Soccer EB 2021

19 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 039 — #NoStress
EB2020 Tippelde:

Olaszország: Toto21, MC12, csi77, steelwolf, zemanla, Chargers LT, Sixo, ozibozi, Shilkor

Anglia: Tony Adams, tüsi91, Hanni, Willie Parker, Bruschi85, empty taxi, adam8, nando89
Dánia: fattyu, NB2, alatriste
Spanyolország: Heisman, Kenny
Ukrajna: VvAlekosz
Belgium: Sobri Jóska, ulpianus, nagir, Vrij6, Wester, peach, Löfli, topin
Svájc: Gabesz92

Svédország: dande
Németország: dancogo, csebi, briareos, iktriad, ervinator, beltazor
Franciaország: warr_b, eaglesmcnabb, YoungZeeZee, zavi27, gordon, davemayer, bcsarli, gamerkr, Kampman, Nandito, Drip
Horvátország: zinedine5, Jan
Portugália: Matthew99, miilann, undisputedly
Hollandia: Borbinho, deyell
Magyarország: kaszo
Finnország: Negritis
Lengyelország: KoporShow
Skócia: #JC6
Oroszország: kristof
Törökország: r.baggio
Észak-Macedónia: Stez

tipper.io tippjáték csoport:
 tipper.io/hu/bowl-hu-xflttgdt?join=ea7qo5xplxrbun00

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
Toto21 Chicago Bears 7 932
Szlovák meccs 3,5 over
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 648
A szlovákok a "hazai" csapat ezen a meccsen, választhatták volna a fehér mezüket, erre inkább a spanyoloknak adják meg a lehetőséget.

Szerkesztette: Kampman

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 284 — beers & Packers
Megnéztem a Bikás parknál a csumpi 11 kerületben a meccsnézős kivetítőn kitelepúlésen 800-900 Ft egy sör, ha megiszik vlk 3-4 sört 3600 körül,
az a Puskásban meg 5000 Ft.
A Puskásba eljutsz évente, van aki évtizedenként 1-2 alkalommal.
Ha ez drága, akkor mi nem az?
ozibozi
Ma már, ha 700-ért iszom sört Bp-en, akkor azt mondom, hogy ócsó.
több mint 4 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 078 — LIGHTS OUT!
Morata a csk-m fantasyben!
Stez
a kapufáért jár pont ?

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 392
Megnéztem a Bikás parknál a csumpi 11 kerületben a meccsnézős kivetítőn kitelepúlésen 800-900 Ft egy sör, ha megiszik vlk 3-4 sört 3600 körül,
ozibozi
Honnan szeditek ezt az évtizedeként eljutsz párszor a Puskásba dolgot? Ha nincs Covid, ez egy multifunkcionális aréna ami nagyon sok koncerttel, eseménnyel, sporttal kb. az év 300 napján tele lenne programokkal, ugyanazzal a szegény vállalkozóval a büfékben. Simán elmegy az ember 4-5 koncertre, meg 3-4 focimeccsre is évente akár. És azért egyik helyen 800 másikon pohárbetétdíjjal (amit soha nem fogsz visszaváltani nyilván) 1400-1500 körül már ugyanolyan sörért nekem kicsit erős.😊 De tényleg nem ez volt a lényeg, mert maga az egész öröm emlék, fantasztikus volt, meg lesz ma is, csak engem apró zavaró részletként jegyeztem meg, mikor valaki kérdezte a legelején, hogy készüljön italügyileg mára.
zavi27
Mivel volt némi közöm a Puskáshoz meg a rendezvényiparhoz, ezért azt tudom mondani, hogy évi 300 napot a jóval-jóval többet kihasznált és hasznosítható Papp László sem tud. Csúcs éveiben volt 120-140 nap a kihasználtsága annak.
A Puskás egy klasszikus megalomán hely, ahol évente 10-15 focimeccset terveznek és maximum 2-4 koncertet. Szóval nyilvános nagy esemény ami pénz a büfének az nagyon maximum 20 lesz egy évben (a gyep az egyik gond, egy koncert szétcseszi a gyepet, akárhogy fedjék is le - lásd Robbie Williams Groupama - , plusz zenekarból sincs 5-10-nél több akit egy ekkora stadionba megéri elhozni és erre is jár). Ezen kívül cégek kivehetik egyes részeit céges hepajra de az olyan mint a kutya vacsorája vagy lesz vagy nem, meg ha beköltözik egyszer a Puskás - múzeum akkor talán az hoz még valamit, de a Múzeum büfék ritkán termelnek profitot 😊

Szóval teljesen valid, ha ennyi eseményre osztja szét a költségét meg a hasznát, és ezek alapján kalkulálja az árakat.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 574 — Whoops, looks like something went wrong.
Morata a csk-m fantasyben!

több mint 4 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
Szégyen hogy a spanyoloknak kell drukkolnom, de remelem ma nyernek és legalább 2-vel.
több mint 4 éve
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 561 — Amerikai sportok rajongója
ozibozi
Honnan szeditek ezt az évtizedeként eljutsz párszor a Puskásba dolgot? Ha nincs Covid, ez egy multifunkcionális aréna ami nagyon sok koncerttel, eseménnyel, sporttal kb. az év 300 napján tele lenne programokkal, ugyanazzal a szegény vállalkozóval a büfékben. Simán elmegy az ember 4-5 koncertre, meg 3-4 focimeccsre is évente akár. És azért egyik helyen 800 másikon pohárbetétdíjjal (amit soha nem fogsz visszaváltani nyilván) 1400-1500 körül már ugyanolyan sörért nekem kicsit erős.😊 De tényleg nem ez volt a lényeg, mert maga az egész örök emlék, fantasztikus volt, meg lesz ma is, csak engem apró zavaró részletként jegyeztem meg, mikor valaki kérdezte a legelején, hogy készüljön italügyileg mára.

Szerkesztette: zavi27
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 900
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 976
azért a 30 EUR még nem 50 ezer Jóska. milyen árfolyammal számoltál?
csebi
Mi a 30 EUR?
Löfli kínált itt egy jegyet 50ezerért, ez az egyetlen jegyárinfóm volt eleddig.
Sobri Jóska
ne az uzsorajeggyel számolj hanem a tényleges árakkal:

szovetseg.mlsz.hu/hir/mar-30-eurotol-elerhetoek-lesznek-az-eb-jegyek
csebi
Amúgy a vicc az, hogy anno rohadt nehéz volt jegyet szerezni az EB meccsre, össze-vissza osztogatta a rendszer.
Nekünk Marseilleben az izlandiakhoz közel dobott, a munkatárséknak meg be a felezőhöz...50 EUR-ért.

Mivel többeknek érdektelen meccs volt, így volt bőven hely, egy pár csak úgy érdeklődésből ment el, ők meg vmi 20-30 EUR-ért kaptak a közvetítőpáholy mellé jegyet.

Amúgy azelőtt a meccs előtt volt a nagyon szép vonulás, amivel semmi gond nem volt, aztán a fekete pólósok átmásztak a kerítéseken, hogy egy helyen legyenek, pedig elsőnek még a rendőrök is próbálták lerángatni őket, de aztán inkább hagyták, kerülve a felesleges balhét, volt hely bőven a stadionban.

Ilyen szempontból amúgy ez egy jó kezdeményezés. Remélem azóta fejlesztettek a rendszeren és nem lottósorsolás jellegű.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
Amúgy fociban hogyhogy nincs olyan, mint a kézi vb-n az Elnök kupa? 😁
Több meccs, több bevétel, csodálom hogy a fifa/uefa még nem vezette be...
warr_b
NE ADJ ÖTLETEKET!!!

Vízilabda final 8ban is lejátsszák a 7. és 5. helyért a meccseket, aminek szintén semmi értelme nincsen. általában azok a csapatok előző este úgy berúgnak, hogy még a 1-4. helyezett csapat játékosai berúgnak utánuk az alkohol gőztől ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Örüljetek, hogy van sör a stadionban, egy akármilyen angol vagy skót bajnokin, kupameccsen nincs 😂
warr_b
plusz amúgy tök érdekes, mert én mikor BL meccsen voltam az Allianzban akkor nem volt sör csak kamuból. most fura, hogy egy uefa rendezvényen meg mégis lehet ...
csebi
Az mi takar, hogy kamuból volt? Alkoholmentest adtak és beszoptad? 🙂
warr_b
tudtam, hogy alkoholmentes ezért nem vettem 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Örüljetek, hogy van sör a stadionban, egy akármilyen angol vagy skót bajnokin, kupameccsen nincs 😂
warr_b
plusz amúgy tök érdekes, mert én mikor BL meccsen voltam az Allianzban akkor nem volt sör csak kamuból. most fura, hogy egy uefa rendezvényen meg mégis lehet ...
csebi
Az mi takar, hogy kamuból volt? Alkoholmentest adtak és beszoptad? 🙂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amúgy fociban hogyhogy nincs olyan, mint a kézi vb-n az Elnök kupa? 😁
Több meccs, több bevétel, csodálom hogy a fifa/uefa még nem vezette be...

több mint 4 éve
warr_b

több mint 4 éve

több mint 4 éve
csebi
Mi a 30 EUR?
Sobri Jóska
ne az uzsorajeggyel számolj hanem a tényleges árakkal:

szovetseg.mlsz.hu/hir/mar-30-eurotol-elerhetoek-lesznek-az-eb-jegyek

több mint 4 éve
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 561 — Amerikai sportok rajongója
csebi
Mi a 30 EUR?
Sobri Jóska
30 EUR volt a legolcsóbb jegy, ma is annyiért megyek. Amit egyébként kifejezetten olcsónak, ár-érték arányban nagyon jónak tartok egy EB meccsre itthon ebben a csúcs arénában, a büfé árakat meg nem, ennyi. Szokásos túlzó, erőltetetett, hülye példáiddal jössz, érvelsz egy tök más szituról. Én kicsit sokalltam a büféárakat, más szerint meg reális, ennyi, de nem kell azért itt egyből prolizni, meg fillérbaszózni.

Szerkesztette: zavi27
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Kis compare amugy. A Puskas-t ha az orszag legdragabb stadionjanak tekintjuk, akkor osszevethetjuk ezzel a 2020-as, meg pandemia elotti Madison Square Garden arral, ahol 12,5 dollar volt egy sor, ammi a legdragabb volt az major ligakban ha minden igaz = minimal oraber 83%-a (Ez a legdragabb, atlag 5,5 dollar vannak a sorok, tehat az mar a minimal oradij 33%-as csak!)

finance.yahoo.com/news/stadiums-most-expensive-food-090000868.html

blog.cheapism.com/nfl-beer-price-17508/#slide=4

Puskasban akkor 1300 a sor (?), tehat 134%-a a minimal orabernek itthon.

Szerk: Allianz arenara ezt a doksit talaltam. 4,5 euro a sor, ami a helyi inimal oraber 50%-a

allianz-arena.com/binaries/content/assets/downloads/allianz-arena/fantreffs/speise--und-getraenke-karte-fantreff-nord_stand_090819.pdf?v=1565684076231
undisputedly
Azért ez az arányosítás ott is erősen torzul, hogy ha az Allianz szintjét szeretnék tartani, abból kb. már lerakatban se veszek normális sört, de kocsmában is csak Bözsinéninél csapoltan 😊
Nem a sör drága, hanem a minimálbér alacsony! Bár nálunk az is csak egy viszonyszám...
több mint 4 éve
Egyébként hőségriadó idején rendezvényeken nem kötelező ingyen ivóvíz biztosítása?
somoskovig
De.
Csapvíz zacskóban. 😊

több mint 4 éve
csebi
Mi a 30 EUR?

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 119 — Chiefs GM
Egyébként hőségriadó idején rendezvényeken nem kötelező ingyen ivóvíz biztosítása?

több mint 4 éve
szarházi hozzáállás többszörösen túlárazni, mondván "a paraszt úgyis kifizeti ha nem akar megdögleni". Mert ahogy a többiek által közölt adatokból látszik mindenhol túl van árazva, de valahol nekünk sikerült jócskán a többi nemzet fölé menni.

eaglesmcnabb
Nehéz értelmezni a "túlárazást", ha már a vállalkozót találod meg.
Egy büfét egy nagy stadionban bérelni, üzemeltetni nem annyiba kerül, mint egy pincekocsmát a belvárosban, ráadásul nincs minden este teltház, vagy egyáltalán forgalom, nem tud állandóra felvenni embereket, mert eléggé kampányjellegű, hogy mikor van meccs/koncert, vagyis munka, bevételszerzési lehetőség, és még az általa megállapítot haszonkulcsot se tudod, hogy 5, 10 vagy 20%.
És ez ráadásul teljesen más egy amerikai stadionban, aminek lehet 70 százalékos a kihasználtsága, mint egy magyarban, aminek meg 10.
Így eléggé merész túlárazásról beszélni.

több mint 4 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 943
Miért nem játszik jól Kyle Walker az EB-n? - mert már másra fókuszál 😀

www.youtube.com/watch?v=kYyEaqVPUJM

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 4 éve
Egy sör meg egy víz egy világeseményen az arányaiban ugyanannyi itthon, mint az USA-ban.
Sobri Jóska
Pont ezt szamolgatjuk. A kommented semmit nem adott hozza a diskurzushoz.
undisputedly
Tán annyit, hogy teljesen különböző mennyiségeket összevetni botorság.

És akkor még pluszba annyit, hogy aki fillérbaszó, az mindenhol talál valamit ami szerinte drága, túlárazott, nem megfelelő az ár/érték aránya.
De amikor élményt vasárol az ember, vagyis nyaral, színházba, koncertre, meccsre megy, egyszerre 2-3 nővel szexel, különleges whiskyt iszik, finedining helyen kajál, stb. akkor teljesen felesleges a racionális, hétköznapi alapon vett megközelítés, hogy mi drága, mi nem.
Ha be akarsz baszni, akkor egy üveg 20eurós JW vagy Finlandia is megteszi, de ha élményre vágysz, es mondjuk 50 éves whiskyt kóstolsz, abból egy kispohárnyi többe fog kerülni.
Ugyanez a helyzet minden élménynél minden sörrel, vízzel, szendviccsel, mindenféle szolgáltatással.
Sobri Jóska
viszont itt ugyanannak az élménynek (élő meccsnézés) ugyanolyan kiegészítéséről, ugyanazon élményfokozásról (közben enni, inni) van szó
dancogo
Nem bántásból, de aki sokalja, az nézze a téveben és igyon hozzá 190 forintos aldis sört.
Ha meg vesz egy jegyet 50 rugóért, akkor nehogymá' ne legyen tök mindegy, hogy 500 vagy 2000 egy sör. Gondolom nem 30 darabot akar inni.
Nem akkor megyek 50ezerért meccsre, ha nincs még 10 evés ivásra, az biztos.
Sobri Jóska