Bowldog Hálaadást!

Soccer

41 feliratkozó

több mint 12 éve
eloel 3 212 — Hard working. Alpha male. Jackhammer.
most is még a kiállítással is a 2:2 lenne reális, mégis bemákoltak még kettőt a szrzenálosok.Double B
te biztos jó meccset néztél?

- new orleans saints hungary - sig gallery -
több mint 12 éve
Double B Indianapolis Colts 800 — In Irsay We Trust!
Ha ma verjük az arsét akkor megbocsájtom az elmúlt 3 meccset. Egyébként ma Bajor - Frank rangadó, de természetesen a júrósport a dortmundot kell hogy mutassa....Double B
Én képtelen vagyok AVB--nak megbocsátani...JC6
Igen, mert te mindent az ő számlájára írsz fel. én máshogy látom. mondjuk az már ultragáz, hogy mikor jók vagyunk, akkor meg tuti, hogy szerencsétlenek. most is még a kiállítással is a 2:2 lenne reális, mégis bemákoltak még kettőt a szrzenálosok.
több mint 12 éve
eloel 3 212 — Hard working. Alpha male. Jackhammer.
megkönnyítette a dolgunkat Ade ezzel a pirossal, köszönjük szépen.
szegény csirkék többet fognak kapni, mint legutóbb 😀

- new orleans saints hungary - sig gallery -
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
A volt Arsenal játékosok jól elintézik ezt a meccset. 😀

több mint 12 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 912
Abban nincs igazad, hogy a magyar foci (alapvetően) piaci alapokon működik.tomi-tomi
Mondj példát arra, hogy ez így igaz. Mármint hogy nem pici alapon működik.
Elismerem, nem vagyok naprakész a magyar fociban, de ha megnézem bármelyik klub tulajdonosi szerkezetét, nem látok benne állami tulajdont, mint régen a Honvéd, Dózsa, Vasas stb. esetén.
Az, hogy a Videoton, a vezetőinek jó állami kapcsolatain keresztül magas reklámbevételhez, vagy állami cégek támogatásához jut maximálisan piaci történet. Csak el kell fogadni, hogy 2012-ben Magyarországon ilyen a piac. Kicsit korrupt, kicsit urambátyám, kicsit énisnekedhatenekem, de attól még maga a foci alapvetően piaci alapokon működik, és sehol sincs szabályozva, hogy pl. egy tulaj mennyit fizet egy játékosnak, a piac szabályozza be.Sobri Jóska
Sobri, ha piaci alapon működne, akkor az MTK, Debrecen és a Videoton kivételével minden mai Nb1-s csapat csődbe ment volna már. Fradi, Újpest (miből kaptak Stadiont?), vidéken az önkormányzati pénzekből üzemeltetett csapatok. Ne mondja nekem senki, hogy egy Siófok a 200 fős nézettségével kitermeli a stadion rezsijét. Nb2-ben a Vasast is csak a szentlélek tartja egyben.
Békéscsabán egyébként az önkormányzat papíron is a csapat üzemeltetője.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
Abban nincs igazad, hogy a magyar foci (alapvetően) piaci alapokon működik.tomi-tomi
Mondj példát arra, hogy ez így igaz. Mármint hogy nem pici alapon működik.
Elismerem, nem vagyok naprakész a magyar fociban, de ha megnézem bármelyik klub tulajdonosi szerkezetét, nem látok benne állami tulajdont, mint régen a Honvéd, Dózsa, Vasas stb. esetén.
Az, hogy a Videoton, a vezetőinek jó állami kapcsolatain keresztül magas reklámbevételhez, vagy állami cégek támogatásához jut maximálisan piaci történet. Csak el kell fogadni, hogy 2012-ben Magyarországon ilyen a piac. Kicsit korrupt, kicsit urambátyám, kicsit énisnekedhatenekem, de attól még maga a foci alapvetően piaci alapokon működik, és sehol sincs szabályozva, hogy pl. egy tulaj mennyit fizet egy játékosnak, a piac szabályozza be.

több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Ha ma verjük az arsét akkor megbocsájtom az elmúlt 3 meccset. Egyébként ma Bajor - Frank rangadó, de természetesen a júrósport a dortmundot kell hogy mutassa....Double B
Én képtelen vagyok AVB--nak megbocsátani...
több mint 12 éve
davemayer Chicago Bears 14 752 — "Grammar maci"
Angolul megy a Dinamo meccs a Sportklubbon - végre 😀

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Double B Indianapolis Colts 800 — In Irsay We Trust!
Ha ma verjük az arsét akkor megbocsájtom az elmúlt 3 meccset. Egyébként ma Bajor - Frank rangadó, de természetesen a júrósport a dortmundot kell hogy mutassa....
több mint 12 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 442 — no es importante
JJ azért Seye felrúgása is bőven a tizenhatoson kívül volt.Bazzani
Az egyértelműen a partjelző sara, a bíró kinézett oldalra, kedves asszisztense meg mutatta, hogy belül volt... Mondjuk az is poén, hogy az utolsó kiállításig meg nem mondtam volna, hogy a Pápa kettős emberelőnyben van, annyira statikus volt a játék, mintha a Diósgyőr 13 játékossal védekezett volna, szörnyű

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 651 — Axel Foley
JJ azért Seye felrúgása is bőven a tizenhatoson kívül volt.

több mint 12 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 442 — no es importante
Négy tizi, három piros a Pápa-Miskolc meccsen. 😮Bazzani
Még jó, h nálam van mind2 csapat 11-es rúgója, ráadásul Tisza a csk-m :cool: (ennyi pontom egy fordulóban nem szokott lenni). Mondjuk az epic volt, h Gosztonyi luftot rúgott erre 11es.Shilkor
Ott nem akartam elhinni, mikor nyilasi azt mondta, hogy jogos a büntető... A Diósgyőrnek persze muszáj extra forrásokat találnia rudolf bérének fedezésére

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
És ez ellentmond annak, hogy a munkáltató (tulajdonos) annyit fizessen a munkavállalójának (labdarúgó) amennyit akar?
Szabályozni kéne, hogy "amennyiben a vállalkozás bevételei között állami támogatás szerepel, úgy a maximálisan adható fizetés x forint"?
És mennyi az x, mennyi támogatás mellett?
Nem értem mire világít rá amit írsz, annak tükrében, hogy azt mondtam: arra költik a csapatok a pénzüket amire akarják.
Szerinted nem?Sobri Jóska
Bizony, ellentmond. Piaci cégek, ha igénybe vesznek állami támogatást, akkor cserébe például X évig nem bocsátanak el munkavállalót.
Tehát lemondanak a döntési szabadságuk egy részéről. Btw egy felelős adományozó nyugodtan kikötheti, hogy a pénzét mire költik. Legfeljebb az adományozott nem fogadja el a pénzt, ha nem tetszik neki.
Abban nincs igazad, hogy a magyar foci (alapvetően) piaci alapokon működik.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
JoeyPorter Pittsburgh Steelers 2 630
Iványi mindent kihozott ebből a 0-0-ra várt meccsből 😀Höri
Ma pont a mi meccsünkre jön ellenőrködni :rolleyes:

több mint 12 éve
Az állami válallat támogat csapatot, nem tulajdonol.
Ennek semmi köze ahhoz, amit írtam.
Amikor egy cég szponzorál, támogat, költ, stb. akkor a pénz késöbbi sorsának alakulásába (hogy az fizetésre megy, reklámra, stadionfelújításra, vezetői prémiumokra, stb.) semmi beleszólása sincs.
Tudtommal nincs ma állami tulajdonban lévő sportklub az élvonalban.
(Lehet van a BLASZ3-ban mondjuk Gázművek SC, vagy efféle, de az nem mérvadó, hisz nem róluk van szó, hnaem az első 2-3 osztályról.)
Összegezve, én nem tudok olyan footballklubot ahol meghatározó lenne az állami tulajdon, vagyis 100%-ban magánvállalkozások a csapatok, és így arra költik a saját pénzüket amire csak akarják.Sobri Jóska
Álljunk meg egy pillanatra!
A szponzornak van beleszólása a dolgokba, a támogatónak nincs. A szponzor elvár a pénzéért cserébe konkrét ellenértéket, a támogató általában, pusztán az adott szervezet célját támogatva ad pénzt. Nem véletlen, hogy a Szerencsejáték Zrt. a Fradinak a 250 milliót nem szponzorációban, hanem a társadalmi támogatási keretéből adta. Egy jelentős állami cég a 844 milliós összkeretéből "adományozott" (ők írják így!) ennyit, majd az adományozó iratot tíz évre titkosította. (részletek itt:  atlatszo.blog.hu/2012/11/08/a_szerencsejatek_250_millio_forintot_adomanyozott_a_fradinak )
Az állam adóbevételről mond le, ha egy cég támogatja a focit.
Az állam épít stadionokat a magántulajdonban lévő kluboknak, és egy hang nincs arról, hogy ezt a pénzt hogyan fizeti vissza a klub. A Fradi esetében 5 milliárdba került az Üllői út visszavásárlása és 10 milliárd a tervezett beruházási összeg. Ismeretes ilyen támogatási forma nagy társadalmi haszonnal járó tevékenységeknél, vissza nem térítendő támogatásnak hívják.
Tehát az állam mindenféle úton-módon támogatja jelentős összegekkel a magántulajdonban lévő focit, de ezért semmiféle ellenértéket nem vár el. Illetve ha ennyit vár el, akkor ez pazarlás, súlyosabb esetben esetleg hűtlen kezelés.
Szerintem a tulajdonosok jórészt nem a saját és a klub által megtermelt pénzüket költik el arra, amire akarják. Valóban nincs állami tulajdonban klub, mégis beszáll az állam jelentősen a finanszírozásba "ellenszolgáltatás" igénye nélkül.tomi-tomi
És ez ellentmond annak, hogy a munkáltató (tulajdonos) annyit fizessen a munkavállalójának (labdarúgó) amennyit akar?
Szabályozni kéne, hogy "amennyiben a vállalkozás bevételei között állami támogatás szerepel, úgy a maximálisan adható fizetés x forint"?
És mennyi az x, mennyi támogatás mellett?
Nem értem mire világít rá amit írsz, annak tükrében, hogy azt mondtam: arra költik a csapatok a pénzüket amire akarják.
Szerinted nem?

több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Amikor egy cég szponzorál, támogat, költ, stb. akkor a pénz késöbbi sorsának alakulásába (hogy az fizetésre megy, reklámra, stadionfelújításra, vezetői prémiumokra, stb.) semmi beleszólása sincs.
(Lehet van a BLASZ3-ban mondjuk Gázművek SC, vagy efféle, de az nem mérvadó, hisz nem róluk van szó, hnaem az első 2-3 osztályról.)
Összegezve, én nem tudok olyan footballklubot ahol meghatározó lenne az állami tulajdon, vagyis 100%-ban magánvállalkozások a csapatok, és így arra költik a saját pénzüket amire csak akarják.Sobri Jóska
Álljunk meg egy pillanatra!
A szponzornak van beleszólása a dolgokba, a támogatónak nincs. A szponzor elvár a pénzéért cserébe konkrét ellenértéket, a támogató általában, pusztán az adott szervezet célját támogatva ad pénzt. Nem véletlen, hogy a Szerencsejáték Zrt. a Fradinak a 250 milliót nem szponzorációban, hanem a társadalmi támogatási keretéből adta. Egy jelentős állami cég a 844 milliós összkeretéből "adományozott" (ők írják így!) ennyit, majd az adományozó iratot tíz évre titkosította. (részletek itt:  atlatszo.blog.hu/2012/11/08/a_szerencsejatek_250_millio_forintot_adomanyozott_a_fradinak )
Az állam adóbevételről mond le, ha egy cég támogatja a focit.
Az állam épít stadionokat a magántulajdonban lévő kluboknak, és egy hang nincs arról, hogy ezt a pénzt hogyan fizeti vissza a klub. A Fradi esetében 5 milliárdba került az Üllői út visszavásárlása és 10 milliárd a tervezett beruházási összeg. Ismeretes ilyen támogatási forma nagy társadalmi haszonnal járó tevékenységeknél, vissza nem térítendő támogatásnak hívják.
Tehát az állam mindenféle úton-módon támogatja jelentős összegekkel a magántulajdonban lévő focit, de ezért semmiféle ellenértéket nem vár el. Illetve ha ennyit vár el, akkor ez pazarlás, súlyosabb esetben esetleg hűtlen kezelés.
Szerintem a tulajdonosok jórészt nem a saját és a klub által megtermelt pénzüket költik el arra, amire akarják. Valóban nincs állami tulajdonban klub, mégis beszáll az állam jelentősen a finanszírozásba "ellenszolgáltatás" igénye nélkül.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
Kabát nélkül ez a csapat NB2.Bazzani
akkor jobb ha felöltöznek mert tényleg hideg van odalent 😛

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Kabát nélkül ez a csapat NB2.

több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Nem vagyok UTE fan, de 1-2 meccsükből láttam már 30-60 percet, szerintem nem olyan rossz ez, magyar szinten. Persze mivel nem vagyok szurkolójuk és nem is nézem végig a meccseiket, nem látok a dolgok mögé...
több mint 12 éve
Én jelenleg a Siófoknak szurkolok, hátha kibasszák végre ezt a belga mágust.
Vihetné magával Remilit meg Proesmanst meg a két csatár kivételével szinte bárkit.
Szerintem ez minden idők leggyengébb Újpestje, de tuti top3.

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Iványi mindent kihozott ebből a 0-0-ra várt meccsből 😀

bezzeg az Újpest szívása is megér egy misét

több mint 12 éve
Shilkor Pittsburgh Steelers 4 058 — Falcons GM, 2021 Div1 winner
Még jó, h nálam van mind2 csapat 11-es rúgója, ráadásul Tisza a csk-m :cool: (ennyi pontom egy fordulóban nem szokott lenni). Mondjuk az epic volt, h Gosztonyi luftot rúgott erre 11es.
több mint 12 éve
OFF

Ma 38 éves a világ valaha volt talán legalulértékeltebb futballistája, Paul Scholes.

Én szerencsésnek mondhatom magam, hogy látom őt lassan 15 éve futballozni. A pályán és azon kívül is mindenkinek példakép lehet. tüsi91
 www.youtube.com/watch?v=mrM9a1HOpbU&feature=fvwrel

élete legfontosabb gólja, a hangorkán elég király 😀

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Négy tizi, három piros a Pápa-Miskolc meccsen. 😮

több mint 12 éve
Szart se.JC6
És ez így megy amióta az eszemet tudom.
De megint találkoztam egy nagyon okos ismerősömmel, aki totál kiakadt, mikor meghallotta, mennyit keresnek a magyar "futballisták". Ő egész életében nem fog annyit keresni, mint amit játékosok fél-egy év alatt zsebretesznek...
Állandóan előjönnek ezek a dolgok és rohadt unalmas, de a legdühítőbb az, hogy mi nem tudunk rajta változtatni...JC6
Ezt már mondtam, annyit tesz zsebre egy játékos, amennyit a munkáltatója neki ad. Nem állami pénzből kapják a focisták a fizetésüket, kapitalizmus, szaba verseny van.
Én a saját cégemhez annyiért veszek fel titkárnőt, szerkesztőt, tanácsadót, vagy akár csinálok BLASZ8-as csapatot, amennyiért csak akarok .
Ha lenne egy BLASZ8-as csapatom, ahol a teljes keret havi 500ezret keresne, az mit jelentene?
Hogy mekkora pénzek vannak a fociban, vagy a BLASZ-ban, jellemző a túlfizetés, vagy azt, hogy egy adott tulajnak megér ennyit, hogy az ő csapatában játszik xy.
Messi vagy Özil miért kap annyit amennyit kap? Mert a klub tulajának megér ennyit, és véleménye szerint profitot termel.
Nincs ez másként itthon sem.Sobri Jóska
Amig allami vallalatok nagyban tamogatjak a csapatokat( Szerencsejatek zrt penz Fradinak, szponzoraciok stb) addig jogos. Nem ismerem teljesen a csapatok helyzetet de tuti hogy nem 100%ig maganvallalkozasok a csapatok.
Ezenkivul egyetertek, amig van igeny a focira addg ekkora penzek lesznek benne. Toca
Összegezve, én nem tudok olyan footballklubot ahol meghatározó lenne az állami tulajdon, vagyis 100%-ban magánvállalkozások a csapatok, és így arra költik a saját pénzüket amire csak akarják.