Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
...
undisputedly
Tök jó, amit írsz. De sorry, WTF? Barr? Az a Barr, aki kivonatolta az orosz jelentést, majd mindenkit kirúgat, akinek köze volt hozzá? Az a Barr, aki a főnöke minden hülyeségét becsomagolja, csak hogy jogszerűnek tűnjön?

Oké.

Nem vagyok híve a mainstream média féle boszorkányüldözésnek, de az ő esetében a tények azért nem abba az irányba mutatnak, mintha annyira jó lenne Amerikának, hogy ő ott van.

Jogászként nem tudom megítélni, mert nem vagyok jogász. Fixereket viszont többet láttam, és Barr szerintem egy fixer. Azt jól csinálja, de hogy ez nem az ország érdeke, abban is biztos vagyok.
Gyurma Pappa
Erre valaszolok privatban, ha erdeklodes mutatkozna ra szivesen beteszem ide is.
több mint 5 éve
Itt egy pap részletes beszámolója, hogy hogyan történt.
Hát Trump az elmúlt hónapban
- Kezdte azzal, hogy belengette hogy mi lenne, ha fertőtlenítőszert injekciózva fékeznénk meg a vírust.
- Majd utasította a kormányzókat, hogy a covid ellen fegyveresen felszerelkezett fehér szélsőségesekkel bánjanak békésen, ne oszlatgassák őket, mert ők jó emberek.
- Majd néhány nappal később utasította ugyanezeket a kormányzókat, hogy vessenek be minden törvényes erőszakos eszközt, hogy a Floyd gyilkosság ellen tüntetőket minden törvényes erőszak eszközzel űzzék el az utcáról.
- Majd terrorszervezetnem minősítette az ANTIFA-t.
- És lezárásként könnygázzal vágatott magának utat egy templomhoz a templom előtti téren levő papok és egyéb szociális háttérmunkások között, hogy elkészíthessen egy protokoll fotót.

Ha pár éve azt mondják nekem, hogy Kim Dzsongun fut egy ilyen hónapot, azt mondom oké, mit is várhatnánk. De hogy az USA elnöke fut egy ilyent, azt tuti nem hiszem el...

twitter.com/jackmjenkins/status/1267654371032039430
peterk2005
Teljes hazugsag ez a feher felsobbrenduseges cucc. Megforditom, lefogadom az anfifa twitter amit kovetsz, ezt nem hozza le 😛 :

1. Egy hettel ezelott a demokrata kormanyzok es polgarmesterek vagy AG-k bortonbe vettek az uzletuket megnyito fodraszokat es manikurosoket, mert szerintuk veszelyesek voltak a tarsadalomra.

2. 2-3 hettel ezelott tobb ezer, az alkotmanyos jogaikert BEKESEN tunteto amerikait terroristazott es nacizott a kollektv media es allamapparatus, csak azert, mert szerintuk nem volt joga a kormanyzonak elrendelni az otthonmaradast. (kozben amugy ugyanez a ormanyzo aki nacizott, lebukott azzal, hogy a verje a statuszat kihasznalva megprobalta vizre tetetni a csonakjukat a nyaralojuknal, akkor, amikor az egesz allamot otthonmaradasra kotelezte a felesege khm)

3. Nehany nappal kesobb ugyanezek a demokrata vezetok atadtak a varosaikat a fosztogatoknak akik a korabban emlitett uzleteket felgzujtottak es kifosztottak, mindezt ugy, hogy nem tartoztattak le oket, polgarmesteri, kormanyzoi parancsra szabadon randalirozhattak.

4. Par nappal azelott, hogy egy artatlan fekete eletet vesztette rendori brutalitas miatt (amugy akit erdekel, nezzen utana a szamoknak, tavaly 16 fehert oltek meg a rendorok ugy, hogy fegyvertelen volt, mig ugyanez a szam 9 a feketeknel, holott a buncselekmenyek 50%-at ok ovetik ell, annak ellenere, hogy csak 12%-at teszik ki a tarsadalomnak) egy demokrata elnokjelolt a rabcsolgasagot idezoen volt kepes azt mondani, hogy aki nem szavaz ra, az nem fekete, mintha neki feher politikuskent joga lenne megmondai, hogy ki az.

5. Azzal, hogy a kisebbseg az utcara vonult, a balos politikusok megszntek azt kovetelni, hogy social distancingelj. Mar nem vagy terrorista, ha nem tartod be a tavolsagtartas szabalyait. Mi valtozott?

5. Ha valaki azt mondja, hogy 2020 junius 2-an az alkotmanyos jogok hazajaban bortonbe zarnak ha kinyitod a fodraszatod, de semmi sem tortenik azokkal akik felgyujtak es kifosztjak azt, tuti nem hiszem el....
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
...
undisputedly
Tök jó, amit írsz. De sorry, WTF? Barr? Az a Barr, aki kivonatolta az orosz jelentést, majd mindenkit kirúgat, akinek köze volt hozzá? Az a Barr, aki a főnöke minden hülyeségét becsomagolja, csak hogy jogszerűnek tűnjön?

Oké.

Nem vagyok híve a mainstream média féle boszorkányüldözésnek, de az ő esetében a tények azért nem abba az irányba mutatnak, mintha annyira jó lenne Amerikának, hogy ő ott van.

Jogászként nem tudom megítélni, mert nem vagyok jogász. Fixereket viszont többet láttam, és Barr szerintem egy fixer. Azt jól csinálja, de hogy ez nem az ország érdeke, abban is biztos vagyok.

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
- Kezdte azzal, hogy belengette hogy mi lenne, ha fertőtlenítőszert injekciózva fékeznénk meg a vírust.
peterk2005
Hangosan gondolkodott. Na bumm. Nem tette kötelezővé, nem adta utasításba, még a protokoll részévé se tette.
Sőt, arról se esik szó, hogy nem hipóra meg domestosra gondolt, hanem magas alkoholtartalmú sebészi fertőtlenítőkre.

- Majd utasította a kormányzókat, hogy a covid ellen fegyveresen felszerelkezett fehér szélsőségesekkel bánjanak békésen, ne oszlatgassák őket, mert ők jó emberek.
peterk2005
Aki a vírus ellen tüntet az agyhalott. Mi haszna lett volna, ha oszlatgatják őke? Így szépen körbefertőzik egymást, és legközelebb ülnek otthon a seggükön.

- Majd néhány nappal később utasította ugyanezeket a kormányzókat, hogy vessenek be minden törvényes erőszakos eszközt, hogy a Floyd gyilkosság ellen tüntetőket minden törvényes erőszak eszközzel űzzék el az utcáról.
peterk2005
Nagyon helyes. Mi értelme van tüntetni egy megtörtént esemény ellen. Akkor nem történik meg? A szerencsétlen fekete feltámad? Ezek nyilvánvalóan rendbontások és haszontalan csődületek egy pandémia közepette.

peterk2005
Merthogy a terrorelemeket se nélkülöző fellépésük ezt indokolttá tette.

- És lezárásként könnygázzal vágatott magának utat egy templomhoz a templom előtti téren levő papok és egyéb szociális háttérmunkások között, hogy elkészíthessen egy protokoll fotót.
peterk2005
Ha nem állnak odébb mit tegyen? Lövessen közibük? Te se gondolod komolyan?!

Attól, hogy valamit nem értesz vagy nem illeszkedik a narratívádba, még nem az ördögtől való. Több toleranciát, nyitottságot.
Sobri Jóska
jah a sok hülye fasznak ment ki az utcára 2006ba, teljesen megérdemelték a szemkilövetést!!!!

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Hát erre azért nagyon kiváncsi lennék videó formájában. Az "utca embere" jó eséllyel még valószínűleg az összetett mondatot tartalmazó kérdést se fogta föl, nem hogy érdemi választ adjon azon kívűl, ami a hugykővel dúsított "agyában" elsőre beugrana neki 😊

index.hu/techtud/tortenelem/2020/06/02/trianon_kozvelemeny-kutatas/

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
peterk2005
Hangosan gondolkodott. Na bumm. Nem tette kötelezővé, nem adta utasításba, még a protokoll részévé se tette.
Sőt, arról se esik szó, hogy nem hipóra meg domestosra gondolt, hanem magas alkoholtartalmú sebészi fertőtlenítőkre.

peterk2005
Aki a vírus ellen tüntet az agyhalott. Mi haszna lett volna, ha oszlatgatják őke? Így szépen körbefertőzik egymást, és legközelebb ülnek otthon a seggükön.

peterk2005
Nagyon helyes. Mi értelme van tüntetni egy megtörtént esemény ellen. Akkor nem történik meg? A szerencsétlen fekete feltámad? Ezek nyilvánvalóan rendbontások és haszontalan csődületek egy pandémia közepette.

peterk2005
Merthogy a terrorelemeket se nélkülöző fellépésük ezt indokolttá tette.

peterk2005
Ha nem állnak odébb mit tegyen? Lövessen közibük? Te se gondolod komolyan?!

Attól, hogy valamit nem értesz vagy nem illeszkedik a narratívádba, még nem az ördögtől való. Több toleranciát, nyitottságot.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 397 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kiegeszites:
1. Az idobelyeget visszanezve, 25 perccel a kijarasi tilalom kezdete elott kezdtek oszlatni a tomeget. Szerintem ez hiba volt, habar a kijarasi tilalom eletbelepte utan is ott maradtak a "tuntetok", akkor mar szabalyt szegve. Ezt akartam odairni amikor torlodottundisputedly
Hát ja. Egy pici apróság, ami a te mindenre kiterjedő, semleges figyelmedet elkerülte. Nekünk blue checkmarkot kajáló szűk látókörűeknek meg mázlink volt, mert pont beleesett a szűk látókör sávba. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
winston Jacksonville Jaguars 2 894 — tag

Ha pár éve azt mondják nekem, hogy Kim Dzsongun fut egy ilyen hónapot, azt mondom oké, mit is várhatnánk. De hogy az USA elnöke fut egy ilyent, azt tuti nem hiszem el...

peterk2005
érdekességképp, ha valaki a "másik oldal"-tól is szeretne twitteren olvasni:  twitter.com/mattgaetz
a hátamon futkos a hideg tőle.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 397 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Az amúgy nem gáz ugye, hogy kvázi úgy tartja a Bibliát, mintha a Trump Vodka termékbemutatója lenne. Sőt ha jól látom fejjel lefelé... Kíváncsi vagyok, ha idézni kéne a Bibliából, főleg Újszövetségből, akkor mennyire (nem) lenne képben?
iktriad
Mit csodálkozol, amikor könnygázzal zavartak el az útból a közeli templom néhány papját, hogy ne legyenek láb alatt, miközben ez a seggfej besétál a templomba, hogy lőhessenek róla egy reklámfotót ahogy letérdel. Tulajdonképpen még szerencse, hogy nem vágta hozzá a Bibliát a paphoz, mert kitakarja a képet. 😀
peterk2005
Ha jól tudom az ottani papok megkérdezése nélkül ment a dolog, akik el is határolódtak tőle azóta...
iktriad
A templom vezetője elhatárolódott. De igazából az egy dolog, hogy nem kérdezik meg (vagy legalább nem értesítik) őket, és egy másik szint könnygázzal utat nyitni az ajtóig. 😀
peterk2005
És desszertnek még itt van ez is.
 twitter.com/abbydphillip/status/1267616571997945856
iktriad
elvileg ez a PR fogás előtti oszlatás
 twitter.com/springer/status/1267614636330942465
Negritis
Mondom más elnöknél ez automatikus impeachment eljárás. Nála ez csak újabb bejegyzés, amiért valószinű sose lesz felelősségre vonva.
iktriad
Mert talán semmi olyat nem tett, amiért felelősségre kellene vonni.
Pl. Kennedy alatt konkrétan szegregáció, hátrányos megkülönböztetés volt a fél országban. Felelősségre vonták? Ugyan. Lelőtték. De az másik történet.
Ne hagyd, hogy elragadjon az ellenszenved a tényszerűség kárára. És ne hidd, hogy Hillaryval bármi is jobban működne. Trump ha kap még egy ciklust, akkor reageni magasságba emelkedhet, márpedig Reagennél jobb elnöke nem volt az USA-nak az elmúlt 100 évben.
Impeachment eljárás pedig már volt Trump ellen, de annyira komolytalan volt, hogy hamar hamvába holt.

több mint 5 éve
Ok, irtam egy kommentet, akartam szerkeszteni erre torlodott..
undisputedly
Én olvastam, jó volt.

A háttérhatalom törölte.
Gyurma Pappa
Koszonom, megkaptam egy kedves forumozotol:

"Jo eg 😀 Nem csodalom, hogy a legtobb ember keruli ezt a topicot.

1. Washington DC demokrata, fekete polgarmestere curfew-t, magyarul KIJARASI TILALMAT rendelt el tegnap este 7 oratol (helyi ido szerint). Itt a polgarmesteri hivatal rendelkezese:

Az arra felhatalmazott szemelyeket kiveve senkinek sem megengedett, hogy az utcakon tartozkodjon. Legyen az seta, futas, vagy egy helyben allas etc.

"During the hours of the curfew, no person, other than persons designated by the Mayor, shall walk, bike, run, loiter, stand, or motor by car or other mode of transport upon any street, alley, park or other public place within the District."
mayor.dc.gov/release/mayor-bowser-orders-curfew

2. Mit jelent ez? Azt, hogy aki ester 18:59-kor az utcan volt, bekes tunteto, aki 19:00-kor az mar kijarai tilalom szabalyszegoje. Meg lett nekik mondva, hogy menjenek hatrebb (erted, nem az, hogy menjenek haza vagy orizetbe lesznek veve, hanem csak hogy menjenek hatrebb). Nem mentek. Konnygaz.

3. Miert nem latok semmilyen felhaborodast arrol, hogy ugyanitt 1 nappal azelott 60 secret service officer serult meg kovektol meg egyeb targyaktol amiket ezek a "bekes tuntetok" hozzajuk vagtak? 😀 Az nem a demokracia vege 😀. Ejjel 4 rendort meglottek Luisianaban. Az demokracia? 😀

4. Washington DC-nek kulonleges jogallasa van, bizonyos teruletein Trump torvenyesen kivezenyelhetne barki beleegyezese nelkul a katonasagot is 😀

5. OLVASSATOK, TAJEKOZODJATOK, NE CSAK A TWITTERROL ES A KIS VELEMNYBUBOREKOTOKBOL

6. Nem szoktam ilyet mondani, de a liberalis demokracia az olyan valasztopolgarok miatt haldoklik, mint amilyenek ti vagytok. Barmit elhisztek amit egy blue checkmark mond.

Kiegeszites:
1. Az idobelyeget visszanezve, 25 perccel a kijarasi tilalom kezdete elott kezdtek oszlatni a tomeget. Szerintem ez hiba volt, habar a kijarasi tilalom eletbelepte utan is ott maradtak a "tuntetok", akkor mar szabalyt szegve. Ezt akartam odairni amikor torlodott

2. Szerintem Trump veje es lanya a legkarosabb tanacsadok akiket Trump valaha maga melle vett. Egyreszt elitista nezeteket vallanak, hatalomehesek, masreszt semmi keresnivalojuk ott, DE ha valamiert rendkivul halas vagyok Trumpnak, az az, hogy ezt a foszert visszatette Attorney General pozicioba:

Tudom rendkivul sok mindent irnak rola a balos mediumok, de ha vegighallgatod a beszedeit... minden jogasznak/ugyesznek/hasonlo pozicioban dolgozo kormanyzati szereplonek arra kellene torekednie, hogy ra hasonlitson.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
undisputedly
Én olvastam, jó volt.

A háttérhatalom törölte.
Gyurma Pappa
mocskos soros és bill gates!
Negritis
meg az 5G, már nem csak a vírust terjeszti hanem kommenteket is töröl.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
undisputedly
Én olvastam, jó volt.

A háttérhatalom törölte.
Gyurma Pappa
mocskos soros és bill gates!

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
undisputedly
Én olvastam, jó volt.

A háttérhatalom törölte.

több mint 5 éve
több mint 5 éve
Az amúgy nem gáz ugye, hogy kvázi úgy tartja a Bibliát, mintha a Trump Vodka termékbemutatója lenne. Sőt ha jól látom fejjel lefelé... Kíváncsi vagyok, ha idézni kéne a Bibliából, főleg Újszövetségből, akkor mennyire (nem) lenne képben?
iktriad
Mit csodálkozol, amikor könnygázzal zavartak el az útból a közeli templom néhány papját, hogy ne legyenek láb alatt, miközben ez a seggfej besétál a templomba, hogy lőhessenek róla egy reklámfotót ahogy letérdel. Tulajdonképpen még szerencse, hogy nem vágta hozzá a Bibliát a paphoz, mert kitakarja a képet. 😀
peterk2005
Ha jól tudom az ottani papok megkérdezése nélkül ment a dolog, akik el is határolódtak tőle azóta...
iktriad
A templom vezetője elhatárolódott. De igazából az egy dolog, hogy nem kérdezik meg (vagy legalább nem értesítik) őket, és egy másik szint könnygázzal utat nyitni az ajtóig. 😀
peterk2005
iktriad
Negritis
Mondom más elnöknél ez automatikus impeachment eljárás. Nála ez csak újabb bejegyzés, amiért valószinű sose lesz felelősségre vonva.
iktriad
az a baj hogy simán azt mondja h ő nem tudott semmiről, ő nem felelős érte és vmi lufasz jóskát kirúgnak mutatóba

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 498 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
iktriad
peterk2005
iktriad
peterk2005
iktriad
Negritis

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad
peterk2005
iktriad
peterk2005
iktriad

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 498 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
iktriad
peterk2005
iktriad
peterk2005
több mint 5 éve
iktriad
peterk2005
iktriad

több mint 5 éve
(en meg mindig azt mondom, h USA-ban a legdurvabb, nyugat europaban sztem sokkal elfogadobbak az emberek, a tarsadalom osszetetele miatt is. Az h a vezetok, es a rendszer diszkriminativ es rasszista, sajnos nagyon is valosnak tunik...)
Borbinho
Ez az USA, a pionírok, az aranyásók, a szerencsét próbáló self made manek, a gyökerüktől (Európától) elszakadó, új világot építők országa. Aminek persze a történelem során volt és van rengeteg jó oldala is, de van sötét oldala is. Amit most látunk, az a sötét oldalról jön. A világ csendőr szerep mellett, satöbbi. Érdemes összehasonlítani a két északi új világbeli országot, az USA-t és Kanadát. Kanada ugye a másik irányt követte, maradt a korona alatt, Quebec franciább az anyaországnál, de rendkívül szoros kapcsolatot ápol vele, satöbbi. Persze messzire lövök ezzel - lol, nekem is helyzethez illőek a szóképeim 😀 -, de szerintem nem megy nagyon mellé, sok tekintetben megvannak ezek az összefüggések a mélyben.

több mint 5 éve
iktriad
peterk2005
több mint 5 éve
iktriad

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 529 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
nah akkor mára ott tartunk, hogy:
- az ANTIFA terror szervezet lett
- egyre több helyen kerülnek elő bizonyítékok hogy a rendőrök és szélső jobbosok (is) szítják a feszkót és eszkalálják a békésebb tüntetéseket, valamint kezdik a fosztogatásokat
- elkezdtek visszalőni a rendőrökre ST Luois-ban
- NY romokban
- a békés tüntetéseket is szétverik és itt úgy értem hogy ahol még flakonokat se dobálnak
- rendőrök hajtanak bele a tömegbe autóval
és szó szerint USA on fire
Negritis
ezzel ellentétben viszont vannak szép dolgok is:
- egyre több sportoló, sportkommnetátor, közéleti ember áll ki az erőszak és a rasszizmus ellen
- Egyre több nem amerikai nagyvárosban vannak békés tüntetések
- Nagyon sok helyen emberek védik az üzleteket attól, hogy kirabolják őket és Pénzt gyűjtenek a szétvert boltok tulajdonosainak
- Egyre több videót látok twitteren, ahol a rendőrök együtt térdelnek a tüntetőkkel
- Volt, ahol a tüntetők védték meg egy rendőrt, aki különvált társaitól

van remény a hosszú és sötét alagút végén!
hden
Picit felrevezeto ami ezekbol atjon a median keresztul (mmint a tuntetokkel vonulo, terdelo rendorokrol).
Szinte az osszes video utan jott az update, hogy fel/egy oraval kesobb ugyan ugy szetvertek a tuntetest, konnygazgranatot dobtak az emberek koze, stb stb.

Amikor az utcan ulnek, szo szerint a foldon az emberek, semmi veszelyt nem jelentenek, es erre elkezdik felrangatni meg pufolni oket...
De hogy hogynem, az olyan menetnel ahol csak feherek vannak, semmi fele atrocitas nem eri oket. Pedig bezbozutokkel mennek...

Ezert jo latni azt a - sajnos tenyleg csak - par videot, ahol bekesen megvannak egymas mellett es nem is derult ki, hogy fel oraval kesobb megvertek oket.

Tegnap Louisvilleben a rendorseg agyonlott egy szinesboru uzlettulajdonost ejszaka. Egy teljesen csendes kornyeken, 20 haztombnyire attol, ahol tuntetesek voltak.
Az osszes rendornek aki jelen volt, ki volt kapcsolva a testkameraja... Ennnyi erovel egy kivegzes is lehetett, nem fog kiderulni.
Erre kirugtak a helyi rendorfonokot (aki amigy juni 30.an ment volna nyugdijba), de teljes nyugdijat fog kapni...

Nem tudom mi lesz ebbol, de sztem most nagyon mozgolodik az egesz bolygo, nem tapasztaltam meg hasonlot eddigi eletem soran.
Kerdes, milyen tenyleges, kezzel foghato valtozas johet.

(en meg mindig azt mondom, h USA-ban a legdurvabb, nyugat europaban sztem sokkal elfogadobbak az emberek, a tarsadalom osszetetele miatt is. Az h a vezetok, es a rendszer diszkriminativ es rasszista, sajnos nagyon is valosnak tunik...)

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
De attól, hogy Bidennek reális esélye van nyerni, nem lettem feltétlenül boldogabb...
Gyurma Pappa
Azt hiszem Puzsér mondta valamikor - lehet, hogy nem ő volt, de olyan mondás, hogy akár ő is mondhatta volna 😊 -, szóval azt hiszem ő mondta egyszer, hogy amikor a választó polgár arra van rákényszerítve, hogy a genderizmus és a betyársereg között kell, hogy válasszon, akkor előbb-utóbb a genderimust fogja választani. Egyszerűen azért, mert a genderizmusból kettőt kell asszociálnia, mire eljut a diktatúráig, a betyárseregből meg elég egyet is asszociálnia. Hát Biden győzelme körülbelül ilyen lenne. Egyel többet kell majd asszociálnunk hogy meglássuk a szart.