Politika
65 feliratkozó
5 hónapja
Viktor tenyleg egy látnok, a haza neml lehet ellenzékben.Ezért kell bukniuk '26-ban, de nekem az sem baj, ha előbb.
5 hónapja
es most egy meg nagyobb gazdasagi valsagban meg odaadnad masnak a hatalmat, hogy 30-ban jojjon vissza a fidesz? 😊Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?Jelen, mondjuk én úgy számoltam, hogy aki kormányon lesz az fixen bukik majd a gazdasági válság miatt és nem akartam hogy 26-ban a fidesz jöjjön vissza
szaba
Wester
| nyugi csak szivatlak, nem kell komolyan venni a kerdest |
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
5 hónapja
Vótmá? Sobrit név szerint megemlíti benne a vége felé. 😀Az első videója, amit nem tudtam végignézni
iktriad

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 hónapja
lehet mégis volt igazság abban az állítólagos mondatban, az elvesztett választás után, hogy ha még egyszer hatalomra kerülnek, akkor itt jaj lesz mindenkinek aki nincs velük.Egyébként ki mit gondol a mostani Orbánról? Ugyanaz most is mint 10-15 éve, vagy változott? Nem az alkatára, korára gondolok, hanem a gondolkodásmódjára.Én nagyjából 2012 óta érzem azt hogy nem jó felé haladunk a Fidesszel.Amikor belenyúltak a munka törvénykönyvébe,ott már látszott hogy igen erősen hajlanak valamiféle kizsákmányolás felé.Azt is lehetett látni legkésőbb olyan 2015 környékén,hogy erősen maguk felé hajlik a kezük mind pénzügyileg - értsd úgy hogy nem érdekelte őket a piaci verseny,berontottak szinte minden ágazatba - illetve folyamatosan építgették le az emberi jogokat.
Szerintem ő is együtt degenerálódik a rendszerével. Amúgy nem csak ő, pl. Lázár is, szerintem ő is sokkal jobb volt 10 éve mint manapság. De maradjunk Orbánnál. Mit gondoltok, mennyi a mai Orbánban a taktika, felvett szerep és mennyit csinál őszintén? Szerintem egyre több az utóbbi. A pride lehet, hogy csak taktika, de pl. Brüsszellel kapcsolatban szerintem egyre több dolgot őszintén hisz is. Az ukránozás is alapvetően taktika, de szerintem Putyint komolyan gondolja. Már elhiszi, hogy nem csak a zsebének, hanem az országnak is az a jó, ha Putyinnak jobban nyalunk mint mondjuk a németeknek.
Szerintetek?
peterk2005 udvari bolond
Több mint 10 éve látszik hogy mit a tervük,és sokkal aljasabbak mint Gyurcsány vagy bármelyik eddig hatalmon lévő kormány.
Úgyhogy szerintem itt nincs szó menet közbeni elferdülésről,véleményem szerint az első pillanattól kezdve megvoltak a kontúrjai a tevékenységüknek.Én a közvetlen környezetemben 2012-2013 óta szajkóztam hogy nem jó felé haladunk,kevesen hittek nekem....
Foresz
beszédes volt, amikor a tusványosi dzsemborin meghirdette az illiberális berendezkedést. sokan mosolyogtak rajta, de tessék.
5 hónapja
Egyébként ki mit gondol a mostani Orbánról? Ugyanaz most is mint 10-15 éve, vagy változott? Nem az alkatára, korára gondolok, hanem a gondolkodásmódjára.Én nagyjából 2012 óta érzem azt hogy nem jó felé haladunk a Fidesszel.Amikor belenyúltak a munka törvénykönyvébe,ott már látszott hogy igen erősen hajlanak valamiféle kizsákmányolás felé.Azt is lehetett látni legkésőbb olyan 2015 környékén,hogy erősen maguk felé hajlik a kezük mind pénzügyileg - értsd úgy hogy nem érdekelte őket a piaci verseny,berontottak szinte minden ágazatba - illetve folyamatosan építgették le az emberi jogokat.
Szerintem ő is együtt degenerálódik a rendszerével. Amúgy nem csak ő, pl. Lázár is, szerintem ő is sokkal jobb volt 10 éve mint manapság. De maradjunk Orbánnál. Mit gondoltok, mennyi a mai Orbánban a taktika, felvett szerep és mennyit csinál őszintén? Szerintem egyre több az utóbbi. A pride lehet, hogy csak taktika, de pl. Brüsszellel kapcsolatban szerintem egyre több dolgot őszintén hisz is. Az ukránozás is alapvetően taktika, de szerintem Putyint komolyan gondolja. Már elhiszi, hogy nem csak a zsebének, hanem az országnak is az a jó, ha Putyinnak jobban nyalunk mint mondjuk a németeknek.
Szerintetek?
peterk2005 udvari bolond
Több mint 10 éve látszik hogy mit a tervük,és sokkal aljasabbak mint Gyurcsány vagy bármelyik eddig hatalmon lévő kormány.
Úgyhogy szerintem itt nincs szó menet közbeni elferdülésről,véleményem szerint az első pillanattól kezdve megvoltak a kontúrjai a tevékenységüknek.Én a közvetlen környezetemben 2012-2013 óta szajkóztam hogy nem jó felé haladunk,kevesen hittek nekem....
5 hónapja
Egyébként ki mit gondol a mostani Orbánról? Ugyanaz most is mint 10-15 éve, vagy változott? Nem az alkatára, korára gondolok, hanem a gondolkodásmódjára.Külpol: biztos, hogy Bethlen Gábor a példaképe és két pogány közt akarja megmenteni a magyarságot, simán átvette volna Kárpátalját is. Ez mozgatja Brüsszellelnszemben és azt hiszi, hatalmas spíler Moszkvában és Pekingben, de ehhez túl kicsik vagyunk. Az biztos, hogy meggyőződése (és a Covid ebben megerősítette), hogy a nemzetállamok a túlélés zálogai.
Szerintetek?
peterk2005 udvari bolond
Belpol: mivel tudja magáról, hogy az elmúlt 35 év legtehetségesebb magyar politikusa (ami igaz), bármilyen ideológiát és jelmezt gátlás nélkül használ, ha mögé bázist tud építeni. Bár Bruti szerint eljött a dadaista korszaka, én nem becsülném alá az öreget még most sem. Egy dologban hisz: nem adhatja át a hatalmat, mert az rossz a magyarságnak (és családjának, rokonainak és üzletfeleinek).
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 hónapja
Egyébként ki mit gondol a mostani Orbánról? Ugyanaz most is mint 10-15 éve, vagy változott? Nem az alkatára, korára gondolok, hanem a gondolkodásmódjára.Ezt nem lehet anélküli csinálni hogy nem hiszel benne. Hétvégi túrán volt egy érdekes beszélgetésem Lölö lányának egyik volt barátnőjével. Mesélt róla hogy milyen szinten megváltoztatta őket a pénz, amikor már mindenkiben ellenséget látsz aki egy kicsit is mást gondol, ezért minden olyan hangot elmarsz magadtól aki mást állít. Orbánnál is hasonló a helyzet, hit nélkül ezt így nehéz lenne csinálni. Lehet hogy egy "project" elején még csak szerep, de előbb utóbb el kell kezdeni hinni benne, mert különben kiesne a szerepből.
Szerintetek?
peterk2005 udvari bolond
5 hónapja
Egyébként ki mit gondol a mostani Orbánról? Ugyanaz most is mint 10-15 éve, vagy változott? Nem az alkatára, korára gondolok, hanem a gondolkodásmódjára.Szerintem ő is együtt degenerálódik a rendszerével. Amúgy nem csak ő, pl. Lázár is, szerintem ő is sokkal jobb volt 10 éve mint manapság. De maradjunk Orbánnál. Mit gondoltok, mennyi a mai Orbánban a taktika, felvett szerep és mennyit csinál őszintén? Szerintem egyre több az utóbbi. A pride lehet, hogy csak taktika, de pl. Brüsszellel kapcsolatban szerintem egyre több dolgot őszintén hisz is. Az ukránozás is alapvetően taktika, de szerintem Putyint komolyan gondolja. Már elhiszi, hogy nem csak a zsebének, hanem az országnak is az a jó, ha Putyinnak jobban nyalunk mint mondjuk a németeknek.
Szerintetek?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
5 hónapja
A család és otthon támogatás jól jött, teljesen hidegen hagyott az ország, a gazdaság, a politika, minden, szóval nem érdekelt, mit csinálnak, önző módon nekem legyen jó és kész, ezért szavaztam oda.Engem az érdekel, aki 22-ben még képes volt a Fideszre szavazni, azt mi volt képes az elmúlt három évben átterelni. Nyilván van a fejemben válasz, de csak az érintettektől vagyok kíváncsi magyarázatra.Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
szaba
Azóta tele a tököm velük, vállakozó vagyok, érzem hogy fogy a levegő, főleg kapcsolatok nélkül. Szarrá vagyok adóztatva, ha 8 km/h-val többel megyek az 50-es táblánál kapom a 45 ezres csekket. A távoli rokonok, ismerősök nyomorognak és nekünk is összébb kellett húzni a nadrágszíjat, pedig jól keresek, hála Istennek. A rohadt képmutatásuk zavar a legjobban, nem beszélve a gyermekvédelem teljes hiányáról, a számtalan botrányukról, a romokban levő gazdaságról és szociális hálóról, egészségügyről, na meg a nyomorgó vidékről.
Illetve az csesz fel teljesen hogy totálisan hülyének nézik az embereket, de már a saját választóikat is.
Látszik, hogy teljesen megborultak odafent és elengedték a gyeplőt, minden szinten (kommunikáció, lopás), amitől még szarabb helyzetbe sodorták az országot.
Ismereteim szerint már 2 éve államcsődöt kellett volna jelenteni, annyira fos a helyzet.
Konkrétan kilátástalan a jövője ennek az országnak, ha a fidesz marad hatalmon, ezer sebből vérzünk és tele van a töke nagyon sok embernek.
Konkrétan ha veszem az elmúlt évtizedekben a közeli ismerősöket és családtagokat, kb 30 ember, akik a fideszre szavaztak majd’ 4 éve, azok közül 28 a Tiszára fog.
Igazság szerint bárki nyerhet, csak ezek a buzi narancsos képmutató szarok takarodjanak el jó messzire innen..
5 hónapja
Ez így is lett volna, kb. végig ez volt az Apró-klán mesterterve az összefogásokkal.Nyilván kétharmadot a faszom se akart, de én is elhittem hogy közel van a két tábor. Úgy gondoltam hogy a nagykoalícióban Gyurcsány az első adandó alkalommal szúrná hátba a többieket és egyet lépnénk azzal a kormánnyal előre hogy utána kettőt lépjünk hátra.Fú mekkora 5D sakk lépés volt, te 😂Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?Jelen, mondjuk én úgy számoltam, hogy aki kormányon lesz az fixen bukik majd a gazdasági válság miatt és nem akartam hogy 26-ban a fidesz jöjjön vissza
szaba
Wester
szaba
Wester
Belátták, hogy választáson nem lehet miniszterelnök egyikből sem, úgyhogy majd a parlamenten belül puccsoltak volna, mint 2004-ben Medgyessyvel.
5 hónapja
2008-ban az Alkotmánybíróság átengedte a Fidesz vizitdíjas népszavazását, ami az utolsó szög volt a Harmadik Magyar Köztársaság koporsójában.Most meg jön ez, három nappal a Pride után: telex.hu/belfold/2025/07/01/alaptorveny-ellenes-bejegyzett-elettarsi-kozosseg-azonos-nemu-parok-kulfoldon-kotott-hazassag
Lehet, hogy tényleg újabb rendszerváltás elé nézünk.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 hónapja
24.hu/belfold/2025/07/01/lazar-janos-magyar-peter-ratamadt-vasut-mav-fejlesztes/mi lenne ha nem 300 milliárdért építenétek teljesen feleslegesen új székházat? helyette akár azt is lehetne a helyére költeni
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
5 hónapja
vannak ugye az autisták, egy-két területen kiemelkedőek, de egyébként meg teljesen meg vannak makkanva.Van egy svájci magyar ismerősöm. Ötéves korában került oda, anyuci svájci, apuci magyar és ott kötöttek ki.Remelem kezuk leszarad tobol ennyi ev utan.Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?En arra lennék kíváncsi ki az aki még mindig a Fideszre szavaz.
szaba
Toca
Beki
Ordas nagy Trump fan, mert fél, hogy az LMBTQ tönkre teszi az emberiség erkölcseit. Most kicsit nyugodtabb, bár most is tart azért attól, hogy mit mond majd a gyerekének, ha esetleg a fiú iskolatársa kifestené a körmét. Bázelben él. Néhány hete ott volt az eurovíziós dalfesztivál döntője, és ő annyi szivárványt látott a városban, hogy hazaszaladt, összepakolta a családját és elment hétvégére egy kis faluba, mert féltette a gyerekei lelki világát. Szombaton rám írt, hogy reméli jól vagyok, nem történt semmi bajom a pride miatt. Tudja, hogy 150 kilométerre lakom Budapesttől, de azért aggódott. 😊
Egy három diplomás banki pénzügyi szakember egyébként.
peterk2005 udvari bolond
hát, ő éppen így.
5 hónapja
Én ilyen vagyok, '22-ben még Fidesz-párti voltam, de most már a Tisza mellett vagyok. Igazából szépen fokozatosan jött a felismerés, hogy nagyon nem mennek jól a dolgok. Nyilván a saját életemben történtek voltak a döntőek, hogy durván megdrágult körülöttünk az élet, amit a bérem nem követett, az elmúlt három évben megtakarítást gyakorlatilag nem tudtam képezni. (Nem élünk nagy lábon, mielőtt valakiben felmerülne, hogy biztos szórjuk a pénzt.) Mivel a munkahelyem elég szorosan kötődik az államhoz, így látom, hogy barátokra és egyéb dolgokra (ami fontos nekik) azért volt pénz, mert ezek az infók előbb utóbb eljutnak mindenkihez. A háborúval úgy voltam, hogy az oroszok gyorsan lerendezik, meg hát azért fontos velük jóban lenni, de aztán Bucsa után már én is azt mondtam, hogy rossz oldalon állunk. Elegem lett abból, hogy hülyének néznek pl az olcsó gázzal, az inflációval, és az unióval kapcsolatban. Az is segített, hogy propaganda tévétől sikerült teljesen leválni (még időjárás-jelentést se nézek rajta, pedig az régen kötelező elem volt nálunk), meg hogy volt két kollégám, akik nem voltak fideszesek, és velük sokat politizáltunk. Kb ennyi röviden.Engem az érdekel, aki 22-ben még képes volt a Fideszre szavazni, azt mi volt képes az elmúlt három évben átterelni. Nyilván van a fejemben válasz, de csak az érintettektől vagyok kíváncsi magyarázatra.Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
szaba
Music City Miracle
5 hónapja
Csinalunk egy Kubowltov listat?Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
5 hónapja
Inkább Mi Hazánk lesz a pártja.Peszinter Feri is szerintem FideszesVan itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
NB2
5 hónapja
Peszinter Feri is szerintem FideszesVan itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
5 hónapja
Engem az érdekel, aki 22-ben még képes volt a Fideszre szavazni, azt mi volt képes az elmúlt három évben átterelni. Nyilván van a fejemben válasz, de csak az érintettektől vagyok kíváncsi magyarázatra.Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?inkább az a kérdés ki az aki jövőre is a fideszre fog? 😀 Kenny meg dave az alap.
szaba
na? bátorak legyetek.
petey
5 hónapja
telex.hu/belfold/2025/07/01/harcosokat-kerestunk-emojinyelven-kommunikalo-nyugdijasokat-talaltunkSobri terepe 😂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
5 hónapja
telex.hu/after/2025/07/01/atlatszo-mtva-kozmedia-kinai-media-megallapodas-egyuttmukodes-munkatarscsere-kozos-hirkeszites-technologiai-es-uzleti-egyuttmukodes-szerzodesekCsodás

5 hónapja
Elmondom mi a logika emögött.Birom ezt a stilust hogy az ellopott ezer milliardokbol odadobnak valami fagyipenzt es mindenki legyen halas. Szenzacios.Ezeknek az embereknek sziklaszilárd meggyőződésük, hogy ők becsületesen lettek gazdagok, hogy ők most jótékonykodnak és őszintén nem értik, hogy miért nem vagyunk érte hálásak.
Hendrix
Lölöről több ilyen sztori is kering, hogy rendesen fel van háborodva, ha nem veszik őt komoly üzletembernek és társai.
Amadeus az áttelelt poloska
Nekem is egy "NER-lovag" magyarázta el, és teljesen komolyan gondolta:
"Van ez a rendszer. Minden rendszer ugyanolyan. A csókosak kapják a melókat. De mindenki csókos akar lenni, oda akar férni a tűzhöz. De én férek oda, én dolgozok meg érte, én kockáztatok, én csinálom ügyesen, én vagyok a jobb üzletember, mert nekem sikerül."
Jólvanakkor.
Amúgy szerintem legitim érvelés ez, ha elfogadod a premisszákat, akkor nincs benne hiba.
Én csak 14-ben, 18-ban szavaztam Orbánra, 22-ben MZP-re, meggyőzött egy fiatal barátom hogyha nekem mindegy, neki fontos, akkor tegyek így. Most a Tiszára fogok, nyilván.Van itt olyan, aki három éve a Fideszre szavazott, de jövőre a Tiszára fog?sobri meg jc lenne a tippem max
szaba
Negritis, a vajda
5 hónapja
VasmüDunaújváros +2400 munkanélküli???
Amadeus az áttelelt poloska
Negritis, a vajda