NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Week 16 szombati dupla
285
27
23:00, MATCH4
Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Bocs gyenge az angolom, ezért tanítok matematikát. Pontosan értettem Jenkinst, Te nem értettél engem. Az 1. mondat nem Jenkinsnek szólt, hanem Neked.Ez egyrészt bullshit, mert az ellentéteket nem csak egyetemi katedrán vagy céges csapatösszetartásokon kell megoldania az embernek az életben, hanem a szántóföldön, kocsmában meg otthon is. Nyolc elemivel is. Amikor kurvára nem számítanak az asszociációs technikák, mert azt se tudják, hogy eszik vagy isszák. És az emberek így is képesek egymással szót érteni, ha hagyják őket arra koncentrálni, hogy megtegyék. Ha nincs másfelé rángatva a figyelmük.
Ne haragudj, nem reflektálok, mert egy szót sem értesz abból, amit írtam, se időm se kedvem egy szokásos Peterek szájkaratéba belemenni, Csak egy példát hozok és ez nem vélemény ez egzakt módszertan. Hibás az a megközelítés, hogy: "Mindenki elmondja a saját álláspontját, és meghallgatja a másikét. Csak így van esély arra, hogy kölcsönösen eljussanak egymás fuléig."
Ez totálisan téves, ez csak arra jó, hogy ventiláljanak a megszólalók. A kibeszélésnek is vannak módszerei pl KJS (Kawakita-Jiro-Shiba), vagy bármilyen asszociációs technika, ami képes a sztereotip hatásokat feloldani, és a gondolatokat rendezni. Ezek ebben az egész párbeszédben nincsenek megoldva, ezért értéktelen a megoldás szempontjából.
Helmut Zimmer
Másrészt Brees és Jenkins szót értettek. Nagy valószínűséggel nem azért, mert a nyilvánosság előtt szájkaratéztak egyet egymással, hanem azért, mert közvetlenül, hosszan elbeszélgettek egymással. Hogy közben elővették-e KJS asszociációs technikáit, azt nem tudjuk...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
JJ lécci töröld a HSZ-em. Vállalom a tartalmát, csak nincs kedvem végtelen tartalmatlan vitákhoz.Köszi
ezt átmásolom ide, mert bár nem amerikai állampolgárként, de mikor sobri - szerintem helyesen - pedzegette, hogy az egész nem a rasszokról, hanem a klasszokról szól, én is valami hasonlót akartam írni a szövegben általam kiemelt és aláhúzott részből kiindulva
a probláma nem tudom, hogy szándékos volt-e vagy csak elgépelés, de tetszik 😊
sose késő megnézni Adam Curtis többi munkájával egyetemben
www.youtube.com/watch?v=fh2cDKyFdyU&t=139s
r.baggio
több mint 5 éve
sose késő megnézni Adam Curtis többi munkájával egyetembenAdam Curtis dokuk lejátszási lista
r.baggio
Ajánlott nézési sorrend:
1. The Century of the Self
2. The Power of Nightmares
3. The Trap
4. All Watched Over by Machines of Loving Grace
5. Bitter Lake
6. HyperNormalisation
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 5 éve
Többen mostmár ne hozzátok át lécci, mert megsérül! 😀Meg aztán jogdíjat sem kapsz😊
Helmut Zimmer
több mint 5 éve
Többen mostmár ne hozzátok át lécci, mert megsérül! 😀
több mint 5 éve
Áthozom, mert itt a helye.Azért, hagy mondja már el a véleményét Brees, basszameg! Most attól tekintsünk el, hogy egy elég elfogadott konzervatív álláspontot képvisel, és attól, hogy sok, nagyon gazdag sportoló nagyon hangos, még nem lesz igazuk, meg nem lesznek többségben, még ebben a szimbolikus kérdésben sem. Már csak azért sem, mert nem azzal vitatkoznak, amit Brees mond, hanem, amit szerintük képvisel, tehát a személyével. És ez nem véletlen.Helmut ZimmerNem értetted meg Jenkins mondandóját. Azt mondod hadd mondja el Brees a véleményét? De hát megtette! Elmondta. Amivel persze vannak akik vitatkoznak, de ez a dolgok rendje. Mindenki elmondja a saját álláspontját, és meghallgatja a másikét. Csak így van esély arra, hogy kölcsönösen eljussanak egymás fuléig.
A probléma nem ez. A probléma az, hogy Kapernick is csak a véleményét fejezte ki. És ő ezért kikerült a ligából. A liga pedig hozott egy olyan policy-t, ami Breesnek most megengedi, hogy úgy fejezze ki az érzését a hazájával kapcsolatban ahogy azt a saját szíve szerint megfelelőnek érzi, Jenkinsnek pedig megtiltja ugyanezt. Azzal az indokkal, hogy Jenkins módszere sokakat sért. Node sokakat - köztük rengeteg veteránt is - meg az sért, hogy Kapernicket letiltották, hogy Jenkinsnek nincs megengedve a térdelés. Ilyen emberből is rengeteg van! Az ő érzéseik kevésbé fontosak?
Semmi baj, el lehet égetni a zászlót, lehet ülve himnuszt hallgatni, de kell új szimbólum, ami kifejezi az Egyesült Államok legújabb kori megállapodását, és ami mögött felsorakozik a társadalom. Amíg az elit csak dekonstruál szimbólumokat, és nem tölti fel az űrt elfogadható tartalommal, addig ez nagyon- nagyon kevés, és az érdemi problámák velünk maradnak.Helmut ZimmerA közös szimbólumot nem lehet ráerőltetni a közösségre. Attól sem lesz közös, hogy kötelezővé teszik, hogy hogyan kell viselkedni a jelenlétében. Attól lesz az, ha mindenki a magáénak érezheti. Brees is és Jenkins és a társai is. Ehhez pedig erőt kéne mindenkinek vennie magát és megbántódás helyett megpróbálni megérteni, hogy a másik miért érez máshogy és miért akarja máshogy kifejezni a viszonyát. Akkor lehet, hogy a megbántódás, megsértettség is elmúlna. Nem zászló égető muszlim szélsőségesekkel kell kiegyezni basszus, hanem egy térdelő, kezét ugyanúgy a szívére tevővel. Ha ez nem megy, nem tudom mi fog menni... Az amerikai zászló így alakult ki. Meg a mi zászlónk is. Sokan akartak sokfélét belerakni, és addig ültek, amíg közös nevezőre nem jutottak. Sikerült. Ez a megoldás, nincs másik.
A postod többi részével (nem idéztem az egészet) teljesen egyetértek. A különbségeket nagy részben az eltérő esélyhez jutás, szociális háttér, stb. okozza alapvetően. És az, hogy ezekből az eltérő státusokból teljesen máshogy néz ki a világ, és nehéz megérteni a másikét. (Ugyanakkor nem is lehetetlen, csak nehéz. Már az ötvenes évekből vannak olyan tanulmányok - a történelem azóta is bizonyítja, hogy igazak - hogy a meg nem értést, ellentéteket sokszor nem is az eltérő életkörülmények miatti különbséket okozzák, hanem az az emberi sajátosság, hogy az ember vágyik a közösségre, és ha úgy érzi hogy megtalálta, akkor azt nagyon nehezen engedi el, még olyankor is ragaszkodik hozzá, amikor az olyan úton jár, amit már egyébként nem követne, de megmagyarázza magának, hogy mégis. A politika erre épít. Kevesebb hisztéria keltés, kevesebb ellenségkép gyártás, kevésbé rángatni ki az embereket abba a helyzetbe, ahonnan a másik tábor már nem is látszik, és akkor még a nagy társadalmi különbségek ellenére is jobbak lesznek az esélyek egymás megértésére, És elfogadására.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
ezt átmásolom ide, mert bár nem amerikai állampolgárként, de mikor sobri - szerintem helyesen - pedzegette, hogy az egész nem a rasszokról, hanem a klasszokról szól, én is valami hasonlót akartam írni a szövegben általam kiemelt és aláhúzott részből kiindulvaa probláma nem tudom, hogy szándékos volt-e vagy csak elgépelés, de tetszik 😊TÖRÖLVEEgyébként Brees 2016-ban is azt mondta, hogy támogatja Kaep törekvéseit, de a himnusz alatti térdeléssel nem ért egyet. Most sem mondott mást, csak kurva szar időben.Gyurma PappaHogy pont egy new orleansi irányító ne érezze hogy mikor rossz az időzítés az furcsa. Egyáltalán, hogy jött elő pont most ez a zászló téma hogy úgy érezte meg kell szólalnia? Számára volt valami apropó? Vagy a riporter húzta csőbe a kérdéssel?
peterk2005
Helmut Zimmer
sose késő megnézni Adam Curtis többi munkájával egyetemben
www.youtube.com/watch?v=fh2cDKyFdyU&t=139s
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
igen? én police brutality-t olvasok mindenhol, nem pedig white plice brutality-tMiből szűrted le, higy rasszista volnék? 🙂Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte.Annyira viccesek vagytok ti rasszisták, hogy mennyire nem értitek a saját elmebajotok lényegi problémáit sem.
warr_b
Nem az a gond, hogy egy-egy-egy rendőr rasszista vagy sem, hanem az a gond, hogy a rasszizmus intézményesült. Az a gond, hogy a rendvédelmi szerveken belül úgy kommunikálnak, hogy a nigger az biztos bűnöző.
Nehéz ezt egyszerűbben megfogalmazni. Minden bizonnyal mindegyiknek vannak néger barátai középiskolából, akivel együtt fociztak vagy még oviban együtt rúgták a pöttyöst, esetleg a szomszéd is latino. Ezek majd érvek lesznek a bíróságon is.
Én nem is figyeltem, hogy milyen a bőrszínük, mert nem lényeges. Faji alapon különböztetik meg a bánásmódot az amerikai rendőrségen belül, ezt hívják racial profilingnak vagy intézményesült rasszizmusnak. Ehhez semmi köze, hogy az egyik rendőr ázsiai származású a másik meg látszólag közel-keleti.
Gyurma Pappa
Beraktam az ügyben érintett négy rendőr fényképét, amiatt, mert mindenhonnan az harsog, hogy a FEHÉR rendőrök hogy bánnak a feketékkel, meg az egész úgy apropója, hogy a többségi fehér társadalom milyen rasszista, a feketék hogy el vannak nyomva. No ehhez képest a négy zsaruból csak kettő fehér. Tou Thao és Alexander Kueng a másik kettő neve. Csak annyira akartam volna rámutatni, hogy ne már állandóan és kizárólag a fehérek legyenek csak a rosszak, szemetek, rasszisták. A feketék is ugyanúgy rasszisták, meg az ázsiaiak is.
warr_b
az igen egy másik kérdés hogy a rasszizmus olyan mint a nemi erőszak, csak fehér férfi követheti el
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Miből szűrted le, higy rasszista volnék? 🙂Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte.Annyira viccesek vagytok ti rasszisták, hogy mennyire nem értitek a saját elmebajotok lényegi problémáit sem.
warr_b
Nem az a gond, hogy egy-egy-egy rendőr rasszista vagy sem, hanem az a gond, hogy a rasszizmus intézményesült. Az a gond, hogy a rendvédelmi szerveken belül úgy kommunikálnak, hogy a nigger az biztos bűnöző.
Nehéz ezt egyszerűbben megfogalmazni. Minden bizonnyal mindegyiknek vannak néger barátai középiskolából, akivel együtt fociztak vagy még oviban együtt rúgták a pöttyöst, esetleg a szomszéd is latino. Ezek majd érvek lesznek a bíróságon is.
Én nem is figyeltem, hogy milyen a bőrszínük, mert nem lényeges. Faji alapon különböztetik meg a bánásmódot az amerikai rendőrségen belül, ezt hívják racial profilingnak vagy intézményesült rasszizmusnak. Ehhez semmi köze, hogy az egyik rendőr ázsiai származású a másik meg látszólag közel-keleti.
Gyurma Pappa
Beraktam az ügyben érintett négy rendőr fényképét, amiatt, mert mindenhonnan az harsog, hogy a FEHÉR rendőrök hogy bánnak a feketékkel, meg az egész úgy apropója, hogy a többségi fehér társadalom milyen rasszista, a feketék hogy el vannak nyomva. No ehhez képest a négy zsaruból csak kettő fehér. Tou Thao és Alexander Kueng a másik kettő neve. Csak annyira akartam volna rámutatni, hogy ne már állandóan és kizárólag a fehérek legyenek csak a rosszak, szemetek, rasszisták. A feketék is ugyanúgy rasszisták, meg az ázsiaiak is.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Száz év magány.
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
www.valaszonline.hu/2020/06/03/george-floyd-gyilkossag-rasszizmus-rendori-brutalitas/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte.Annyira viccesek vagytok ti rasszisták, hogy mennyire nem értitek a saját elmebajotok lényegi problémáit sem.
warr_b

több mint 5 éve
Nálunk nincs egy fekete se.
warr_b

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte. warr_bEzek a Floyd ügy rendőrei? Amúgy számodra ki a cigány? Akinek X faktornál sötéttebb a bőre? Vagy akinek a neve Orbán, Kolompár? Csak azért kérdezem, hogy így egy profil fotó alapján besorolod őket rasszokba. Nekem pl. német felmenőim vannak, Kerschbaumayer-nek születtem, de olyan sötét a bőröm, hogy sok kolompárorbán elbújhat mellette? Én hova számítok? 😊
Amúgy remélem ahogy csitul a háborgás, leakad a narratíva a rendőrgyilkos clipek linkelgetéséről, mert bár ez volt az apropó, ha folytatják, be fogunk tőle sokallni. Ott kint is be fognak.
És el is tereli a problémáról a figyelmet. Egyrészt csak a halálos kimenetelű rendőri esetekben sokkal nehezebb is igazságot tenni, mert abban tényleg rengeteg a faktor. Ráadásul nincsenek is országos méretű, alaposan kielemzett statisztikai adatok. A rendőrségeknek nem kötelező ilyen adatokat leadniuk, van aki mindent korrekten jelent, van aki csak "lead valamit" és van aki semmit nem jelent le. És ugye amit leadnak adatokat, azok is olyanok, hogy a legtöbbet nem nézik meg három oldalról. Ebben a Floyd esetben is az első boncolás, amit a hivatal "saját berken belül" végzett azt állapította meg, hogy a halál elsődleges oka nem is a fizikai kényszerítésből keletkező sérülések voltak. Aztán jött a második boncolás ami meg megállapította, hogy dehogy. És meg is emelték 2nd degree-re a vádat. De eddig az esetek 1%-a jut el, hogy több eredmény, boncolás, vizsgálat is legyen amit aztán majd alaposen meg is néznek. Szóval amit még leadnak, az is nagyon megbízhatatlan. Vannak ugyan helyi - időnként jó minőségű - tanulmányok, de azok eredménye sem egyértelmű. Már konkrétan a gyilkosságok arányára nézve.
Viszont vannak "másodlagos" jellegű tanulmányok, amik meg rendkívül szomorú képet festenek. Például rendőröket videojátékoztattak és figyelték milyen típusú emberre mik a reakciók, vagy megnézték például hogy a sima igazoltatások, olyanok amikből nem lett feljelentés, tehát "akcióba lépési ok sem" volt, azok hogyan zajlanak. És sok helyen valami egészen szomorú különbség jött ki, hogy egy tipikus fehér igazoltatása és egy fekete / egyéb színes bőrű igazoltatása hogy néz ki, milyen arányban teperik le őket, térdelnek rájuk, alkalmaznak ilyen vagy olyan kényszerítő eszközt. Hangsúlyozva, olyan esetekben amikor sem előre, sem közben, sem utólag nem derült ki semmi ok arra, hogy erőszakosak legyenek. És persze a rendőri intézkedés csak a jogszolgáltatás legelső lépése. Ott vannak még a letartóztatás alá vontakkal való bánásmód, a jogvédelem (ügyvéd) biztosításának körülményei, aztán a bírósági eljárások, hogy azok során meddig "húzzák" az ügyeket, milyen szintig kell bizonyítást nyerni egy ügynek, az esküdtszékek milyen arányban döntenek és milyen súlyossággal, milyen mértékű ítéletek születnek hasonló jellegű bűncselekmények esetén ésatöbbi, ésatöbbi. Szóval sokkal-sokkal összetettebb ez annál, hogy hány embert lőnek le. És sajnos mélyebben gyökerező, nehezebben is megoldható.
Rossz nézni ezeket az erőszakos video jeleneteket - legyen bármilyen bőrszínű az áldozat - de engem valahol jobban elkeserít azt látni, hogy NFL játékosok sora - akik elvileg kiemelkedtek, jól élnek, kikerültek a "rossz" környékekről - fakad sírva, akad el a hangja, miközben megszólal a témában, Mert még közöttük is alig akad akinek ne lenne személyes rossz tapasztalata. És nem csak azért mert amikor gyerek volt rossz helyen élt, hanem már kiemelkedve, úgy, hogy elvileg szociális, "rossz környéken lakom" stb. oka nem lehet a dolognak.
Nem kell ahhoz hátba lőni, hogy másodrendűnek érezd magad egy közösségben, társadalomban. Már az meg tudja keseríteni az életet, ha "csak" annyi történik, hogy a munkahelyén nem ismerik el, lenézik a munkáját, rossz a főnöke, stb. Kihat a lelkiállapotra, visszahat a családra, stb. Munkahelyet legalább lehet váltani, ha hazaérsz, legalább azzal tudod magad bíztatni, hogy amint lehet eljövök onnan. Bőrszínt viszont nem, abba egy életre bele ragadtál, ha hazaértél se vígasztalhatod magad azzal, hogy majd felmondok és akkor jobb lesz...

több mint 5 éve
vicces sztori 😀pcworld.hu/pcwtrend/egy-twitter-fiok-frappans-gorbe-tukrot-tartott-donald-trump-ele-279731.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte.Áh, ezek mind fehérek.
warr_b
"Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette"
index.hu/kulfold/2020/06/01/usa_zavargasok_tuntetesek/
több mint 5 éve
Mondjuk ezek a zsernyákok is szép emberek. Persze az ázsiai meg az arab (vagy félnéger? Nem tom, nem vagyok szakértő) is biztos direkt pont csak a feketéket fajgyűlölte.

több mint 5 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20200603-black-lives-matter-antifa-egyesult-allamok-zavargasok-soros-gyorgy.htmlEz olyan, hogy elolvasod az URL-t, és ezzel el is olvastad a cikket, felesleges kattintani.
megvan az összeborulás alapja 😀
Negritis
több mint 5 éve
itt a vágatlan, teljes verzió, rá fogom magam venni:Bayer kb 1 szó / másodperc tempóval beszél mindig, szal sztem gyorsítsd csak fel 200%-osra, és akk már is csak háromnegyed óra 😀
www.youtube.com/watch?v=aoajtl7BSe0
Vrij6
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
itt a vágatlan, teljes verzió, rá fogom magam venni:www.youtube.com/watch?v=aoajtl7BSe0
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
sőt még az is lehet, hogy nem is ez a céljukMarci legalább nem Momentum konform. Én a Momentumban látom az új Fidesz veszélyét. Fiatal, tanult yuppiek gyülekezete, egyelőre marhára homályos hogy hol vannak a morális, erkölcsi határvonalak. Simán kinézem belőlük, hogy beülnének a hatalomba és Orbánibb rendszert faragnának az Orbánénál, még jobban "zsebre" rakva az országot. Persze az is lehet, hogy nem, a választásuk nekik is meglesz, ahogy Orbánéknak is megvolt. Marci mindenesetre nem fog közéjük passzolni az tuti.nincs hozzá se tökük, se tehetségük.
Ez a mostani Deák téres videója viszont nekem nem tetszett. Túlságosan elvitte a hév, zavaros szóáradatt lett az egész szociális oktatásos szövegből. Megérthető amit akar mondani, de nem minket kell meggyőznie (legalábbis nem engem). Sokkal jobban és világosabban kell megfogalmazni - meg is lehet - ahhoz, hogy némi gondolkodnivalót adjon azoknak is, akik ilyen sztoriknál Torockai videóira kattintanak először. Közöttük is akadnak akik gondolkodnak is ha van min.
peterk2005
Amadeus
több mint 5 éve
Tök jók a témák amik most itt éppen előkerülnek, de ma lenne egy sokkal fontosabb téma is.Igen, elég szomorú, hogy ez így elsikkad, pláne egy 100 éves évfordulón...
Ez nem éppen egy index kompatibilis téma, de korrekt videót csináltak :
index.hu/video/2020/06/04/trianon_trianon100_erdely_kepbehozo/
Ez pedig egy tök jó sorozat volt, kár, hogy megszűnt. Idevágó része
www.youtube.com/watch?v=dVCXYhvT2L8
FLZOLI

több mint 5 éve
Tök jók a témák amik most itt éppen előkerülnek, de ma lenne egy sokkal fontosabb téma is. Ez nem éppen egy index kompatibilis téma, de korrekt videót csináltak :
index.hu/video/2020/06/04/trianon_trianon100_erdely_kepbehozo/
Ez pedig egy tök jó sorozat volt, kár, hogy megszűnt. Idevágó része
www.youtube.com/watch?v=dVCXYhvT2L8
több mint 5 éve
Marci legalább nem Momentum konform. Én a Momentumban látom az új Fidesz veszélyét. Fiatal, tanult yuppiek gyülekezete, egyelőre marhára homályos hogy hol vannak a morális, erkölcsi határvonalak. Simán kinézem belőlük, hogy beülnének a hatalomba és Orbánibb rendszert faragnának az Orbánénál, még jobban "zsebre" rakva az országot. Persze az is lehet, hogy nem, a választásuk nekik is meglesz, ahogy Orbánéknak is megvolt. Marci mindenesetre nem fog közéjük passzolni az tuti.nincs hozzá se tökük, se tehetségük.
Ez a mostani Deák téres videója viszont nekem nem tetszett. Túlságosan elvitte a hév, zavaros szóáradatt lett az egész szociális oktatásos szövegből. Megérthető amit akar mondani, de nem minket kell meggyőznie (legalábbis nem engem). Sokkal jobban és világosabban kell megfogalmazni - meg is lehet - ahhoz, hogy némi gondolkodnivalót adjon azoknak is, akik ilyen sztoriknál Torockai videóira kattintanak először. Közöttük is akadnak akik gondolkodnak is ha van min.
peterk2005