Politika

64 feliratkozó

8 perce
Toca Minnesota Vikings 20 879 — Vikings fan
Kezd átfordulni a fórum, már vannak akik Schiffert védik.
Így haladunk őszre tényleg jön a fordulat.
24 perce
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 139 — zászló zászló szív
A 2000es évek elején jöttek az első valóságshowk, aki azokon nőtt fel, az a 10es években lett választásra jogosult xdd

Akik most lettek, azok Insta reelseken nőttek fel.

Ergo 15 éves csúszásban vagy mind te mind Schiffer.
zacknorb
Az a baj, hogy nincs kontextus és kimondott precizitás Schiffer részéről. Nem mondta el, hogy az első valóságshow-kat nézte-e az akkori teljes fiatal generáció, vagy csak később lett ilyen trend, mondjuk a 2010-es években, valamint azt sem, hogy egyáltalán mennyi idős kortól képes egy gyerek ténylegesen felfogni a show tartalmát annyira, hogy az később meghatározza a politikai választását is. Na most ezen adatok nélkül itt erről vitát folytatni teljesen értelmetlen.
szaba
De hát ez nem egy tudományos kutatás prezentálása, hanem egy influenceri vélemény.
Te sem említed pl azt, hogy a fiatalok sokkal kisebb arányban aktívak a választásokon, mint az idősek, pedig ez pont Schiffer véleményét erősítené. De itt mindenki csak érzésből beszél, a valóságról értelemszerűen akkor lenne képünk, ha ez nem egy nfl fórum lenne, hanem műhelyvita egy kutatóintézetben.
Assurbanapli
én speciel adatok alapján is azt mondom, hogy Schiffer hülyeséget beszél.

www.partizan.hu/post/%C3%B6t-%C3%A1br%C3%A1n-a-fidesz-tot%C3%A1lis-veres%C3%A9ge

A 19-29 évesek között nyert hatalmasat a Tisza, amely generáció felső 1/3-da tartozik az említett valóságshow generációba, maximum. Tehát az általad felvázolt koncepció sem igazán állja meg a helyét (bár simán csak az van, hogy Schiffer egy boomer, aki nagyot akart mondani, és ő már túl öreg a valóságshowhoz is, de az elmúlt 10 évről már fogalma sincs.

54 perce
ozibozi New York Giants 21 911
A 2000es évek elején jöttek az első valóságshowk, aki azokon nőtt fel, az a 10es években lett választásra jogosult xdd

zacknorb
Az a baj, hogy nincs kontextus és kimondott precizitás Schiffer részéről. Nem mondta el, hogy az első valóságshow-kat nézte-e az akkori teljes fiatal generáció, vagy csak később lett ilyen trend, mondjuk a 2010-es években, valamint azt sem, hogy egyáltalán mennyi idős kortól képes egy gyerek ténylegesen felfogni a show tartalmát annyira, hogy az később meghatározza a politikai választását is. Na most ezen adatok nélkül itt erről vitát folytatni teljesen értelmetlen.
szaba
De hát ez nem egy tudományos kutatás prezentálása, hanem egy influenceri vélemény.
Te sem említed pl azt, hogy a fiatalok sokkal kisebb arányban aktívak a választásokon, mint az idősek, pedig ez pont Schiffer véleményét erősítené. De itt mindenki csak érzésből beszél, a valóságról értelemszerűen akkor lenne képünk, ha ez nem egy nfl fórum lenne, hanem műhelyvita egy kutatóintézetben.
Assurbanapli
Mondjuk ez az elmélet akkoràt bukott most, mint az ólajtó. Általában igaz, hogy a fiatalok aránya jóval kisebb, mint az időseké egy átlagos választáson, de a mostanin szinte minden korosztály kiemelkedő arányban vett részt, ezt néztem például be én is - többek között - egyszerűen nem hittem el, hogy a fiatalok (30 alattiak) _tényleg_ elmennek szavazni a Tiszára. Egyrészt mert ez a hivatalos elmélet, amit írsz, másrészt meg annyiszor hallottam, hogy a fiatalok majd elmennek és leváltják OV-t (18-jobbik, 22-MzP) aztán nem történt meg, most meg igen.
MC12
Pontosan. Ezért igazolja ez Schiffert. Mert egy halom olyan először szavazó volt most, akik szavazhattak volna már korábban, de nem tették.
De én nem értek hozzá, nem tudom, hogy ez mekkora számot jelent, csak azt tudom, hogy több szakértő felhívta erre a jelenségre a figyelmet.
Assurbanapli
Sifi nem hülye, csak makacs, és kibaszott sértődékeny. Neki már nincs hová/merre indulni. Így járt
1 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 825 — The Mathematician

zacknorb
szaba
Assurbanapli
Mondjuk ez az elmélet akkoràt bukott most, mint az ólajtó. Általában igaz, hogy a fiatalok aránya jóval kisebb, mint az időseké egy átlagos választáson, de a mostanin szinte minden korosztály kiemelkedő arányban vett részt, ezt néztem például be én is - többek között - egyszerűen nem hittem el, hogy a fiatalok (30 alattiak) _tényleg_ elmennek szavazni a Tiszára. Egyrészt mert ez a hivatalos elmélet, amit írsz, másrészt meg annyiszor hallottam, hogy a fiatalok majd elmennek és leváltják OV-t (18-jobbik, 22-MzP) aztán nem történt meg, most meg igen.
MC12
Pontosan. Ezért igazolja ez Schiffert. Mert egy halom olyan először szavazó volt most, akik szavazhattak volna már korábban, de nem tették.
De én nem értek hozzá, nem tudom, hogy ez mekkora számot jelent, csak azt tudom, hogy több szakértő felhívta erre a jelenségre a figyelmet.
Assurbanapli
de nem igazolja schiffert, mert ő látott egy tényt és hülyeséget vezetett le belőle

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 órája
Assurbanapli Denver Broncos 2 026

zacknorb
szaba
Assurbanapli
MC12
1 órája
Kele:

Új idők, új dalai. Elvileg.
Szabó Gábor, az Eurosport főszerkesztője közérdekű adatigénylésben tudakolta meg a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségtől (NRÜ), hogy mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek a szeptember 11-13 között rendezendő Atlétikai Világdöntő. Választ is kapott, és miután engedélyt adott rá nekem, hogy közöljem, elárulom a megfejtést: 16,75 milliárd magyar forint.
Pontosabban: a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH, ismertebb nevén: Rogán-művek) korábban a sportesemény “megrendezése vonatkozásában” (sic!) az NRÜ Zrt. számára 16.754.575.859 forint összegű támogatást biztosított. Az NRÜ válaszában sietett leszögezni, hogy az esemény pontos költségvetése egyelőre nem ismert, ugyanis “a végleges pénzügyi adatok az esemény lebonyolítását és elszámolását követően állnak majd rendelkezésre.” Sajtóhírekből azt is tudjuk, hogy az állami cég felmondta a szerződést az esemény lebonyolítására közbeszerzési eljárásban kiválasztott Lounge Event Kft.-vel, következésképp egyelőre nem tudni, ki szervezi majd a rendezvényt. És azt sem, mennyit használ föl a 16,75 milliárdos keretből.
Az atlétikai világdöntő tehát az új sportvezetés egyik első tesztje. Mindjárt érdekes lesz figyelni majd, melyik vállalkozás nyeri a rendezvény lebonyolítására kiírt pályázatot - iparági információk szerint a legnagyobb esélyes a korábbi sportirányításért felelős helyettes államtitkár Schmidt Gáborhoz ezer szálon kötődő IRUB Kft., amely korábban rendszeresen volt a Lounge alvállalkozója hasonló projektekben. Apropó alvállalkozás: a Lounge Event Kft. jelenleg átvilágítás alatt áll, a munkával megbízott egyik nagy tanácsadó cég pedig többek között azt is vizsgálja, mekkora túlárazásokkal dolgozott a cég. Ne legyünk majd meglepve, ha kiderül, hogy az igazán nagy marzs - papíron - nem is a Lounge-nál csapódott le, hanem valahol a láncban - lejjebb.
S miközben értem én, hogy kötve van a kéz, hiszen megkötött szerződésről beszélünk, amelyet még bőven az előző kormány hozott tető alá, továbbra sem értem, miért nem lehet ezekkel a nyilvánosság elé állni. Jó volna például látni, hogy a rendezvény teljes költségvetéséből pontosan milyen feladatokat, szolgáltatásokat és költségtételeket kell magyar oldalon finanszírozni a szerződés alapján, s milyen feladatokat, szolgáltatásokat, jogokat, költségeket vagy természetbeni hozzájárulásokat vállal a World Athletics. Esetleg: milyen arányban osztozik a rendezvény kereskedelmi és egyéb vagyoni értékű jogain a magyar fél, illetve a nemzetközi szervezet. Szabó Gábor természetesen ezekre is rákérdezett adatigénylésében, mire azt a választ kapta: “a rendezvény lebonyolításához kapcsolódó komplett költségvetés folyamatos újratárgyalás alatt van”, ezért “jelenleg nem tudunk adatot szolgáltatni.”
Egyelőre nem szólnak tehát az új idők új dalai - vagy ha igen, meglehetősen hamisan. Addig is, viszonyítsunk a 16,75 milliárdhoz, hogy utólag majd megtudhassuk: mennyit spórolt nekünk, adófizetőknek az államunk.
Kíváncsi leszek. A tételes elszámolásra is…
 www.facebook.com/photo/?fbid=1574227377599830&set=a.204074997948415

1 órája
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 599

zacknorb
szaba
Assurbanapli

“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 órája
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 065 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én csak az Alexoszt néztem és hallgattam azt is csak a PO eredménykövetőben.
Tactful Cactus
Baukó Éva volt a sztár Alekosz mellett
 youtu.be/22ZF4mAfshc?is=teJnt9s6PO6S99ID

Mondjuk a Majkas első évad volt a legjobb anno
Negritis, a vajda
Szerencsére rá nem emlékszem.
Tactful Cactus
Nem tudom ki emléxik, de az első valóságshow Magyarországon a Viasaton volt, A Bár, talán 1-2 évvel a Big brother és a Valóvilág előtt.
Én emiatt szavaztam a Tiszára.
vpi
Én emlékszem, sokkal kevésbé volt gáz mint a BB vagy VV.
Jan
Ultragáz volt az is. De éppen ez (is) adta ezeknek a műsoroknak a báját. Wtf történeteket nézni a kulcslyukon keresztül szórakoztató újdonság volt. Aztán mint minden, ez is unalmas lett.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 órája
Jan Pittsburgh Steelers 5 732 — Steelers fan
Tactful Cactus

Negritis, a vajda
Tactful Cactus
Nem tudom ki emléxik, de az első valóságshow Magyarországon a Viasaton volt, A Bár, talán 1-2 évvel a Big brother és a Valóvilág előtt.
vpi
Én emlékszem, sokkal kevésbé volt gáz mint a BB vagy VV.

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
2 órája
Assurbanapli Denver Broncos 2 026

zacknorb
szaba
2 órája
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 718 — Patriot
Tactful Cactus

Negritis, a vajda
Tactful Cactus

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
2 órája
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 18 075 — beers & Packers
Az IDEA felmérése nem is volt téma? (Inkább ide, mint a Soccerbe.)
A magyar fociszurkolók között is többségbe kerültek a TISZA-szavazók, a fradisták körében még mindig a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb
(…) A NER évei alatt már-már megszokottá vált, hogy a magyar fociszurkolók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága az átlagnál magasabb. 2024. októberében, amikor az országos, pártpreferencia adatok már azt mutatták, hogy a TISZA éppen beérte a kormánypártokat, a magyar fociszurkolók körében ennek kevés nyoma volt: még mindig 48 százalék volt Fidesz-KDNP szavazóinak aránya, miközben csak 30 százalék támogatta a TISZA Pártot. 2026. júniusára a szurkolók politikai preferenciái is megfordultak. Ekkor már a magyar foci iránt érdeklődők 51 százaléka a TISZA támogatója lett és 28 százalékra esett a Fidesz-KDNP szavazóinak aránya.
Ez a folyamat a Ferencváros táborát sem hagyta érintetlenül, de egyfelől a Fradi-szurkolók között még idén júniusban is jóval többen voltak a Fidesz-KDNP szimpatizánsai (42%), mint a TISZA szavazók (28%). Másfelől viszont még így is igen nagyot csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága 2024. októbere óta a fradisták között is (59 vs. 42 százalék), miközben a TISZA népszerűsége 11 százalékponttal emelkedett. A politikai preferenciáikban bizonytalan Fradi drukkerek aránya pedig 4-ről, 24 százalékra nőtt.
2 órája
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 752
Tactful Cactus

Negritis, a vajda

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
3 órája
Tactful Cactus

3 órája
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 752

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
3 órája
Matthew99 New Orleans Saints 10 565 — Invisible man
Én 47 vagyok.
Néztem az első 2-3 Való Világot, Big Brothert, Bár-t, Survivor-t meg tököm tudja miket.
Fogalmam nem volt, hogy ezért szavaztam most is a fidesz ellen.
Bazzani
én 2 hete lettem 40
mtv-n ment a jersey shore, való világ 1-4et meg BB 1-2t néztem
survivor már kimaradt
kisebbik öcsém ugye 31 ő ugye konkrétan abba az időszakba szocializálódótt, de ő se most szavazhatott először
Negritis, a vajda
Szóval miattatok tartunk most itt... 😄

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
3 órája
Én 47 vagyok.
Néztem az első 2-3 Való Világot, Big Brothert, Bár-t, Survivor-t meg tököm tudja miket.
Bazzani
én 2 hete lettem 40
mtv-n ment a jersey shore, való világ 1-4et meg BB 1-2t néztem
survivor már kimaradt
kisebbik öcsém ugye 31 ő ugye konkrétan abba az időszakba szocializálódótt, de ő se most szavazhatott először

3 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 272 — Axel Foley
Én 47 vagyok.

5 órája
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 955 — #NoStress
Mitől lett ennyire kardinális kérdés a köztársasági elnöki pozíció? Viccországban, egy viccposzt, ráadásul még dísznek is kevés hatalommal bír. Teljesen lényegtelen ki lesz.
VanillaSky

5 órája
VanillaSky 1 703
Mitől lett ennyire kardinális kérdés a köztársasági elnöki pozíció? Viccországban, egy viccposzt, ráadásul még dísznek is kevés hatalommal bír. Teljesen lényegtelen ki lesz.

"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
6 órája
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 278 — Saturday Night Lights
Az a Hal Melinda legendásan egy kretén némber, évek óta okádja a szart a szájából, de ez a tusványosi ‘tudományos okfejtése’ simán dobogós megnyilvánulás, pedig sok faszságot összehordott már 🤡

A fiatalok a Tiszát választják.Megfejtése:

Hal szerint a mentális hadviselés minden téren folyik, a gyerekek között is. Szerinte a digitális környezet súlyos változásokat eredményezett a harminc-huszonöt év alattiak idegrendszerében.

„A két agyfélteke közötti kapcsolatban lényeges gyérülést látunk” – mondta Hal, aki a fiatalok agyán látott változásokat párhuzamba állította az 1980-as években a deviáns bűnözőkről készült MRI-felvételekkel. Szerinte ott sem kommunikáltak rendesen az agyféltekék.

Hal a neve említése nélkül beszélt Azahriah-ról is, aki szerinte nem is zenész, cserébe külföldről építették fel, és 24 éves létére képtelen épkézláb mondatokat mondani. Szerinte a zenész neuromarketinget folytatott, amikor a drogozásról szóló számában megjelent egy EU-zászló.
ozibozi
Hal Melinda is beleesett a saját nagyságába, mindenhez is ért, értett, persze viszonyulva simulva a fideszhez.
egy etikátlan picsa, egy interjú alapján simán diagnosztizál ha arról van szó. Folyamatosan arrogánsan szembement a pszichologus szakmával, lmbtq témában semmi tudományos cikket soha nem említett pl, forumokon a kérdésekre adott válaszai a mindenki nézzen utána volt általában, egy Bagdyemőke light kb.
Kb baszódjon meg ez a hiteltelen némber, ha valaki sokat ártott a szakmának azt pont ő és a hozzá hasonlók
Josszi
Viccesnek mondanám, leültetném egy asztalhoz Bogár Laci bácsival és a sámán Szántayval.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 órája
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 780
Az a Hal Melinda legendásan egy kretén némber, évek óta okádja a szart a szájából, de ez a tusványosi ‘tudományos okfejtése’ simán dobogós megnyilvánulás, pedig sok faszságot összehordott már 🤡

A fiatalok a Tiszát választják.Megfejtése:

Hal szerint a mentális hadviselés minden téren folyik, a gyerekek között is. Szerinte a digitális környezet súlyos változásokat eredményezett a harminc-huszonöt év alattiak idegrendszerében.

„A két agyfélteke közötti kapcsolatban lényeges gyérülést látunk” – mondta Hal, aki a fiatalok agyán látott változásokat párhuzamba állította az 1980-as években a deviáns bűnözőkről készült MRI-felvételekkel. Szerinte ott sem kommunikáltak rendesen az agyféltekék.

Hal a neve említése nélkül beszélt Azahriah-ról is, aki szerinte nem is zenész, cserébe külföldről építették fel, és 24 éves létére képtelen épkézláb mondatokat mondani. Szerinte a zenész neuromarketinget folytatott, amikor a drogozásról szóló számában megjelent egy EU-zászló.
ozibozi
Hal Melinda is beleesett a saját nagyságába, mindenhez is ért, értett, persze viszonyulva simulva a fideszhez.
egy etikátlan picsa, egy interjú alapján simán diagnosztizál ha arról van szó. Folyamatosan arrogánsan szembement a pszichologus szakmával, lmbtq témában semmi tudományos cikket soha nem említett pl, forumokon a kérdésekre adott válaszai a mindenki nézzen utána volt általában, egy Bagdyemőke light kb.
Kb baszódjon meg ez a hiteltelen némber, ha valaki sokat ártott a szakmának azt pont ő és a hozzá hasonlók

Szerkesztette: Josszi

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
6 órája
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 780
Tuzson egyébként jól van?
Gyurma Pappa
jól, itt nem szoktak kiesni emberek az erkélyről. szoktak, de azok a kisemberek.
slowmotion
Akkor csak a nap fogta meg

Magyar Péter maffiához hasonlítja őket, ő pedig bírókat meg ügyészeket fenyeget 🙂 okos
Gyurma Pappa
Csak következetes. Eddig is egy ostoba f*sz volt.
somoskovig
látjuk még platóról hűtőt árulni Fóton (remélem)

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
6 órája
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 936 — Salus populi suprema lex esto
Schiffer amúgy is megborult már egy ideje, szóval vele vitát folytatni semmilyen körülmények között nem lehet.
Bruce
Nem azt írtam, hogy vele vitát folytatni felesleges, hanem az állításáról.
szaba
Jah, azt meg nem érdemes elolvasni sem, szóval jobban jártál volna ha te sem teszed meg. 😀
7 órája
szaba Los Angeles Chargers 13 064
Schiffer amúgy is megborult már egy ideje, szóval vele vitát folytatni semmilyen körülmények között nem lehet.
Bruce
Nem azt írtam, hogy vele vitát folytatni felesleges, hanem az állításáról.