szó, amit "jogon kívül" próbálnak rendbetenni, az feltétlenül a jogállam erősítése irányába tett lépés legyen. Kaszinókat ne szabályozzunk joghajlítással. Csak olyant, ami a jogállam jogi alapjait rendezi, erősíti. Éppen azért, hogy aztán ne kelljen szürke területeken mozogni.

Ezzel a három feltétellel egyébként nálam semmi különbség nincs aközött, hogy ki csinálja. A Fidesz is csinálhatná akár, ha mindhárom feltételt teljesíti. Tőlem ők is hajlíthatnának jogot, ha a) máshogy nagyon nehéz lenne, b) megvan a legitimitásuk, ami nem felttlenül kell jogi (értsd) kétharmados legitimitásnak lenni, de érzékelhető legitimitás (mondjuk feles győzelem, és erőteljes társadalmi támogatás az adott ügyben) c) a jogállam erősítése irányába lépnek.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 591 — zászló zászló szív
Szerintem ez egy elég jó és meglepően nem elfogult múltidéző:  444.hu/tldr/2021/10/23/amikor-orbant-magara-hagyta-a-fidesz
Szokol
Ki van zárva, a 444 elfogult 😛
slowmotion
Rényi cikkei mindig jók, ahogy ez is

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 871 — no es importante
Bazzani

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 481 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...

MC12
Szerintem a proletár jogtudatra kellene az ellenzéknek alapozni a jogalkotást és az ítélkezést is. Ezzel már 1945-48 után is felül lehetett írni mindent.
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 118 — Axel Foley

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 319 — Cowboys fan
Szerintem ez egy elég jó és meglepően nem elfogult múltidéző:  444.hu/tldr/2021/10/23/amikor-orbant-magara-hagyta-a-fidesz
Szokol
Ki van zárva, a 444 elfogult 😛
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 096 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
kedvenc:

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
 hircsarda.hu/2021/10/19/a-bemutato-elott-ujravagtak-az-elkxrtukat-hogy-benne-legyen-marki-zay/

Ezek hülyék 😊
bcsarli
Ne dőlj be nekik, ezen az oldalon elég sok ellenőrizetlen információt közölnek. Eleve gyanús, hogy a portált 1351-ben alapították. Szerintem akkor még nem is volt internet.
nagylaza
na yaaa, Carlo és az ősiség törvénye
sutianap
Mármint: Lajos.
nagylaza
édes anyanyelvin, napoletano

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 096 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 www.youtube.com/watch?v=w-79zh_KInI

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 385 — Steelers fan
több mint 4 éve
 hircsarda.hu/2021/10/19/a-bemutato-elott-ujravagtak-az-elkxrtukat-hogy-benne-legyen-marki-zay/

Ezek hülyék 😊
bcsarli
Ne dőlj be nekik, ezen az oldalon elég sok ellenőrizetlen információt közölnek. Eleve gyanús, hogy a portált 1351-ben alapították. Szerintem akkor még nem is volt internet.
nagylaza
sutianap
Mármint: Lajos.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487

Ezek hülyék 😊
bcsarli
nagylaza

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 389 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

Ezek hülyék 😊
bcsarli
nagylaza
Már rendelem a mozijegyet, hogy ellenőrizzem igaz-e 😊
Amúgy ottragadtam picit olvasgatni, naggggyon hülyék. Személyesn Sobri Jóska is írt több cikket 😀

több mint 4 éve

Ezek hülyék 😊
bcsarli