Politika
66 feliratkozó
2 perce
Most, hogy félidőben vagyunk, 15 nap maradt a köztársasági elnök megválasztására, felmerült bennem a kérdés, hogy mi történik akkor, ha nem választanak újat? Egy vállrándításnál és annál, hogy az ellenzék inkompetenciát kiált, lehet komolyabb következménye?Ha nem választanak újat, akkor gondolom mulasztásos alkotmánysértés történik .... és Ágnes asszony marad ideiglenesként.
StormST

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
17 perce
"Régen beképzelt voltam. De ma már tökéletes vagyok." 😀Az megvan. Azt szereti magában a legjobban.Ne tömjénezd magad. Szerénység.Herminamezőn lakok, itt nem volt.Volt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
Illetve pont ma koraeste tartottam önvizsgálatot, hogy miképp tudnám csökkenteni indokolatlan elektromos fogyasztásomat, és arra jutottam, hogy én vagyok Szakács Pisti démonja (vagy az ideális állampolgár a vészhelyzetben), mert semmi felesleges fogyasztást nem detektáltam itthon.
Az egyetlen az elosztókapcsoló piros ledje, illetve a sütő digitális órája ami nem a létszükséglet kategória és suttyomban áramot fogyaszt, de ezeket ha akarnám se tudnám offolni, és becslésem szerinte egy év alatt nem érik el a kimutatható árammennyiséget.
Így meg is szavaztam magamnak egy A Haza Hőse tisztikeresztet babérkoszorúkkal.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
Assurbanapli
53 perce
Most, hogy félidőben vagyunk, 15 nap maradt a köztársasági elnök megválasztására, felmerült bennem a kérdés, hogy mi történik akkor, ha nem választanak újat? Egy vállrándításnál és annál, hogy az ellenzék inkompetenciát kiált, lehet komolyabb következménye?Nincs semmi jogi következménye. Az Országgyűlés ezzel ugyan alkotmányt sért, de ha ezt a Tisza csinálja, arról a fórum (és a Tisza szavazók) többségének (ezzel pedig az összes választópolgár hatalmas részének) az a véleménye, hogy de hiszen erre kaptak felhatalmazást áprilisban, szóval végül is erre való az alkotmány, szankciója meg nincs.
StormST
1 órája
Most, hogy félidőben vagyunk, 15 nap maradt a köztársasági elnök megválasztására, felmerült bennem a kérdés, hogy mi történik akkor, ha nem választanak újat? Egy vállrándításnál és annál, hogy az ellenzék inkompetenciát kiált, lehet komolyabb következménye?elnök nélküli köztársasággá válunk és újabb 30 nap múlva királyt kell majd koronáznunk
StormST
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 órája
Most, hogy félidőben vagyunk, 15 nap maradt a köztársasági elnök megválasztására, felmerült bennem a kérdés, hogy mi történik akkor, ha nem választanak újat? Egy vállrándításnál és annál, hogy az ellenzék inkompetenciát kiált, lehet komolyabb következménye?
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 órája
Az megvan. Azt szereti magában a legjobban.Ne tömjénezd magad. Szerénység.Herminamezőn lakok, itt nem volt.Volt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
Illetve pont ma koraeste tartottam önvizsgálatot, hogy miképp tudnám csökkenteni indokolatlan elektromos fogyasztásomat, és arra jutottam, hogy én vagyok Szakács Pisti démonja (vagy az ideális állampolgár a vészhelyzetben), mert semmi felesleges fogyasztást nem detektáltam itthon.
Az egyetlen az elosztókapcsoló piros ledje, illetve a sütő digitális órája ami nem a létszükséglet kategória és suttyomban áramot fogyaszt, de ezeket ha akarnám se tudnám offolni, és becslésem szerinte egy év alatt nem érik el a kimutatható árammennyiséget.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
1 órája
Ne tömjénezd magad. Szerénység.Herminamezőn lakok, itt nem volt.Volt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
Őszentsége Sobri Jóska
1 órája
Ezeknek az tetszene, ha meghosszabbította volna Bicskéig. Ha már egyszer úgy volt, akkor legyen úgy örökké, végülis egy többszáz éve sikeres demokráciában így szokás.Elég egy MP komment és a független közmédia ugrik, ez nagyon kemény.Tehát a mostmár független közmédia lenyilatkozza hivatalosan meg minden, hogy a Hajdú Gábor - nem rossz szakember amúgy, csak elment pénzt keresni Lőrinchez - lesz a Híradó főszerkesztője meg minden. Amire MP, gondolnom látva a kommentmező felháborodását, kommenteli, hogy nem lesz.MP a garancia arra, hogy fuggetlen lesz a kozmedia 😉 mindig kozbelep, ha ugy tunne, hogy nem lesz fuggetlen vmiert.
Na most vagy vegye át a közmédiát mint vezérigazgató, vagy vonja miniszterelnöki hatáskörbe a portás kinevezését is, minden megoldás jó (ad abszurdum hagyja dolgozni azokat, akiknek a kinevezését jóváhagyta) de ez az “addig bábozzuk, hogy független, amíg nekünk jó, aztán amikor nem, akkor jól odakommentelve máshogy döntünk” hát na, megmosolyogtató.
Btw. akkora krízis már nem lehet, ha ilyen roppant fontos ügyekre ráér kommentelni.
MC12
csebi
Dzsokijuing
Milyen okos dolog lenne mindjárt kinevezni gajdicsottokárt, mert újra demokrácia van és nem szól bele a hatalom. Kb tökön is szúrná magát.
Hagyjuk már ezt. Itt most nincs idő kinevelni egy új népet. Meg kell várni amíg kihalnak.
Kár hogy nem maradt minden úgy, ahogy volt 🤡✌️
Szerkesztette: ozibozi
2 órája
Herminamezőn lakok, itt nem volt.Volt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
2 órája
Teljesen egyetértek. Vezetési attitűd szempontjából ez a lényeg. Ez jelenti a visszacsatolások meglétét és a korrekció képességet. A NER is akkor butult el teljesen, amikorra kiirtotta a visszacsatolásait, és megszűnt a korrekció képessége teljesen.De, kézivezérel. Baggio mondata szerintem ebben nem is pontos, mert a felhatalmazás nem elsősorban arra szólt, hogy ne legyen kézivezérlés, hanem arra, hogy ne hosszabbítsanak meg mindent Bicskéig. Vagyis legyenek működő visszacsatolások és az alapján korrekciók. Eddig működik. Jobban is, mint gondoltam volna. Azt hittem több elmegyünk a falig lesz, de eddig szinte minden kérdésben visszaléptek. Fontosakban is. (Pl. Polgár Judit. Szerintem nem volt kötelező, a tábor idővel simán lenyelte volna. Mégis meglépték.)Szerintem ez itt a kulcsszó.
Ebben az ügyben sem gondolom, hogy ha valódi kézivezérlés lenne, akkor az úgy működne, hogy bejelentik aztán MP kommentben mondja, hogy nyema. Akkor ki se nevezik őket.
peterk2005 udvari bolond
Voltak érvek és ellenérvek bőven, de vagy belátták (mérték), hogy az emberek többségének ez így nem fasza, így kelletlenül bár, de visszaléptek és ez jó, mert látszik, hogy a közvéleménynek, médiának van szava, mégha utóbbi mostanában sokkal jobban hápog, hogy hol a jogállam, de ez még mindig jobb, mint ami volt, végülis ez a dolguk, ezért vannak.
Lúdas Solymi
A másik ami nekem fontos, és egyelőre úgy látom, hogy ebben is jobban teljesítünk mint a NER, az a döntéshozatalok motivációi. Kevesebb a tisztán politikai döntés. A NER ebben is rosszabb volt, amit az elején sikerült jól leplezni, Orbán miatt. Mert ebben tényleg tehetséges. Amíg felé fújtak a szelek, a politikai döntései is tudtak ülni, nem szorult rá a szakmai döntésekre. Akkor jött a bukta, amikor fordult a szél. Ez a politikai kormányzás achilles sarka. Ha fordul a szél, akkor reménytelenül rosszabb hatékonyságú, mint a szakmai döntéshozatal.
(A Fidesz képtelen hibrid döntési mechanizmusra váltani. Bukás után is csak és kizárólag politikailag működnek. A DK is ilyen egyébként szerintem.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 órája
Ne csináld már, biztos vagyok, ha valakiknek, nekik PTSD-jük van az áramszünet miatt.Ennyire nagy volt az MTK pályán a buli, hogy Tujvel Bakija miatt nem kaptak ki? 😀már tegnap is volt egy rövidebb a Hungária környékénVolt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
Löfli
iktriad
2 órája
Ennyire nagy volt az MTK pályán a buli, hogy Tujvel Bakija miatt nem kaptak ki? 😀már tegnap is volt egy rövidebb a Hungária környékénVolt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig
Löfli
2 órája
már tegnap is volt egy rövidebb a Hungária környékénVolt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
somoskovig

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
2 órája
Szerintem ez itt a kulcsszó.De, kézivezérel. Baggio mondata szerintem ebben nem is pontos, mert a felhatalmazás nem elsősorban arra szólt, hogy ne legyen kézivezérlés, hanem arra, hogy ne hosszabbítsanak meg mindent Bicskéig. Vagyis legyenek működő visszacsatolások és az alapján korrekciók. Eddig működik. Jobban is, mint gondoltam volna. Azt hittem több elmegyünk a falig lesz, de eddig szinte minden kérdésben visszaléptek. Fontosakban is. (Pl. Polgár Judit. Szerintem nem volt kötelező, a tábor idővel simán lenyelte volna. Mégis meglépték.)Szerintem a jelenlegi folyamatok arra világítanak csak rá, hogy miért is fontos a konstans transzparencia és az MP-kormány első pár hónapja alapján tökéletesen levezethető, hogy ennek hiányában hogyan is tudott kiépülni a NER.Ne haragudj, te komolyan úgy látod, hogy MP nem kézivezérel?
A reményt éppen a visszajelzések, a "backlash" hatékonysága adja, illetve hogy a kirívóan magas támogatottság mégse arra adott felhatalmazást, hogy akkor most OV helyett MP kézivezérel, hanem igenis monitorozni kell állandóan a közvéleményt és adni a kritikákra, a kis repedések felett pedig nem szabad szemet hunyni.
Elképesztően naivnak kell ahhoz lenni, hogy azt gondoljuk, áprilisban a kormányváltással a társadalom maga is lecserélődött, inkább csupán egy új szemléletmód jelent meg a politikában, aminél még bizakodhatunk, hogy gyümölcsöző is lesz. Én minden ilyen hírhez pozitívan állok hozzá, mert minél kevesebb kompromisszum, annál jobb, és őket is a reddit népe utasította vissza:
hvg.hu/itthon/20260804_kozmedia-m1-hirado-hajdu-gabor-borsa-miklos-foszerkeszto-musorvezeto-visszavonas-kinevezes
r.baggio
Assurbanapli
Ebben az ügyben sem gondolom, hogy ha valódi kézivezérlés lenne, akkor az úgy működne, hogy bejelentik aztán MP kommentben mondja, hogy nyema. Akkor ki se nevezik őket.
peterk2005 udvari bolond
Voltak érvek és ellenérvek bőven, de vagy belátták (mérték), hogy az emberek többségének ez így nem fasza, így kelletlenül bár, de visszaléptek és ez jó, mert látszik, hogy a közvéleménynek, médiának van szava, mégha utóbbi mostanában sokkal jobban hápog, hogy hol a jogállam, de ez még mindig jobb, mint ami volt, végülis ez a dolguk, ezért vannak.
3 órája
Volt egy fél órás áramszünet. 😊Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
Cowboykarcsi90
3 órája
De, kézivezérel. Baggio mondata szerintem ebben nem is pontos, mert a felhatalmazás nem elsősorban arra szólt, hogy ne legyen kézivezérlés, hanem arra, hogy ne hosszabbítsanak meg mindent Bicskéig. Vagyis legyenek működő visszacsatolások és az alapján korrekciók. Eddig működik. Jobban is, mint gondoltam volna. Azt hittem több elmegyünk a falig lesz, de eddig szinte minden kérdésben visszaléptek. Fontosakban is. (Pl. Polgár Judit. Szerintem nem volt kötelező, a tábor idővel simán lenyelte volna. Mégis meglépték.)Szerintem a jelenlegi folyamatok arra világítanak csak rá, hogy miért is fontos a konstans transzparencia és az MP-kormány első pár hónapja alapján tökéletesen levezethető, hogy ennek hiányában hogyan is tudott kiépülni a NER.Ne haragudj, te komolyan úgy látod, hogy MP nem kézivezérel?
A reményt éppen a visszajelzések, a "backlash" hatékonysága adja, illetve hogy a kirívóan magas támogatottság mégse arra adott felhatalmazást, hogy akkor most OV helyett MP kézivezérel, hanem igenis monitorozni kell állandóan a közvéleményt és adni a kritikákra, a kis repedések felett pedig nem szabad szemet hunyni.
Elképesztően naivnak kell ahhoz lenni, hogy azt gondoljuk, áprilisban a kormányváltással a társadalom maga is lecserélődött, inkább csupán egy új szemléletmód jelent meg a politikában, aminél még bizakodhatunk, hogy gyümölcsöző is lesz. Én minden ilyen hírhez pozitívan állok hozzá, mert minél kevesebb kompromisszum, annál jobb, és őket is a reddit népe utasította vissza:
hvg.hu/itthon/20260804_kozmedia-m1-hirado-hajdu-gabor-borsa-miklos-foszerkeszto-musorvezeto-visszavonas-kinevezes
r.baggio
Assurbanapli

4 órája
Na, Zugló lekapcsolta magát az elektromos hálózatról 😊?
somoskovig
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
4 órája
Hát, akkor lehet megkérdezném Ruffot meg a többit, hogy ezt most mégis hogy?Szerintem a jelenlegi folyamatok arra világítanak csak rá, hogy miért is fontos a konstans transzparencia és az MP-kormány első pár hónapja alapján tökéletesen levezethető, hogy ennek hiányában hogyan is tudott kiépülni a NER.Ne haragudj, te komolyan úgy látod, hogy MP nem kézivezérel?
r.baggio
Assurbanapli
Egyik nap jön egy Bodacz, aztán egy Magyari, aztán ezek, majd egy Feledy & Rácz és akkor még mehetnénk visszafele.
Tényleg gáz, hogyha kézivezérel, de az a baj, hogy ezek szerint kell.
Bár, ugye sejtettük, hogy lesznek ilyen esetek, csak más megélni, hogy nem megy simán és probléma nélkül az átállás.
4 órája
A magyarok szeretik a népmesei történeteket, mikoris a legkisebb fiú győzedelmeskedik, de a "Tékozló fiú", na az már sok, azt már nem hiszik el.Pusztán az előző hsz tartalmára reagáltam, amit nem annyira megerőltető agytorna összelogisztikázni, a választói racionalitás pedig nem létezik, így igaz, hogy a birkát, birkának vagy áradjon-os intellektüellnek tartod, attól még ösztönlény csak megfelelő filterrel kell nézned! Bizonyítéka az ország történelme 1-2 rövid időszakot leszámítva, és nem, április 12 óta sem történt felvilágosodás!65+ százalékos népszerűséggel, amit az ismert tények ellenére/mellett kottázott össze magának, rettenetesen összeszarta magát a rossz híredtől. ebben a felemlegetett topikban is elég sok mindent lehet teljes joggal a fejére olvasni, ez közülük a legnevetségesebb. róla ezt eddig is lehetett tudni és így szavaztak rá a négyes pályán, ezek a karakterek meg az egyesen próbálnak lábvizen vmit összeküzdeniAkkor MP számára van egy rossz hírem.De, van, csak a szűrő első lépcsője ugye az, hogy fideszes voltál-e legalább 2020-ig.Tényleg nincs annyi sütnivalójuk, hogy ez nem fog átcsúszni a szűrőn, mert most mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy kit milyen poziba akarnak tenni?Nem tudják mi megy át a szűrőn és mi nem... vannak jópáran így is akik megosztják a közvéleményt...
Lúdas Solymi
Példa, az egyik rendőrségi 1/1 kandidáns MP-nél bukott meg, az utolsó szűrőn... mindenkinek megfelelt, MP-nek nem. Eszébe jutott valami, amivel támadni lehet...
De ez így megy, nehéz választani, mert nincs elég patyolat tiszta szakember...
gyurczi
gylfipleasure
VanillaSky
fake.id
VanillaSky
5 órája
... őket is a reddit népe utasította vissza:Hogy lehetne leírni a reddit népét?
r.baggio
18-40, nagyvárosi, iskolázott, közép/jómódú?
Őszentsége Sobri Jóska
5 órája
18-40 közötti egyedülálló, neurodivergens IT-s... őket is a reddit népe utasította vissza:Hogy lehetne leírni a reddit népét?
r.baggio
18-40, nagyvárosi, iskolázott, közép/jómódú?
Őszentsége Sobri Jóska
built for this shit
5 órája
aki eléggé benne volt az már elég a támadhatósághoz, már ha hiteles akar maradni, de ezt a 2020-at én kitolnám 2022ig 😊 mert megint visszanyal a bezzeg MP akkor még az országértékelőkön feszenget a 2.sorban történetSzerintem az fontosabb, hogy mennyire támadható, mint hogy mennyire volt a NER-benDe, van, csak a szűrő első lépcsője ugye az, hogy fideszes voltál-e legalább 2020-ig.Tényleg nincs annyi sütnivalójuk, hogy ez nem fog átcsúszni a szűrőn, mert most mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy kit milyen poziba akarnak tenni?Nem tudják mi megy át a szűrőn és mi nem... vannak jópáran így is akik megosztják a közvéleményt...
Lúdas Solymi
Példa, az egyik rendőrségi 1/1 kandidáns MP-nél bukott meg, az utolsó szűrőn... mindenkinek megfelelt, MP-nek nem. Eszébe jutott valami, amivel támadni lehet...
gyurczi
gylfipleasure
gyurczi
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
5 órája
Szerintem az fontosabb, hogy mennyire támadható, mint hogy mennyire volt a NER-benDe, van, csak a szűrő első lépcsője ugye az, hogy fideszes voltál-e legalább 2020-ig.Tényleg nincs annyi sütnivalójuk, hogy ez nem fog átcsúszni a szűrőn, mert most mindenki árgus szemekkel figyeli, hogy kit milyen poziba akarnak tenni?Nem tudják mi megy át a szűrőn és mi nem... vannak jópáran így is akik megosztják a közvéleményt...
Lúdas Solymi
gyurczi
gylfipleasure
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!