Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 767 — Kinek mit intézett a kormánya
A jövő nagyon függ a külpolitikától is. Ha véletlenül béke lenne Ukrajnában, azt nem tudom hogyan tudná a Fidesz meglovagolni. Félő, hogy az EB/olimpia alatt lesz valami terror cselekmény, az megint a Fidesz malmára hajtja a vizet. Nem tudni mit hoz az elektromos autózás. Meglássuk...
NB2
Milyen terrorcselekmény, ruszkik terveznek valamit?
Mert utoljára náluk volt mészárlás egy koncerten.
Azóta Európában már javában zajlik a fesztiválszezon, és minden békés, pedig marha nagy tömegek vannak mindenhol.
Go Vikings!
Bevándorló eredetű németek összetűzésbe keverednek focihuligánokkal kiváló Fideszes narratíva lesz.

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Go Vikings! Minnesota Vikings 2 559 — Bowl Winner
A jövő nagyon függ a külpolitikától is. Ha véletlenül béke lenne Ukrajnában, azt nem tudom hogyan tudná a Fidesz meglovagolni. Félő, hogy az EB/olimpia alatt lesz valami terror cselekmény, az megint a Fidesz malmára hajtja a vizet. Nem tudni mit hoz az elektromos autózás. Meglássuk...
NB2
Milyen terrorcselekmény, ruszkik terveznek valamit?
Mert utoljára náluk volt mészárlás egy koncerten.
Azóta Európában már javában zajlik a fesztiválszezon, és minden békés, pedig marha nagy tömegek vannak mindenhol.

http://www.youtube.com/watch?v=8vGskTXt6LM
http://www.youtube.com/watch?v=w9KGzIexZu0
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 320 — zászló zászló szív
A mai nap a magyar baloldal halála. A Szikra nem tényező még, a többi baloldali párt, zöld párt, Macronféle centrista és liberális párt meghal ma.

Marad két jobbos populista, egy náci, egy nyugdíjas párt (a Feri) és talán az anarchistákra hajazó vicc párt (megj: a cseh viccpárt mára egy mérsékelt jobboldali, városi párt, az izlandi társuk egy balos liberális párt lett, szóval bármi lehetséges).

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 1 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 592
A jövő nagyon függ a külpolitikától is. Ha véletlenül béke lenne Ukrajnában, azt nem tudom hogyan tudná a Fidesz meglovagolni.Félő, hogy az EB/olimpia alatt lesz valami terror cselekmény, az megint a Fidesz malmára hajtja a vizet. Nem tudni mit hoz az elektromos autózás. Meglássuk...
NB2
ők hozták össze. mit nem értesz? 😀
több mint 1 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 632 — Bears fan
Na Kètfarkúaknak van egy tőlem. TarrZolira nem voltam hajlandó szavazni. Megyei listán sajna a fügyiszesek voltak èrtelmezhetőek. Helybe meg civilek (tènyleg azok 😛)
dande2
Tarr Zoltán mitől ennyire vállalhatatlan a számodra? Én keveset tudok róla, ezért is érdekel
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 27 452 — nabege2@yahoo.com
több mint 1 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 636

KariGeri lánya egész korrket Gáré
zacknorb
Az ing meg fordítva van rajta, KariGeri ezt sem veszi észre, alkalmatlan.
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 869
Végül tiszára szavaztunk mi is. Szívem szerint a kutyákra ment volna, de erősen tartok tőle hogy nekik nem lesz meg az 5% és azt nem akartam, h elvesszen a szavazat (főleg, h az kb a fideszt tolná még tovább). 26-ra úgy gondolom a tisza és az mkkp úgyis össze fognak fogni, a többiek meg jobb is lenne, ha eltűnnének a süllyesztőben.
Tippem: fidesz: 54, tisza: 26, DK: 9, mi hazánk: 5, mkkp: 3, momentum: 2, többiek: 1.
Karácsony pedig még így is viszonylag simán behúzza sztem, mondjuk 58-42-re.
Szesze
miért fog összefogni az mkkp a tiszával?
nem tudok hirtelen olyan dolgot mondani, amiben egyezik a két párt mentalitása és a politikájuk szögesen ellentétes
Fontos_Vidra
A legfontosabb kérdésben ugyanazt vallják, se orban se gyurcsany. Magyar pl lenyilatkozta, hogy kovacs gergore szavazott.
gabokocka
Beszélgettem egy FIDESZ-es alpolgival helyben, aki Szijjártó köreiből jön, de gyerekkorom óta ismerem.
2026-ra kifut Pintér belügyi mandátuma, nem nagyon akarja folytatni.
Az igazságügy meg kvázi üres, Tuzsonnak nem célja, Rétvári pedig nem kapja vissza.

Valakinek fel lesz ajánlva a belügy és az igazságügy.
Célzott rá, h Magyar anno nagyon irigyelte Jucitól, mert hatalmat lát(ott) a posztokban, meg Rogánnal egyenértékű erőt képzel bele.
Remélem nem csábul el.
Willie Parker
Hülyeség lenne rövidtávú poziért és belső marakodásért feladnia egy jelenleg jónak kinéző hátországot.
Ha így folytatja, akkor a jövőben lehet kormányváltó erő és simán lehet miniszterelnök.
Lúdas Solymi
ezek a ‘kormányváltó erők’ itt vannak velünk a szobában? 😀
a fidesz nem a demokrácia nevű játékot játsza, miközben mi az próbáljuk mímelni, így nem is lehet őket így leváltani.
elég elolvasni a qubit legutóbbi mcc elemzését. abból kitűnik, hogy elindult egy erős álértelmiségi szélsőjobbos vonal, amit erősen visznek, ami pont az ellen munkálkodik, hogy a mai demokratikus európai rendet és gondolkodást felborítsa.
Fontos_Vidra
Ez tiszta sor, viszont azt sem tudjuk még, hogy a Tisza miképpen szeretne játszani.
Én látom azt bennük, hogy nem lesznek annyira naivak és teszetoszák, mint a jelenlegi ellenzék.
Ahogy Sobri írta, van 22 hónapjuk.

És azt láttuk már egyszer-kétszer, hogy bőven meg lehet szorongatni a Fideszt.
Lúdas Solymi
de nemár
22 hónapjuk mire?
helyrekapják az eddig lerombolt rendszert és hirtelen egyenlő feltételekkel indulnak a választáson?

megszorongatni a fideszt. az mit jelent? minden törvényt meghoztak már, minden pozíciót kiosztottak mellé. ha véletlen nem lesz 2/3, akkor is úgy fognak itt tovább kormányozni, mintha az lenne, csak picivel több lesz az ellenzéki politikus, aki ezért pénzt kap.
Fontos_Vidra
Nem. Van 22 hónapjuk, hogy megmutassák azt, hogy képesek olyan ellenzéki pártként működni, politizálni, mint amilyet az eddigiektől elvártunk.

Első körben ne legyen 2/3-ad, persze addig sok minden változik és ahogy írod, a gránitszilárdságú alaptörvény is változhat.
De lennie kell egy célnak és látni kell azt, hogy haladnak felé.

Amúgy meg az ilyen hozzáállással tényleg csak azt tehetjük meg, hogy vágjuk a centit és várjuk OV mikor murdel meg. Ami nem garantálja, hogy utána jobb lesz, sőt.
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 195
közben - bár eltér a témától - de úgy fest kampó lesz az ügyvédi letétkezelésnek.
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 195

zacknorb
voksolnám
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 767 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Ha a fidesz 50% fölött lesz, akkor kb ez az ország menthetetlen. Ez azt jelentené hogy az országban kb minden 3. szavazó korú ember sík hülye.
Bruce
Vagy venezuelai.
Tactful Cactus
 nepszava.hu/3238439_momentum-dk-xv-kerulet-palocsai-bela-vascso-rendorseg
Szavazgatnak 😊

Szerkesztette: ender1112
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 933
Végül tiszára szavaztunk mi is. Szívem szerint a kutyákra ment volna, de erősen tartok tőle hogy nekik nem lesz meg az 5% és azt nem akartam, h elvesszen a szavazat (főleg, h az kb a fideszt tolná még tovább). 26-ra úgy gondolom a tisza és az mkkp úgyis össze fognak fogni, a többiek meg jobb is lenne, ha eltűnnének a süllyesztőben.
Tippem: fidesz: 54, tisza: 26, DK: 9, mi hazánk: 5, mkkp: 3, momentum: 2, többiek: 1.
Szesze
nem tudok hirtelen olyan dolgot mondani, amiben egyezik a két párt mentalitása és a politikájuk szögesen ellentétes
Fontos_Vidra
A legfontosabb kérdésben ugyanazt vallják, se orban se gyurcsany. Magyar pl lenyilatkozta, hogy kovacs gergore szavazott.
gabokocka
Beszélgettem egy FIDESZ-es alpolgival helyben, aki Szijjártó köreiből jön, de gyerekkorom óta ismerem.
Az igazságügy meg kvázi üres, Tuzsonnak nem célja, Rétvári pedig nem kapja vissza.

Célzott rá, h Magyar anno nagyon irigyelte Jucitól, mert hatalmat lát(ott) a posztokban, meg Rogánnal egyenértékű erőt képzel bele.
Remélem nem csábul el.
Willie Parker
Hülyeség lenne rövidtávú poziért és belső marakodásért feladnia egy jelenleg jónak kinéző hátországot.
Ha így folytatja, akkor a jövőben lehet kormányváltó erő és simán lehet miniszterelnök.
Lúdas Solymi
a fidesz nem a demokrácia nevű játékot játsza, miközben mi az próbáljuk mímelni, így nem is lehet őket így leváltani.
elég elolvasni a qubit legutóbbi mcc elemzését. abból kitűnik, hogy elindult egy erős álértelmiségi szélsőjobbos vonal, amit erősen visznek, ami pont az ellen munkálkodik, hogy a mai demokratikus európai rendet és gondolkodást felborítsa.
Fontos_Vidra
Honnan tudjuk, h Magyar nem egy új Vitézy?
több mint 1 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 029
Ha a fidesz 50% fölött lesz, akkor kb ez az ország menthetetlen. Ez azt jelentené hogy az országban kb minden 3. szavazó korú ember sík hülye.
Bruce
Vagy venezuelai.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 1 éve
Fattyu New Orleans Saints 2 071
Túl sokat ettől a szavazástól nem kell várni, ne legyenek hiú remények.
Sőt, az is lehet, hogy a mozgósításnak és a megfélemlítésnek köszönhetően még rosszabbak lesznek a számok mint reméltük.
Viszont a cél nem most van, hanem legkorábban 2 év múlva.
És akkor se lesz kormánybuktatás valszeg, de ha nem lesz meg a 2/3-ad, semmilyen formában, már jó úton vagyunk.
Lúdas Solymi
Azért Bicske után ne menjenek már 50% fölé basszameg. Határon túli szavazatok nélkül.
csipkelli
ugyanúgy lesznek most is határon túli levélszavazatok, mint az OGY választáson. lehetett olvasni arról, hogy határon túli településeken mentek a fidesz aktivisták a levélszavazatokért.
deyell
Nagyságrenddel kevesebb, mint ogy választáson. Akiknek van uniós állampolgárságuk, csak otthon szavaznak.
csipkelli
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerda reggeli nyilvántartása szerint jelenleg 126 826 levélben szavazó szerepel az EP-választás névjegyzékében.

lehet, hogy kevesebb, de még így is vannak azért bőven.
deyell
Ebből 23 ezren szavaztak.
Fattyu
22-ben 248 ezer Fidesz voks jött így.
csipkelli
Bocsánat az idézésben az elírt szám van. A helyes az 53 ezer. 🤣

több mint 1 éve
csipkelli 4 010
Sőt, az is lehet, hogy a mozgósításnak és a megfélemlítésnek köszönhetően még rosszabbak lesznek a számok mint reméltük.
És akkor se lesz kormánybuktatás valszeg, de ha nem lesz meg a 2/3-ad, semmilyen formában, már jó úton vagyunk.
Lúdas Solymi
Azért Bicske után ne menjenek már 50% fölé basszameg. Határon túli szavazatok nélkül.
csipkelli
ugyanúgy lesznek most is határon túli levélszavazatok, mint az OGY választáson. lehetett olvasni arról, hogy határon túli településeken mentek a fidesz aktivisták a levélszavazatokért.
deyell
Nagyságrenddel kevesebb, mint ogy választáson. Akiknek van uniós állampolgárságuk, csak otthon szavaznak.
csipkelli
A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerda reggeli nyilvántartása szerint jelenleg 126 826 levélben szavazó szerepel az EP-választás névjegyzékében.

deyell
Ebből 23 ezren szavaztak.
Fattyu
22-ben 248 ezer Fidesz voks jött így.
több mint 1 éve
Fattyu New Orleans Saints 2 071
Lúdas Solymi
csipkelli
deyell
csipkelli

deyell
Ebből 53 ezren szavaztak.

Szerkesztette: Fattyu

több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 209
Bruce
Szerintem sokkal nagyobb baj a Fidesz szavazóknál az ilyen DK/MSZP/P/Momentum/LMP/Jobbik szavazók. A Fidesz legalább mutat valamit (ha propaganda is, amit mutat, de mutat) ezek a pártok mit tudnak felmutatni? 14 évnyi impotens ellenzéki munkát.
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 120 — #NoStress
Ebben a rendszerben továbbra is max akkor lehet esély bármifajta sikerre a fidesz ellen, ha a másik oldalon is 1 érdemi erő marad, elaprózódva semmi esély. Kb biztos vagyok benne, hogy ők együtt fognak indulni két év múlva, a DK-t pedig annyira le kell szorítani addig, hogy ők is kénytelenek legyenek őket kívülről támogatni. Ezek nélkül még matematikai esély se lesz 2026-ban sem.
Szesze
Én pragmatikusan szoktam szavazni, nem voltam sose semmilyen szekta, hívő, senkinek az elvakult rajongója, vannak politikusok, akiket utálok, és vannak, akiket kevésbbe, és van néhány, akinek elismerem a zsenialitását, képességeit, hatékonyságát.
Az én ideális világomban csak a 18-40 éveseknek lenne szavazati joga, én ebből kiöregedtem, de mivel ez nem az én ideális világom, így szavazok, amikor csak tudok.

És akkor amiért ezt most írom:
Én Zuglóban lakok, ott is szavaztam.
Kaptam 5 szavazólapot.
EP-listán és Fővárosi Közgyűlési listán Tisza.
Főpolgármesternek Vitézy, akit az LMP és a Fidesz támogat.
Polgármesternek Rózsa András, akit a Momentum és a Szikra támogat.
Egyéni önkormányzati képviselőnek kerestem ki az, akinek ugyanazok a jelölőszervezetei, mint a polgármesterjelöltnek, de ilyen nem volt, így maradt a Kutyapárt jelöltje.
Vagyis egy koncepció, egy logika, egy érzelem- és gondolatvilág mentén egy ember, vagyis én, szavaztam kb. minden pártra.
Ez nem normális.

Akkor fog ez normalizálódni, ha lesz egyértelműen A és B opció. Mint az USA-ban mondjuk.
Szép dolog a sokszínűség, de Magyarországon a politikában mindig visszaéltek vele, és vissza is fognak. Miközben egy amerikai Demokrata Párt (vagy Republikánus) önmagában sokszínűbb, árnyaltabb, mint nálunk kb. a teljes paletta.
Én azt várom ettől a választástól, hogy átrendezi a nagyképet, leegyszerűsíti a pártstruktúrát, bár amíg ennyire jó üzlet itthon a politika erre kevés az esély. De nem nulla.
Ha letisztul a kép, és lesz két oldal, annak sok pozitív hatása lehet. És MP megjelenése, és az ellenzék letarolása elvihet ebbe az irányba. Sőt, még akár oda is, hogy a NER konszolidálódik, rákényszerül a hatalom megtartása érdekében. (És nekem az is megfelel, ha Orbán a miniszterelnök, de az ország normálisan működik, nincs háborús pszichózis, nincs állami zsidózás, homofóbia, rasszizmus, ha működik, aminek működnie kell, és ellopják, amit el szokás lopni.)
Szerintem ennek a jele Vitézy támogatása, ami egyértelműen egy konszolidáció irányába tett (kényszer)lépés, nem pedig az eszkaláció irányába.
Ilyen dolgokat hozhat MP megjelenése, elindulhat azon szavazók tömbösítése, akik nem Orbánt akarnak. És ha két tömb lesz csak, akkor nincs centrális erőtér, meg elvesző szavazat, akkor többen mennek szavazni, egyértelműsödik a választás.
Oké, a magyar entellektüel nem ehhez van szokva, meg majd fanyalog, de ez a jövő.

több mint 1 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 225
Lúdas Solymi
csipkelli
deyell
csipkelli

buhloone mindstate

több mint 1 éve
csipkelli 4 010
Lúdas Solymi
csipkelli
deyell
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Szerintem a Fidesz 40-60% között egymindegy, ahogy a Tisza is 15-40% között.
Ugyanis ezek a különbségek csak a mozgósítási képességet tudják leképezni, abban meg a Fidesz momentan világbajnok, a Tisza meg kb. nulla, egy full kezdő párhónapos politikai közösség. (A listákat elkészíteni, a metodikákat kitalálni, megvalósítani, segítőket toborozni, stb. nem lehet érdemben ennyi idő alatt.)
Természetes, hogy a Fidesz tarol, de ha pár hónap alatt a Tisza eljut 15% fölé, akkor abban van már potenciál, és van még 22 hónap, hogy alkossanak.
Az összes többi indulónál egyetlen kérdés van, hogy szereznek e egyáltalán mandátumot az EP-ben. Az 1 darab mindegyiknek siker, a 0 mindegyiknek kudarc.

De ami vicces, hogy bármi is lesz a konkrét mandátumarány, azt megfelelő kommunikációval sikerként lehet tálalni.
A Fidesznél a győzelmet, a Tiszánál a megképződést, megalakulást lehet ünnepelni, aki bejut, az viszonyíthat ahhoz, aki nem jutott be, és ezáltal nyert, aki nem jutott be, az tétnélkül mutogathat bárkire és érvelhet bármivel,és kérhet tivábbi bizalmat két évig, hogy most aztán tényleg rájuk kell szavazni, szóval holnaptól rengeteg vidám pártpolitikus lesz Magyarországon, egy nagy Happy Nation lesz a közélet.
Őszentsége Sobri Jóska
"Természetes, hogy a Fidesz tarol,.."
Úgy látom, gyorsan csökkennek az elvárások 😀
több mint 1 éve
15 órakor 42.04%

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 101 — Így remélem megfelelek nektek.....
Na Kètfarkúaknak van egy tőlem. TarrZolira nem voltam hajlandó szavazni. Megyei listán sajna a fügyiszesek voltak èrtelmezhetőek. Helybe meg civilek (tènyleg azok 😛)
több mint 1 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 592
Szesze
Fontos_Vidra
gabokocka

Remélem nem csábul el.
Willie Parker
Lúdas Solymi
Fontos_Vidra
Ez tiszta sor, viszont azt sem tudjuk még, hogy a Tisza miképpen szeretne játszani.
Én látom azt bennük, hogy nem lesznek annyira naivak és teszetoszák, mint a jelenlegi ellenzék.
Ahogy Sobri írta, van 22 hónapjuk.

És azt láttuk már egyszer-kétszer, hogy bőven meg lehet szorongatni a Fideszt.
Lúdas Solymi
de nemár
22 hónapjuk mire?
helyrekapják az eddig lerombolt rendszert és hirtelen egyenlő feltételekkel indulnak a választáson?

megszorongatni a fideszt. az mit jelent? minden törvényt meghoztak már, minden pozíciót kiosztottak mellé. ha véletlen nem lesz 2/3, akkor is úgy fognak itt tovább kormányozni, mintha az lenne, csak picivel több lesz az ellenzéki politikus, aki ezért pénzt kap.