NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 6 éve
csak a valóságban pont nem ez történtTegnap csak az utolsó 8 percet néztem meg és azért rezgett a léc a Patsnek. A végén amint nem a futás-futás-passz variáció jött a JAX-től, haladtak 50 yardot az utólag hőssé kiáltott Gilmore hathatós közreműködésével, aki mellett Fournette szépen elkapta a lasztit a 2 minute warning előtt. Igazat adok, tényleg rutin-szerencse-erő elegye hozta meg a győzelmet.
ha ez igaz lenne, akkor nem nézik "ölbe tett kézzel" több mint 15 percen keresztül, ahogy a Jags 2 labdabirtoklás előnyt szerez (+ 95% win probability-t)...
és mikor átfordult a momentum mert feljött 3 pontra a Pats, az ezt követő első hazai támadó driveban megint nem tudtak eleget haladni, vissza kellett rúgni az ellenfélnek és bízni a védelemben
ez minden volt, csak nem "annyit futottak amennyit kell", én inkább két baromi gyors futó kiélezett párharcát láttam, ahol a végső centiken a rutin(?), szerencse(?), mentális erő számított
ZERO_L
több mint 6 éve
Például melyik csapatra mondanád, hogy igazán playoff módban tolja? Melyik csapat játssza most a legjobb futballját az idényben? Talán egyedül a Jags tette.-mondjuk a Saints, akik egy oltári nagy rookie hiba miatt estek ki, de addig elég meggyőzően játszottak
peterk2005
-vagy a lesajnált Phily, akire úgy tekintettek 1-2 héttel a rájátszás előtt, hogy "az ő ágára kell kerülni" a könnyebb SB út érdekében, majd bedaráltak mindenkit
-esetleg a Pats, akik egy sima győzelem után a halál torkából is visszajöttek egy kiváló Jags ellen, Gronk nélkül(!!)
ez már kapásból 4 csapat, mondjuk 3 éve hány volt? AFC-ben megint csak a Pats (talán a Ravens, de pl kötve hiszem, hogy a 'hawks ellen bármi esélyük lett volna), NFC-ben meg nehéz választani a 4 INT-et dobó Wilson vezette 'hawkson és Rogers vezette choker Packers között
de ha végigvennénk az utóbbi évek rájátszásait ugyan ilyen kritikus szemmel mint ahogy te teszed az ideivel, kevés olyat fogsz találni ahol 3-4 tényleg izgalmas, magas színvonalú meccsnél többet játszottak
a PO-ban elvárni a kiváló meccsek sokaságát pontosan ugyan olyan hülyeség, mint bármilyen döntőben (vagy egy meccsen eldőlő kieséses szakaszban) azt várni, hogy a két legerősebb csapat majd frenetikus futballt fog játszani, itt hatványozottan igaz a "győzelem bármi áron" hozzáállás
de hát nem ma kezdted nézni az NFL-t nem is értem miért pont most telt be nálad a pohár
Átvéve és tényként kezelve, hogy idén gyengébbek a csapatok, és "10 mp"-n kívül futnak:csak a valóságban pont nem ez történt
Bradyék annyit futnak, amennyit kell, ha valaki más 10.0-t futna, akkor kiderülne, hogy tudnak 9,97-et. Pont ezt történt most is, beálltak egy 10,14-es tempóra kiderült 10,08 kell, ezért a végét még kicsit meghúzták. SB.
Black_Adder
ha ez igaz lenne, akkor nem nézik "ölbe tett kézzel" több mint 15 percen keresztül, ahogy a Jags 2 labdabirtoklás előnyt szerez (+ 95% win probability-t)...
és mikor átfordult a momentum mert feljött 3 pontra a Pats, az ezt követő első hazai támadó driveban megint nem tudtak eleget haladni, vissza kellett rúgni az ellenfélnek és bízni a védelemben
ez minden volt, csak nem "annyit futottak amennyit kell", én inkább két baromi gyors futó kiélezett párharcát láttam, ahol a végső centiken a rutin(?), szerencse(?), mentális erő számított
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 6 éve
Kampman
28 330
www.youtube.com/watch?v=bc8govsIIyISzegény Sean Taylornak ez volt karrierje legemlékezetesebb pillanata
0:20-nál Pro Bowl-on milyen ütés (!!!). Azt hiszem, most keresztre feszítenék a tettest.
Fast Willie
több mint 6 éve
0:20-nál Pro Bowl-on milyen ütés (!!!). Azt hiszem, most keresztre feszítenék a tettest.nem volt az olyan rég
Fast Willie
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 6 éve
Willie Parker
15 387
www.youtube.com/watch?v=bc8govsIIyI0:20-nál Pro Bowl-on milyen ütés (!!!). Azt hiszem, most keresztre feszítenék a tettest.
több mint 6 éve
de hogy egy fontos dologgal is foglalkozzunk végre holmi Super Bowl helyett: 2020-tól újra XFL!twitter.com/bykevinclark/status/956933686758293504
baggio 🏈
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
braxa88
12 534
a pro bowl lényege, a kidobós:twitter.com/NFL/status/956724903415185410
több mint 6 éve
Klaci79
22 221
több mint 6 éve
Bortlest leszámítva, aki a playoffban még a labdát se volt hajlandó eladni. 😊Inverz év van, Bradyn kívül mindenki kiégett.Ha meg volna akkor az lenne a baj, hogy túl simák a meccsek....Szerintem peterk egyáltalán nem arra célzott, amit te értettél belőle, még akkor sem, ha vannak benne tévedések.ervinatorNa, azért csak akadt aki megértette 😊 Nem csak én érzem így, nem véletlenek azok a cikkek, hogy az NFL történelem legkönnyebb playoff útja meg hasonlók. Cowherd ennél is durvábban fogalmazott a minap, ő azt mondta, hogy a liga szégyene lesz, ha ez az idei középszerű Pats is nyerni tud. Amivel csak azért nem értek egyet, mert ha más nyerne akkor se lenne jobb az összkép. Ezt a bajnokságot "10mp-en kívüli idővel" fogják nyerni, és ez a siralmas, nem az, hogy ki lesz a győztes. Mindenesetre nálam az idei Pats 1 labdabirtoklásnyinál nagyobb különbséggel gyengébb, mint a 2-3 évvel ezelőtti volt. És így is kiemelkedik idén. (És nem érdekel, hogy "papíron" milyen erős. Az érdekel, amit abból a pályára rak, és az jóval kevesebb, mint pár éve.)
Az idei playoff szerintem is kicsit jobb egyébként, mint a tavalyi. Legalább néhány meccs érdekes volt. De azért az érdekes és a jó színvonalú nem ugyanaz. Én azt szeretem, ha érdekes is és jó színvonalú is. Idén legalább nem alszom be a meccseken, de miközben nézem őket, nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy semmi extrát nem látok. (Például melyik csapatra mondanád, hogy igazán playoff módban tolja? Melyik csapat játssza most a legjobb futballját az idényben? Talán egyedül a Jags tette. Mindenki más maximum hozza magát. Olyan csapat mint a tavalyi Falcons, előtte a Panthers, Denver, előtte a Pats, stb. idén nincs.)
peterk2005
peach
mustaine
Az előző idény rájátszása szerintem pocsék volt, 2 darab értékelhető meccsel, de legyen 2.5 összesen. De hogy a mostanin mit kritizáltok ennyien folyamatosan, azt nem tudom ép ésszel felérni. Eddig volt 2, azaz kettő sima meccs, abból egy a miénk a Titans ellen. Ami engem ráadásul ugye kicsit sem zavar. Akkor ott tartunk, hogy nekem az NFC-döntő volt az egyetlen, ami a játék alakulása miatt annyira nem kötött/nyűgözött le / volt izgalmas számomra.Maximálisan egyetértek, volt idén a PO-ban 2 sima és 8 többször körömrágóan izgalmas meccs, köztük a Diggs TD, amire sokáig emlékszünk majd. És egy rossz Jags/kitűnő Pats negyeden múlt, hogy most nem egy Bortles-Foles Superbowlra készülnénk, amit gondolom idén mindenki megjósolt a szezon előtt.
Wyatt
több mint 6 éve
de hogy egy fontos dologgal is foglalkozzunk végre holmi Super Bowl helyett: 2020-tól újra XFL!Láttam anno meccseket, az uborkaszezonra tökéletes lesz. Csak Trump ne kerüljön a közelébe.
baggio 🏈
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 6 éve
Átvéve és tényként kezelve, hogy idén gyengébbek a csapatok, és "10 mp"-n kívül futnak:Bradyék annyit futnak, amennyit kell, ha valaki más 10.0-t futna, akkor kiderülne, hogy tudnak 9,97-et. Pont ezt történt most is, beálltak egy 10,14-es tempóra kiderült 10,08 kell, ezért a végét még kicsit meghúzták. SB.
Ha meg gyengébbek az ellenfelek, na azért pont ne a peccet hibáztassuk. Én pl VJ-vel kezdeném, aki egy potenciális kihívóból csinált egy bottom 5 csapatot, de végig mehetnék az összes papíron erős csapaton, hogy miért volt "gyenge" idén. Egyik se a New England maitt...
Nem nyert még a Pats, de notable Super Bowl upset lenne. Volt már ilyen 2, örülnék egy harmadiknak, de valahogy mindent elmond, hogy eltörölték a tuck rule-t, , elmúlt a spy gate, fel voltak fújva a labdák, etc, etc, és lám így is nyernek, mindegy hogy, akkor vegyük elő a bírói tévedéseket és fogjuk arra. Mi lesz a következő, az időjárás?
De komolyan legalább a Titans meccset ne mossuk már ide, blowout meccs volt, közük nem volt a bíróknak a végkimenelre, nyert a sokkal jobb csapat. Titans fanok bosszankodhatnak hogy még a bírókkal se volt szerencséjük, de a pecc menetelése szempontjából kvára nem számít, hogy 2 vagy 3 labdabirtoklás volt közte.
Lehet keresni okokat, és találni is. Szerintem egyszerűen annyiról van szó, hogy egy helyen van a liga legjobb ezdője és a liga legjobb irányítója, és ez elég a győzelemhez. Valami extrával le lehet őket győzni, néha meg is történik, de mondhatni általában nem.
Jags ellen akár ki is kaphattak volna, de nem kaptak. És még azt is gondolom, hogy ha fordítva lett volna a meccs, a Jagset nem büntetik egész meccs alatt és fordítják meg a végén, akkor a többség most odáig lenne, hogy mekkora meccset totlak, plussz menne a nép trollkodni a pecc topicba, hogy kiszoptak...
Sajnálom a Jaxet, semlegesként az underdognak szurkol az ember, egy elődöntőben annak, aki még nem volt döntőben, Malik Jackson miatt is szurkolnék nekik, meg bárkinek aki képes megállítani a Birodalmat, és nem leszek álszent szurkoltam nem csak a Titansnek és Jagsnek, hanem a Pats ellen is, mert nyertek ők már eleget, mert Belichick egy sore loser, mert megint hagyták hogy az ember beleélje magát, hogy kikapnak, csak hogy megfordítsák, de lassan talán ideje lenne elismerni azt a sportteljesítményt amit több mint egy évtizede konstans letesznek a pályára és konteók helyett elismerni ha jobbak valakinél.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 6 éve
Inverz év van, Bradyn kívül mindenki kiégett.Ha meg volna akkor az lenne a baj, hogy túl simák a meccsek....Szerintem peterk egyáltalán nem arra célzott, amit te értettél belőle, még akkor sem, ha vannak benne tévedések.ervinatorNa, azért csak akadt aki megértette 😊 Nem csak én érzem így, nem véletlenek azok a cikkek, hogy az NFL történelem legkönnyebb playoff útja meg hasonlók. Cowherd ennél is durvábban fogalmazott a minap, ő azt mondta, hogy a liga szégyene lesz, ha ez az idei középszerű Pats is nyerni tud. Amivel csak azért nem értek egyet, mert ha más nyerne akkor se lenne jobb az összkép. Ezt a bajnokságot "10mp-en kívüli idővel" fogják nyerni, és ez a siralmas, nem az, hogy ki lesz a győztes. Mindenesetre nálam az idei Pats 1 labdabirtoklásnyinál nagyobb különbséggel gyengébb, mint a 2-3 évvel ezelőtti volt. És így is kiemelkedik idén. (És nem érdekel, hogy "papíron" milyen erős. Az érdekel, amit abból a pályára rak, és az jóval kevesebb, mint pár éve.)
Az idei playoff szerintem is kicsit jobb egyébként, mint a tavalyi. Legalább néhány meccs érdekes volt. De azért az érdekes és a jó színvonalú nem ugyanaz. Én azt szeretem, ha érdekes is és jó színvonalú is. Idén legalább nem alszom be a meccseken, de miközben nézem őket, nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy semmi extrát nem látok. (Például melyik csapatra mondanád, hogy igazán playoff módban tolja? Melyik csapat játssza most a legjobb futballját az idényben? Talán egyedül a Jags tette. Mindenki más maximum hozza magát. Olyan csapat mint a tavalyi Falcons, előtte a Panthers, Denver, előtte a Pats, stb. idén nincs.)
peterk2005
peach
több mint 6 éve
Ha meg volna akkor az lenne a baj, hogy túl simák a meccsek....Szerintem peterk egyáltalán nem arra célzott, amit te értettél belőle, még akkor sem, ha vannak benne tévedések.ervinatorNa, azért csak akadt aki megértette 😊 Nem csak én érzem így, nem véletlenek azok a cikkek, hogy az NFL történelem legkönnyebb playoff útja meg hasonlók. Cowherd ennél is durvábban fogalmazott a minap, ő azt mondta, hogy a liga szégyene lesz, ha ez az idei középszerű Pats is nyerni tud. Amivel csak azért nem értek egyet, mert ha más nyerne akkor se lenne jobb az összkép. Ezt a bajnokságot "10mp-en kívüli idővel" fogják nyerni, és ez a siralmas, nem az, hogy ki lesz a győztes. Mindenesetre nálam az idei Pats 1 labdabirtoklásnyinál nagyobb különbséggel gyengébb, mint a 2-3 évvel ezelőtti volt. És így is kiemelkedik idén. (És nem érdekel, hogy "papíron" milyen erős. Az érdekel, amit abból a pályára rak, és az jóval kevesebb, mint pár éve.)
peterk2005
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
Szerintem peterk egyáltalán nem arra célzott, amit te értettél belőle, még akkor sem, ha vannak benne tévedések.ervinatorNa, azért csak akadt aki megértette 😊 Nem csak én érzem így, nem véletlenek azok a cikkek, hogy az NFL történelem legkönnyebb playoff útja meg hasonlók. Cowherd ennél is durvábban fogalmazott a minap, ő azt mondta, hogy a liga szégyene lesz, ha ez az idei középszerű Pats is nyerni tud. Amivel csak azért nem értek egyet, mert ha más nyerne akkor se lenne jobb az összkép. Ezt a bajnokságot "10mp-en kívüli idővel" fogják nyerni, és ez a siralmas, nem az, hogy ki lesz a győztes. Mindenesetre nálam az idei Pats 1 labdabirtoklásnyinál nagyobb különbséggel gyengébb, mint a 2-3 évvel ezelőtti volt. És így is kiemelkedik idén. (És nem érdekel, hogy "papíron" milyen erős. Az érdekel, amit abból a pályára rak, és az jóval kevesebb, mint pár éve.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Egyetértek, bár a tavalyi PO azért történelmi szinten volt pocsék... az idei pedig mondjuk picivel átlag feletti, mert valóban nem volt sok kiütés, de mondjuk a szoros meccsek közt is volt olyan, ami nem volt annyira magas színvonalú azért.Az előző idény rájátszása szerintem pocsék volt, 2 darab értékelhető meccsel, de legyen 2.5 összesen. De hogy a mostanin mit kritizáltok ennyien folyamatosan, azt nem tudom ép ésszel felérni. Eddig volt 2, azaz kettő sima meccs, abból egy a miénk a Titans ellen. Ami engem ráadásul ugye kicsit sem zavar. Akkor ott tartunk, hogy nekem az NFC-döntő volt az egyetlen, ami a játék alakulása miatt annyira nem kötött/nyűgözött le / volt izgalmas számomra.Aztán ha működik a rendszer, például a támadóknál, akkor hiába nincs itt a liga történetének 2. legjobb elkapója, a liga legjobb futója, egyik legjobb fala és irányítója, akkor is jobb a támadósor. Ez van sajnaEz önmagában nem sajna, sőt, így van jól. Ha valaki kitalál valami újat amit a többi nem tud követni, az meg is érdemli a sikert. Ha Usain Bolt agyonnyeri magát, az úgy van jól. Sokaknak persze egy idő után elegük lesz, hogy mindig ő nyer, de ettől még a teljesítménye korszakos, megérdemli. A sportágnak is az tesz jót, ha ő nyer.
Wyatt
De más a helyzet, ha a mi Bolt-unk már nem is igazán jó, elrontja a felkészülését, alig megy 10mp alá ... de még mindig könnyedén nyer. Mert éppen mindenki "kihalt" mellőle, a régi ellenfelek eltűntek, sérültek, az újak meg még fiatalok. Az már nem izgalmas.
A 2014-es playoffra és győzelemre tudtam csettinteni. Amögött olyan teljesítmény volt, amire lehetett is. Végig a playoffban. A Pats is és Brady is nagyszerűt művelt, ahogy a Hawks is, a Ravens is, stb. 2015-ben a sérüléssel súlytott Steelersen kívül a többi a div roundtól kezdve már kifejezetten jó playoff futballt csinált. Tavalyra viszont sokat romlott a helyzet. Unalmas lett az idény, egyedül a Falcons feltámadása és a döntő őrülete lett emlékezetes. Utóbbi - valljuk be - a hihetetlensége és nem a színvonal miatt. Ahhoz a sose látott főnixi feltámadáshoz nagyon kellett, hogy a Falcons előbb újrarakja a tüzet, majd addig toszogassa két kézzel a madarat, amíg végül tényleg szárnyra kapott.
Idén pedig... Tulajdonképpen ezt a szezont elrontotta Belichick. A védelmet szétkergette, majd középszerrel úgy ahogy befoltozta, de ez nem egy championship team. Se offense, se defense. Ez egy eléggé középszerű csapat, amelyik így is a többi fölé nőtt. Brady ugyan idén lesz MVP, de valójában az ő teljesítménye sincs sehol mondjuk a 2014 évihez képest. A másik csapat amelyik jó lehetett volna - a Steelers -
is fejreállt, a többi meg vagy még felkészületlen, vagy lesérült a QB-ja, vagy olyan hullámvasutat mutat, ami egy jobb évben biztos, hogy nem emelné ki őket. (A Saints-t sajnálom, bennük láttam egyedül idén valamit.) Egyszerűen elfogyott mindenki, vagy még nem nőtt fel. Ez egy NFL másodosztály lett idén, amit a másodosztályból éppen felül kilógó Pats fog nyerni.
peterk2005
Wyatt
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Tisztában vagyok vele, ha gondolod szívesen felsorolok neked 10+ embert, aki ilyen labdaeldobást csinált. (NFL-ben talán 3 ilyen ember volt, de NCAA-ben elég gyakori.)jóval komolyabban vehető lenne a te HSZ-ed ha tudnád hogy pl a labdaeldobást nem clevelandi csinálta anno hanem pl DeSean (nem is értem mire célzol amúgy ezzel, hogy csak náluk vannak idióták? Cooper idén nálunk is eldobott egy pick6-et így, keress rá)Itt kb. mindenki tényként kezeli, hogy a Jack fumble visszahordás TD lett volna, és akkor 1.000.000%, hogy a Jax nyer, miért is?Nem a Clevelandről van szó... ha nem tennél ilyeneket bele, jóval komolyabban vehető lenne a hsz.
- ha videózás után sem találnak egyértelmű bizonyítékot NY-ba, hogy nem down by contact.
- és ha utolérik?
- és ha megbotlik?
- és ha egy méterrel a célterület előtt ünneplésként leejti a labdát?
- miért ne nyerhetett volna azt követően a pats?
- miért ne dobott volna Bortles a végén egy pick6-et?
- Atlanta ellen mennyi volt az esély, hogy visszajöjjenek?
Pari
Igor
davemayer
Arra akartam célozni, hogy nem szerencsés az ilyen 1:1000 típusú eseményekkel példálózni ellenérv gyanánt (mint ezt amúgy később is írtam a hsz-m vége felé)
A CLE említése is erre irányult - nálam ők a legszerencsétlenebb franchise, a kilátástalanság és pechesség ideális metaforája - ezért kerültek bele a mondatba.
Sajnálom, hogy nehezen volt dekódolható, legközelebb próbálok nyilvánvalóbban fogalmazni; elfogadom, hogy nem jól fejeztem ki magam.
Elnézést.
Ettől független úgy vélem a hsz többi része szerintem jogos, pláne az előzményeket/első hsz-m tekintve.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Jó legyen NB2-s NFL, de akkor akik pl 1/3-n draftolnak 😉 ők a megye2t képviselik 😀😛
több mint 6 éve
jóval komolyabban vehető lenne a te HSZ-ed ha tudnád hogy pl a labdaeldobást nem clevelandi csinálta anno hanem pl DeSean (nem is értem mire célzol amúgy ezzel, hogy csak náluk vannak idióták? Cooper idén nálunk is eldobott egy pick6-et így, keress rá)Itt kb. mindenki tényként kezeli, hogy a Jack fumble visszahordás TD lett volna, és akkor 1.000.000%, hogy a Jax nyer, miért is?Nem a Clevelandről van szó... ha nem tennél ilyeneket bele, jóval komolyabban vehető lenne a hsz.
- ha videózás után sem találnak egyértelmű bizonyítékot NY-ba, hogy nem down by contact.
- és ha utolérik?
- és ha megbotlik?
- és ha egy méterrel a célterület előtt ünneplésként leejti a labdát?
- miért ne nyerhetett volna azt követően a pats?
- miért ne dobott volna Bortles a végén egy pick6-et?
- Atlanta ellen mennyi volt az esély, hogy visszajöjjenek?
Pari
Igor
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 6 éve
Wyatt
26 306
Az előző idény rájátszása szerintem pocsék volt, 2 darab értékelhető meccsel, de legyen 2.5 összesen. De hogy a mostanin mit kritizáltok ennyien folyamatosan, azt nem tudom ép ésszel felérni. Eddig volt 2, azaz kettő sima meccs, abból egy a miénk a Titans ellen. Ami engem ráadásul ugye kicsit sem zavar. Akkor ott tartunk, hogy nekem az NFC-döntő volt az egyetlen, ami a játék alakulása miatt annyira nem kötött/nyűgözött le / volt izgalmas számomra.Aztán ha működik a rendszer, például a támadóknál, akkor hiába nincs itt a liga történetének 2. legjobb elkapója, a liga legjobb futója, egyik legjobb fala és irányítója, akkor is jobb a támadósor. Ez van sajnaEz önmagában nem sajna, sőt, így van jól. Ha valaki kitalál valami újat amit a többi nem tud követni, az meg is érdemli a sikert. Ha Usain Bolt agyonnyeri magát, az úgy van jól. Sokaknak persze egy idő után elegük lesz, hogy mindig ő nyer, de ettől még a teljesítménye korszakos, megérdemli. A sportágnak is az tesz jót, ha ő nyer.
Wyatt
De más a helyzet, ha a mi Bolt-unk már nem is igazán jó, elrontja a felkészülését, alig megy 10mp alá ... de még mindig könnyedén nyer. Mert éppen mindenki "kihalt" mellőle, a régi ellenfelek eltűntek, sérültek, az újak meg még fiatalok. Az már nem izgalmas.
A 2014-es playoffra és győzelemre tudtam csettinteni. Amögött olyan teljesítmény volt, amire lehetett is. Végig a playoffban. A Pats is és Brady is nagyszerűt művelt, ahogy a Hawks is, a Ravens is, stb. 2015-ben a sérüléssel súlytott Steelersen kívül a többi a div roundtól kezdve már kifejezetten jó playoff futballt csinált. Tavalyra viszont sokat romlott a helyzet. Unalmas lett az idény, egyedül a Falcons feltámadása és a döntő őrülete lett emlékezetes. Utóbbi - valljuk be - a hihetetlensége és nem a színvonal miatt. Ahhoz a sose látott főnixi feltámadáshoz nagyon kellett, hogy a Falcons előbb újrarakja a tüzet, majd addig toszogassa két kézzel a madarat, amíg végül tényleg szárnyra kapott.
Idén pedig... Tulajdonképpen ezt a szezont elrontotta Belichick. A védelmet szétkergette, majd középszerrel úgy ahogy befoltozta, de ez nem egy championship team. Se offense, se defense. Ez egy eléggé középszerű csapat, amelyik így is a többi fölé nőtt. Brady ugyan idén lesz MVP, de valójában az ő teljesítménye sincs sehol mondjuk a 2014 évihez képest. A másik csapat amelyik jó lehetett volna - a Steelers -
is fejreállt, a többi meg vagy még felkészületlen, vagy lesérült a QB-ja, vagy olyan hullámvasutat mutat, ami egy jobb évben biztos, hogy nem emelné ki őket. (A Saints-t sajnálom, bennük láttam egyedül idén valamit.) Egyszerűen elfogyott mindenki, vagy még nem nőtt fel. Ez egy NFL másodosztály lett idén, amit a másodosztályból éppen felül kilógó Pats fog nyerni.
peterk2005
több mint 6 éve
ervinator
1 701
basszus ha peterk2005 ezt pats logóval a neve mellett mondja, akkor már azonnal kapná a szokásos "ezért utál mindenki titeket" kommentet...Szerintem peterk egyáltalán nem arra célzott, amit te értettél belőle, még akkor sem, ha vannak benne tévedések.
azért ennyire ne nézzük már semmibe az ellenfeleket, biztos én néztem rossz csatornát, de nálam a Pats-nek vért kellett pisálnia az AFC döntőn és ennél nagyobb dicséret nem érhet egy még csak idén összeálló, kvázi zöldfülű, 2 meccses playoff csapatot
AFC-ben csak 3 SB-ra érdemes csapat volt (mögöttük tényleg nagy volt a szakadék), de az NFC-ben sem volt több, talán a Falcons ha kicsit normálisabb OC-ja van, ha ez neked "másodosztály" szint akkor nem tudom eddig mikor volt valaha is "elsőosztályú", mert ennél több végső győzelemre reális eséllyel pályázó csapat nem szokott lenni a playoffban
Tulajdonképpen ezt a szezont elrontotta Belichick.ez meg így elég erősre sikerült 😀
peterk2005
43-0-ra kellett volna verni a Jags-t? vagy hamarabb/veretlenül bejutni a SB-ba?
(kár hogy nem téged visznek ki Minneapolisba, kíváncsi lennék egy sajtájon Bill bá hogyan reagálna az iménti felvetésedre, aszem garantált lenne a cirkusz és szórakozás 😉 )
amit te másodosztálynak hívsz meg "szétkergette a védelmet" (atom LOL), azt úgy nevezik odaát, hogy erőkiegyenlítődés, változik a liga, változnak a csapatok mindenki máshogy reagál rá, így már az is hatalmas teljesítmény ha egy csapat mindent figyelembe véve "elsőosztályú" (és akkor ehhez az is kell, hogy a sérülések elkerüljék ami megint csak mázli kérdése)
nem te elvárod, hogy legalább 3-4 ilyen csapat legyen, ez mikor is volt adott az NFL-ben, kb soha?
az általad említett 2014-es csapatokba is ugyan úgy bele lehetne kötni, pl az akkori AFC döntőn(!) a Colts kisebb ellenállást mutatott mint idén a mindenki által "worst playoff team ever"-nek csúfolt Titans...
| ha ez a kirohanásod csak egy újabb "adjuk oda előre a Patsnak a végső győzelmet" jinx akart lenni, akkor csak annyit tudok mondani, hogy már kurvára unalmas ezt a vergődést olvasni, a "csalódottság" mellett talán nem ártana kicsivel jobban tisztelni a többi csapatot is |
ZERO_L
Az szerintem érezhető, hogy az ideig Pats nem "annyira" erős, mint volt pl a 2014-es Pats.
Azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy szélnek lett eresztve a védelem.
Akiket elengedtünk a holtszezonban:
Chris Long DE
Martellus Bennett TE
Logan Ryan CB
Barkevious Mingo LB
Jabaal Sheard LB
LeGarratte Blount RB
Michael Floyd WR
Long epizódszerepet kapott már csak, főleg a vége felé, emiatt külön kérte, hogy hadd távozzon, nem Belichick küldte el.
Ryan helyett jött Gilmore, szerintem ez upgrade.
Mingo és Sheard pedig még annyira sem volt tavaly meghatározó, mint Long.
Ami miatt gyengébbnek érezhető mégis a védelem, az Hightower kiesése és McClellin kiesése, emiatt a LB sor vezére Van Noy lett (aki idén amúgy nem is rossz), de rajta kívül nem igazán van húzóember. Illetve Butler is a tudása alatt játszik idén.
Offense pedig papíron erősödött, mégha Cooks nem is teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de itt Edelman kiesése jelenti az érzésbeli különbséget. Blount hiányát abszolút nem érezzük meg, Floyd pedig a Maimi elleni szép blokkjáról marad híres. Bennett szintén menni akart, de ő már nálunk van ismét 😊
Szóval a keret szerintem semmivel sem gyengébb, mint a tavalyi volt, de megkockáztatom, hogy a 2014-s keretnél is erősebb, viszont míg 2014-ben a sérülésekkel szerencsénk volt, idén meghatározó emberek estek ki mindenhonnan, emiatt értelemszerűen gyengébb az összkép.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 6 éve
Béczkó
1 264
Egész jó! Patriots 2007.
több mint 6 éve
basszus ha peterk2005 ezt pats logóval a neve mellett mondja, akkor már azonnal kapná a szokásos "ezért utál mindenki titeket" kommentet... azért ennyire ne nézzük már semmibe az ellenfeleket, biztos én néztem rossz csatornát, de nálam a Pats-nek vért kellett pisálnia az AFC döntőn és ennél nagyobb dicséret nem érhet egy még csak idén összeálló, kvázi zöldfülű, 2 meccses playoff csapatot
AFC-ben csak 3 SB-ra érdemes csapat volt (mögöttük tényleg nagy volt a szakadék), de az NFC-ben sem volt több, talán a Falcons ha kicsit normálisabb OC-ja van, ha ez neked "másodosztály" szint akkor nem tudom eddig mikor volt valaha is "elsőosztályú", mert ennél több végső győzelemre reális eséllyel pályázó csapat nem szokott lenni a playoffban
Tulajdonképpen ezt a szezont elrontotta Belichick.ez meg így elég erősre sikerült 😀
peterk2005
43-0-ra kellett volna verni a Jags-t? vagy hamarabb/veretlenül bejutni a SB-ba?
(kár hogy nem téged visznek ki Minneapolisba, kíváncsi lennék egy sajtájon Bill bá hogyan reagálna az iménti felvetésedre, aszem garantált lenne a cirkusz és szórakozás 😉 )
amit te másodosztálynak hívsz meg "szétkergette a védelmet" (atom LOL), azt úgy nevezik odaát, hogy erőkiegyenlítődés, változik a liga, változnak a csapatok mindenki máshogy reagál rá, így már az is hatalmas teljesítmény ha egy csapat mindent figyelembe véve "elsőosztályú" (és akkor ehhez az is kell, hogy a sérülések elkerüljék ami megint csak mázli kérdése)
nem te elvárod, hogy legalább 3-4 ilyen csapat legyen, ez mikor is volt adott az NFL-ben, kb soha?
az általad említett 2014-es csapatokba is ugyan úgy bele lehetne kötni, pl az akkori AFC döntőn(!) a Colts kisebb ellenállást mutatott mint idén a mindenki által "worst playoff team ever"-nek csúfolt Titans...
| ha ez a kirohanásod csak egy újabb "adjuk oda előre a Patsnak a végső győzelmet" jinx akart lenni, akkor csak annyit tudok mondani, hogy már kurvára unalmas ezt a vergődést olvasni, a "csalódottság" mellett talán nem ártana kicsivel jobban tisztelni a többi csapatot is |
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 6 éve
Na pont ezért válassz az idény elején egy olyan csapatot, aki szórakoztatni fog.És ki ezért a felelős? Kit hibáztatsz, hogy van aki kikopott, van aki még nem nőtt fel?Senkit nem hibáztatok. Igen, Bolt érdemli az aranyat.
Azt a -szerinted- egyetlent, aki még úgy-ahogy hozza amire képes? Nem azokat, akik miatt nem tudsz jól szórakozni, izgulni? A fenti logikád mentén maximálisan Bolt "érdemli" az olimpiai aranyat.Sobri Jóska
És? Én arról beszéltem, hogy unatkozom. Ez egy cirkusz. Ha úgy gondolom, hogy az akrobatának már meg sem kell erőltetni magát a duplaszaltó közben, akkor csalódott leszek az előadás után.
peterk2005
Én így tettem a Jax-el, és bejött a számításom.
Oké, a végén mindig a Pats nyer, de több nemvége van egy idényben, mint vége. 😉
több mint 6 éve
És ki ezért a felelős? Kit hibáztatsz, hogy van aki kikopott, van aki még nem nőtt fel?Senkit nem hibáztatok. Igen, Bolt érdemli az aranyat.
Azt a -szerinted- egyetlent, aki még úgy-ahogy hozza amire képes? Nem azokat, akik miatt nem tudsz jól szórakozni, izgulni? A fenti logikád mentén maximálisan Bolt "érdemli" az olimpiai aranyat.Sobri Jóska
És? Én arról beszéltem, hogy unatkozom. Ez egy cirkusz. Ha úgy gondolom, hogy az akrobatának már meg sem kell erőltetni magát a duplaszaltó közben, akkor csalódott leszek az előadás után.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)