OFF topik

31 feliratkozó

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 423 — Így remélem megfelelek nektek.....
 telex.hu/belfold/2022/01/01/negyen-meghaltak-amikor-vonat-es-szemelyauto-utkozott-tapolcanal

szörnyű, ráadásul Iván Gergő a Kaposvár feladója volt az egyik és a testvére is 😕

közben az ötödik fiatal is meghalt. 😕((
petey
De a rohadt èledtbe az ilyeneket soha nem èrtem mi a francèrt kell rámenni arra nyamvadèk sínre....az esetek 99 %ban az autós a hibás.....rip 😰
több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 275 — Csodabogár
 telex.hu/belfold/2022/01/01/negyen-meghaltak-amikor-vonat-es-szemelyauto-utkozott-tapolcanal

szörnyű, ráadásul Iván Gergő a Kaposvár feladója volt az egyik és a testvére is 😕

közben az ötödik fiatal is meghalt. 😕((

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 371 — beers & Packers
az a baj ezzel a helyzettel, hogy :
- vagy igaz, és ezért gáz hogy kételkedünk
- vagy hamis, és ezért gáz hogy egy másik embernek tönkretesszük az életét
nincs jó döntés
Heisman
Lesz úszószövetségi vizsgálat és bírósági eljárás is. Ha ezek beindulnak, többet fogunk tudni. Nyilván sok múlik Szilágyi Liliána pszichológusán és más tanúkon, elsősorban az édesanyán. Nekem ötletem sincs rá, hogy miért állt volna elő ezzel a történettel, ha nem igaz, de: várjuk ki a végét.
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 186
Valamilyen szinten az apa semmilyen kimenetel miatt nem kikezdhetetlen.
1, ha Liliána esetleg tudatosan hamisan vádol, mert a személyisége torzult (mert mondjuk tőle semmi sem volt elég jó, a hugikát meg a tenyerükön hordozták), akkor az jó eséllyel az ő sara;
2, ha meg igazat mond, akkor úgyszintén, de az már nem áll meg annyiban, hogy alkalmatlan szülőnek, hanem átmegy trógerbe.

Egyébként a kérdésre, hogy miért nem korábban jöttek ezzel elő, és miért nem pár éve: ha valaki nagyon tönkre tud tenni, az egy ügyvéd, aki utál. Simán elképzelhető, hogy az anyuka szart attól, hogy mindent is elvesz tőle a férje.

Ne felejtsük, hogy a tróger ügyvéd az egyik legalantasabb életforma, ami csak létezhet.
slowmotion
Pont ezért nagyon durva, ha a vádak hamisak. Nem lehet ellene védekezni.

Mondom, nekem a Honvédos szál nem kerek, m ha ennyire utálja, fél tőle, függetlenedni akar tőle, alkalmatlannak tartja az apját, ill ennyi undorító dolgot elszenved tőle, akkor miért menekült oda a "karjaiba"?

Ha igazak SZL állításai, akkor meg azért durva.

Az apa max akkor szabadul, ha a csaj totál kattant és menthetetlen volt (van ilyen is), akinek próbált segíteni, de nem ment.

Hogy aztán a huszonévig tartó pszichológusi/pszichiátriai gondozás/kezelés mit hoz elő, mit erősít, az más kérdés, meg az se derül ki soha, h miért volt rá szükség.
Willie Parker
Hogy bizonyítja be hogy próbált neki segíteni?
#JC6
Arra értettem, h pszichés gondjai voltak a lányának bármi külső ok (pl iskolai kirekesztés) v a családi örökség (olimpiai és vb cìmek) hajszolása okán és orvosi kezelést biztosított.

A gond akkor van, ha a pszichés problémák a bántalmazás miatt kezdődtek....

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
Ez most a Cancel Culture hazai adaptációja? BÚÉK!
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Nyilatkozik egy lány az apja undorító viselkedéséről
- Csatlakozik a témában minimálisan érintett szövetség
- Apuka cáfol
- Másik lány cáfol, számonkéri a szövetséget
Az egyenlet másik oldalán pedig most az van, hogy apuka egyértelműen undorító.

Mélységesen elitélem a vádolt viselkedési formát, de elképesztően megrémít, hogy manapság bemondásra, vizsgálat nélkül, ellentmondásos információk alapján is tönkre lehet tenni egy embert...
clbass
velkám da mituvörd, bigvelkám

- sziauram! tanúvallomás, ocsónérdekel?
sutianap
Hagyjuk már ezt a Cancel Culture-ozást...mintha ez olyan újkeletű dolog lenne...
Régebben is ugyanez volt, elszeparáltan, a kisebb közösségekben is...vajh miért volt annyi lincselés, verekedés...
Nem hiába mondják azt szarkasztikusan, hogy az internet előtt legalább csak a szűkebb környezeted tudta, hogy mennyire hülye vagy.
Csak épp most az internet korában mindenkinek látod a véleményét.

Csak egy személyes példa 2000-ből, amikor diákként dolgoztam egy helyen, ott az egyik dolgozó egyik naptól kezdve nem volt rajta a buszon, kérdeztem, hogy mi történt vele, sztori annyi, hogy a nekem szomszéd faluban, ahol lakott, valaki terjesztette róla, hogy pedofil, a koma ezt nem tudta elviselni és felakasztotta magát.

Pedig akkor még internet se volt...
Szerinted hány ilyen történt/történik kis hazákban?

Továbbá a fenti eset is szörnyű, de akár igaz, akár nem, de azt meg kell érteni, hogy egy ilyen elszenvedője nem fog azonnal bíróságra menni, kitárulkozni, ne adj isten, pont a nyilvánosságnak.
Ráadásul a gondolkodása is annyira deformálódik ez idő alatt, hogy számodra egyértelmű dolgokat nem képes megtenni.

Szintén személyes példa, egyik volt barátnőm igen karakán csaj volt, mindig tudta mit akar és nem lehetett csak úgy parancsolgatni neki. Na, egyszer az egyik párja módszeresen, több hónap alatt olyan szinten tönkre vágta, hogy a csaj azt gondolta, hogy ő kb. csak kapcarongynak lenne jó, meg semmire se való, miközben volt két diplomája, okos volt és talpraesett, egyszerűen a faszi elnyomta teljesen és tönkre vágta pszichikailag.
És ebből senki semmit nem vett észre, pedig én sokat beszéltem vele ezen idő alatt és kb. minden szuper volt...utána mondta miután kirakta a faszit, hogy mennyire nulla volt az önbecsülése...

De én is tudnék a saját életemből ilyenek mesélni...

Ráadásul meglepetésemre pont sutianap bólogat erre a cancel culture témára...
Solymi
én nem bólogattam, csak nem hagytam a lepattanót

de az antimitu dettó ugyanígy dolgozik, fogták hugit, nyomott egyet írásban - döntsd el

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 696 — "Montoya por favor!"
az a baj ezzel a helyzettel, hogy :
- vagy igaz, és ezért gáz hogy kételkedünk
- vagy hamis, és ezért gáz hogy egy másik embernek tönkretesszük az életét
nincs jó döntés

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 959
1, ha Liliána esetleg tudatosan hamisan vádol, mert a személyisége torzult (mert mondjuk tőle semmi sem volt elég jó, a hugikát meg a tenyerükön hordozták), akkor az jó eséllyel az ő sara;
2, ha meg igazat mond, akkor úgyszintén, de az már nem áll meg annyiban, hogy alkalmatlan szülőnek, hanem átmegy trógerbe.

Egyébként a kérdésre, hogy miért nem korábban jöttek ezzel elő, és miért nem pár éve: ha valaki nagyon tönkre tud tenni, az egy ügyvéd, aki utál. Simán elképzelhető, hogy az anyuka szart attól, hogy mindent is elvesz tőle a férje.

Ne felejtsük, hogy a tróger ügyvéd az egyik legalantasabb életforma, ami csak létezhet.
slowmotion

Mondom, nekem a Honvédos szál nem kerek, m ha ennyire utálja, fél tőle, függetlenedni akar tőle, alkalmatlannak tartja az apját, ill ennyi undorító dolgot elszenved tőle, akkor miért menekült oda a "karjaiba"?

Az apa max akkor szabadul, ha a csaj totál kattant és menthetetlen volt (van ilyen is), akinek próbált segíteni, de nem ment.

Hogy aztán a huszonévig tartó pszichológusi/pszichiátriai gondozás/kezelés mit hoz elő, mit erősít, az más kérdés, meg az se derül ki soha, h miért volt rá szükség.
Willie Parker
Hogy bizonyítja be hogy próbált neki segíteni?
több mint 4 éve

slowmotion

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan

több mint 4 éve
Cowboykarcsi90 3 520 — …not me…Im in my prime!
Szerintem a legnagyobb különbség eközött az ügy között, meg a legtöbb mai, valóban boszorkányüldözésbe hajló metoo-s történetek között az az, ahogy már sokan leírták, hogy egy tinédzser gyerekről van szó. Szerintem nem nagyon van kiszolgáltatottabb, függőbb helyzet ennél, mint egy gyerek-szülő koordináta rendszeren. Főleg ha befolyásos köztiszteletben álló apa lánya vonalról beszélünk.

Persze, a húszas évei elején járó törekvő színésznő is ki van szolgáltatva egy nagy nevű producernek ha el akar érni vaalmit a szakmában, de a kettő szerintem összehasonlíthatatlan.

Szerintem teljesen életidegen, hogy egy kvázi tinédzser gyerek, szembeszáll az apjával, ott hagyja a családot, és kiáll lobogtatni a látleleteket.

Szintén ahogy leírták már ezt is többen, Szilágyi válasz levele sem azt erősíti meg bennem, hogy Ő az áldozat, és Liliána manipulál mindenkit. Nyilván Ő sem egy szent, de pl. szerintem amikor egy gyereknek drogproblémái vannak és ezt akár apunak akár anyunak felhozni ellene mint érv, szerintem valahol öngól, mert az esetek többségében azért a szülő is legalább közvetett módon felelős a gyereke ilyen lecsúszása miatt.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 993
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

Mélységesen elitélem a vádolt viselkedési formát, de elképesztően megrémít, hogy manapság bemondásra, vizsgálat nélkül, ellentmondásos információk alapján is tönkre lehet tenni egy embert...
clbass

sutianap
Hagyjuk már ezt a Cancel Culture-ozást...mintha ez olyan újkeletű dolog lenne...
Régebben is ugyanez volt, elszeparáltan, a kisebb közösségekben is...vajh miért volt annyi lincselés, verekedés...
Nem hiába mondják azt szarkasztikusan, hogy az internet előtt legalább csak a szűkebb környezeted tudta, hogy mennyire hülye vagy.
Csak épp most az internet korában mindenkinek látod a véleményét.

Csak egy személyes példa 2000-ből, amikor diákként dolgoztam egy helyen, ott az egyik dolgozó egyik naptól kezdve nem volt rajta a buszon, kérdeztem, hogy mi történt vele, sztori annyi, hogy a nekem szomszéd faluban, ahol lakott, valaki terjesztette róla, hogy pedofil, a koma ezt nem tudta elviselni és felakasztotta magát.

Pedig akkor még internet se volt...
Szerinted hány ilyen történt/történik kis hazákban?

Továbbá a fenti eset is szörnyű, de akár igaz, akár nem, de azt meg kell érteni, hogy egy ilyen elszenvedője nem fog azonnal bíróságra menni, kitárulkozni, ne adj isten, pont a nyilvánosságnak.
Ráadásul a gondolkodása is annyira deformálódik ez idő alatt, hogy számodra egyértelmű dolgokat nem képes megtenni.

Szintén személyes példa, egyik volt barátnőm igen karakán csaj volt, mindig tudta mit akar és nem lehetett csak úgy parancsolgatni neki. Na, egyszer az egyik párja módszeresen, több hónap alatt olyan szinten tönkre vágta, hogy a csaj azt gondolta, hogy ő kb. csak kapcarongynak lenne jó, meg semmire se való, miközben volt két diplomája, okos volt és talpraesett, egyszerűen a faszi elnyomta teljesen és tönkre vágta pszichikailag.
És ebből senki semmit nem vett észre, pedig én sokat beszéltem vele ezen idő alatt és kb. minden szuper volt...utána mondta miután kirakta a faszit, hogy mennyire nulla volt az önbecsülése...

De én is tudnék a saját életemből ilyenek mesélni...

Ráadásul meglepetésemre pont sutianap bólogat erre a cancel culture témára...
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 959
anyu 5 évvel a válás után sem tett semmit, nem mondott semmit, pedig független
Willie Parker
Az édesanyámat biztosan sok kérdés, illetve meg nem értés fogja érni. Kérlek Titeket, hogy ne keressétek meg és ne ítéljétek el, mert még nincs olyan állapotban, hogy a megélt traumákról nyíltan beszéljen. Mi ketten egymással gyógyulunk és mindenben támogat. De kérek mindenkit tartsátok tiszteletben az ő személyét. Engedjétek meg, hogy amikor neki is eljött az ideje annak, hogy beszéljen, akkor tegye meg.
 www.facebook.com/liliana.szilagyi/posts/337340471725663
nagylaza
Érdemes szemezgetni a kommentek között is.
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 786
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

clbass
Nem tudom ez a klasszikus CC-e. Jóval direktebb formái már régebben jellemzőek Mo-n mint Amerikában. Itt a fórumon pl eddig max az ügyben megnyilvánulók stílusa került górcső alá. A cancel culture lényege, hogy bemondásra deplatformizálja a vádoltakat, 90%-ban ennél sokkal enyhébb ügyekért, gyakran mondva csinált vagy totálisan vélemény alapú dolgokért. Egy ilyen ügyben teljesen normális, hogy eljárás indul a szövetségen belül, elvégre pont most állnak össztűz alatt más bántalmazási ügyek okán. Nyilván ha most hasra ütésre kitiltják a csávót minden uszodából meg elveszik a klubját, akkor igazat adok neked.

Az a szomorú az ilyen ügyekben, hogy van az a megoldás, hogy elmész látleletet vetetni, majd hazakullogsz a bántalmazó apádhoz, akinek minden szempontból ki vagy szolgáltatva, vagy felépítesz egy saját életet és utána mondasz valamit, akkor meg nincs a kezedben semmi. Ott a C opció hogy szépen kussolsz róla egész életedben. Ez az általános és nem véletlenül. Én is leírtam, hogy képtelenség kívülállóként döntetni arról ki mond igazat. Gyakran mind a két fél tud érvelni maga mellett. Mi annyit tehetünk, hogy feldolgozzuk a két féltől érkező információkat és arról véleményt alkotunk.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 371 — beers & Packers
anyu 5 évvel a válás után sem tett semmit, nem mondott semmit, pedig független
Willie Parker
Az édesanyámat biztosan sok kérdés, illetve meg nem értés fogja érni. Kérlek Titeket, hogy ne keressétek meg és ne ítéljétek el, mert még nincs olyan állapotban, hogy a megélt traumákról nyíltan beszéljen. Mi ketten egymással gyógyulunk és mindenben támogat. De kérek mindenkit tartsátok tiszteletben az ő személyét. Engedjétek meg, hogy amikor neki is eljött az ideje annak, hogy beszéljen, akkor tegye meg.
 www.facebook.com/liliana.szilagyi/posts/337340471725663
több mint 4 éve
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

clbass
Nekem ehhez annyi a kérdésem, hogy ha gyerekként bántalmazás ér és te huszoniksz évesen elmondod akkor milyen bizonyítékot tudsz letenni?
Vagy mi a módja ennek szerinted?

Lehet körmönfont Liliána és osszerakta, hogy bosszúból hazugságokkal kicsinálja aput, de azért nem ez tűnik a valószínűbbnek, főleg ahogy az apja kezeli ezt.
Toca
Nekem mondjuk az nem kerek, h

1) anyu 5 évvel a válás után sem tett semmit, nem mondott semmit, pedig független
2) 2015-ben a Turi-Tusup közötti vákuumban és lelki válságban kiégés közepette kihez menekült a csaj? Apu klubjához, apu edzősége alá a Honvédba, ahol elkezdődött Turival szemben a hadjárat, h mekkora szadista állat.

Az előzményi események tudatában nekem ez testidegen.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 315 — Vikings fan
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

clbass
Nekem ehhez annyi a kérdésem, hogy ha gyerekként bántalmazás ér és te huszoniksz évesen elmondod akkor milyen bizonyítékot tudsz letenni?
Vagy mi a módja ennek szerinted?

Lehet körmönfont Liliána és osszerakta, hogy bosszúból hazugságokkal kicsinálja aput, de azért nem ez tűnik a valószínűbbnek, főleg ahogy az apja kezeli ezt.
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

clbass

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
clbass
Hogy mi?
Solymi
- Apuka cáfol

több mint 4 éve
clbass
Hogy mi?
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 315 — Vikings fan
Apuka:
- Lilianana amit mond hazugság beperlem majd, mert ez bosszú. Ez az utolsó levelem.
Basszus ez a levél nem volt olyan jó.
Na Gerda fogd a tollat:
Amit kéne írni:
- elit egyesület vagyunk
- elit tanuló és elit gyerek vagy
- én mint mintaszülő nevellek
- nyertel OB címet ezt minden bekezdesbe írjuk már bele
- úszószövetség beszólt és nem írták ezt le szóval említsd meg, hogy mennyire ostobák
- Ja jogász leszel te is mint én szóval ezt is írjuk bele
- én nem pereskedem majd veluk , de majd te
- Ja 12 évesen mint minden 12 éves aki a saját sorsáról simán tud dönteni , önként maradtál velem ( azóta nyilván az érett és kialakult vilagképedet sose befolyasoltam, édesanyádról és testvéredről mindig jót mondtam ), ezt még ne hagyd ki.

Na ez kb így jön le nálam. És nem azért mert nem gondolom, hogy túlozna Liliána, hanem mert ez a levél nem egy 18 éves tollából van az biztos. Mellesleg ő az arcát adta ehhez a másik oldal meg ilyen gyenge levelekben kommunikál.
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
több mint 4 éve
Nem tudom.
Valamilyen szinten szomorú, hogy nincs jobb dolguk karácsonykor és újévkor, mint egymást torkát “elvágni” a sajtóban…
Végtelenül szomorú.
#JC6
Are you just assuming my religion? 😉
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 224
Nem tudom.
Valamilyen szinten szomorú, hogy nincs jobb dolguk karácsonykor és újévkor, mint egymást torkát “elvágni” a sajtóban…
Végtelenül szomorú.
#JC6
Nem mindenkit jár át annyira a Karácsony és Újév szelleme.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
A drogdíler pasi szál meglepő, nekem úgy jött le, hogy a csaj saját térfelén játszik.
Tony Adams
De az 2016 környékén volt, vagyis 20 éves kora környékén.
több mint 4 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 852 — Colts Fan
A drogdíler pasi szál meglepő, nekem úgy jött le, hogy a csaj saját térfelén játszik.