Politika
53 feliratkozó
több mint 6 éve
Királyi?!Lécci a királyi t/1-et ne.index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Nagyon helyes.
Here we go. A 3. 2/3-os ciklussal befejeződik a nagy mű.
Amadeus
Pont ezért szavaztunk rájuk.
Sobri Jóska
Amadeus
Arra a több, mint 2,8 millió nemzettársamra gondoltam, akik szintén tudták, hogy mi a jó a hazának.
Sobri Jóska

több mint 6 éve
Magyar ütőérre magyar vámpírt!Királyi?!Lécci a királyi t/1-et ne.index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Nagyon helyes.
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
Arra a több, mint 2,8 millió nemzettársamra gondoltam, akik szintén tudták, hogy mi a jó a hazának.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Királyi?!Lécci a királyi t/1-et ne.index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Nagyon helyes.
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus

több mint 6 éve
Lécci a királyi t/1-et ne.index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Nagyon helyes.
Amadeus
Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Nagyon helyes.
Amadeus

több mint 6 éve
index.hu/belfold/2018/05/03/orban_alkotmanymodositassal_kezdi_az_uj_ciklust/Here we go. A 3. 2/3-os ciklussal befejeződik a nagy mű.
több mint 6 éve
www.youtube.com/watch?v=p8dzsLRhapoérdemes
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi
több mint 6 éve
index.hu/video/2014/05/01/azt_unnepeljuk_hogy_van_egy_kis_szabadsag/hát bazz remélem annácskával indulnak 4 év múlva
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Tanította.És? Ellenezte vagy támogatta? 😊Emberölés volt a téma 😊444.hu/2018/04/26/ihasz-sandor-allitja-nem-ugyeszkent-hanem-maganszemelykent-adott-jogi-tanacsokat-gyarfasnakremélem nem közerkölcsre 😀
ez a faszinger is tanított...
Amadeus
Josszi
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 6 éve
És? Ellenezte vagy támogatta? 😊Emberölés volt a téma 😊444.hu/2018/04/26/ihasz-sandor-allitja-nem-ugyeszkent-hanem-maganszemelykent-adott-jogi-tanacsokat-gyarfasnakremélem nem közerkölcsre 😀
Amadeus
Josszi
Amadeus

több mint 6 éve
Emberölés volt a téma 😊444.hu/2018/04/26/ihasz-sandor-allitja-nem-ugyeszkent-hanem-maganszemelykent-adott-jogi-tanacsokat-gyarfasnakremélem nem közerkölcsre 😀
Amadeus
Josszi
több mint 6 éve
444.hu/2018/04/26/ihasz-sandor-allitja-nem-ugyeszkent-hanem-maganszemelykent-adott-jogi-tanacsokat-gyarfasnakremélem nem közerkölcsre 😀
Amadeus
The Amazing Racoon
több mint 6 éve
444.hu/2018/04/26/ihasz-sandor-allitja-nem-ugyeszkent-hanem-maganszemelykent-adott-jogi-tanacsokat-gyarfasnakez a faszinger is tanított...
több mint 6 éve
Kásler Miklós onkológus prof, aki szerint a halálos betegségek 80%-a megelőzhető, ha betartjuk a tízparancsolatot lesz az új emberminiszter. Magyar onkológiai betegek ellátását már letarolta. No comment. Nem hiszem el. Hát elkezdődött.mi lesz a folytatás? csak azt kezelik majd aki gyónt?
diverdoc
The Amazing Racoon
több mint 6 éve
Kásler Miklós onkológus prof, aki szerint a halálos betegségek 80%-a megelőzhető, ha betartjuk a tízparancsolatot lesz az új emberminiszter. Magyar onkológiai betegek ellátását már letarolta. No comment. Nem hiszem el. Hát elkezdődött.legalább az ifjúság nem fog a HPV miatt ezt-azt beszedni, ha nem paráználkodnak (annyit)
diverdoc

több mint 6 éve
Kásler Miklós onkológus prof, aki szerint a halálos betegségek 80%-a megelőzhető, ha betartjuk a tízparancsolatot lesz az új emberminiszter. Magyar onkológiai betegek ellátását már letarolta. No comment. Nem hiszem el. Hát elkezdődött.Én már tényleg nem tudom, hogy ezen nevetni kellene, vagy inkább sírni...
diverdoc
több mint 6 éve
Kásler Miklós onkológus prof, aki szerint a halálos betegségek 80%-a megelőzhető, ha betartjuk a tízparancsolatot lesz az új emberminiszter. Magyar onkológiai betegek ellátását már letarolta. No comment. Nem hiszem el. Hát elkezdődött.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 6 éve
Magyarország az EU-tagországok közül egyedüliként szavazta le az Európa-Afrika csúcs előtt azt a megállapodást, amelyet egy éve készítenek elő, és amely fontos megegyezés lett volna az EU és Afrika országai között az illegális migráció elleni harcban, írja a 444. A csúcsot jövő héten tartják Marrakesben, és előtte az EU nagykövetei tárgyalást tartottak a közös nyilatkozatról, amelyet el terveznek fogadni.😀😀😀
Aztán Magyarország, egyedüli tagországként, leszavazta a nyilatkozatot.24.hu
több mint 6 éve
A 70.22% korrektnek tűnik. Máig sem értem mi volt ez a kavarás, de legalább hihető lett a vége. Már ez is valami.Egyébként érdemes megnézni az egyéni körzetek alakulását. Öt körzet van ahol csak néhány száz szavazaton múlt, és nagyjából 40-45 olyan körzet, ahol a különbség 10%-on belül volt az első és a második helyezett között. Ez az egyéni körzetek 40%-a. Ha csak ebben a 40 körzetben lett volna 1-1 meccs, még idén is nyerhető lett volna a legtöbb közülük. (Feltételezve, hogy a jobbik szavazók jelentős része nem szavaz át a Fideszre. De a szimpátia felmérések alapján ez ma már nyugodtan feltételezhető. Az a jobbikos aki nem akar/tud átszavazni másik ellenzékre az döntően már nem szavaz inkább, és ez is elég lett volna.)
Persze 45-46%-os szavazati aránnyal (tudom, hogy 49.5% lett, de a tényleges arány a hibaarány miatt amit levezettem kb. 45-46% lehetett) még így is nyert volna a Fidesz, de akkor sokkal szűkebben, 5-10 mandátum többséggel. Ez rendben is lenne, ilyen támogatottsághoz ilyen többség a kormányozhatóság elvén demokratikus körülmények között is "jár". A 2/3 az nem.
Mindenesetre ebben a választási rendszerben sajnos nincs más alternatíva mint a kétpárti váltópártosodás. Amíg ez a rendszer működik, a szavazói ízléseket pártokon belüli irányvonalaknak, platformoknak kell átvenniük, nem külön pártoknak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Közben nem tudom volt-e róla szó, h mekkora lett végül a részvételi arány?pedig am nem nehéz a képlet: 2 pártrendszeri választási rendszerünk van, amiben csak 1 nagy párt van.
dawyd728
több mint 7 éve
dawyd728
3 914
Közben nem tudom volt-e róla szó, h mekkora lett végül a részvételi arány?A választás utáni nagy habverés során engem valahogy elkerült a szám. 70,22% lett a végeredmény, ami 18:30-as 68,13%-os érték után kb reálisan várható volt. Ilona drága lehet nem kamuzott, h miért veszett el ideiglenesen szavazat.
Plusz hallva ezt a beszélgetést
kb a csepeli és keleti megyék egyéni kerületeibe történő bejelentés és utaztatáson kívül nem történt kirívó csalás gyanúja sem. Persze beszéltük, h a rendszer maga olyan, ahol akaratlanul elkövetett hiba is a legerősebb pártot erősíti...
Ezt meg most olvastam. www.zsiday.hu/blog/miért-nyert-fidesz
Itt magyaráz is mellé:
youtu.be/4Gp6em-JjpE
Kádár népe..
több mint 7 éve
Sokrétű probléma ez az egész, de az tény, hogy egy 55-60 ezer lakosra berendezkedett település nem tud hosszútávon kiszolgálni (nem hivatalosan) 90-100 ezer embert. Nem véletlenül épülnek tömegesen a lakóparkok és az árak is Bp közeli színvonalon vannak. Az utakon sokkal nagyobb lett a forgalom, Nagycenkre is épp elég lejutni sokszor. De ugyanúgy az is gond lesz, hogy a gyereket nem tudják majd hova iskolába küldeni és az orvosok száma is kevés lehet. Számos esetben konfliktus van a helyi lakók és az újonnan odaköltözöttek között, az utóbbiak nemigen akarnak beilleszkedni és bizony más a kultúra ott mint egy kis borsodi faluban. Viszont előbb-utóbb meg kell állnia ennek a folyamatnak is, nem tudom mennyi lehetőség van még Burgenlandban dolgozni, de azt azért kétlem, hogy minden odavándorlónak lesz kinn munkája... Lassan 4 éve eljöttem onnan, így nem központi nekem ez a kérdés, de a soproni rokonok/ismerősök rendkívül szomorúak a város helyzete miatt.
több mint 7 éve
ha a magyarok nem lennének ilyen lusták, és nehezen költözők, akár még lehetne is... 😊 így ez nem fenyeget (még)Nemcsak azok laknak ott akik oda mennek dolgozni, hanem az épíőipari munkások zöme, akit visznek reggel át ausztriai munkára.Azok szellemek csak hiszen reggel 5-kor mennek, este 6-7 kor jönnek meg, max vasárnap elmennek a Tescoba bevásárolni . A baj ott kezdődik mikor hozzák egy idő után a családot is magukkal (Borsod nyítség és itt nem is csak cigókról beszélünk, segéd szakmunkások prolik stb).. . Azok a családtagok viszont nem nagyon dolgoznak már, viszont Qrvára unatkoznak egész nap... Az meg tudjuk mivel jár...most akkor úgy értsem Sopron no go zóna lett? 😀
ozibozi
Josszi
több mint 7 éve
Nemcsak azok laknak ott akik oda mennek dolgozni, hanem az épíőipari munkások zöme, akit visznek reggel át ausztriai munkára.Azok szellemek csak hiszen reggel 5-kor mennek, este 6-7 kor jönnek meg, max vasárnap elmennek a Tescoba bevásárolni . A baj ott kezdődik mikor hozzák egy idő után a családot is magukkal (Borsod nyítség és itt nem is csak cigókról beszélünk, segéd szakmunkások prolik stb).. . Azok a családtagok viszont nem nagyon dolgoznak már, viszont Qrvára unatkoznak egész nap... Az meg tudjuk mivel jár...most akkor úgy értsem Sopron no go zóna lett? 😀
ozibozi
The Amazing Racoon
több mint 7 éve
Nemcsak azok laknak ott akik oda mennek dolgozni, hanem az épíőipari munkások zöme, akit visznek reggel át ausztriai munkára.Azok szellemek csak hiszen reggel 5-kor mennek, este 6-7 kor jönnek meg, max vasárnap elmennek a Tescoba bevásárolni . A baj ott kezdődik mikor hozzák egy idő után a családot is magukkal (Borsod nyítség és itt nem is csak cigókról beszélünk, segéd szakmunkások prolik stb).. . Azok a családtagok viszont nem nagyon dolgoznak már, viszont Qrvára unatkoznak egész nap... Az meg tudjuk mivel jár...
Szerkesztette: ozibozi