Soccer

41 feliratkozó

több mint 11 éve
peach Atlanta Falcons 14 853 — a new hope (again)
Elvileg mindenben megegyeztünk a Santos-szal és Neymarral..
Háááát remélem,hogy nem fürdünk be vele.
Nagyon sajnálom ha emiatt a kölök miatt kell mennie Villa-nak.Kenny
sztem villának messi miatt kell mennie....

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 025 — Omar's Coming Yo!
Elvileg mindenben megegyeztünk a Santos-szal és Neymarral..
Háááát remélem,hogy nem fürdünk be vele.
Nagyon sajnálom ha emiatt a kölök miatt kell mennie Villa-nak.

több mint 11 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 654 — Így remélem megfelelek nektek.....
A vihar miatt persze csak lemaradtam erről az örökbecsűről (a villámok miatt ilyenkor áramtalanítunk mindent ha esetleg becsapna, és kb másfél órán át dörgött zengett stb...) elsősorban Műringyó kárának örülök nem sajnálom.

A mi CRoni-t illeti nagyon nem szívlelem (finoman fogalmazva 😛) és nem volt szép amit csinált, de hogy őszinte legyek ahogy az Atleticos ott alárúgott reflexből lehet, hogy én is úgy az illető felé rúgnék, lehet rosszul láttam nem is találta el igazán.

Jövőre remélem jön egy normális edző a Barca is összeszedi magát és normális hangulatú körítésű meccseket játszik a két csapat.
több mint 11 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Hosszú lesz, remélem itt is elfér azért...

1994-ben még nem követtem a labdarúgás nemzetközi küzdelmeit, persze nem egészen 8 évesen annyira még nem meglepő. Pár mérkőzés persze faterral már befigyelt az Üllőin, amikor még azt sem tudtam, hogy ha a csapat mondjuk 5–0-ra nyer a Vác ellen, akkor attól függetlenül csak három, nem pedig öt pontot kap a csapat (pedig mennyivel szórakoztatóbb meccsek lehetnének 😛).

Jött a BL-menetelés szegény Knézy hangjára a mai napig alighanem sokan emlékszünk (Vincze Ottó, megállítani sem lehet, visszarántani sem lehet... Hát még ha Hajdu megfogná... Megfogta, emberek, megfogta!!!) egyre jobban kezdett érdekelni a játék.

Jött a 96-os Eb, a németek magával ragadó lelkesedése, a 0–2-ről is hajtó, a végig küzdő, és nyerő mentalitás elvarázsolt, és tudtam örülni, és szurkolni az Eb-döntőn nekik.

98-ban az óriási brazil mánia miatt gyakorlatilag már mindegy volt ki nyer, csak az (egyébként méltán egekig magasztalt) Ronaldóék ne. Franciák? Üsse kavics.

Aztán jött az 1998–1999-es BL-idény, és minden megváltozott. Onnantól nem volt már csapongás ide-oda. Volt egy srác, aki a jobb szélen elnyűhetetlenül fel-alá robotolt. Akinek a bal lába főleg támaszkodásra szolgált, fejjátéka nem volt kiemelkedő, cselezni pedig csak szökő évente cselezett párat. Nem volt a leggyorsabb, nem volt a legügyesebb, de az egész meccset végighajtotta, és amikor a jobb oldalról középre adott, azt már csak be kellett fejelni ziccerben a kapuba (Yorke és Cole köszönte is szépen elég gyakran).

Azok a szabadrúgásgólok, amikor bevert... Nem az a cristianoronaldós – akit egyébiránt véletlenül sem fitymálnék le, mi több, napjaink (de még véletlenül sem a történelem – hellomesszifanok) legjobb játékosának tartok –: már elnézést, de „picsánrúgom” a labdát, aztán lesz, ami lesz, ha véletlenül (tízből – húszból... – egyszer) kaput talál, akkor óriási gól, amúgy semmi szabadrúgások...

Azok a „tért ölelő”, 60 méteres hajszálpontos keresztlabdák... Félelmetesnek hatottak már akkor is, és azóta is (főleg, amikor sajna már egy 15-20 méteres passznak örülni kell nálunk...).

Nem volt jó az a barcelonai döntő. Középről nem megy, ez van. De a 90. perc után mégis csak két szöglet eredményezte a triplázást előkészítő gólokat, minden idők legdrámaibb BL-fináléjában. Meg is nyert minden egyéni díjat a BL-ben, megnyerte még a Világkupát is, de az „ítészek” szerint ez valahogy nem volt elég mégse az Aranylabdára és a World Player of the Year megnyerésére (az akkori gyakorlattól eltérően). Ez utóbbi 2001-ben sem sokon múlt, de akkor is maradt a második hely.

Mindmegannyi angol siker (valamint a scar wars... persze, minek játszani a kezdéstől a Real ellen, de azért csak bevertünk két gólt az utolsó BL-meccsen, hogy 4–3 legyen) után Spanyolországba szerződött, kevesebb kiemelkedő eredmény, de amikor Capello érthetetlenül kispadra száműzte, akkor sem sértődött meg, edzett ugyanolyan keményen, mint mindig, amit mindig, mindenhol kiemeltek, és visszaverekedte magát a kezdőbe és nagyszerű játékkal, elképesztő hajrában, bajnoki címhez segítette a királyi gárdát. De nem volt itt maradása, és jött az érthetetlen döntés. Amerika...

A sokk. Érthetetlen, volt még rengeteg év a pályafutásában, erre egy levezetésnek tűnő megoldás. No, de ne rohanjunk ennyire előre! Volt eddig még bőven jó és rossz is.

A 98-as vb-n egy ország nevezte hülye gyereknek a Simeonével szembeni törlesztése miatt (Istenem, Owenből is mi lehetett volna, ha nem töri szét magát...). Kiállítás, tizenegyespárbaj, kiesés (ez amúgy sem volt az angolok erőssége).

2000-ben az Eb-n jól kezdett a válogatott, de 2–0-s vezetésről kikapott Portugáliától (két assziszt mellesleg), majd a németek papírforma legyőzése után az újabb bukta Románia ellen (hellomi, ez a két csapat volt a selejtezős csoportunkban), és gyors búcsú.

2002-ben jött a vb, amire egy 92. perces szabadrúgásgóllal jutott ki a válogatott (igen, ő szerezte), ő pedig kis híján elbukta a szereplést, mert egy bizonyos Aldo Duscher (nézd már, egy argentin... ráadásul deporos, ahonnan Diego Tristán is 10 méteres páros lábbal becsúszó szereléssel próbálta likvidálni, szerencsére mindhiába) agyonrúgta. De felépült, és győztes gólt szerzett, hoppá, Argentína ellen. És micsoda válogatott volt az... A csúcson lévő Lamparddal, Gerrarddal és vele a középpályán. De elég volt a hibátlan Brazília, a zseniális Ronaldinho, és az (khm) idióta Seaman, és ott volt az újabb búcsú.

2004, újabb Eb. Egy nyertnek tűnő franciák elleni meccs, de elrontott büntető. Így is sima továbbjutás, majd a portugálok elleni negyeddöntő. És az égbe lőtt tizenegyes...

2006, Németország. Sorozatban a 3. vb-n szerez gólt (ez persze mindenkinek összejön, ja nem), de újabb portugálok elleni bukott tizenegyespárbaj. 2008-ban a nagy csalódás, lemaradás az Eb-ről, 2010-ben pedig már nem fért be az elképzelésekbe (nem, mintha kilógott volna onnan, ha játszik). 115 válogatottság. Mezőnyjátékosok között csúcs persze. És ne feledkezzünk meg róla, hogy 2005-ben gyakorlatilag egyedül nyerte meg Londonnak a 2012-es olimpiát. Ahonnan ÉRTHETETLENÜL kihagyta az idióta/inkompetens/további jelzőket képzeljünk ide szabadon... Stuart Pearce. Te címeres ökör, te...

Na, de vissza az Egyesült Államokba. Madrid után LA, majd kölcsönbe kétszer Milánó – avagy Cherchez la femme. Mondjuk amikor a dicsőséges piros-feketékhez jött, mindig hogy örültem 😊 Más kérdés, hogy a sérülés itt sem kerülte el, és többet a válogatottba se került be. De itt is bajnok lett 2011-ben. És 2012-ben is.

Idén átjött még egyszer Európába, megmutatni, hogy 38-hoz közeledve, és azon túl is „van élet”. Hogy mást ne mondjak, a Barcelona elleni BL-párharc odavágójának első félidejében (a másodikban lecserélték), ő futotta a legtöbbet. Az a kitartás, a lelkesedés mit sem kopott. A sebesség, ami előtt sem volt (amerikai szokás szerint divatos szóval élve) elit, az már más kérdés. Párizs, persze még egy divatfőváros. Meg amúgy is, minden bulvárlap évekig szinte csak vele volt elfoglalva. És akkor mi van? Amikor világsztárok aléltak el a munkamoráljától, hol érdekel engem, hogy amúgy a futballpályán kívül is (sőőőőőt) sikeres? Pontosan, sehol. Még egy bajnoki cím összejött. A negyedik országban is (nagy bánatomra pont Milánóban nem), és pont úgy örült egy Ibra-gólnak (mekkora zseni az ember, még, ha valamilyen szinten pont ellentéte is az öregnek, akkor sem tudom nem bírni, hogy szépen fogalmazzam meg), mint amikor mi behúztuk szétlövésben az alsóházi rájátszásban a lengyelek (Gazeta Wyborcza) elleni meccset Tomi bácsi parádés védése után. Mert egyszerűen imádott játszani. De csütörtökön, 16.07-kor, mielőtt elindultunk volna a Balti-tenger (hello Kardos Feri, aki a fagyos vízbe sem átallott belemenni) irányába még a hazaút előtt, jött a szomorú hír. Ennyi volt, a nagy öreg megadta magát az időnek, és visszavonult.

Tudtam. Persze, hogy tudtam, hogy eljön ez az idő. Mindenkinek eljön. De valahogy mégsem tudtam, mégsem akartam elhinni, hogy az a srác, aki még mindig gond nélkül futja kilométerek sokaságát a pályán fel-alá nyargalva, na ő már többet profi szinten, az első osztályban nem lép pályára. Az utóbbi időben nekem persze nem csak a foci számított, fokozatosan zárkózott fel, majd előzött be surranópályán az amerikaifutball (btw, azért egy pár rúgás erejéig a tengerentúli ebbe is belekóstolt a mester). De, ha valami megmaradt az elmúlt bő évtizedben, az az, hogy mindig szurkoltam neki, és annak a csapatnak, ahol éppen játszott. Mert ő ott játszott.

Többet nekem nem lesz ugyanaz ez a játék. Lehet mondani, hogy nem ő volt a történelem legjobb játékosa. Hogy nem volt bal lába. Hogy a fejjátéka nem volt kiemelkedő, hogy cselezni pedig csak szökő évente cselezett párat. Nem volt a leggyorsabb, nem volt a legügyesebb, de az egész meccset végighajtotta, megalkuvás nélkül és amikor a jobb oldalról középre adott, azt már csak be kellett fejelni ziccerben a kapuba. Az ő kitartása, a játék iránti alázata, a személyisége nagyon hiányozni fog nekem ebből a játékból. Ahol persze az egyre keményebb játék miatt mindenki próbálja óvni magát, amennyire tudja, de ahol ettől függetlenül a színészkedés, az alibizés egyre nagyobb úr. Mindig, minden sérüléséből felállt, hajtott, küzdött. Csütörtök 16.07-ig.

Óriási ikon távozott, mindent köszönök, amit az elmúlt 14 évben láttam, és amiért szurkolhattam ezen időszak alatt. Persze ezentúl is lesz egy rakat elfoglaltsága, remélhetőleg a labdarúgás közelében marad, bár, neki, ha az elmúlt 10 évet kihagyja, sem kéne már a jövőre gondolnia, már rég megkereste azt a pénzt, amiből a gyerekei, az unokái, sőt, azoknak gyerekei is nyugodtan eléldegélnek majd. Ő pedig majd eljár az öregfiú meccsekre, és fel-alá futkorászik a jobb szélen, és nyesi középre a labdákat, ahol már csak érkezni kell a csatároknak.

A legjobbakat kívánom „nyugdíjas” éveire, és hogy legyen majd valaki, akinek még egyszer ennyire fogok tudni szurkolni. Bár ez nem lesz könnyű...

Good bye, David Beckham. Nekem mindig te leszel A legnagyobb...

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 412 — #NoStress
igen, ilyenkor felüdülés mondjuk egy rögbimeccset nézni, ott elég ritkán lát ilyeneket az ember, konkrétan soha.slowmotion
És az a durva, hogy működik.
Ugye rögbimeccsen csak a csapatkapitány szólhat egyáltalán a játékvezetőhöz.
Én kipróbáltam ezt 10-14 éves gyerekek között sorversenynél, és ott is működött, megértették kb. harmadjára, és az ezt követő két és fél órában nem volt örökös reklamálás, meg ordibálás, hiszti, hanem játszottak, igyekeztek, ha meg valami vitás szitu volt (ki ért be elöbb, ki ejtett el valamit, milyen "csalást" orrontottak, stb.) jött a csk és megbeszéltük, és tudomásul vette a verdiktet.
Kizárt, hogy ne működne felnőtt embereknél soccermeccsen.

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 630 — Cowboys fan
ezen a meccsen a legjobban a hungarokatalánok szórakoztak. meg a végén én, mert csak a játék kedvéért megtettem az Atleticót végső győztesnek 😊slowmotion
még én, már az első kommentemnél valami véres dolgot vizionáltam magam előtt, és nem is kellett csalatkoznom, a csapatok tökéletesen kiszolgáltak (úgy, hogy maga a meccs nem is volt rossz)

de hogy ilyenkor az uefa nem csap az asztalra, az számomra a különösen hihetetlen és visszataszítójjncaa
nem tud, ők csak a saját maguk által szervezett rendezvényeken izmozhatnak.slowmotion
nem az a lényeg, hogy most cronaldo 3 vagy 5 meccses eltiltást kap, hanem hogy mindez megtörténhet... mert ugye volt itt minden, mi szem-szájnak ingere a durva rugdosódástól az idegen tárgy bedobásán át a műesésekig, minden ítéletnél megtoldva reklamálás-özönnel (utóbbinál a kedvencem a szerdai el-döntő, Chelsea kezezés, egyértelmű Benfica tizenegyes, annyira, hogy az angolok közül senki nem reklamál, erre a portugálok körülállják a bírót sárgát követelve...)jjncaa
igen, ilyenkor felüdülés mondjuk egy rögbimeccset nézni, ott elég ritkán lát ilyeneket az ember, konkrétan soha.
több mint 11 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 358 — no es importante
ezen a meccsen a legjobban a hungarokatalánok szórakoztak. meg a végén én, mert csak a játék kedvéért megtettem az Atleticót végső győztesnek 😊slowmotion
még én, már az első kommentemnél valami véres dolgot vizionáltam magam előtt, és nem is kellett csalatkoznom, a csapatok tökéletesen kiszolgáltak (úgy, hogy maga a meccs nem is volt rossz)

de hogy ilyenkor az uefa nem csap az asztalra, az számomra a különösen hihetetlen és visszataszítójjncaa
nem tud, ők csak a saját maguk által szervezett rendezvényeken izmozhatnak.slowmotion
nem az a lényeg, hogy most cronaldo 3 vagy 5 meccses eltiltást kap, hanem hogy mindez megtörténhet... mert ugye volt itt minden, mi szem-szájnak ingere a durva rugdosódástól az idegen tárgy bedobásán át a műesésekig, minden ítéletnél megtoldva reklamálás-özönnel (utóbbinál a kedvencem a szerdai el-döntő, Chelsea kezezés, egyértelmű Benfica tizenegyes, annyira, hogy az angolok közül senki nem reklamál, erre a portugálok körülállják a bírót sárgát követelve...)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve

nem tud, ők csak a saját maguk által szervezett rendezvényeken izmozhatnak.
több mint 11 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 496 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
22 játékos (+-cserék)
14 sárga
2 piros
+ hazazavart edző
😀III.JC6
jobbak mint Pepe az első 2 kezdő szezonjában Portugáliában :
27 meccs 15 sárga 2 piros
illetve 30 meccs 14 sárga 2 piros. 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 11 éve

de hogy ilyenkor az uefa nem csap az asztalra, az számomra a különösen hihetetlen és visszataszító

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
III.JC6 89 — In God I trust
22 játékos (+-cserék)
14 sárga
2 piros
+ hazazavart edző
😀

„Ha megmentesz egy lelket, az egész világot mented meg.”
több mint 11 éve
ezen a meccsen a legjobban a hungarokatalánok szórakoztak. meg a végén én, mert csak a játék kedvéért megtettem az Atleticót végső győztesnek 😊
több mint 11 éve
Ha ilyen meccseket látok, elmegy mindig a kedvem a focitól. Nagy foci őrült voltam + sokáig fociztam is, de ez a labdarúgás megcsúfolása amit most láttunk. 😕
Inkább minél több amerikai foci. 😊danyly
ennél már csak az argentín bajnokik jobbak, az kb ugyanez némi ketrecharccal körítve, plusz meccs után még a stadion környékét is átrendezik a kevésbé halvérűbb szurkolók
több mint 11 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 496 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Hát ez szánalom volt bassza meg, a Real lejáratása, ahelyett hogy begurítanánk 4 méterről vagy 5ször teliberúgjuk a kapust, utána meg lejáratjuk saját magunkat. szánalom.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 11 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 439 — Dolphins fan
Ha ilyen meccseket látok, elmegy mindig a kedvem a focitól. Nagy foci őrült voltam + sokáig fociztam is, de ez a labdarúgás megcsúfolása amit most láttunk. 😕
Inkább minél több amerikai foci. 😊

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
Di Maria meg EPIC FAIL volt 😀 😀 😀 😀 😀
felrúgják, ordít, gurul hármat: "hú bazzeg, ki vagyunk kapva", felpattan és rúgná a labdát.. 😀

több mint 11 éve
NST-n szokták összerakni évente a köcsögválogatottat. no, idén ehhez elég volt egy meccset megnézni, a többi maximum a cserepadhoz kellhet.
komolyan, Suarez sem volt idén piskóta, de ezekhez képest kispályás...
több mint 11 éve
KÉÉÉÉZ! 😀 ja mégse, de azért persze a bíró fejét le kell üvölteni, meg legyintgetni rá

kabaré volt az egész, ha nem utálnám már ennyire a labdarúgást, dühös is lehetnék, így csak mosolyogtam végig, ez a meccs önmagáért beszél

---
több mint 11 éve
hányinger...jó, eltalálta a srácot CR és sima piros, de amilyet dobott magán, nevetséges 😀
az a gusztustalan Pepe meg...nincs rá szó...

több mint 11 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 439 — Dolphins fan
Szánalom ez a Király Kupa döntő. Nem méltó a nevéhez. Én kiállítanám az összes játékost és vége.

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 896
fél perce nyomtam be a streamet, ha 4-n nem feküdtek le ez alatt a fűre, akkor senki sem...

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 11 éve
atletico fanságomat hosszú évek után felélesztve megnéztem a király-kupa második félidejét, de amit céronaldo az utolsó 15 percben művelt (nem is beszélve mourinhoról), arról megint nem tudnék a jó ízlés határain belül nyilatkozni...

ennél már csak az a szomorúbb, amit a pápai születésű szombathelyi Radó gyerektől láttam a Lombard-Hali meccsen: 20 éves srác, de már most úgy dobálja magát, mint a spanyolok, ami az igazán durva pedig az, hogy bármikor a tizenhatoson belülre ér, meg se próbál gólt szerezni, első szándékból a büntetőre játszik

nem és nem értem, miért tesznek úgy a szövetségek, mintha ez helyénvaló lenne

---
több mint 11 éve
Olyat még nem láttam Messitől (ha megint előjönne valahol a M10 vs CR7 vita), hogy elfusson a védője háta mögött, izomból belerúgjon annak bal vádlijába, majd elessen, s miközben repül már reklamáljon...szegény buta CR...nagyon csúnya volt.

több mint 11 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
ne legyél anyagias 😊

ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
1900 dolláros székek, melyek ára fele az egyik csaj esküvői ruhájának (~ 900e ft)
#firstworldproblems 😊

---