Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Igen. Kb. mindenki igyekszik ügyesen rákommunikálni, hogy a feketéket éri rasszizmus, és ez az egész történéssorozat erről szól.Ez szerinted faji elégedetlenség? Úgy, hogy 8 évig fekete elnök volt? Lófaszt. Ez szintiszta szociális nyomorúság, annyi köze van a bőrszínhez, származáshoz, hogy abba van csomagolva.Igen, ez szociális nyomorúság. Álltotta valaki hogy nem az?
Sobri Jóska
peterk2005
Nem, nem erről szól.
Az ostoba suttyóságról szól, a kulturálatlanságról, a lúzerségről, akár fekete, akár fehér.
Persze, hogy éri rasszizmus a feketét.
Pont annyira néz ferde szemmel egy fehér egy feketére, mint egy fekete egy fehérre.
És ez így van, amióta világ a világ.
És mivel az USA-ban több a fehér, így nyilván ott a feketéket ez jobban érinti.
Nigériában a fekete a több, ott a fehéreket nem igazán kedvelik általánosságban.
Kínában meg a fehér is a fekete is egyaránt alsóbb polcon van, mint a sárga.
Indiában meg mindenki, akinek nem megfelelő a pötty a homlokán.
De ennek mind semmi köze a mostani amerikai történésekhez.
Az intézményesült rasszizmus szociális helyzettől függetlenül érint minden feketét. Colbert mondott el egy történetet, ami megmaradt (most hogy mennyire vele esett meg az nyilván kérdéses, de lényegtelen): adott egy fekete gyakornok srác és a egy fehér gyakornok srác. Előbbi öltönyös, rendezett fiatalember, utóbbi "hipszter". Az előbbitől minden nap elkérték az igazolványát a bejárton, utóbbitól sosem. És 1000 ilyen történet van arról, hogy mennyire mindennapos a bőrszín miatti megkülönböztetés. Ez apróság, de amikor a gyerek szeme láttára lelövik az autóban a színesbőrű apát vagy hisztériukusan rendőrt hívnak egy sétálgató feketére, vagy furgonnal utána mennek és úgy lövik le. Ezek mind egyértelműen mutatják, hogy amerikai társadalom része a rasszizmus, és nem csak szociális hátrányos helyzetűek között.Azért mindennapos a bőrszín miatti megkülönböztetés, mert különbözik a bőrszín.
Gyurma Pappa
És az emberekbe genetikailag kódolt a xenophóbia.
Mész a Belvárosban, szembejön 3 fehér suttyó angol turista kikerülöd. Ha 3 kongói diák, akkor még az utca másik oldalára is átmész.
Én amikor katona voltam egy nyüzüge cigány haverommal mászkáltam sokat. Bementünk mondjuk egy antikváriumba, vagy cukrászdába, sokszor azt kérdezték tőlem, hogy "veled van"? Sose tőlem, hogy vele vagyok e. Csak egyszer, amikor egy cigány buliba mentünk, és valami öreg fószer kérdezte ezt tőlünk, és mondtam, hogy velem van, persze, az öreg, meg szigorúan rámnézett és mondta nekem, hogy "nem téged kérdeztelek gádzsó".
Ez rasszizmus?
Ez az emberi alaptermészet.
Ami Colbert példát írtál, amit én írtam, ez arról szól.
Messze van mindkettő a rasszizmustól.
Amikor meg egy suttyó fasz megöl egy embert, az gyilkoság. Ha egy vállaltan rasszista, fajvédő, árja pöcs teszi, az is "csak" egy gyilkosság.
Nem jogalap a fosztogatásokhoz, megtorlásokhoz, erőszakhoz, és szerintem még a tüntetésekhez sem.
Addig volt a megmozdulásoknak jogalapja, amíg a pöcs rendőrt le nem tartóztatták.
Innentől ez nem "a zemberek" dolga, hanem a hatóságoké.
Ha meg a hatóságokban nem bíznak, akkor csinálják a forradalmat és viseljék a következményeit.
És mindezt egy olyan USA-ban, ahol 2008-2016 között fekete elnök volt.
Hogy lehet egy rasszista országban demokratikusan választva a kisebbséghez tartozó vezető? Elárulod?
több mint 5 éve
Banyek a fehéreket is ugyanúgy agyonlövik ha sokat ugrálnak! Nem fajfüggő, csak a sok észkombájn ezzel akarja palástolni az egyéb hiányosságait!Philando Castile illedelmesen közölte a rendőrrel, hogy van engedéllyel tartott fegyvere a kesztyűtartóban, és ott van a tárcája is. Szeretné elvenni, erre NÉGYSZER belőtt a rendőr. Sokat ugrált, utána is sokat ugrált a barátnője is.
NB2
Két perccel azután, hogy lelőtték a pasiját, a fekete "kretén" végig illedelmesen beszél a rendőrrel, mert neki ez a túlélés záloga. Ott volt a lánya.
Ezt is érdemes végighallgatni.
www.youtube.com/watch?v=aufMdURbitU
Bizonyára SEMMI köze a bőrszínéhez, bizonyára így van... Ez csak a nigger kártya.

több mint 5 éve
Banyek a fehéreket is ugyanúgy agyonlövik ha sokat ugrálnak! Nem fajfüggő, csak a sok észkombájn ezzel akarja palástolni az egyéb hiányosságait!szóval szted az a megoldás hogy hagyjuk úgy a rendszert ahogy van, elvégre bőrszíntől függeltenül kimosdatják a túlkapás miatt gyilkoló rendőröket?
www.washingtonpost.com/graphics/2019/national/police-shootings-2019/
Tényleg rohadt idegesítő ezzel a rasszizmusra hivatkozni, mintha ez valami mentsvár lenne. Halkan megjegyzem a kinti néger közösség kísértetiesen hasonlít a mi "kisebbségünkre". Azért mert cigány vagyok című nóta hányszor elhangzik, pedig szimplán csak az emberek a sok megélt rossz tapasztalatok miatt fordulnak el tőlük vagy bizalmatlanok. És ilyenkor nem az jut eszükbe, hogy a rohadt anyját a sok gyökérnek aki miatt nekem szenvednem kell, hanem rögtön rasszizmust kiáltanak!
NB2
nem az lenne a megoldás hogy alapjaiban megreformálni a rendszert hogy származástól, nemtől, ... függetlenül ilyen ne történhessen meg?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Banyek a fehéreket is ugyanúgy agyonlövik ha sokat ugrálnak! Nem fajfüggő, csak a sok észkombájn ezzel akarja palástolni az egyéb hiányosságait!www.washingtonpost.com/graphics/2019/national/police-shootings-2019/
Tényleg rohadt idegesítő ezzel a rasszizmusra hivatkozni, mintha ez valami mentsvár lenne. Halkan megjegyzem a kinti néger közösség kísértetiesen hasonlít a mi "kisebbségünkre". Azért mert cigány vagyok című nóta hányszor elhangzik, pedig szimplán csak az emberek a sok megélt rossz tapasztalatok miatt fordulnak el tőlük vagy bizalmatlanok. És ilyenkor nem az jut eszükbe, hogy a rohadt anyját a sok gyökérnek aki miatt nekem szenvednem kell, hanem rögtön rasszizmust kiáltanak!
több mint 5 éve
Hogy függ ez össze azzal, hogy onnan 2500 km-re LA-ben LV boltokat fosztogatnak, másutt másmilyen boltokat fosztogatnak, hasonlóan távoli városokban fekete rendőröket gyilkolnak, Jon Jonesoknak kell hazazavarnia a látszólag az egész lényegéből szart se felfogó randalírozó pöcsöket Albuquerqueben, New Yorkban bedeszkázzák a plázákat, kijárási tilalmakat rendelnek el, ésatöbbi?Sobri JóskaÚgy függ össze, ahogy a napkitörés / erőmű felrobbanása utáni áramszünet összefügg a megemelkedő bűnözéssel. Vagy egy sportmeccs utáni utcai karnevál. Apropót teremt.
Ez szerinted faji elégedetlenség? Úgy, hogy 8 évig fekete elnök volt? Lófaszt. Ez szintiszta szociális nyomorúság, annyi köze van a bőrszínhez, származáshoz, hogy abba van csomagolva.Igen, ez szociális nyomorúság. Álltotta valaki hogy nem az?
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
...Oké. Akkor még egyszer: a faji különbségek miatti tüntetések és a fosztogatások nem egyenlőek. Az előbbi a tényleges, intézményesült rasszizmusról szól, az utóbbi, ahogy megfogalmaztad sokkal inkább a szociális különbségekről. Mindkettő azonos tőről fakad, mindkettő azonos okokból nem tudja megfékezni a kormányzat, de nem ugyazok.
Sobri Jóska
Az intézményesült rasszizmus szociális helyzettől függetlenül érint minden feketét. Colbert mondott el egy történetet, ami megmaradt (most hogy mennyire vele esett meg az nyilván kérdéses, de lényegtelen): adott egy fekete gyakornok srác és a egy fehér gyakornok srác. Előbbi öltönyös, rendezett fiatalember, utóbbi "hipszter". Az előbbitől minden nap elkérték az igazolványát a bejárton, utóbbitól sosem. És 1000 ilyen történet van arról, hogy mennyire mindennapos a bőrszín miatti megkülönböztetés. Ez apróság, de amikor a gyerek szeme láttára lelövik az autóban a színesbőrű apát vagy hisztériukusan rendőrt hívnak egy sétálgató feketére, vagy furgonnal utána mennek és úgy lövik le. Ezek mind egyértelműen mutatják, hogy amerikai társadalom része a rasszizmus, és nem csak szociális hátrányos helyzetűek között.
Az, hogy a csőcselék jelentős része kisebbdségi, és főleg fekete, nehezen nem értlemezhető az előbbi egyenes következményeként, de ettől függetlenül nem ugyanaz. A csőcselék viselkedése semmit nem mondd el az adott népcsoport egészének viselkedéséről, csak mivel ők hangosak, kártékonyak és feltűnőek is, hajlamosak vagyunk elhinni, hogy ez az egész sokaságra jellemző viselkdés minta.
És ezt te is pontosan olyan jól tudod, mint én. Csak mondom. Atttól hogy válaszoltam, még tudom, hogy trollkodsz.

több mint 5 éve
És ez mi?miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Lehet arra ritkán jár ilyen vonat
Sobri Jóska
www.youtube.com/watch?v=GBB8iRkmUKc
Peszinter Ferenc
Valami posztmodern fajgyűlöletellenes tiltakozó performansz?
A szociális nyomor, a tanulatlanság és az ostobaság megnyilvánulásának tűnik, nem öntudatos fekete forradalmárok állásfoglalásának a rendőri túlkapások esetleg a faji alapú sérelmek ellen.
több mint 5 éve
miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Lehet arra ritkán jár ilyen vonat
Sobri Jóska
www.youtube.com/watch?v=GBB8iRkmUKc
több mint 5 éve
Ha azt írom, hogy "kék", olvashatod pirosnak, érezheted sárgának, interpretálhatod lilának, szíved joga.Én a fosztogatások/tüntetések kapcsán azt nem értem, ha a feketéknek annyira rossz az USA-ban élniük, akkor miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Figy, ugye most ez egy ilyen szerepjáték, ahol elővetted a polgárpukkasztó szerepet, és provokálsz csak?
Lehet, hogy ott még rosszabb?
Vagy semmi közük ezekhez az országokhoz, és ők amerikai hazafiaknak érzik magukat, és hiába volt fekete elnök, a problémáik nem is faji problémák, hanem szociálisak? És ezek tulajdonképpen osztályharcok, nem rasszharcok?
Vajon mire utal, hogy a Louis Vuittonban fosztogatnak?
Én ha a hazámban fajilag el lennék nyomva, és ez zavarna, nem hiszem, hogy divattáskák és öltözködési kiegészítők magamhoz ragadása által érezném azt, hogy lazul a póráz a nyakamon. De persze mások vagyunk, ezt nem tudhatom.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
De ha azt kérdezed, hogy "miért mondod, hogy piros?", milyen választ vársz?
Van egy történés. Látszólag egyszerű eset, egy rasszista pöcs, aki történetesen rendőr, visszaél a hatalmával, és meggyilkol egy embert, látszólag mindenféle ok nélkül.
Ez önmagában, normál esetben letartóztatás, nyomozás, vádemelés, tárgyalás, ítélet.
Ez történik? Hát nem.
Én leszarom, hogy az áldozatnak mi volt az előélete, mivel indifferens, senki nem Dredd bíró, hogy egyszemélyben vizsgál, dönt, végrehajt. Lehetett volna egy nyolc gyilkosságért körözött csóka is, lényegtelen, a rendfenntartó nem bíró, így mindenképp elbaszta. És majd meg is fizeti az árát.
Ez Minneapolisban történt.
Hogy függ ez össze azzal, hogy onnan 2500 km-re LA-ben LV boltokat fosztogatnak, másutt másmilyen boltokat fosztogatnak, hasonlóan távoli városokban fekete rendőröket gyilkolnak, Jon Jonesoknak kell hazazavarnia a látszólag az egész lényegéből szart se felfogó randalírozó pöcsöket Albuquerqueben, New Yorkban bedeszkázzák a plázákat, kijárási tilalmakat rendelnek el, ésatöbbi?
Ez szerinted faji elégedetlenség?
Úgy, hogy 8 évig fekete elnök volt?
Lófaszt.
Ez szintiszta szociális nyomorúság, annyi köze van a bőrszínhez, származáshoz, hogy abba van csomagolva.
több mint 5 éve
sosem tudhatodÉn a fosztogatások/tüntetések kapcsán azt nem értem, ha a feketéknek annyira rossz az USA-ban élniük, akkor miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Figy, ugye most ez egy ilyen szerepjáték, ahol elővetted a polgárpukkasztó szerepet, és provokálsz csak?
Vagy semmi közük ezekhez az országokhoz, és ők amerikai hazafiaknak érzik magukat, és hiába volt fekete elnök, a problémáik nem is faji problémák, hanem szociálisak? És ezek tulajdonképpen osztályharcok, nem rasszharcok?
Én ha a hazámban fajilag el lennék nyomva, és ez zavarna, nem hiszem, hogy divattáskák és öltözködési kiegészítők magamhoz ragadása által érezném azt, hogy lazul a póráz a nyakamon. De persze mások vagyunk, ezt nem tudhatom.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Én a fosztogatások/tüntetések kapcsán azt nem értem, ha a feketéknek annyira rossz az USA-ban élniük, akkor miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.minek a kettős állampolgárság, aki akart volna már rég ideköltözött volna, jaaa hogy az meg nem tetszik
Sobri Jóska
hát ha majd úgy érzik akkor ide költöznek .....
több mint 5 éve
Én a fosztogatások/tüntetések kapcsán azt nem értem, ha a feketéknek annyira rossz az USA-ban élniük, akkor miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Figy, ugye most ez egy ilyen szerepjáték, ahol elővetted a polgárpukkasztó szerepet, és provokálsz csak?
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Én a fosztogatások/tüntetések kapcsán azt nem értem, ha a feketéknek annyira rossz az USA-ban élniük, akkor miért nem mennek Ghánába, Nigériába, Kamerunba, Gabonba, Kongóba, Angolába? Ott bizonyára nincsenek feketéket fajilag basztató fehérek.Lehet, hogy ott még rosszabb?
több mint 5 éve
Megszólalt Bush is:(Reuters) - Former President George W. Bush said on Tuesday the killing of George Floyd reflected a “shocking failure” concerning racism in the country, and urged that protesters be heard, in sharp contrast to fellow Republican Donald Trump’s get-tough approach. Without mentioning the president by name, Bush suggested it was out of step with the country’s values to have driven protesters from Lafayette Square across from the White House on Monday just before Trump walked through for a photo opportunity.
“The only way to see ourselves in a true light is to listen to the voices of so many who are hurting and grieving,” Bush said in a statement. “Those who set out to silence those voices do not understand the meaning of America — or how it becomes a better place.” Trump later issued a Twitter post lauding authorities for using “overwhelming force” and “domination” in Washington. The Washington Post reported on Tuesday that the order to remove the protesters came from Attorney General William Barr.
With demonstrations, sometimes marred by violence, erupting across the country since Floyd died on a Minneapolis street on May 25 with a police officer’s knee on his neck, Bush said he and his wife, Laura, were anguished by “the brutal suffocation.” The latest incident of an unarmed black man dying at the hands of a white police officer raises troubling questions that need to be confronted, he said. “It is time for America to examine our tragic failures – and as we do, we will also see some of our redeeming strengths,” said the 43rd U.S. president, who served from 2001 to 2009. “It remains a shocking failure that many African Americans, especially young African American men, are harassed and threatened in their own country,” he said.
“This tragedy — in a long series of similar tragedies — raises a long overdue question: How do we end systemic racism in our society?”

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Lementek az ingatlan árak, itt is bevásárolnak ahogy Európában másutt is a hírek szerint. A krízis miatt bajba került cégeket is ütemesen vásárolják fel.... A konteó gyártóknak egy lehetséges alternatíva covid ügyben, ha a Bill Gates verzió nem szimpi 😊Kínaiakkal foglalkozó ügyvéd haverom tavaly azt monda, hogy pár hónap alatt majdnem 2000 kínai vett lakást Pesten és környékén..81% kínaiEzek ugye útlevelek alapján készült százalékok. De hogy ki érkezett Belize-ből vagy a többi offshore paradicsomból, az jó kérdés. És kínából is, mert elég valószínűtlen, hogy 15 ezer kínai jött, de összesen egyetlen egy hong-kong + tajvan + makaó + stb.. Bemutattak egy útlevelet és oda lett húzva a strigula.
g7.hu/kozelet/20190116/59-orszagbol-jott-magyarorszagra-a-huszezer-letelepedesi-kotvenyes/
Amúgy a címmel ellentétben nem "jöttek", hanem van/volt letelepedési engedélyük, amit beválthatnak, ha még érvényesFast Willie
......
peterk2005
#JC6

több mint 5 éve
itt dunakeszin a tescoban is egyre többet láttok mostanábanKínaiakkal foglalkozó ügyvéd haverom tavaly azt monda, hogy pár hónap alatt majdnem 2000 kínai vett lakást Pesten és környékén..81% kínaiEzek ugye útlevelek alapján készült százalékok. De hogy ki érkezett Belize-ből vagy a többi offshore paradicsomból, az jó kérdés. És kínából is, mert elég valószínűtlen, hogy 15 ezer kínai jött, de összesen egyetlen egy hong-kong + tajvan + makaó + stb.. Bemutattak egy útlevelet és oda lett húzva a strigula.
g7.hu/kozelet/20190116/59-orszagbol-jott-magyarorszagra-a-huszezer-letelepedesi-kotvenyes/
Amúgy a címmel ellentétben nem "jöttek", hanem van/volt letelepedési engedélyük, amit beválthatnak, ha még érvényesFast Willie
......
peterk2005
#JC6
több mint 5 éve
Kínaiakkal foglalkozó ügyvéd haverom tavaly azt monda, hogy pár hónap alatt majdnem 2000 kínai vett lakást Pesten és környékén..81% kínaiEzek ugye útlevelek alapján készült százalékok. De hogy ki érkezett Belize-ből vagy a többi offshore paradicsomból, az jó kérdés. És kínából is, mert elég valószínűtlen, hogy 15 ezer kínai jött, de összesen egyetlen egy hong-kong + tajvan + makaó + stb.. Bemutattak egy útlevelet és oda lett húzva a strigula.
......
peterk2005
több mint 5 éve
81% kínaiEzek ugye útlevelek alapján készült százalékok. De hogy ki érkezett Belize-ből vagy a többi offshore paradicsomból, az jó kérdés. És kínából is, mert elég valószínűtlen, hogy 15 ezer kínai jött, de összesen egyetlen egy hong-kong + tajvan + makaó + stb.. Bemutattak egy útlevelet és oda lett húzva a strigula.
És valóban, ezek a kiadott kötvény számok. Hogy mennyi jött is be ténylegesen, arról nem tudunk semmit. Ha jól tudom erről nem sikerül adatot kikérni még. Meg arról sem, hogy családtag mennyi jött velük, mert ugye itt egy kötvény kapó mögött több személy is lehetett, mert családtago(kat) is hozhat(tak) magukkal, Szóval az 1 kötvény nem feltétlenül 1 bevándorló, mint a határon megállítottaknál, ahol apa, gyerek, feleség külön-külön van számolva.
Mindenesetre az egyértelmű biznisz orientáción kívül - hogy az egész arra ment ki, hogy néhányan kurva jól megszedjék magukat - az a legbosszantóbb, hogy még azt se csinálták meg, hogy legalább standard ellenőrzési eljárással bírálták volna el, ahogy a többit aki így vagy úgy érkezik. Hanem egy 8 (majd 30) napos egyszerűsített eljárással döntöttek a világ másik felén levő emberről, amikor egy magyar állampolgár átvilágítására is 60 nap a standard. (És ugye itt nincs utókövetés se, mint egyébként minden más, nyugati befogadó országban az eljárás után évekig.)
A másik, hogy a közepében vagyunk-e: voltam Szerbiában, nem szép látvány a vajdasági közeg mostanságFast WillieÉs ha mész még lejjebb, Törökországig fokozatosan egyre romlik a helyzet.
Ugyanakkor ezek nem tesznek minket a dolog közepébe. Gyakorlatilag senki nem ide akar jönni közülük, mind menni akar(na) tovább. A vajdaságban is azért olyan a helyzet amilyen, mert ott rekedtek. Nem engedjük őket tovább, és visszafelé is lezártultak a határok, visszavenni se akar senki senkit. Ha mehetnének, már rég valahol Németországban vagy Svédországban lennének, nem a Vajdaságban (vagy nálunk).

több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=2ATJS6JoRiAkis életkép new yorkból, kirakták a "védelmet"
és közbe megy a live hogy vajon betörnek-e hozzájuk
www.youtube.com/channel/UC6nZlvfz4YWoBWbjiaYJA3g/videos
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200603_Az_ellenzek_nem_szolalhat_fel_a_trianoni_szerzodes_evfordulojan_tartott_parlamenti_emlekulesenők akartak mikor kitört a korona, csak az ellenzék direkt szembe ment velük
ezek | a büdös szarháziak | . övék a hatalom, övék a világ minden pénze, ők mondják meg ki a magyar ki nem, ők vannak minden pozícióban, de még ilyenkor sem akarnak összefogni...
hden
akkor meg minek?
ezzel le tudják védeni hogy miért nem fognak össze, és az ellenzék nem tud mit lépni
nem lehet más álláspontja trianonról mert szavazatokat buk, nem szólhat be mer becsicskítják
szóval erre mondják h : sakk
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20200603_Az_ellenzek_nem_szolalhat_fel_a_trianoni_szerzodes_evfordulojan_tartott_parlamenti_emlekulesenezek | a büdös szarháziak | . övék a hatalom, övék a világ minden pénze, ők mondják meg ki a magyar ki nem, ők vannak minden pozícióban, de még ilyenkor sem akarnak összefogni...
több mint 5 éve
Gondolom csebi erre célzott: tldr.444.hu/2018/03/28/letelepedestehát ne jöjjön ide senki, de ha a fidesz kitalálja azt, hogy az idejövetelükön keresztül, hogyan tudnak ebből az állam kárára saját maguknak pénzt szerezni, az ügyes, ötletes és tetszetős? nem értelek.Így van. De nem a fidesz találja ki, hanem üzletemberek, vállalkozók, akiket te fidesznek minősítesz, de valójában tőlük lehetne mszp, lmp, jobbik vagy jdhzsh is.
csebi
És ezzel párhuzamosan van egy teljesen más kormányzati kampánykommunikáció.
És továbbá van párhuzamosan az én véleményem, hogy ami szép az szép, ami ügyes az ügyes, még ha rám nézve mondjuk káros is lehet, de nem tudok vele mit kezdeni, nem az én szintem, más üzlete.
Ahogy alapvetően az a gyurcsányi logika is frappáns és hatékony, hogy "tüntetnek, aztán majd megunják és hazamennek". Ez egy hatékony problémakezelés. Nem kell hozzá Gyurcsányt szeretni, hogy ezt elismerje az ember.
második része meg egy olyan általánosítás, amit nem tudsz igazolni. ezek a gazdag arabok igazolhatóan rengeteg olyan bűncselekményt követnek el hazájukban, amit európai értékrenddel el sem tudsz fogadni, fel sem tudsz fogni (pl. tavaszi házasságok (mennyivel jobb az, hogy 10-12 éves kislányokat és kisfiúkat erőszakolnak meg a kecskék helyett? sztem sokkal rosszabb), és az áldozatok számára is kérik a vízumokat, hogy ezt az életformát nyugodtan tudják folytatni nálunk is), amit szépen importálni akarnak EU-ba. Bár lehet te a tavaszi házasságot is csupán üzletnek fogod fel, és miért tennél ennek keresztbe? De akkor miért akarnál keresztbe tenni egy embercsempésznek, hiszen neki is ez csupán üzlet?Ácsi,
csebi
te írtad, hogy :
egy felkészült hatóság meg tudja állapítani.illetve azt is, hogy:
csebi
A biztonsági kockázat már húzósabb, de erre mindig azt mondtam, hogy ha a szakhatok ennyire megemelt fizetést kapnak akkor dolgozzanak is meg érte.Gondolom nem a gyerekbaszók vesznek letelepedési kötvényt. Sehol nem hallottam ilyenről.
csebi
Ha neked van erről tudomásod, oszd meg velem, de én erről sehol nem olvastam, hogy ne vizsgálnák a büntetett előéletet vagy ne mérlegelnék a várható kockázatokat.
Megint ott vagyunk, hogy egyrészről képviselsz egy nagyon markáns álláspontot a migrációval kapcsolatban, amivel alapvetően nincsen baj, szíved joga. Csak akkor nem értem, hogy miért próbálod mosdatni a kormányzat intézkedéseit, amivel pontosan ellentmondanak a világról alkotott felfogásodnak, te meg tetszetősnek nevezed még is.És én most azzal mit tudok -és akarok- kezdeni, hogy te nem érted?
csebi
Elfogadom, nem érted.
Ha akarod, akkor sajnálom, vagy elnézést kérek, semmiből nem áll.
A világ nem ellentmondásmentes, nem koherens, gondolj csak Gödel nemteljességi tételeire. Minden rendszerben lesznek bizonyíthatatlan igaz állítások, és cáfolhatatlan hamisak.
Ilyen a világ szerkezete.
Sobri Jóska
16-ot visszavontak, tehát valami szűrés azért csak van
444.hu/2018/12/06/tizenhat-kotvenyes-papirjait-vontak-vissza-utolag-ugy-nez-ki-hogy-a-szir-diktator-penzembere-es-az-orosz-kemfonok-csaladja-nincs-kozottuk
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
81% kínaiEbben nincs semmi újdonság Sobri fél, fél a Covidtól / fél a migránsoktól meg még kitudja mitől. Ezzel nincs baj, csak félős embert sose fogtok tudni meggyőzni, hogy ne féljen. Szóval teljesen mindegy ki milyen adatot hoz fel.A Fidesz simán fóbiásít egy lényegében nálunk nem létező jelenséget. Mégpedig ordas módon sikeresen. Nem találták fel a spanyol viaszt, megtette ezt korábbi rezsim is, elég az állampolgársági népszavazásra vagy a húszmillió románozásra gondolni. De kétségtelen, hogy mára ezt a fonalat a Fidesz kb. kizárólagosra le tudta nyúlni. Nem csak a bal oldaltól, hanem például a Jobbiktól is.
Ezzel sok ilyen korú embernél találkozni, akik nem hajlandóak / nem tudnak a korral haladni és inkább csak a saját kis burkukba maradnak, mert ott biztonságos.
Fidesz pont ezekre az emberekre épit és mivel érzelmekkel operál, tejesen mindegy, hogy amúgy bebizonyítod-e, hogy igazából mást csinál a kormány ő neki már csak az van, hogy az ő kényelem burka sérül.
Toca
Manapság ugye évi 600, 800, 1000 ember kér egyáltalán letelepedési engedélyt nálunk. Ez ellen harcolunk akkora erőfeszítéssel, mintha évi hárommilióan jönnének. Az EU-val is kardozunk, mégpedig évi nagyjából 1200 ember ellenőrzött befogadásán. Olyan befogadásán, aminél _kiválaszthatjuk_ azt az 1200-1500 embert, bármelyiket elutasíthatjuk, szóval kis túlzással akár 1200 orvost is befogadhatnánk, ha nagyon akarnánk. Vagy informatikust. Eközben ugyanez a Fidesz évi 5 ezer letelepedési kötvényt árusított ki, önként és dalolva, mégpedig ugyanazokban a régiókban, ahonnan a propaganda szerint annyira nem akar migránst befogadni.
Szedjük egy mondatba mindezt még egyszer: Elköltünk több százmilliárdot kerítésre, elköltünk évi sok tízmilliárdot migránsnemköll propagandára, balhézunk az EU-val negyedannyi ember miatt, mint amennyit önként és dalolva beengedünk, minimális ellenőrzéssel, mindössze azt kérve tőlük, hogy adjanak kölcsön pár évre némi pénzt. Amit aztán később kamatostul vissza fogunk nekik fizetni.
Na, ezen parázunk. Úgy, hogy mára nemcsak egy lett a number one általánis para, hanem gyakorlatilag ez lett a kormányválasztó parák közül is a numero uno. Arról beszélünk, az alapján választunk kormányt, hogy a pirézek építhetnek-e holdjáró összeszerelő üzemet Békéscsaba alsón.
Szigorúan vett hatalmi szempontból, Fidesz érdek szempontból ez egy rendkívül eredményes propaganda. Majdnem olyan eredményes, mint a komcsi idők haldokló kapitalizmusa volt. Ugyanakkor ránk, célközönségre nézve rendkívül szegényes, mint minde olyan eset, amikor sikerül a politikának valami virtuálison felkapaszkodva valódi szempontok helyett hatalomra törni. Sose jó, ha az alapján választunk kormányt, hogy mit csinálna a marslakókkal.
Sajnos ez a helyzet. Még egy ilyen "jobb helyen" is mint ez a fórum, ahol nagyon ritka kivételtől eltekintve mindenki bőven a szellemi átlag fölött van, tud gonolkodni, még itt is egyrészt mindennapi téma. Mégpedig nem úgy, hogy beszélünk valamiről ami a világ másik felén történik és kommentálgatjuk, hanem ez a téma úgy forog, mintha mi is benne lennénk a kellős közepében.. Vagy potenciálisan benne lehetnénk. Mint a covid, amelyiknek a közepén történetesen tényleg benne lehetünk ha úgy alakulnak a dolgok. A migrációéban még évtizedekig biztosan nem. És utána se lehet tudni, hogy mennyire.
Szóval én ilyen helyzetben nem tudom 100%-ban eldönteni, hogy akár most itt a topicban, valóban, tényleg a migrációról vitázunk, valódi érvek mentén, vagy pedig csak a félelmeink manifesztálódnak ebben a formában. Úgy értem, hogy a félelem tényét persze elhiszem, elhiszem az is, hogy a vélemények őszinték. Aki mondja, az nyilván őszintén is gondolja. De mivel a félelem alapvetően az ember ismeretlentől, idegentől való természetes félelemből táplálkozik, és ilyen piráz tények állnak mögötte, nem tudom, hogy mennyire valós dologról van szó, hova sorolható a covid, 5G, ufo támadás, háttérhatalom, Soros, satöbbi sorban. A szűk három millió szavazó esetén, akik számára mára az elsődleges Fideszre szavazásra motiváló indok lett mindez a Soros mellett, úgy gondolom, hogy gerjesztett történetről van szó. A félelem úgy istenigazán nem létezik, mert ha a Fidesz holnaptól újra elkezdene letelepedési kötvényeket osztogatni - akár mondjuk tízszer annyit, évente ötvenezernyi migránst beengedve - akkor is a Fideszre szavaznának. Megszavaznák az ötvenezer migráns betelepedését is, és megmagyaráznák maguknak - illetve hagynák, hogy a Fidesz propaganda megmagyarázza -, hogy letelepedési engedéllyel nem veszélyes.
Sobri félelme más, mert ő nagyjából képben van, tudja azokat a tényeket, amiket leírtam. Az ő indokát elhiszem. De még Jóska a te esetedben sem tudom eldönteni, hogy mennyire primér vagy sokadlagos dologról van szó? Vajon egy a sok apró napi dolog közül, amiben vannak prefrenciáid, és történetesen migránssal kapcsolatban olyan, hogy inkább ne? De tíz perc múlva a fagyi aktuális íze fontosabb. Vagy olyan fontos, állandó szempont amit az ország szempontjából fontos, betartandó dolognak gondolsz? Azaz például leszavaznád emiatt a Fideszt, ha újranyitná a letelepedési kötvény bizniszt? Első esetben nincs miről beszélni, tökre a te dolgod, hogy mit gondolsz, milyen ízű fagyit szeretsz. Utóbbi esrtben lenne fontos a véleményed ... de ebben az esetben nem tudom mi a helyzet.
peterk2005
Amúgy a címmel ellentétben nem "jöttek", hanem van/volt letelepedési engedélyük, amit beválthatnak, ha még érvényes
A másik, hogy a közepében vagyunk-e: voltam Szerbiában, nem szép látvány a vajdasági közeg mostanság
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
És még mondják, hogy Amerika nem egységes manapság.több mint 5 éve
Hölgyeim és Uraim!Tudja valaki, mit jelent a "furkóskot politika"?
Üdv