Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Abban a váci szavazókörben ahol delegált vagyok 9:00 órakor a részvétel 10%, kb 100 fő.30 év alattiak száma: 1
95% nyugdíjas.
Csak érdekességképpen.
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/06/09/szijjarto-peter-elsokent-szavazott-dunakeszin Peti kakadu sietve szavazott nehogy valami firkász megtalálja,meg 9-re már Moszkvába kell lennie.
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/06/08/v-naszalyi-marta-borocz-laszlo-i-kerulet-var-venezuelai-menekult-spanyol-hangfelvetel?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KP7K4KBcDvgmY0Dfi6aU0f_rfGh6sgaET2YqTW89AqptZlOkFH6lR2rc_aem_AUfcowwY8mHbSfHxSqpyPIlTVZFpPlh2tw0RwPY6cZ6JLVNylEdUV_fMe84ha8wGH_nHx0WEJjuoe1iB7KVC2yYuAz egymilliós mozgósítás nemzetközi része.
több mint 1 éve
csipkelli
4 010
sportal.blikk.hu/csapatjatekok/kezilabda/orom-vogel-bolk/2024060814461505644A Vogel-tesóknak eddig vállalható hete van. Áradjon egyet a Tisza, aztán jöhet 26.
Szerkesztette: csipkelli
több mint 1 éve
Ömlik az eső...siratja Magyarországot....Itt Pécsen éjszaka volt nagy zuhé, most már teljesen békés az idő.
ThundersNFL a Paraszt
több mint 1 éve
Nem is kötelező használni, ezt már 2022-ben is mondták nekem a számlálók. Egyszerűbb is nekik számolni, ha nem kell még a borítékok feltépésével is szarakodniuk.Van ahol 8-at kapnak 😀Ott remélem nem vesződnek a borítékkal.
Toca
iktriad
több mint 1 éve
Van ahol 8-at kapnak 😀Ott remélem nem vesződnek a borítékkal.
Toca
több mint 1 éve
Amíg Orbán van, EU-s pénz nincs! feliratú molinót feszített ki a Momentum Orbán Viktor szavazókörének bejáratához az éjszaka.Van ahol 8-at kapnak 😀
Jár ezért a
Ja, Budapesten tök fölösleges volt borítékokat mellékelni a szavazati lapokhoz. Hacsak nem vagy zseni origamis, nem fog beférni az 5 lap.
iktriad
több mint 1 éve
Amíg Orbán van, EU-s pénz nincs! feliratú molinót feszített ki a Momentum Orbán Viktor szavazókörének bejáratához az éjszaka.
Jár ezért a

Ja, Budapesten tök fölösleges volt borítékokat mellékelni a szavazati lapokhoz. Hacsak nem vagy zseni origamis, nem fog beférni az 5 lap.
több mint 1 éve
Budai kerületek, TatabányaVan egy olyan érzésem, hogy Karácsony valahogy még így is behúzza Budapestet, de a Fidesz a legtöbb érzékeny 2019-es veszteségét visszaszerzi.Mik lennének azok?
Na majd meglátjuk.
Kampman
Őszintén?
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
m.hvg.hu/360/20240608_tolgyessy-peter-rohanunk-a-forradalomba
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
4. Ami az EP-választást illeti: minden bizonytalan. A felmérések szerint a biztos szavazók 22-25 százaléka nem akarja/nem tudja megmondani, hova húzza be az ikszet. Arra hajlok, hogy az ellenzéknek lényegesen nagyobb tartaléka van, mint a Fidesznek. A 2018-as parlamenti választással szemben a magas részvételi arány tippem szerint összességében az ellenzéknek kedvezne, akár még azon az áron is, hogy az öt százalékon billegő pártok némelyike nem szerez mandátumot.Amióta 2022-ben az állampárt utaztatással és osztogatással összeszedte azt az eszement voksszámot, már tippelni sem merek.
nagylaza, főpohárnok
A Tisza legyen millió körül, az első nekifutásra nem lenne rossz.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Ömlik az eső...siratja Magyarországot....
Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
Van egy olyan érzésem, hogy Karácsony valahogy még így is behúzza Budapestet, de a Fidesz a legtöbb érzékeny 2019-es veszteségét visszaszerzi.Mik lennének azok?
Na majd meglátjuk.
Kampman
Őszintén?
A fidesz-mhm-vitezy fidesz sztem 40%+ lesz Pesten
És semmit nem buknak vidéken
Ez már győzelem
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Van egy olyan érzésem, hogy Karácsony valahogy még így is behúzza Budapestet, de a Fidesz a legtöbb érzékeny 2019-es veszteségét visszaszerzi.Na majd meglátjuk.
több mint 1 éve
Nem tudom van-e tippelde, én írom a saját jóslatom:Fidesz 51%
Fidesz 47%
Tisza 25%
DK-MSZP-P 10%
Mi Hazánk 6%
MKKP 4 %
Momentum 4%
2RK 1%
MMM 1%
LMP 1%
Jobbik 1%
Kívancsi leszek okosabb vagyok-e mint egyötödikesZávecz.
akdestroyer
Magyar 18%
Feri 14%
Mihazánk 8%
Momentum 3%
Kutyák 2%
Többi 1% vagy még ennyi sem
több mint 1 éve
Ha már ak írta, és családilag és érintett vagyok, minden szavazatszámlálónak és HVB tagnak nyugodt holnapot kívánok
Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Nem tudom van-e tippelde, én írom a saját jóslatom:Fidesz 47%
Tisza 25%
DK-MSZP-P 10%
Mi Hazánk 6%
MKKP 4 %
Momentum 4%
2RK 1%
MMM 1%
LMP 1%
Jobbik 1%
Kívancsi leszek okosabb vagyok-e mint egy
több mint 1 éve
Nem tudom ki volt kint ma a tüntetésen, én végig voltam az egészen (nem mintha nagy szó lenne), és a következőek a következtetéseim:1. Hosszú volt
2. Hosszú volt, és sokszor ellaposodott, akár a műsorszámokat, akár Magyar Péter mondandóját lehetett volna tömörebbre venni
3. Nem tudom mennyien voltunk, nyilván belülről soknak tűnt
4. Az elején a meleg nagy ellenség volt, s bár készültek vízzel, az arra érzékenyek többen rosszul lettek, de becsületesen igyekeztek rajtuk segíteni, a színpadról is mindig jött a figyelmeztetés
5. Én szkeptikus vagyok Magyar Péterrel kapcsolatban, de tetszik, hogy valaki végre felkavarja az állóvizet végre, kíváncsi leszek a holnapi eredményekre. A mozgósítással kapcsolatban, illetve a tömeg befolyásolását tekintve volt egy kis hiányérzetem, kicsit sokaltam az olyan tartalmú üzeneteket, hogy mit nem akarunk, mi a rossz, és lehetett volna több abból, hogy milyennek képzelik el az országot, mi a víziójuk (bár lehet, hogy ki volt balanszírozva, inkább hogy úgy mondjam az erre építő skandálás volt talán elcsúszva érzésem szerint).
6. A magam részéről az utolsó fél órában volt egy kis "legyen már vége" érzésem (bár én szerencsésen árnyékban álltam a háromnegyedében az eseménynek), szóval összességében felemás élményt jelentett ez a tüntetés.
Csak remélni tudom, hogy sok közönyös, beletörődő, illetve eddig apolitikus személyt meg tud mozgatni mindez, nincsenek nagy reményeim a holnapi választással kapcsolatban (maximum a sokak által itt is említett ellenzék-leváltás). Reggel elmegyek szavazni, napközben biztosan próbálom minimalizálni a választási hírek követését (máskülönben háromszor kihordok lábon egy-egy mini szívrohamot, majd hétfőn nagyon kíváncsi leszek az eredményekre.
több mint 1 éve
Én holnap szavazatszámláló biztos leszek Vácon.Telefonozni nem lehet bent, de én azért majd megtalálom a módját, hogy küldjem a legfrissebb infókat, részvételi adatokról, százalékokról, hangulatról.
több mint 1 éve
Gondolataim egy nappal a választások előtt...🙂🙂🙂1. Többeknek: tisztában vagyok azzal, mennyire fontos a fővárosi közgyűlés összetétele. Én azonban semmiképpen se lebecsülném le a súlyát annak, hogy ki lesz Budapest főpolgármestere. Sokszor leírták már, hogy Magyarországon ez a tisztség bír a legtöbb közvetlen szavazattal felhatalmazott legitimitással. A főpolgármesteri választásnak nagyon komoly szimbolikus és politikai tétje van.
2. Az LMP nem ellenzéki párt, hanem egy milliárdos ficsúr játszótere. Jobb lenne, ha ez a „nem lehet más” típusú formáció végleg eltűnne a ködben. Lehet mondani, hogy ugyanez igaz Gyurcsányra, a DK-ra és csatolmányaira is, a különbség csak az, hogy ennek a közös listán induló társaságnak – az önálló életre képtelen Párbeszédtől eltekintve – még mindig vannak szavazói. Az LMP-nek nincsenek. Vitézybe kapaszkodva próbálnak túlélni. Az erről a fertályról érkező gyurcsányozást különösen pikáns hallgatni: nem volt olyan rég, amikor Ungár nemes egyszerűséggel Mózeshez hasonlította Gyurcsányt, ha nincs a DK, akkor az LMP-nek nincs parlamenti frakciója.
3. Vitézy Dáviddal sok vitát és interjút megnéztem/elolvastam. Kifejezetten jól szerepelt, az viszont ordas nagy kamu, hogy tőle távol állnak a pártpolitikai csatározások, felette áll azoknak. Hát, a faszt. Talált egy politikai rést, amibe próbált betörni – ügyes kampányt tolt, el kell ismerni –, de semmi másról nincs szó. Eleve egy párt (az LMP) jelöltje, most már a Fidesz is támogatja. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
4. Ami az EP-választást illeti: minden bizonytalan. A felmérések szerint a biztos szavazók 22-25 százaléka nem akarja/nem tudja megmondani, hova húzza be az ikszet. Arra hajlok, hogy az ellenzéknek lényegesen nagyobb tartaléka van, mint a Fidesznek. A 2018-as parlamenti választással szemben a magas részvételi arány tippem szerint összességében az ellenzéknek kedvezne, akár még azon az áron is, hogy az öt százalékon billegő pártok némelyike nem szerez mandátumot.
több mint 1 éve
Az Európai Zöld Párt (EGP) ismételten kifejezte, hogy Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármesteri címért való versenyben, nem a tagpártjuk jelöltjét, Vitézy Dávidot.Ez bizonyára sok emberben megmozdít valamit, és ha eddig kétségek között is gyötrődött, most szellemi világítótoronyként tud erre a nyilatkozatra tekinteni, és megnyugvással köszöni a támaszt, amit ezekben a nehéz időkben az EGP nyújtott számára.
„Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezett a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje elleni küzdelemben” – írják. Úgy vélik, hogy Karácsony második győzelme elengedhetetlen a magyarországi Európa-párti és demokratikus mozgalom megerősödéséhez.
„Az egyik magyarországi tagpártunk, az LMP – Magyarország Zöld Pártja döntése, hogy Vitézy Dávidot, Orbán Viktor előző kormányának volt államtitkárát támogatja budapesti főpolgármester-jelöltként, e célok elmaradását kockáztatja”.
deyell
Szerk: de az igazi dilemmát, hogy a liberális, meleg, zöldpárti, technokrata, gyurcsányellenes demokrata hova szavazzon, még ez sem oldja fel. Kéne még valami jó kis európai útmutatás.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska