Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 910 — Csodabogár
Srácok írtam már: mi lenne ha mondjuk egy fórum foci kapcsán összeállnátok s hirtelen pártot alapítva elindulnátok. Tán történne is valami. Diver, Peterk, Klaci, Sobri Malkav stb...tényleg kijöhetne már ebből egy ütőképes csapat, akiben nemcsak tudás, de talán építő szándék is megvan. Komolyan.😉
dande
Csak tárca nélküli miniszteri posztot vállalok, esetleg leszek köztársasági elnökhelyettes.
Kampman
én szívesen elutazok bármelyik országba rettegni és videot készíteni 😊 persze ahol nem anarchia, diktatúra, meg ilyenek vannak. kezdetnek jó lesz a Bahamák.

több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 330
Srácok írtam már: mi lenne ha mondjuk egy fórum foci kapcsán összeállnátok s hirtelen pártot alapítva elindulnátok. Tán történne is valami. Diver, Peterk, Klaci, Sobri Malkav stb...tényleg kijöhetne már ebből egy ütőképes csapat, akiben nemcsak tudás, de talán építő szándék is megvan. Komolyan.😉
dande
Csak tárca nélküli miniszteri posztot vállalok, esetleg leszek köztársasági elnökhelyettes.
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 639 — Cowboys fan
Ez igaz lehet, ugyanakkor amit április 9-én meg lehet tenni az az összes állami hírdetés visszavonása a tv2-origo-magyaridők-stb oldalakról valamint a közmédia párttalanítása már elég komoly sebet ütne a kommunikációs gépezetükben. Így egy új választás még a jelenlegi rendszerben is jelentősen kiegyensúlyozottabb lenne. Mindenképpen ezzel kell kezdeni, mert elszámoltatás nem lehetséges ilyen ügyészséggel. Ráadásul a pénz már Svájcban van. Max az ingatlanokkal lehet valamit kezdeni...
Klaci79
Tudomásom szerint a kormánynak nincs joga felmenteni a közmédia vezetőit. Ők egy ellenzéki győzelem után is maradnának.
Amador
a közmédia a költségvetésből kapja a lóvét, értem én, hogy nem állíthatja fel az új kormány a vezetőit, de relatíve könnyen ki lehet véreztetni őket.
Amadeus
az meg megint más kérdés, hogy vannak megírva a szerződések a kormány és a médiumok között. én pl simán el tudom képzelni, hogy van benne egy olyan záradék, hogy ha x év előtt a mindenkori kormány felmondja a szerződést, akkor egy nagyobb összeget kell kifizetni kötbérként.
slowmotion
A közmédiának? Hát ez elég érdekes lenne. Egy költségvetésből működő szervezet, ha nem kap pénzt akkor kötbért kell fizetni neki? Egy-egy műsor még perelhetne is, de nem gondolom, hogy ne lehetne okosan megoldani. Egyik-másik seggnyalót úgy rúgnám ki, hogy a lába ne érje a földet..hányinger kb az egész
Klaci79
kit érdekel a közmédia? ki van emelve a lényeg. Andyboy pl ugyan állami pénzből, de magántulajdonnak vette/gründolta az összes csatornáját, aztán be is jegyeztette jól Romániában
több mint 6 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 460 — Слава Україні! Героям слава!
Elég siralmas víziók vannak bár annyira nem rágtam át magam egyik párt tervein sem ha létezik egyáltalán ez írott formában is.

Bár lehet ez már rég nem fontos marad a Sorosmigráns vs NER/lopcsal hazudik....

Vagy van esetleg a pártoknak értelmes programjuk is ami gazdaságilag,erkölcsileg,politikailag is megoldható?

A minden ingyen lesz, vissza a pénzt stb badarságokat én nem nem kajálnám be igaz én nagyon anyagiasan tudok gondolkodni de ugye egy normálisan működő országnak is hasonlóan kéne tenni....
Janek
Örök élet plusz 20 év, mit akarsz még?😀

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 460 — Слава Україні! Героям слава!
Bár nem vagyok szakértő, de ezzel az európai ügyészséggel nem lehet megakasztani a Polt-féle ámokfutást?
zinedine5
Azt nem, de az EU pályázatokon keresztül komolyan meg lehetne fogni a bagázs tökét. Egy ilyen rendszer lebontásához egy téglát kell kivenni. Itt olyan szinten szaros mindenki az EU pénzek lenyúlásában, hogy mindenhol van egy vej, egy testvér, egy apu, egy anyu, egy gyerek, egy szerető aki érintett. Nem csak legfelül, de alul is. És alulról el lehet kezdeni bedönteni a dolgokat, csak találni kell alul olyanokat, akik elkezdenek énekelni a mentességért cserébe.

Inkább az a kérdés, hogy az ellenzék mennyire volt/van benne a dolgokban. A 2010 előtt már nem számít, mert elévült. Az a kérdés, hogy a fidesz rendszerben mennyire volt közös a markolás.
peterk2005
EU pályázaton tolom, egy kicsit rálátok, jól lehet nem beruházáson vagyok, szóval az igazán zsíros dolgokat nem az én orrom előtt "papírozzák" le.

De kicsiben is arányait tekintve az van, mint nagyba.

Ha csak a híd a munka világába projektet nézem, amire még nálunk a főfőfő boss is ment helyszínelni, és fingom nincs hány szabálytalanságot jelentettek összesen, mert abszolúte nem adtak még a látszatra sem. Nem hiszem el, hogy ne tudták volna, hogy itt van Bizottság, meg EUTAF, felsőbb szintekről megfogják nézni mi volt a projektben, benéznek a seggedbe is, stb, meg hasonlók, de visszanézve már azt gondolom, hogy le lehetett adva a drót, hogy nyugi, OV-k mentik majd a dolgot úgyis, no para, és láss csodát, tudjuk mi lett belőle. 😊 :S

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 982 — Apu ökölbeszorított keze
Elég siralmas víziók vannak bár annyira nem rágtam át magam egyik párt tervein sem ha létezik egyáltalán ez írott formában is.

Bár lehet ez már rég nem fontos marad a Sorosmigráns vs NER/lopcsal hazudik....

Vagy van esetleg a pártoknak értelmes programjuk is ami gazdaságilag,erkölcsileg,politikailag is megoldható?

A minden ingyen lesz, vissza a pénzt stb badarságokat én nem nem kajálnám be igaz én nagyon anyagiasan tudok gondolkodni de ugye egy normálisan működő országnak is hasonlóan kéne tenni....

több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 747 — Így remélem megfelelek nektek.....
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
A kisebbségi kormányt is előbb meg kell szavaznia a többségnek, anélkül nem állhat fel. (Kormányozni már tudna utána, de egyszer, a felálláshoz kell az 50+%.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 910 — Csodabogár
 index.hu/belfold/2018/03/19/szabo_szoke_ferenc/

na, Fradis kollégák, mi lehet igaz ebből?

több mint 6 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Ha sokan mennek el szavazni, mondjuk lesz a Fidesznek 40 %-a, a Jobbiknak 30 %, MSZP+DK+LMP+... másik 30 %. Balosok-LMP-Jobbik nem tudnak együtt kormányozni. Egyébként is kit bízna meg Áder? A Fideszt. Aztán kisebbségi kormányon egy-egy kérdésben behúzna egy-egy képviselőt, vagy frakciót (pl. migránsokkal kapcsolatban Jobbikot, alkotmánybírókkal kapcsolatban LMP-t stb.) Eddig sem csináltak átfogó reformokat. A 2/3 arra kellett volna, hogy Simicska kezéből kicsavarják a tiltott plakátfinanszírozást, meg hasonló nagyívű elképzelések. Legfeljebb kevesebb stadion fog épülni, több projektből kell összeszedni azt a kis megélhetést. (Mondjuk földesúrként egy-két bank élén ülve el lehet vegetálni, még a közvetlen hatalomból kiesve is.)
Nem néz ki ez jól sehogyse!

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 6 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Ez igaz lehet, ugyanakkor amit április 9-én meg lehet tenni az az összes állami hírdetés visszavonása a tv2-origo-magyaridők-stb oldalakról valamint a közmédia párttalanítása már elég komoly sebet ütne a kommunikációs gépezetükben. Így egy új választás még a jelenlegi rendszerben is jelentősen kiegyensúlyozottabb lenne. Mindenképpen ezzel kell kezdeni, mert elszámoltatás nem lehetséges ilyen ügyészséggel. Ráadásul a pénz már Svájcban van. Max az ingatlanokkal lehet valamit kezdeni...
Klaci79
Tudomásom szerint a kormánynak nincs joga felmenteni a közmédia vezetőit. Ők egy ellenzéki győzelem után is maradnának.
Amador
a közmédia a költségvetésből kapja a lóvét, értem én, hogy nem állíthatja fel az új kormány a vezetőit, de relatíve könnyen ki lehet véreztetni őket.
Amadeus
az meg megint más kérdés, hogy vannak megírva a szerződések a kormány és a médiumok között. én pl simán el tudom képzelni, hogy van benne egy olyan záradék, hogy ha x év előtt a mindenkori kormány felmondja a szerződést, akkor egy nagyobb összeget kell kifizetni kötbérként.
slowmotion
A közmédiának? Hát ez elég érdekes lenne. Egy költségvetésből működő szervezet, ha nem kap pénzt akkor kötbért kell fizetni neki? Egy-egy műsor még perelhetne is, de nem gondolom, hogy ne lehetne okosan megoldani. Egyik-másik seggnyalót úgy rúgnám ki, hogy a lába ne érje a földet..hányinger kb az egész
több mint 6 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 118 — Steelers fan
Engem az érdekelne, hogy kire szavaznátok nyugodt szívvel. Egyszerűen semmilyen alternatíva nincs sem előttem, sem a családom előtt.
...
#JC6
A magyar választók nagy része szeret büntetni. Az arroganciát, cinizmust, urizálást és mindenekelőtt/legfőképpen a szemérmetlen lopást.

Rossz kormányzásba itt nem lehet belebukni, egy Tocsik Mártába simán.
több mint 6 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 118 — Steelers fan
Klaci79
Amador
Amadeus
slowmotion
nem tartom reálisnak, hogy a közmédia dacoljon a kormánnyal. Főleg nem ebben az országban. Azt gondolom, hogy a fidesz káder dolog túl van fújva. Ahogy búknak, a hűbéresek nagy része átáll az új oldalra, mint anno a kisnyilasok, akik komcsi pribékek lettek (ld. szegény Pelikán kálváriája).
Amadeus
Ezt teljes mértékben osztom. Végtelen számú példát lehetne hozni, hogy kiből ki lett egy-egy politikai fordulat után...
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Klaci79
Amador
Amadeus
slowmotion
nem tartom reálisnak, hogy a közmédia dacoljon a kormánnyal. Főleg nem ebben az országban. Azt gondolom, hogy a fidesz káder dolog túl van fújva. Ahogy buknak, a hűbéresek nagy része átáll az új oldalra, mint anno a kisnyilasok, akik komcsi pribékek lettek (ld. szegény Pelikán kálváriája).

Szerkesztette: Amadeus the Young

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Azért ennél 8 év alatt mindenképpen többet vártam volna...főleg 2/3-al és ilyen társadalmi támogatottsággal.
Klaci79
igazából nekem is ez a bajom - attól eltekintve, hogy nem vártam semmit ezektől, nyolc éve is csak annyit jegyeztem meg az asszonynak is, hogy a kétharmad miatt történelmi lehetőségek nyíltak a tudjukkik előtt, hogy tényleg valami maradandót alkossanak egy csomó mindenben, a teljesség igénye nélkül az egészségügyben, a közoktatásban, a nyugdíjrendszerben stb.

tulajdonképpen tényleg maradandót is alkottak, csak nem ott, ahol vártam.

valamilyen szinten vélek párhuzamot felfedezni a tudjukkik és magam között - én is eltrógerkedtem az egyetem éveit, aztán amikor ciklus vége volt (szigorlatok, államvizsga), akkor azért felpörögtem, hogy fel lehessen mutatni valami eredményt, de simán sokkal többet is kihozhattam volna belőle.

lényegében tehát - maximum az állami támogatás mértékéig - kárt okoztam az államnak. csak ez a károkozás egyrészt sokkal kisebb kárt okozott, mint az elmúttnyócév lébecolása, másrészt ha nem engem vesznek fel, akkor meg a 901. jelentkezőt, aki viszont egyáltalán nem biztos, hogy többet tenne hozzá a GDP-hez, mint én.
több mint 6 éve
Klaci79
Amador
Amadeus
több mint 6 éve
Klaci79
Amador

több mint 6 éve
#JC6
Klaci79
Kurva egyszerű, ha nincs 2/3 az ellenzéknél, akkor 1 éven belül megbukik az új kormány. A költségvetési tanács megvétózza a központi költségvetési törvényt, március 31 után pedig Áder feloszlathatja erre hivatkozva a parlamentet és új választásokat ír ki. Orbán rendszerét elbontani kell, megsemmisíteni, nem legyőzni.
Amadeus
Klaci79
2/3 nélkül Polt is marad.
Amadeus
Bár nem vagyok szakértő, de ezzel az európai ügyészséggel nem lehet megakasztani a Polt-féle ámokfutást?
zinedine5
2/3-os tv az ügyészségi tv és az ügyészi (életpályáról?) tv. is. Nem tudom, hogy feles törvénnyel bevezetve az EU ügyészséget itthon el lehetne-e vonni a legfőbb ügyész 2/3-os jogköréből.

több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 330
Engem az érdekelne, hogy kire szavaznátok nyugodt szívvel.
#JC6
Senkire.
több mint 6 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Klaci79
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Na, jöhetnek még, jó olvasni...
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
zinedine5
Azt nem, de az EU pályázatokon keresztül komolyan meg lehetne fogni a bagázs tökét. Egy ilyen rendszer lebontásához egy téglát kell kivenni. Itt olyan szinten szaros mindenki az EU pénzek lenyúlásában, hogy mindenhol van egy vej, egy testvér, egy apu, egy anyu, egy gyerek, egy szerető aki érintett. Nem csak legfelül, de alul is. És alulról el lehet kezdeni bedönteni a dolgokat, csak találni kell alul olyanokat, akik elkezdenek énekelni a mentességért cserébe.

Inkább az a kérdés, hogy az ellenzék mennyire volt/van benne a dolgokban. A 2010 előtt már nem számít, mert elévült. Az a kérdés, hogy a fidesz rendszerben mennyire volt közös a markolás.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Engem az érdekelne, hogy kire szavaznátok nyugodt szívvel. Egyszerűen semmilyen alternatíva nincs sem előttem, sem a családom előtt. A családtámogatásoknak örülünk, a határzár is tetszik, de annyi teendő lenne az országban, és annyi minden fáj, annyi mindenre kellene a pénz, hogy képtelen lennék a Fideszre szavazni.
A baloldal szerintem egy vicc kategória, ahol még egy Gyurcsány vagy egy Vona tényező lehet, az a párt menthetetlen. Aztán ránézek erre a Széll Bernadettre és képtelen vagyok elképzelni, hogy egy ilyen nő majd országot vezet.
Próbálkoztam a Momemtum üzenetét is megérteni, nem sikerült. Ki van még?

A Kétfarkú kutya legalább őszinte, ezt az egészet már csak humorral lehet felfogni. Ép ésszel nem.
#JC6
Én erről úgy gondolkodom, mint 1990-ben. Akkor sem tudtuk hogy ki jön, ki lesz a jobb, ismeretlen volt mindenki. Amatőrökből álló társaságokra voksoltunk. A fő cél az volt, hogy egy 30 éves bekövesedett, működésképtelen rendszert leépítsünk.

Én most is ezt a tétet látom. Most is egy bemerevedő rendszer szorításából kell kilépni. A politikai berendezkedésünk felborult, lényegében egypártrendszeres lett. Egy párt ural mindent, az anyagi javakat, a nyilvánosságot, minden erőforrást. Még az ellenzék egy részét is ők mozgatják bábuként. És ez a rendszer rohad, már jó ideje több kárt okoz, mint hasznot. Tulajdonképpen már nem is kormányoz, nincs kormányzati stratégia, hanem konstans kampány van, egyre gyengébb teljesítménnyel, de ezzel párhuzamosan egyre undorítóbb túlhatalmi jelekkel. Lényegében nyílt rablás folyik, az igazságszolgáltatás abszolút nem működik egy réteg számára, amelyik réteg lassan elhiszi - és úgy is viselkedik - hogy tényleg minden az övé, azt teheti amit csak akar.

Ezt a status quo-t kell megváltoztatni, édes mindegy, hogy hogyan. Ha most nem, akkor 2022-ben. Amíg ez meg nem történik, addig nincs értelme másról beszélni, mert úgy nem lehet véleményt alkotni alternatívákról, hogy azok lélegeztetőgépen vannak. Még a Jobbik is lélegeztetőgépről üzemel a Fideszhez képest, és ők vannak messze a legjobb helyzetben. Egy momentum mégis mit csinálhat? Kiszór pár szórólapot, meg járja az utcát? Sokat érnek vele... kapnak válaszul egy sokmillióért legyártott torz lejárató kampányt és annyi. Tényleg annyi. Ott van példának a Juhász Péter eset a feleségveréssel. Két perc alatt legyártották, és még ránk is hat. Igenis, ránk is hat. Mondja bárki, hogy nem gondolkodott el egy pillanatra sem, hogy lehet, hogy a történet igaz, úgysem hiszem el. 😊 Néhány ilyen ügy itt is meg ott is és máris ott tartasz, hogy "na, vajon kit válasszak, mindegyik béna". Pont ott, amin vacillálsz. Ez a cél, ez az oszd meg és uralkodj.

Közben pedig Orbán most már az ünnepi pulpitusról fenyegi meg teljesen nyíltan Simicskát, hogy kicsinálja a választások után. Mi ez, ha nem a harmadik világ legrosszabja, mi ez, ha nem maffia?

több mint 6 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 546 — Ajmo Vatreni
#JC6
Klaci79
Kurva egyszerű, ha nincs 2/3 az ellenzéknél, akkor 1 éven belül megbukik az új kormány. A költségvetési tanács megvétózza a központi költségvetési törvényt, március 31 után pedig Áder feloszlathatja erre hivatkozva a parlamentet és új választásokat ír ki. Orbán rendszerét elbontani kell, megsemmisíteni, nem legyőzni.
Amadeus
Klaci79
Amadeus
több mint 6 éve
#JC6
Klaci79
Amadeus
Klaci79