Politika

64 feliratkozó

több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 20 248 — Vikings fan
kicsit más:
 index.hu/belfold/2017/01/24/furst_andrassy_per_felfuggesztett_per/

örülnék, ha ez azt jelentené, hogy megszületett a kilövési engedély Tónira, csak az a baj, hogy maximum erőtlen precedensként lehetne majd használni sok év múlva
slowmotion
Elsőfokon felfüggesztett, jól van. A magyar politikusok és oligarchák eddigi bírósági kalandjait ismerve másodfokon gondolom már ők fognak kártérítést kapni.
Kampman
Kedvenc részem az ügyből:
"Az utolsó szó jogán az egyik vádlott azt mondta, hogy szerinte nagyon rossz üzenete van annak, ha a bíróság politikai ügyben hoz döntést."
Szóval a lopás mostmár politikai ügy szóval lehet csinálni!
több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 871 — Apu ökölbeszorított keze
Pár apró dolog ami még hibázik az olimpiához,azon kívül,hogy kb semmi létesítmény nem alkalmas rá kivéve az úszást és egy teremcsapatsportot.
Reptéri közlekedés,a városi közlekedés,szállások,parkolás....

a vendéglátást talán nem kell idesorolni...

több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 780 — a new hope (again)
Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....

Sokkal szívesebben állnék egy olyan kezdeményezés mögé (bár a sportszeretetem miatt ez is szimpi- az ára már kérdésesebb), ha a magyar ugarnak is jut valami, az élményen kívül. Pl M8-as, M9-es, hogy ne csak a nagyfalu felé lehessen közlekedni autópályán......
csi77
A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
empty taxi
Úgytudom má kibasztak minket a pixisből... 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 255 — Bears & Illinois fan
Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....

Sokkal szívesebben állnék egy olyan kezdeményezés mögé (bár a sportszeretetem miatt ez is szimpi- az ára már kérdésesebb), ha a magyar ugarnak is jut valami, az élményen kívül. Pl M8-as, M9-es, hogy ne csak a nagyfalu felé lehessen közlekedni autópályán......
csi77
empty taxi
Az jó, esetleg egy M9-es beruházás irányában lehetne lobbizni. 😊 Ha pl a lovasversenyeket Kecskemét környékére vagy a Hortobágyra tennék, az M8 is mehetne 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 226 — NFL bracket champion '26

csi77

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 255 — Bears & Illinois fan

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 648
kicsit más:

örülnék, ha ez azt jelentené, hogy megszületett a kilövési engedély Tónira, csak az a baj, hogy maximum erőtlen precedensként lehetne majd használni sok év múlva
slowmotion
Elsőfokon felfüggesztett, jól van. A magyar politikusok és oligarchák eddigi bírósági kalandjait ismerve másodfokon gondolom már ők fognak kártérítést kapni.

több mint 9 éve
peach Atlanta Falcons 15 780 — a new hope (again)
Igor
5000 ft? 😀 max laci bácsiéktól 70 és a halál között...a valóság inkább a mostani minimálbér emelés szorozva kettővel lesz. Azt már nem fogja pedig elbírni ez a megmaradt hangyafasznyi középréteg, a plebs meg még csóróbb lesz. De ne legyen igazam se így, se úgy....

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
kicsit más:

slowmotion
ugyan már ez biztosan nem jelenti azt. még annak sem fog számítani.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 9 éve
En nem azt mondtam h minden meg van oldva. De az hogy ennyi mindenunk van az megkonnyiti a dolgunkat.
Adirotor
Igen csak amit mondasz a B, D-n kívül még sem igaz.
Amúgy meg senki nem érvelt úgy, hogy semmi sincs megoldva ezért esélyünk sincs.

Amiket még nem értek, olimpia 200 évente adatik, miért? Máskor nem pályázhatunk?

Alapvetőnek veszed, hogy iskolára és kórházra nem költenek, oké ők nem de lehet addig kormányváltás / módszer váltás. Illetve, az olimpia pénzek nem Fidesz magánzsebbe mennek majd szerinted ha ne mígy lesz?

Utolsó pár mondatoddal mindenki egyetért szerintem, helyünk van az élvonalban, megtudnánk rendezni, ha megkapjuk meg is fogjuk csinálni jól a kérdés amin mindenki feszeng a milyen áron.

Kezdem azt érezni, hogy sokaknak már az olimpia a megváltás, hogy végre akkor muszáj értelmes dolgokra költeni az adópénzt. 😊
több mint 9 éve
Én amúgy kurvára élveznék egy olimpiát, nem vágna földhöz 10000 Ft adóemelés se annyira. De ez én vagyok, valószínűleg téged se vág földhoz , Sobrit sem, viszont van sok ember akit igen. Van sok ember aki nem akar hozzájárulni, hogy 5 évig szopjon egy olimpia miatt mert neki nem ad élvezeti értéket. Az viszont hogy a családi kasszából kivesznek 120-240 ezer forintot elvesz mert ebből menne nyaralni, ebből vinné e a gyereket az állatkertbe stb.
Toca
Ez így nem igaz.
Senkinek se kéne beadnia egy fillért sem.
Ha lenne is bizonyos érzékelhető elvonás, az egyébként is lesz.
Csak ezúttal az olimpiára menne.
És az olimpiához kapcsolódó síbolásokkal jutna X-hez, Y-hoz.
Ha nem lesz olimpia (márpedig 95%, hogy nem mi rendezzük), akkor se marad egy fillérrel se több egy családnál, hanem akkor majd lesz Nemzeti Hagyományörző Felújítássorozat vagy Magyar Sokbakerülő Akármi, ami valójában egy Ne Hagyjunk Egy Fillért Se A Rendszerben nevű politikai-gazdasági játék, semmi más.
Attól, hogy nem olimpiát rendezünk még nem válik egycsapásra ez az ország másmilyenné.
Én inkább úgy mondom, hogy valójában két alternatívánk van:
1, marad minden ahogy van.
2, marad minden ahogy van + olimpia.
Így is nehéz választani?

És akkor arra ne is gondolj, hogyha Orbánnak nem jön össze ez az olimpia, akkor szomorúságában kárpótlásul biztos megvígasztalja magát, barátait és üzletfeleit valami kis kedves ajándékkal 2-3000 milliárd forint értékben.
Sobri Jóska
Megint feltételezésekbe bocsátkozol Jóska, amit tényként állítasz be 😊
Az hogy szerinted biztos, hogy lesz elvonás ugyanolyan feltétlezés, minthogy azt állítod, hogy a népszavazást tuti az igenek nyerik.
Persze ha tényként állítjuk be ezeket, akkor nem nehéz választani mert nincs lehetőség 😊 .
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 221 — Cowboys fan
kicsit más:

több mint 9 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
En nem azt mondtam h minden meg van oldva. De az hogy ennyi mindenunk van az megkonnyiti a dolgunkat.
több mint 9 éve
nekem az ezzel az egész olimpiai izével a legnagyobb bajom, hogy jó dolog az ambíció, de mikor rendeztek olimpiát ennyire kicsi városban? szerintem egészen Montreálig kellene visszamenni - Athén is másfélszer nagyobb, de ott legalább a vendéglátóipari kapacitás megvolt a budapestinél kicsit erősebb turizmus miatt. a Forma-1 alatt tele vannak a szálláshelyek, az olimpia ahhoz képest kicsivel nagyobb érdeklődést vált ki világszerte.
arról nem is beszélve, hogy 10+ ezer sportoló védelmét kellene biztosítani (bár ki tudja, lehet hogy addigra nem lenne terrorizmus, haha). bár végülis be lehetne vonni a hadsereget is, legalább a mélységi felderítők is foglalkoznának valamivel...
slowmotion
sőt idén nagy gond lesz a vizes vb miatt a szálláshelyekkel, mert egy időben lesz a forma 1 versennyel.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
Én amúgy kurvára élveznék egy olimpiát, nem vágna földhöz 10000 Ft adóemelés se annyira. De ez én vagyok, valószínűleg téged se vág földhoz , Sobrit sem, viszont van sok ember akit igen. Van sok ember aki nem akar hozzájárulni, hogy 5 évig szopjon egy olimpia miatt mert neki nem ad élvezeti értéket. Az viszont hogy a családi kasszából kivesznek 120-240 ezer forintot elvesz mert ebből menne nyaralni, ebből vinné e a gyereket az állatkertbe stb.
Toca
Ez így nem igaz.
Senkinek se kéne beadnia egy fillért sem.
Ha lenne is bizonyos érzékelhető elvonás, az egyébként is lesz.
Csak ezúttal az olimpiára menne.
És az olimpiához kapcsolódó síbolásokkal jutna X-hez, Y-hoz.
Ha nem lesz olimpia (márpedig 95%, hogy nem mi rendezzük), akkor se marad egy fillérrel se több egy családnál, hanem akkor majd lesz Nemzeti Hagyományörző Felújítássorozat vagy Magyar Sokbakerülő Akármi, ami valójában egy Ne Hagyjunk Egy Fillért Se A Rendszerben nevű politikai-gazdasági játék, semmi más.
Attól, hogy nem olimpiát rendezünk még nem válik egycsapásra ez az ország másmilyenné.
Én inkább úgy mondom, hogy valójában két alternatívánk van:
1, marad minden ahogy van.
2, marad minden ahogy van + olimpia.
Így is nehéz választani?

És akkor arra ne is gondolj, hogyha Orbánnak nem jön össze ez az olimpia, akkor szomorúságában kárpótlásul biztos megvígasztalja magát, barátait és üzletfeleit valami kis kedves ajándékkal 2-3000 milliárd forint értékben.

több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 648
más kérdés, hogy szerintem nincs az az úristen, hogy ezt odaítéljék nekünk (szerencsére).
peach
Felkészültség, megbízhatóság, szakértelem, kenőpénz. A két riválisunk mindenben jobb mint mi, ezt be kell látni.

több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 28 112 — nabege2@yahoo.com
 www.origo.hu/nagyvilag/20170124-parlamenti-jovahagyas-kell-a-brexithez-dontott-a-brit-legfelso-birosag.html

ennyit ér a népszavazás és nem Mo-n vagyunk
(bocs, hogy bekavartam az olimpiai vitába)
több mint 9 éve
nekem az ezzel az egész olimpiai izével a legnagyobb bajom, hogy jó dolog az ambíció, de mikor rendeztek olimpiát ennyire kicsi városban? szerintem egészen Montreálig kellene visszamenni - Athén is másfélszer nagyobb, de ott legalább a vendéglátóipari kapacitás megvolt a budapestinél kicsit erősebb turizmus miatt. a Forma-1 alatt tele vannak a szálláshelyek, az olimpia ahhoz képest kicsivel nagyobb érdeklődést vált ki világszerte.
arról nem is beszélve, hogy 10+ ezer sportoló védelmét kellene biztosítani (bár ki tudja, lehet hogy addigra nem lenne terrorizmus, haha). bár végülis be lehetne vonni a hadsereget is, legalább a mélységi felderítők is foglalkoznának valamivel...
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 037 — #NoStress
4 észrevétel.

1. Nekem az olimpia nem a pénzről szól.

2. Én élményt kaphatok, és amennyibe nekem kerül, annyiért nekem megéri.

3.
Az élsportot meg a nemzetet, kultúrát íly módon összekötni pótcselekvés. Hagyományt nem őriz, identitást nem ez ad, kultúrát nem teremt, ez Big Brother vs Győzikeshow.
peterk2005
Pedig a valóságban pont ezek kötik össze a nemzetet.

4.
Azt látom, hogy visszajön az EU jelentés az elmúlt pár évtized legnagyobb budapesti beruházásáról, és aszerint a költségek kb. harmadát elsíbolták.
peterk2005
Ez meg netto hazugság.
Nem az elsíbolás, az hótziher, hanem az, hogy látod. Nem láttad az OLAF-jelentést, és azok se látták, akik beszélnek róla. Olvass utána, az olyan, mint egy feljelentés. Amíg nem jut vádemelésig a dolog senki sem látja (a nyomozóhatóságon kívül) a bennefoglaltakat.

több mint 9 éve
Nem olvastam vegig az egeszet DE vannak eleg nagy baromsagok, ugy beszel nemelyik ember mintha teli olimpiat akarnank rendezni.
Ugye mi kell egy sikeres olimpiahoz:
1. Sportletesitmenyek
Melyek azok amikhez kell kulon letesitmeny.
A: atletika, foci: Ott lesz a Puskás, ez a megnyitora is eleg ferohelyu stadion.
B: kerekpar: ugye valtozo terep kell (sik,emelkedo,lejto)
Ott a Pilis egy kopesre, plusz Janos hegy (itt a mountain bikeos versenyeket is ki lehet alakitani).
C: kajak-kenu versenyek: DUNA
D: uszas, vizilabda : ez ugye megoldott a vizi VB-vel
E: kezilabda, kosarlabda: Sportarena + nem egy kezi stadionunk van,
F: tenisz: pályánk van millió, hogy korulotte nagyobb ferohely, arrol nem tudok
G: loveszet: Budaörsi lőtér ugye, de nem csak ez van kulvarosban
H: lovaglo szamok: ez a magyar palyakkal szinten megoldhato

A sok stadionunk es sportletesitmenyunk miatt, ez kapasbol nem lenne hatalmas penzt felemeszto resze az olimpianak.

2. Infrastruktura

Azt nem ertem hogy az hogy ezt fejlesztenék miert okoz problemat akarkinek is.
Vegre normalis dologra koltenek a penzt.

3. Olimpiai falu
Na ez valoban beruhazast igenyel, nem keveset, de meg a NOB is tamogatna minket.

Azt kell megertenie mindenkinek, hogy ilyen hogy Olimpia 200 évente adatik meg olyan kis orszagnak mint mi vagyunk. Vagy meg akkor sem.

Az egeszsegugyre oktatasra amugy sem koltene az allam, es en azt mondkm inkabb erre menjen a penzem mint a fidesz maganvagyonanak a gyarapodasara (meg ha a munkakat ok is fogjak majd megkapni, ezert legalabb kapunk erte valamit).

Meg tudjuk mutatni a vilagnak abban a 2 hetben, hogy igenis helyunk van a vilag legjobb orszagai kozott nem csak eredmenyekben hanem a lebonyolitasaban is.

Plusz arrol sem illene megfeledkezni, hogy azert abban a 2 hetben bitang mennyisegu penz aramlik be hazankba.

Sztem vétek lenne elhalasztani azt hogy a vilag legnagyobb sportesemenyet mi rendezzuk meg.
Adirotor
a teljesség igénye nélkül:
A: szép és jó, az új Puskásból ehhez csak az atlétikapálya hiányzik
C: laikusként mondom, hogy ami víz edzeni jó, az nem biztos, hogy versenyzésre is. és akkor nem beszéltünk még arról, hogy még a hosszútávúszókat is be kell tenni valahova, és a Kopaszi-gát öble nem tudom, mennyire felel meg ennek
E: és akkor idevehetjük a teremsportokat is egy svunggal, úgymint: tékvandó, cselgáncs, birkózás, súlyemelés, torna, vívás, tollaslabda
F: hát ez az, hova raksz 10+ ezer férőhelyet teniszpálya köré? (London 15+, Rio 19+ kapacitású döntőt szervezett)

nem is beszélve a többi extrém és kevésbé extrém sportról, pl vitorlázásr, meg szlalom kajak-kenu...

azért ez nem ilyen egyszerű
több mint 9 éve
végül is a felsorolásból még a magyar sikersportágakból sem sikerült mindet beírni, de nem baj ... vívás, cselgáncs, ökölvívás, súlyemelés, ezeket szabad ég alatt rendeznénk az ókori olimpiák szellemére tekintettel? (Sportaréna többet nem játszik, mert azt a kosárra lefoglaltad.)

megjegyzem, hogy a sportaréna nem viszi el a kézilabda és kosárlabda párost egyedül, és én másik kézi stadionról nem tudok, ami Budapest vonzáskörzetében lenne és megfelelne egy olimpiának (legközelebbi Veszprém, de hát az messze van)
akkor itt van még a softball. pályakerékpárnál is kellene kötöttpályás is nem csak változó terep. gyeplabda is ki van felejtve. labdarúgás (bár mire odaérünk addigra minden kerületnek lesz saját 20 ezres stadionja ígyis-úgyis) stb.

csak megjegyzem, hogy annyira nem állunk jól létesítményekből ahogy te levezeted. attól mert felkészülésnek, gyakorlásnak megfelelő egy lovagló pálya, vagy a budaörsi lőtér, az még olimpiai versenyre nem jó. kell mellé infrastruktúra - itt nem olyanra gondolok, mint amire te, hanem pl. tribünök, kiszolgáló részek (éttermek), stb.

az meg alapvetően hibás, belenyugvó magatartás, hogy ha már az egészségügybe nem megy, akkor inkább menjen ide. épp ezért harcolnak most néhányan, hogy igen is az egészségügybe, oktatásba menjen ez a pénz.

több mint 9 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Nem olvastam vegig az egeszet DE vannak eleg nagy baromsagok, ugy beszel nemelyik ember mintha teli olimpiat akarnank rendezni.
Ugye mi kell egy sikeres olimpiahoz:
1. Sportletesitmenyek
Melyek azok amikhez kell kulon letesitmeny.
A: atletika, foci: Ott lesz a Puskás, ez a megnyitora is eleg ferohelyu stadion.
B: kerekpar: ugye valtozo terep kell (sik,emelkedo,lejto)
Ott a Pilis egy kopesre, plusz Janos hegy (itt a mountain bikeos versenyeket is ki lehet alakitani).
C: kajak-kenu versenyek: DUNA
D: uszas, vizilabda : ez ugye megoldott a vizi VB-vel
E: kezilabda, kosarlabda: Sportarena + nem egy kezi stadionunk van,
F: tenisz: pályánk van millió, hogy korulotte nagyobb ferohely, arrol nem tudok
G: loveszet: Budaörsi lőtér ugye, de nem csak ez van kulvarosban
H: lovaglo szamok: ez a magyar palyakkal szinten megoldhato

A sok stadionunk es sportletesitmenyunk miatt, ez kapasbol nem lenne hatalmas penzt felemeszto resze az olimpianak.

2. Infrastruktura

Azt nem ertem hogy az hogy ezt fejlesztenék miert okoz problemat akarkinek is.
Vegre normalis dologra koltenek a penzt.

3. Olimpiai falu
Na ez valoban beruhazast igenyel, nem keveset, de meg a NOB is tamogatna minket.

Azt kell megertenie mindenkinek, hogy ilyen hogy Olimpia 200 évente adatik meg olyan kis orszagnak mint mi vagyunk. Vagy meg akkor sem.

Az egeszsegugyre oktatasra amugy sem koltene az allam, es en azt mondkm inkabb erre menjen a penzem mint a fidesz maganvagyonanak a gyarapodasara (meg ha a munkakat ok is fogjak majd megkapni, ezert legalabb kapunk erte valamit).

Meg tudjuk mutatni a vilagnak abban a 2 hetben, hogy igenis helyunk van a vilag legjobb orszagai kozott nem csak eredmenyekben hanem a lebonyolitasaban is.

Plusz arrol sem illene megfeledkezni, hogy azert abban a 2 hetben bitang mennyisegu penz aramlik be hazankba.

Sztem vétek lenne elhalasztani azt hogy a vilag legnagyobb sportesemenyet mi rendezzuk meg.
több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Ezen besírtam:
 24.hu/belfold/2017/01/24/egy-magyar-ferfi-visszakerte-a-befizetett-adojat-az-allamtol-mert-nem-arra-koltik-amire-kellene/
több mint 9 éve
Sobri jogosak az érveid, addig amíg azt nem írod, hogy ne tartsunk népszavazást mert úgyis az igen nyer.
Ja biztos vagy nem. Ha ennyire egyértemű akkor a kormánynak lenne a legjobb.
Nekem az a véleményem hogy ilyen áron működik a dolog akkor igen is legyen népszavazás, ha a többség támogatja akkor ez van többség dönt egység ... De legyen meg a konszenzus.

Infrastruktúra rész meg számomra mindig vicces, ha nincs olimpia akkor nem lehet fejleszteni ?
Ez most nekem olyan hogy 20000 Ft-ba kerül az iskola számítógép parkjának a fejlesztése, nem csinálják mert széthordják a pénzt, aztán van egy pályázat amin kapnak 20000-ez de be kell fizetni 40000-et. Többet kell befizetni ugyanazért csak mert kötelező és ad egy plusz élményt, hogy az új gépen már tudsz játszani. (Igaz hogy azokon is beszedik a pénzt aki nem akar vagy nem is fog sose játszani rajta)
több mint 9 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 220 — Keep pounding
De ezt könnyű megnézni, milyenek voltak a kórházak 2010-ben és milyenek most. Na pont ugyanilyenek lesznek 2024-ben is.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.