Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Nem gondoltam volna, hogy az LMP vezet itt a fórumon 😀
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Hát basszus, ezt nem gondoltam, ennyire zöld-balos itt mindenki? 😀 Mondjuk én is LMP-t nyomtam, pedig inkább liberál-konervatív vagyok, de én már mondtam, hogy ilyen helyzetekben lesz*rom az ideológiát. Én a kormányt egy nagyvállalati cégmenedzsmentként értelmezem, oda pedig nem szín/bőr/tetszik/temteszik alapján választok embert, hanem az alapján, hogy ki menedzseli jobban a céget. Beleértve a mikromenedzsmentet is.

Szóval bár 4 éve is LMP-re szavaztam, de simán lehet, hogy most el fogok kurvulni. 😊 Csak még nem tudom, hogy milyen irányba, meg kell néznem a mi választókerületünkben a kínálatot...
peterk2005
Én pl. jobb-közép, konzervatív-középbe tartozom, aki a zöld politikát szereti, de nem a sötétzöldet. Anno mikor mértem politicalcompass oldalán szinte bullseye-t értem el. Koordináta-rendszerben kb (1;0,5), ha a koordináta tengelyek -10 és +10 egységig terjednek. Mondjuk látva azt, h még a skandináv kormányok is tőlem jobbra helyezkednek el (ami valahol vicc azért), akkor lehet valóban balközép és liberális közép vagyok, ha ennek a megnevezésnek így magában van értelme. Mindenesetre az LMP, akire 4 éve és most is szavazni fogok inkább érzem balosabbnak és liberálisabbnak saját magamnál.
több mint 6 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 506 — Sic semper tyrannis!
Én pedig Dr Gődény-t láttam ma egy videón, aki a Közös nevező 2018 nevű párt listavezetője. Arról is híres, hogy amerikai fociz(ik)ott Nyíregyházán. Játszottam is ellene anno. 😊
több mint 6 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 502 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
A Privátszférában láttam dr. Steinmetz Ádámot.
Még több hasonló gondolkodású politikus kellene. És nem a párthovatartozása miatt mondom.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 191 — Chalk Dawk fan
btw kicsoda Emőke és Gábor? | tudom utóbbi én |
Ja igen, barlangban és egy kő alatt élek.
dawyd728
Gábor:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/27595537_10156299341489433_79891189184069632_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=FaRYhnj5rywQ7kNvgFxqUE0&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=AbTlNa1HpfyREsnqVRCN0Q7&oh=00_AYBjKZg5dnV01iG6p4FNv5Hz5psoEUAeo-G-lXoYSYEmCw&oe=6746017B
2,2 Mio. Aufrufe · 16.636 Reaktionen | #éndöntök #választás2018 - Gábor | Nincs kedved elmenni szavazni április 8-án? Nem para. Ismerd meg Gábort, aki szívesen eldönti helyetted is, hogy mi legyen. #éndöntök #választás2018 | By Comedy Central Magyarország | Facebook
Nincs kedved elmenni szavazni április 8-án? Nem para. Ismerd meg Gábort, aki szívesen eldönti helyetted is, hogy mi legyen. #éndöntök #választás2018

Emőke:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/27854300_10156304394584433_8336609075760463872_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=1LJ06yWmFPAQ7kNvgE_vRG-&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=An2uBnANxZXrhgxYggoxGKR&oh=00_AYBwPZ3jy5j6LGeL38KsjcXphK1Z20LKg5sPaFKW6WMNvw&oe=6745FE10
2,3 Mio. Aufrufe · 16.440 Reaktionen | #éndöntök #választás2018 - Emőke | Választani nem olyan nehéz ám! Kipróbálod? ⃝ megnézem Bödőcs Tibor legújabb szösszenetét most azonnal ⃝ görgetek tovább lefelé, míg el nem fárad az ujjam... | By Comedy Central Magyarország | Facebook
Választani nem olyan nehéz ám! Kipróbálod? ⃝ megnézem Bödőcs Tibor legújabb szösszenetét most azonnal ⃝ görgetek tovább lefelé, míg el nem fárad az ujjam...

több mint 6 éve
dawyd728 3 850
btw kicsoda Emőke és Gábor? | tudom utóbbi én |
Ja igen, barlangban és egy kő alatt élek.
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Én meg úgy gondolom, hogy túl sok a rinyálás...
A baráti körömben is, meg úgy általában.
Mindenki szidja szerencsétlen ellenzéket, hogy nem tudnak összefogni, meg azért, mert csak úgy, mert jó őket (is) szidni. Ha meg összefognának, akkor meg az lenne a baj, hogy na bazmeg a jobbik benyalt a maszopnak, meg dettike segget csinált a szájából... De én azt vallom, hogy a politika nem szerelem kérdése, és igenis sokszor a legkevésbé rosszat kell választani. Főleg akkor ne rinyáljon senki, ha szerinte az egész politika korrupt és alja emberekből áll. Ha így van, akkor kire várunk? Nem jön a megváltó, szóval a legkevésbé hamis prófétára kell hallgatni. Aztán ha nem jött be, akkor el kell zavarni a picsába. Hogy ezt a mostanit meg nem lehet csak olyan egyszerűen elzavarni, na arról részben ő tehet, meg az ellenzék is, meg mi is!
Szóval a nem megyek szavazni attitűd a felelősség áthárítása mindenki másra. Gyerekes hozzáállás.
Lecsó
Én pl szívesen szavaznék egy DK-s jelöltre is, pedig aztán ők állnak tőlem a legmesszebb, ha be lenne hirdetve, h technikai össz ellenzéki összefogás van, aminek a NER lebontása, majd egy új választás kiírása a lényege és nem 4 éves kormányzás egy szivárvány koalícióban DK-tól Jobbikig.. Ezt 3,0-3,5 millió egy irányba szavazóval, ami bőven 2/3-ot érne meg lehetne csinálni. Na ezzel valóban a rendszerváltást el lehetne indítani, csak ugye jelen pillanatban választást akarnak az ellenzéki pártok nyerni, nem rendszerváltást. Itt a rendszerváltásra a 2010 előtti rendszer váltását is értem. Én pl mindkét "zelmúltnyolcév" ellenzékének tagja vagyok. Ha pedig az ellenzéki pártok, nem akarnak rendszerváltást, csak pole pozíciót egy recessziót követő választásra, akkor én nem fogok egy olyan személyre(!) szavazni, aki aktív letéteményese volt a korábbi zelmúlt8évnek, sőt már a 90-es éveknek is, ha csak nem mondja azt, h igen valóban rendszerváltást kell csinálni és mi legnagyobb ellenzéki pártok felosztottuk magunk között mind a 106 körzetet ilyen olyan arányban. Kedves választó, ne a személyemet és az általam/pártom által képviselt világképet nézd, hanem azt az ígéretet, ha rám szavazol, azzal a teljes rendszert váltani akaró tábort képviseled. Ezzel szemben mi van ma? Segítsem pole pozícióba őt és pártját? Annyit tudok tenni, h helyben nem kampányolok senki ellen, se mellett az ellenzéki oldalon. Itt is direkt név nélkül írtam végig.

EDIT: Természetesen listán leadom szabályos szavazatom.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 18 910 — Csodabogár
 444.hu/2018/03/22/orban-2000-zsoldos-dolgozik-magyarorszagon-a-kormany-ellen

ez egyre jobban menthetetlen. komolyan bajok vannak.

több mint 6 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 191 — Chalk Dawk fan
egyébként ha már választások: délelőtt volt szerencsém meglátogatni a Budapest 112. postát (Fehérvári út, kiemelt posta), hát dedikált ablak foglalkozott a szavazatvásárlásos ügyekkel (=derült égből Erzsébet-utalvány).

mondjuk nem hallottam, hogy megkérdezték volna, hogy tudják-e, kire kell szavazni, de ezt biztos a boríték belső felére nyomtatták.
slowmotion
Bocs az offért, erről jut eszembe, hogy nálunk a helyi postás (VII. ker) annyira felbaszta magát az Erzsébet-utalvány kiszállítás miatt, hogy inkább elment a Lidlbe pénztárosnak. | Mondjuk így talán jobban megbecsülik, kevésbé szívatják és többet is keres. |

több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
egyébként ha már választások: délelőtt volt szerencsém meglátogatni a Budapest 112. postát (Fehérvári út, kiemelt posta), hát dedikált ablak foglalkozott a szavazatvásárlásos ügyekkel (=derült égből Erzsébet-utalvány).

mondjuk nem hallottam, hogy megkérdezték volna, hogy tudják-e, kire kell szavazni, de ezt biztos a boríték belső felére nyomtatták.
több mint 6 éve
Amúgy egyébként a Jobbik és az LMP az a két párt aki nem volt még kormányon. Nyilván sokan ezért is őket választják. Valahogy én az LMP-ben nem látom azt a nagy erőt (bár eddig itt a szavazáson az LMP vezet), de lehet hogy én is inkább rájuk szavaznék, mint a Jobbikra. Az egyéniben már úgyis rájuk fogok szavazni, mert nálunk a Jobbikos jelölt a legesélyesebb.
Bruce
a zelempét kell választani, mert a zországos listájuk eleje tele van doktorral, bisztos nagyon okossak
több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 121 — The Mathematician
Én nem akarok megbántani senkit, de arra, hogy lehet valaki büszke, hogy nem szavaz senkire?

A Fidesz szavazó legalább kiáll a pártjáért, a nem Fidesz szavazó meg kiáll a kormányváltásért, de aki nem szavaz az semmiért nem áll ki, azaz magáért sem.
Jughead
én ha el is fogok menni szavazni akkoris ráírom h a "kurva anyátokat" vagy valami hasonlót
lényegében élnék a szavazati jogommal de az egész fostenger nem éri meg a macerát hogy hazautazzak miatta

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
...de aki nem szavaz az semmiért nem áll ki, azaz magáért sem.
Jughead
annak majd Emőke meg Gábor eldönti a jövőjét jól 😊
több mint 6 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 506 — Sic semper tyrannis!
Amúgy egyébként a Jobbik és az LMP az a két párt aki nem volt még kormányon. Nyilván sokan ezért is őket választják. Valahogy én az LMP-ben nem látom azt a nagy erőt (bár eddig itt a szavazáson az LMP vezet), de lehet hogy én is inkább rájuk szavaznék, mint a Jobbikra. Az egyéniben már úgyis rájuk fogok szavazni, mert nálunk a Jobbikos jelölt a legesélyesebb.
több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 3 116
Én meg úgy gondolom, hogy túl sok a rinyálás...
A baráti körömben is, meg úgy általában.
Mindenki szidja szerencsétlen ellenzéket, hogy nem tudnak összefogni, meg azért, mert csak úgy, mert jó őket (is) szidni. Ha meg összefognának, akkor meg az lenne a baj, hogy na bazmeg a jobbik benyalt a maszopnak, meg dettike segget csinált a szájából... De én azt vallom, hogy a politika nem szerelem kérdése, és igenis sokszor a legkevésbé rosszat kell választani. Főleg akkor ne rinyáljon senki, ha szerinte az egész politika korrupt és alja emberekből áll. Ha így van, akkor kire várunk? Nem jön a megváltó, szóval a legkevésbé hamis prófétára kell hallgatni. Aztán ha nem jött be, akkor el kell zavarni a picsába. Hogy ezt a mostanit meg nem lehet csak olyan egyszerűen elzavarni, na arról részben ő tehet, meg az ellenzék is, meg mi is!
Szóval a nem megyek szavazni attitűd a felelősség áthárítása mindenki másra. Gyerekes hozzáállás.
több mint 6 éve
Mivel itt arról volt szó, kire szeretnék szavazni (a szavaznának-ot én így értelmeztem), szerintem az igenis egy opció, hogy nem szavazok, én speciel azért, mert úgy érzem senki sem képviseli az érdekeimet/véleményemet.

Aki nem szavaz senkire (vagy érvénytelen szavazatot ad le), az az egész választási palettát minősíti.
Jó lenne ezt valahogy belevinni a rendszerbe, persze nehéz dolog lenne és azzal, hogy kihagyjuk a lakosság X százalékát, egyszerűbb a kisebb méretű nevezőt manipulálni. C'est la vie.
Igor
Lehet egyáltalán olyan egy képviseleti demokráciában, hogy neked megfelelő? Én ilyen pártot amióta felnőttem, még nem láttam. Megjegyzem nem csak itthon, nyugaton sem. Ez a képviseleti rendszer tereli önmagát a 2 alternatívás rendszerhez. Esetleg kiegészítve 1-2 konstans kisebbségi párttal. Nem létezik, hogy csak 2 (3-4-5) féle gondolkodású ember legyen. Ha szétszeded harminc felé - ami esetleg már jobban lefedné az emberek igényeit - az kormányozhatatlansággal járna.
peterk2005
A képviseleti rendszerből nem következik a blokkosodás 😊. Alapvetően rengeteg dologtól függ, de nem a képviseleti rendszer miatt van. A racionális választói magatartásból következik, hogy a nagyobb pártokhoz gravitálnak a szavazók, de politikai kultúra, vagy pl. a választási rendszer arányossága/aránytalansága is befolyással van.

Szerkesztette: mustaine

több mint 6 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 213
Én nem akarok megbántani senkit, de arra, hogy lehet valaki büszke, hogy nem szavaz senkire?

A Fidesz szavazó legalább kiáll a pártjáért, a nem Fidesz szavazó meg kiáll a kormányváltásért, de aki nem szavaz az semmiért nem áll ki, azaz magáért sem.
Jughead
Én nem vagyok rá büszke, de ugyanakkor nem érzem kötelességnek a legkisebb rosszat választani... (persze a realitás az, hogy mivel pragmatikus ember vagyok, elmegyek majd a Fidesz elleni legesélyesebb jelöltre szavazni - de ettől még nem fogom úgy érezni, hogy ez a követendő példa.)

Mivel itt arról volt szó, kire szeretnék szavazni (a szavaznának-ot én így értelmeztem), szerintem az igenis egy opció, hogy nem szavazok, én speciel azért, mert úgy érzem senki sem képviseli az érdekeimet/véleményemet.

Aki nem szavaz senkire (vagy érvénytelen szavazatot ad le), az az egész választási palettát minősíti.
Jó lenne ezt valahogy belevinni a rendszerbe, persze nehéz dolog lenne és azzal, hogy kihagyjuk a lakosság X százalékát, egyszerűbb a kisebb méretű nevezőt manipulálni. C'est la vie.
Igor
Nem is a te hozzászólásod miatt írtam. De egyébként a legkisebb rossz is jobb, mint a legrosszabb, szóval, aki felelősen gondolkodik az elmegy és megpróbál tenni azért, hogy a legkisebb rossz következzen be.

Akinek meg az egyik párt a legjobb (legyen az Fidesz vagy valamelyik ellenzéki), mert tökéletesen megfelel neki az meg azért megy el szavazni, hogy a számára tökéletest segítse.

Szerkesztette: Jughead
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az én nézeteimet egyik párt se képviseli igazán ( www.politicalcompass.org/test - ez alapján), ilyen MKKP szintű viccpártokra meg nem akarok szavazni, amíg nem reális akár az 5% se/is...Igor
Bevallom én nem nagyon értem, hogy miért jó a "nézetemet képviselő" pártra szavazni.
peterk2005
Miért, mi alapján szavazzon az ember? (egy ideális világban)
Igor
Hát éppen ez az. Nem ideális világban élünk. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

Igor
Lehet egyáltalán olyan egy képviseleti demokráciában, hogy neked megfelelő? Én ilyen pártot amióta felnőttem, még nem láttam. Megjegyzem nem csak itthon, nyugaton sem. Ez a képviseleti rendszer tereli önmagát a 2 alternatívás rendszerhez. Esetleg kiegészítve 1-2 konstans kisebbségi párttal. Nem létezik, hogy csak 2 (3-4-5) féle gondolkodású ember legyen. Ha szétszeded harminc felé - ami esetleg már jobban lefedné az emberek igényeit - az kormányozhatatlansággal járna.

Ebben a rendszerben az ember nem az igényeihez, ideológiájához választ pártot, hanem "megtanulja szeretni" az egyiket. Azaz kompromisszumokat köt. Gyakran kurva nagyokat. A Fidesz szavazói nem ezt teszik? Amiatt a 2-3 agyukba diktált (részben nem is valóságos) ok miatt szavaznak a Fideszre, miközben az ideológiai skála teljes spektrumát lefedik valószínűleg. Van köztük is olyan liberális, mint a huzat. Meg szocdem balos is. Meg kereszténydemokrata is, és minden másféle is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Az én nézeteimet egyik párt se képviseli igazán ( www.politicalcompass.org/test - ez alapján), ilyen MKKP szintű viccpártokra meg nem akarok szavazni, amíg nem reális akár az 5% se/is...Igor
Bevallom én nem nagyon értem, hogy miért jó a "nézetemet képviselő" pártra szavazni.
peterk2005
Miért, mi alapján szavazzon az ember? (egy ideális világban)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan

Jughead
Én nem vagyok rá büszke, de ugyanakkor nem érzem kötelességnek a legkisebb rosszat választani... (persze a realitás az, hogy mivel pragmatikus ember vagyok, elmegyek majd a Fidesz elleni legesélyesebb jelöltre szavazni - de ettől még nem fogom úgy érezni, hogy ez a követendő példa.)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Bevallom én nem nagyon értem, hogy miért jó a "nézetemet képviselő" pártra szavazni. Számomra az, hogy liberális vagyok, az a mindennapjaimat jelenti. Én döntöm el, hogy hogyan élem az életemet, hogyan nevelem a gyerekeimet, milyen hagyományokat követek és milyeneket nem, mit ünneplek meg és mit nem, mit nézek, olvasok és mit nem, milyen kultúrát fogyasztok és milyent nem, stb.

Természetesen a politika valamilyen mértékben ebbe bele tud szólni - mondjuk úgy adóztat, ami nem tetszik, én mást preferálnék, stb. - de ezek olyan remote hatások, aminél sokkal primérebben érint, hogy az ami van, az milyen jól működik. Inkább fizetek nekem nem tetsző adót vagy adó mértéket egy jól működő rendszerben, mint egy nekem tetszőt egy nem jól működőben.

Szóval az extremitásokon kívül - kádárista visszahajlások, kurucinfo féle őrület megjelenése közvetlenül a politikában - másodlagos, hogy mi működik, ha az jól működik. És másodlagos akkor is, ha az nem jól működik.

Persze, ha A és B között választva kb. ugyanazt kapom - mint mondjuk Németországban, Angliában általában stb. - akkor lehet finomkodni. De amikor valami lejtőt vesz, akkor a lejtőn megállás a lényeg.

több mint 6 éve
Jughead Dallas Cowboys 5 213

több mint 6 éve
Nekem az a bajom, hogy nem tudok szavazni.

Az én nézeteimet egyik párt se képviseli igazán ( www.politicalcompass.org/test - ez alapján), ilyen MKKP szintű viccpártokra meg nem akarok szavazni, amíg nem reális akár az 5% se/is...

Amúgy ez meg elég szomorú..
 www.politicalcompass.org/euchart
Igor
Szerintem nem az emberek változtak, hanem az origó csúszott el. Máshol van a bal-jobb ill a liberális-autoriter origója most, mint mondjuk 50 éve. Amikor a személyi szabadságjogok, a polgárjogok, a nők jogai voltak a politika fókuszában, akkor az emberek ezeket nevezték meg fontos problémáknak, ma meg a bevándorlás, terrorizmus, a munkahelyek védelme, megtartása, a középosztály lecsúszása a téma. Mást jelent az autoriter irányba való elhajlás akkor, ha a bűnözés, piaci "szabad rablás", korrupció (bevándorlás) ellen kell fellépni, mint akkor, amikor a szabadságjogokért, polgárjogokért kellett küzdeni. Az első esetben az "erős kezet" jelenti amelyik rendet vág a káoszban, a második esetben meg az elnyomót jelentette.

több mint 6 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 502 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
kevés a határon túli/nyugdíjas fórumozó úgy látom :d

amúgy szerintem idehaza már nincs is nagyonjobb/balodlal, a magyar adórendszer pl. már-már tankönyvbe illően baloldali

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!