NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Los Angeles Rams - Philadelphia Eagles
16
5
2:20, Arena4
Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Nagyon, nagyon, nagyon csalódott vagyok.Valójában senkinek a baráti köre nem reprezentatív, mivel kurva kicsi a minta.
Azt nem tudom eldönteni, hogy ennyire nem reprezentatív a baráti társaságom/ismerettségi köröm? Nem akarok nagyképű lenni azzal, hogy azt mondom értelmiségiek, de ez mondjuk 1000, nagy része mérnök ember.
Egyet nem tudok aki bármennyire tudna szimpatizálni a Fidesszel.
Ennyire nem számít semmit a fiatalság véleménye?
Nem tudom, hogy mi lesz még itt... Mi tud még történni?
tenorx
Ezt nehéz nagyon megérteni, hogy ami egy embernek sok, kurva sok, mondjuk 1000 ismerős, az társadalmi folyamatoknál lófasz.
Amikor mondjuk valaki 60ezer ember elött beszél (a Fővám téri március 15-én 5-6ezren voltak), az épp kitesz egy egyéni vk-nyi embert, a 106ból. Még az is lófasz.
Számít a fiatalság véleménye.
Ha lesz ilyen mérés, ki fog belőle derülni, hogy a 1,5 millió fiatalból mondjuk 900ezer a Fideszre szavazott. Ugye nem hiszed, hogy a kb. 2,5 millió szavazójuk mind nyugger?
Csak nehéz elfogadni, ha sokkal többen nem úgy gondolkodnak, mint te.
Az elme tiltakozik ellene, olyan, mint egy optikai csalódás, hogy az nem lehet amit látsz, ezért az agyad szépen átértkeli, mintha azt látnád, ami számodra logikusabb.
De attól még -mint láthatod- a fiatalok nagy része számára megfelel a Fidesz.
Az utolsó kérdésed a legkönnyebb, "mi tud még megtörténni?" Bármi.
Jobb, ha így élsz, akkor óriási meglepetés már nem érhet. 😉
több mint 6 éve
Te maradhatsz, mert elvi alapon lehetsz idealista, és közben élheted az ettől független profitorientált életedet.Erre meg Orbán (az országgal karöltve) mondja azt, hogy "tőőőőlem aztán menjenek".Menjenek csak. Aztán 25 év múlva ezek az emberek is (meg mindenki más is) sírni fognak, hogy nekik miért X a nyugdíjuk (hahahaha, már ha lesz még olyan...), mikor a köcsög szlovákoknak 2X.
Sobri Jóska
Nahát ezért vagyok helikopter. Kár hogy akkor már senkit nem fog érdekelni/senki nem fogja elhinni, hogy igenis a helikopternek volt igaza... mert akinek akár most, akár 20 év múlva el tudnád magyarázni, na azok közt nincs meg a 49%-a a Fidesznek.
És tudod mit, lehetsz te vagy én a kivétel, akiket lehet hogy saját szerencséje okán ez a nyugdíjmizéria nem fok érinteni, így carpe diem módra bele lehet szarni a dologba - de ez nem társadalmilag működő modell...
(téged valszeg lelkileg se fog érdekelni/érinteni, engem lehet hogy sajnos igen, lehet hogy nem.. valószínű h eléggé esetfüggő lesz) - szóval ettől függetlenül most igenis nekem, nekünk, a helikopternek van igaza.
És ha nem a helikopternek lett volna igaza 8-12-16-20 (teljesen mindegy hány) éve, akkor most lenne WC-papír a korházban.. pont eltelt már annyi idő, hogy erre számtalan példát lehet mutatni (mindkét oldalról amúgy.)
Pedig itt most csak teljesen alapvető dolgokról beszélek, amiben szerintem lehet, hogy a helikoptereken kívül sokan mások is értenek egyet (pl. több pénz oktatásba)
Szóval igen, én inkább maradok helikopter.
Igor
De egy profi politikus?! Vagy vélemnényformáló értelmiségi? Médiamunkás?
Ha ők helikopterek, és a valóságtól elrugaszkodottan viszonyulnak a dolgokhoz, akkor pont a maihoz hasonló sokkokat idézhetnek csak elő (azért többszázezer ember ezt a narancssárga térképet elég szomorúan éli meg), miközben pont nekik lenne meg a lehetőségük arra, hogy segítsenek helyesen értelmezni, láttatni, magyarázni.
Talán én hoztam be a fórumra ide Gulyás Marcit (talán nem), és az ő munkásságát, és azt is írtam, hogy elgurult a gyógyszere, és ahelyett, amit zseniálisan tud (filmekkel magyarázni), átment egy suta, felhatalmazás nélküli proaktív szereplőbe, és vadidegen pártvezetőket fenyeget elszámoltatással, nulla társadalmi felhatalmazással. Nevetséges szellemi tévút. (És zseniális háttérhatalmi filmkészítő.)
Mert ha te, vagy a fórumos kollega, aki LMP által kontrollált, támogatott Jobbikról álmodozott itt még délután, és meg se értette, hogy a két párt 30-40 mandátumát milyen nevetséges, hogy kormányzó koalícióba (99+ szavazat) matekozza, ilyen naívak, helikopterek vagytok, az rendjén való, hiszen outsider civilként ez olyan, minthogy én a Jaxnek, te a Ravensnek szurkolsz. Belefér simán.
De profi, megélhetési politikustól, közszereplőtől, médiamunkástól, stb. többet várnék el.
Mi mókázhatunk azon kit tegyünk Flacco helyére, de ugyanez egy Bisciottitól böszme nagy helikopterség lenne.
több mint 6 éve
Ajánlok egy gondolatkísérletet, legfeljebb nem élsz vele.Összefoglaltad az elmúlt 8 évet.
Sobri Jóska
Menjenek csak. Aztán 25 év múlva ezek az emberek is (meg mindenki más is) sírni fognak, hogy nekik miért X a nyugdíjuk (hahahaha, már ha lesz még olyan...), mikor a köcsög szlovákoknak 2X.Az, hogy mi lesz 25 év múlva, nem nehéz kitalálni. De ez senkit nem érdekel a Fidesz törzsszavazói közül. Most nem azért, mert a Fidesz, hanem mert 28 éve késnek a struktúrális reformok. Maradjunk annyiban, hogy erre egy Jobbik-DK-MSZP-PM-LMP érdekházasság sem lett volna megoldás.
Igor
De jól látod, magaddal kell foglalkoznod, és akkor majd kevésbbé zavar a NER. Nem lehet mindenkit megmenteni.
több mint 6 éve
Nagyon, nagyon, nagyon csalódott vagyok.Azt nem tudom eldönteni, hogy ennyire nem reprezentatív a baráti társaságom/ismerettségi köröm? Nem akarok nagyképű lenni azzal, hogy azt mondom értelmiségiek, de ez mondjuk 1000, nagy része mérnök ember.
Egyet nem tudok aki bármennyire tudna szimpatizálni a Fidesszel.
Ennyire nem számít semmit a fiatalság véleménye?
Nem tudom, hogy mi lesz még itt... Mi tud még történni?
több mint 6 éve
Erre meg Orbán (az országgal karöltve) mondja azt, hogy "tőőőőlem aztán menjenek".Menjenek csak. Aztán 25 év múlva ezek az emberek is (meg mindenki más is) sírni fognak, hogy nekik miért X a nyugdíjuk (hahahaha, már ha lesz még olyan...), mikor a köcsög szlovákoknak 2X.
Sobri Jóska
Nahát ezért vagyok helikopter. Kár hogy akkor már senkit nem fog érdekelni/senki nem fogja elhinni, hogy igenis a helikopternek volt igaza... mert akinek akár most, akár 20 év múlva el tudnád magyarázni, na azok közt nincs meg a 49%-a a Fidesznek.
És tudod mit, lehetsz te vagy én a kivétel, akiket lehet hogy saját szerencséje okán ez a nyugdíjmizéria nem fog érinteni, így carpe diem módra bele lehet szarni a dologba - de ez nem társadalmilag működő modell... mert így aztán könnyen lehet Görögországot, Argentínát meg egyéb dolgokat gyártani, és lehet hogy egy idő után úgy fordul hogy te sem leszel olyan pozícióban, hogy beleszarhatsz a dolgokba. Valószínűleg akkor nem lennél ennyire gáláns a politikai szólamok terén..
(Mindegy, téged valszeg lelkileg se fog érdekelni/érinteni, engem lehet hogy sajnos igen, lehet hogy nem.. valószínű h eléggé esetfüggő lesz) - de szerintem ettől függetlenül igenis nekem, nekünk, a helikopternek van igaza.
És ha nem a helikopternek lett volna igaza 8-12-16-20 (teljesen mindegy hány) éve, akkor most lenne WC-papír a kórházban.. pont eltelt már annyi idő, hogy erre számtalan példát lehet mutatni (mindkét oldalról szemezgetve amúgy.)
Pedig itt most csak teljesen alapvető dolgokról beszélek, amiben szerintem lehet, hogy a helikoptereken kívül sokan mások is értenek egyet (pl. több pénz oktatásba)
Szóval igen, én inkább maradok helikopter.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Ez az ország rossz mentális, társadalmi állapotban van.Ajánlok egy gondolatkísérletet, legfeljebb nem élsz vele.
Nem csak a pártok a szörnyűek, hanem az ország is.
Úgyhogy mindkét félnek, az országnak és az elitjének is ki kell keverednie a szarból, különben egyik mindig visszarántja a másikat.
Az a kérdés, hogy mi az a szikra, ami sokkot képes előidézni, felkelteni minket a sztázisból és visszalökni a vágányra?
peterk2005
Képzeld el, hogy ez az ország nincs rossz mentális, társadalmi állapotban, hanem köszöni, jól érzi magát, csak te tévedsz, és azt hiszed, abba a hibába esel, mint az egyszeri udvarló, aki verset szavalt, képet festett, bókolt szíve hercegnőjének, az meg elment az istállófiúval, mert nem verset, képet, bókot akart, csak azt, hogy egy jó nagy fasszal valaki úgy megbassza, hogy csillagokat lásson.
Képzeld el, hogy ez nem egy szörnyű ország, hogy amikor értesülsz különféle anomáliákról, akkor azok egyfajta valóságszűrőn (a médiumokén) keresztül érkeznek hozzád, és lehet, hogy ez egy jó ország, legalábbis az emberek nagy része számára az. És lehet te vagy túl háklis, vagy csap be a saját szemed.
Képzeld el, hogy nem kell semmiféle szikra, mert a tűz ég, csak te háttal ülsz neki, vagy önhibádból észre se veszed. Hogy a helyes vágányon vagyunk, csak te valamiért azt hiszed, hogy nem. Hogy nem kell sokk, sőt, terápia se, mert senkise beteg. Tudod, egy pszichopatának nem rossz, nehéz az élete, csak a környezetének...
De ha ezeket nem tudod elképzelni, bár szerencsés lenne, akkor legalább azt próbáld, hogy van, vannak, sokan vannak, akik el tudják, és eszerint élik az életüket.
Ez bizonyosodott be ma ismét.
Hogy van akit boldoggá, elégedetté tesz, ha retteghet migránstól, utálhat Sorost, harcolhat Brüsszellel, és nem tudsz, nem tudunk, nem lehet ennél jobbat adni nekik, mert nekik ez így tökéletesen megfelel.
És hozzáfűzném a tévés alapvetést, miszerint nem lehet annyira lenézni, alábecsülni a nézőt, hogy ezzel még mindig ne pozícionálnád fölül. Bármilyen hülyének képzeled az átlagos nézőt, az annál valójában hülyébb. és aki ezt nem feledi, az tud sikeres, nézett, profitábilis műsort csinálni.
És ez a finkelsteini/habonyi politikai marketing-kommunikáció lényege is. Minél lejjebb mész, annál többet találsz. Mint a piramis; minél lejjebb, annál stabilabb és szélesebb.
több mint 6 éve
De ezzel a szavazótáborral, ami úgy 8 éve konstans, nem lehet választást nyerni, semmilyen választási rendszerben.Annyira szép, amit írsz, és annyira egyetértek. Csak lehetetlen.
Kampman
A Fidesz olyan szinten meghekkelte a választásokat (közmunka program, migránsok, akármi), hogy a tanulatlan rétegeket gyakorlatilag megvette (nem értik ők, hogy Elios). Ez még egy helyzet lenne, amin lehetne változtatni (még nagyobb ígérni, vagy mittudomén). A gond ott van, hogy jelenleg se adatbázis, se erőforrás, se ember anyag nincs akkora mozgósításhoz, ami ehhez kell. Csak a FIdesznek van meg, ez látszot a mai eredményen is. Mindenki örült, hogy "húhúúúha, 80%-os részvétel, megy a Fidesz", aztán kiderült, hogy ők rántottak elő még pár százezer szavazót a kalapból. Egyszerűen mozgósítással a Fidesz bármit megnyer, ez a nagy tanulsága 2018-nak. (Márky-Zay egy szerencsés együttállás volt, ezt most nem akarom elemezni.)
Akárhogy is nézzük, ez ellen nehéz mit tenni. Ez a fajta koordináció, meg kis visszahackkelések hoznak körzeteket (ez látszik), ezek nélkül el lehet veszíteni körzeteket (ez is látszik). Én nem hiszek a MKKP féle bázisdemokrata trollkodásban, jelenleg nem. Egy működő, arányos választási rendszerben egyetértenék velük, de ez ugye jelenleg nem az.
A NER működik, köszöni szépen, el is lesz jó ideig még.
több mint 6 éve
Elsődlegesen talán meg kéne érteni, hogy mi a probléma, mi a valóság, ennek keretében mik a kivitelezhető megoldások, és nem duzzogni kéne, hogy "ez az ország meg se érdemel minket", "hülyék ezek, nem tudják mi a jó nekik", és egyéb hasonló sértettségtől áthatott, mindenféle önreflexiótól mentes önképeket dédelgetni, ami sehogy se reflektál az emberek döntő részének problémáira.Az LMP kitörhetne végre Budapestről, a Jobbik betörhetne oda,Ezeket rohadt könnyű mondani, de teljesen megvalósíthatatlanok... és nem ezzel van a baj, amíg a Fidesz 40+ hoz, bárhol, bármilyen körzetben, tökmindegy hogy a Jobbik kap-e +10%-ot Pesten. Jobban jártak volna a +10%-kal Kelet-Mo-n....
Kampman
Elsődlegesen azonban igenis a Fidesztől kell csípni/szerezni.. nem a saját platformunkat kell úgy igazítani hogy vidéken és BP-n is jó legyen, mert akkor két szék között a padlóra esnek.
Baromira nem értek ebben most egyet.
Igor
Vagy el kéne fogadni, hogy "nekünk Kádár kell", még ha Orbánnak is hívják, és nem a saját kis szemétdombot féltve a demokrácia értékeire hivatkozva lófaszt se csinálni, csak dagonyázni a langy mocsárban.
Amikor az ember szembe megy az autópályán, akkor vagy olyan alkat kell ehhez, hogy ezt őszintén élvezze (mindenki hülye csak én vagyok helikopter effektus), vagy elég hülyének kell lennie ahhoz, hogy azt higyje, hogy mindenki más jön szembe.
Az ellenzékkel, ellenzéki médiával ma szépen szembejött mindenki, a valóság, de ők váltig azt mondják, elemzik, mantrázzák, hogy ők mennek a helyes irányba.
Erre meg Orbán (az országgal karöltve) mondja azt, hogy "tőőőőlem aztán menjenek".
Juhász Péterék pártjára, -akiket, ha az elmúlt 2 év médiamegjelenéseit nézzük (ATV, HírTv) úgy aposztrofáltak, mint egy igazi pártot-, listán sokkal kevesebben szavaztak, mint egy viccpártra, akinek a képviselője a köztévében annyit mondott, hogy kotkodács, kotkodács, míg Juhász meg "hűdejólbeolvasott" a rezsimnek. Sőt! A 106 egyéni körzetből bármelyik kettőben többen szavaztak a vesztes Fideszes jelöltre, mint rájuk.
32ezer szavazat.
A Fideszre meg több, mint százszor! ennyien listán.
És akkor ez nem helikopter-effektus? Ehh.
több mint 6 éve
lehet, nem vagyok belé szerelmes, de ahogy beleállt a taktikai szavazásba, és nem csak össze-vissza beszélt, mint Bernikéék már jobb volt. amúgy simán leszól O1G vidékre, hogy nem kéne ugrálni vagy gyorsan hoznak egy törvényt és be is van rakva a karámba. de próbálkozni azért lehetne? vagy legyintsünk jó magyar módra, hogy eh...peteyNekem nincs vele bajom, mert szerintem jót akar (akár egyetértek vele akár nem), és a ki jót akar, azt én nem tudom "kiátkozni", mert csinálja amit a szíve diktál. De simán lehet, hogy többet ártott, mint használt az ügynek. Annak idején elhíresült történet volt, hogy Bush a szokásos közép-amerikai republikánus város helyett elvitte az elnökválasztó naggyűlést valamelyik demokrata párti darázsfészekbe. Óriási felfordulás lett, a fél város kint tüntetett ellene, de néhány héttel később valami 3-4 millió olyan republikánus szavazó ment el szavazni, aki életében addig nem szavazott. Azért, mert látták a balhét a tévében. Simán lehet, hogy Marcika több fideszes szavazótt vitt el, mint ahány balost.
Egyébként a választás végeredménye csak a tünet a problémára. Ez az ország rossz mentális, társadalmi állapotban van. Ebből a sztázis állapotból csak egy sokk tudja kiemelni. Az a kérdés, hogy mekkora? Én úgy gondoltam, hogy egy szűk ellenzéki többség, fél év kormányzási "káosz", a fideszes hajóról menekülni kezdő slepp együttese okozhat olyan sokkot, amitől magunkhoz térünk. De bőven lehet, hogy rosszul gondoltam. Lehet, hogy éppen konzerválta volna még egy teljes körre ezt a lefelé spirált amiben a 2000-es évek elején-közepén kerültünk. Végülis bárki nyert volna, az morálisan csőd lett volna. A saját egyetlen értelmes jelöltjét kinyíró MSZP, a gyurcsány háziállatka DK is egy csőd. És a Jobbik is egy csőd, amelyik házi-pártja lett annak az embernek, aki egyik hétfőn még a NER fő lovagja volt, kedden meg a fő ellensége lett.
Ami az én bajom, hogy én ezt nem tudom elintézni annyival, hogy az összes párt geci és jöjjön egy újabb. Mert valójában ez egy kölcsönhatás. Nem csak a pártok a szörnyűek, hanem az ország is. Ez kölcsönhatás eredménye, az egyik hozza létre a másikat, mindkét irányba. Úgyhogy mindkét félnek, az országnak és az elitjének is ki kell keverednie a szarból, különben egyik mindig visszarántja a másikat.
Az a kérdés, hogy mi az a szikra, ami sokkot képes előidézni, felkelteni minket a sztázisból és visszalökni a vágányra? Fentebb írtam, hogy én úgy gondoltam, hogy talán ez az össz-ellenzéki DK-tól Jobbikig tök beteg konstrukció pont a beteg volta miatt ilyen sokk lehet. De lehet, hogy semmire nem mentünk volna vele. Lehet, hogy tényleg az fog rövidebb ideig tartani, ha ezt a fideszes verziót kimaxoljuk (negatív értelemben).
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
szóval akkor most HMVH meg Márki-Zay győzelme az jó volt, vagy rossz volt?
több mint 6 éve
Egyébként azt hiszem, hogy lassan a világ ki fog találni valamit, ami jobb, hatékonyabb, mint a demokrácia, de annak a meghonosulása se lesz fájdalommentes, és eközben is sokan rá fognak baszni.de addig is itt marad a mi kis magyar Lukasenkónk, a mi kis magyar rögvalóságunkban.
Sobri Jóska
több mint 6 éve
Mert ők elemzők, nem cselekvők.kurvára unom Czeglédyt, törökgábort és a többit, aki folyamatosan azt tudja megmondani, hogy mit nem, de még 1 mondatot nem mondott arról, hogy mégis mi lenne a megoldás.de ahogy beleállt a taktikai szavazásba, és nem csak össze-vissza beszélt, mint Bernikéék már jobb volt.Nem akarom kétségbe vonni a faszi elkötelezettségét, de ahogy pl. Kovács Gergely vagy az ATV stúdióban Czeglédy is utaltak rá, ennek az ellenzéknek kurvára nem az a kivezető út a jelenlegi zsákutcából, hogy kimatekozzák, hogy kinek hol és milyen összefogáskombinációban kellene elindulnia, pláne, hogy ezeknek a nagy része valójában az ellenzéken belüli verseny megúszásáról is szól. Hanem mondjuk vissza kéne szerezniük a népszerűségüket. Az LMP és a DK kitörhetne végre Budapestről, a Jobbik betörhetne oda, az MSZP visszaszerezhetné legalább a kelet-magyarországi fellegvárait. De ezzel a szavazótáborral, ami úgy 8 éve konstans, nem lehet választást nyerni, semmilyen választási rendszerben.
petey
Kampman
Amadeus
Ezért nem kell Puzsérnak se megmondani, hogy ki mit tegyen, elég ha jó kritikusként rámutat a hibákra, problémákra.
több mint 6 éve
Az LMP kitörhetne végre Budapestről, a Jobbik betörhetne oda,Ezeket rohadt könnyű mondani, de teljesen megvalósíthatatlanok... és nem ezzel van a baj, amíg a Fidesz 40+ hoz, bárhol, bármilyen körzetben, tökmindegy hogy a Jobbik kap-e +10%-ot Pesten. Jobban jártak volna a +10%-kal Kelet-Mo-n....
Kampman
Elsődlegesen azonban igenis a Fidesztől kell csípni/szerezni.. nem a saját platformunkat kell úgy igazítani hogy vidéken és BP-n is jó legyen, mert akkor két szék között a padlóra esnek.
Baromira nem értek ebben most egyet.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Rábaszni...kétséget kizáróan politikai teljesítmény, amit újra és újra elér. Már maga a rendszer fenntartása is az, de ettől még rá fogunk baszni. A könyv amúgy jó volt, köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottad.ha volt előnye a mai napnak, akkor az az, hogy az új eu-s költségvetési ciklus OV-t fogja telibe kapni.És akkor jönnek az oroszok és a kínaiak.
Amadeus
Háromszor egymásután kvázikétharmad, azért ez süvegelendő, mikor simán be is tilthatná a választásokat.
Sobri Jóska
Amadeus
Az egyszerű ember mindig, mindenhol rábaszik, az okosak, ügyeskedők, felső 10% meg mindenhol jól tud járni.
Nekem a privát életemben jobb, hogy marad a Fidesz, nyugisabb, biztonságosabb, kijárt útvonalak, kapcsolatok, nincs variálás, mégha kurzusváltásnál több melóval, buzgárkodással többet is lehetne keresni, mivel jó szakemberekre kurzusfüggetlenül szükség van.
Szóval ez a "rá fogunk bszni" kábé olyanannyira váteszi, mint az, hogy "meg fogunk halni". Persze. De addig azért érezhetjük jól magunkat, nem?
Szerintem is jól megírt, objektívnek, életszerűnek tűnő könyv volt Orbánról, nem igazán foglal benne állást, nem köteleződik el, csak összeszedi a valóság megismerhető darabkáit.
Egyébként azt hiszem, hogy lassan a világ ki fog találni valamit, ami jobb, hatékonyabb, mint a demokrácia, de annak a meghonosulása se lesz fájdalommentes, és eközben is sokan rá fognak baszni.
több mint 6 éve
Amadeus the Young
32 898
kurvára unom Czeglédyt, törökgábort és a többit, aki folyamatosan azt tudja megmondani, hogy mit nem, de még 1 mondatot nem mondott arról, hogy mégis mi lenne a megoldás.de ahogy beleállt a taktikai szavazásba, és nem csak össze-vissza beszélt, mint Bernikéék már jobb volt.Nem akarom kétségbe vonni a faszi elkötelezettségét, de ahogy pl. Kovács Gergely vagy az ATV stúdióban Czeglédy is utaltak rá, ennek az ellenzéknek kurvára nem az a kivezető út a jelenlegi zsákutcából, hogy kimatekozzák, hogy kinek hol és milyen összefogáskombinációban kellene elindulnia, pláne, hogy ezeknek a nagy része valójában az ellenzéken belüli verseny megúszásáról is szól. Hanem mondjuk vissza kéne szerezniük a népszerűségüket. Az LMP és a DK kitörhetne végre Budapestről, a Jobbik betörhetne oda, az MSZP visszaszerezhetné legalább a kelet-magyarországi fellegvárait. De ezzel a szavazótáborral, ami úgy 8 éve konstans, nem lehet választást nyerni, semmilyen választási rendszerben.
petey
Kampman
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
azt tudom neked erre mondani, amit annak idején Goebbels: megérdemlik, amiért ránk szavaztak. Ez van. Aki nem lép le, arra uú. fog rárohadni az ország, mint a leglelkesebb fidesz szavazóra is.hát ez az.
Amadeus
asszonnyal beszéltük, hogy ha most lennénk ott, amikor összekerültünk, vagy mondjuk inkább azt, hogy amikor már több éves kapcsolatban voltunk, akkor lépnénk kérdés nélkül.
csakhogy nyolc, de legalább hét évvel elkéstünk. huszonpár évesen, kötöttségek nélkül egy ember mobilisabb, mint negyvenévesen, két gyerekkel a hátán.
több mint 6 éve
Kampman
28 323
de ahogy beleállt a taktikai szavazásba, és nem csak össze-vissza beszélt, mint Bernikéék már jobb volt.Nem akarom kétségbe vonni a faszi elkötelezettségét, de ahogy pl. Kovács Gergely vagy az ATV stúdióban Czeglédy is utaltak rá, ennek az ellenzéknek kurvára nem az a kivezető út a jelenlegi zsákutcából, hogy kimatekozzák, hogy kinek hol és milyen összefogáskombinációban kellene elindulnia, pláne, hogy ezeknek a nagy része valójában az ellenzéken belüli verseny megúszásáról is szól. Hanem mondjuk vissza kéne szerezniük a népszerűségüket. Az LMP és a DK kitörhetne végre Budapestről, a Jobbik betörhetne oda, az MSZP visszaszerezhetné legalább a kelet-magyarországi fellegvárait. De ezzel a szavazótáborral, ami úgy 8 éve konstans, nem lehet választást nyerni, semmilyen választási rendszerben.
petey
több mint 6 éve
Nem tudom mennyire vagy képben ezekkel a dolgokkal, de a történelmi egyházak közül az evangélikusok most (több okból) eléggé szembekerültek a fidesszel. A reformátusok nyilván nem, mert Balog és Orbán is az, és elképzelhetetlen pénzeket kapnak, a katolikusoknál pedig Beer Miklóst folyamatosan támadja a kormánysajtó, és a pápa sem ner-kompatibilis, mint megtudtuk a bayerzsótitól.Nem tudsz, Igor. Mert ezt csak te mondod az ismerőseidnek, de a másikat meg az Orbántól ő a tévében hallja. És amit a tévében mondanak az igaz, mert ha nem lenne igaz, akkor nem mondhatnák a tévében.hogy ezt mondja a pap is... na baszki a papság az a másik csodálatos népség.
Istenem mennyit hallgattam ezt a ha nem a fidesz nyer jönnek a migránsok, meg jön a vizitdíj újra. Ennyi...ezt mondja a tv és ezt mondja a pap is, akkor igaz...kész
Klaci79
persze tudom én, ha a püspök meg érsek meg mittoménmi úr szól, hogy mondjak pár szót a Fidesz érdekében, akkor nyilván ő Istentől kapta az utasítást, és megteszem.
aztán hogy hogyan lehet beszopni azt, hogy ha valaki néha elmegy vasárnap a misére, akkor biztos ő majd a keresztény bajnok... elég annyit mondani, hogy a balódal az istentelem komenisták utódja, és ösmerjük a komenistákat, és hogy mit tettek a zegyházakkal.
csak idemásolom, hogy itt álljon:
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!
és ezt a misén marketingelt személyek életvitelszerűen csinálják.
köszönöm, nincs több kérdésem.
slowmotion
Az evangélikusoktól végtelen számú fidesznek nem tetsző megnyilvánulást tudnék beidézni, legutóbbi a Mesterházy B. húsvéti prédikáció miatt kiakadó fideszesek (zsóti, szintén), ami után nem a lelkésznek szóltak le hogy vegyen vissza, hanem a 3 püspök egységesen kiállt mellette, közös nyilatkozatban.
Konkrétan a választáshoz meg ezt tudnám ajánlani, rövid, szombati írás, szintén egy ev. lelkésztől:
"Már most szégyellem magam azért az X-ért, amit be fogok húzni vasárnap."
kotoszo.blog.hu/2018/04/07/hangolodo_409#more13803998
több mint 6 éve
lehet, nem vagyok belé szerelmes, de ahogy beleállt a taktikai szavazásba, és nem csak össze-vissza beszélt, mint Bernikéék már jobb volt.2010 óta minden fél évben megjelenik egy ilyen messiás, akibe beleszeret az ellenzékiek egy része, aztán pár hónap és kész, vége.Hát én, mint örök optimista, abban bízom hogy valaki már holnap a baloldal élére áll és elkezdi kigyomlálni az egészet úgy ahogy van. Nem Fletó meg ilyenekre gondolok. Se nem KariGeri mert ő ehhez túl puha. Ilyen Márky-Zay Péter kaliber. Csak valaki csináljon már valamit....vagy ez lesz:peteyFogadjunk, hogy Márky-Zay fél éven belül ugyanolyan lejárt lemez lesz, akitől meg akarsz szabadulni, mint most mondjuk bárki? 😊
peterk2005
Kampman
amúgy simán leszól O1G vidékre, hogy nem kéne ugrálni vagy gyorsan hoznak egy törvényt és be is van rakva a karámba.
de próbálkozni azért lehetne? vagy legyintsünk jó magyar módra, hogy eh...
több mint 6 éve
Amadeus the Young
32 898
azt tudom neked erre mondani, amit annak idején Goebbels: megérdemlik, amiért ránk szavaztak. Ez van. Aki nem lép le, arra uú. fog rárohadni az ország, mint a leglelkesebb fidesz szavazóra is.ha volt előnye a mai napnak, akkor az az, hogy az új eu-s költségvetési ciklus OV-t fogja telibe kapni.kibaszott nagy előny, és kurva jó érzés lesz, amikor ránkrohad az ország.
Amadeus
slowmotion
kétséget kizáróan politikai teljesítmény, amit újra és újra elér. Már maga a rendszer fenntartása is az, de ettől még rá fogunk baszni. A könyv amúgy jó volt, köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottad.ha volt előnye a mai napnak, akkor az az, hogy az új eu-s költségvetési ciklus OV-t fogja telibe kapni.És akkor jönnek az oroszok és a kínaiak.
Amadeus
Háromszor egymásután kvázikétharmad, azért ez süvegelendő, mikor simán be is tilthatná a választásokat.
Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Kampman
28 323
2010 óta minden fél évben megjelenik egy ilyen messiás, akibe beleszeret az ellenzékiek egy része, aztán pár hónap és kész, vége.Hát én, mint örök optimista, abban bízom hogy valaki már holnap a baloldal élére áll és elkezdi kigyomlálni az egészet úgy ahogy van. Nem Fletó meg ilyenekre gondolok. Se nem KariGeri mert ő ehhez túl puha. Ilyen Márky-Zay Péter kaliber. Csak valaki csináljon már valamit....vagy ez lesz:peteyFogadjunk, hogy Márky-Zay fél éven belül ugyanolyan lejárt lemez lesz, akitől meg akarsz szabadulni, mint most mondjuk bárki? 😊
peterk2005
több mint 6 éve
Hát én, mint örök optimista, abban bízom hogy valaki már holnap a baloldal élére áll és elkezdi kigyomlálni az egészet úgy ahogy van. Nem Fletó meg ilyenekre gondolok. Se nem KariGeri mert ő ehhez túl puha. Ilyen Márky-Zay Péter kaliber. Csak valaki csináljon már valamit....vagy ez lesz:peteyFogadjunk, hogy Márky-Zay fél éven belül ugyanolyan lejárt lemez lesz, akitől meg akarsz szabadulni, mint most mondjuk bárki? 😊
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Hát én, mint örök optimista, abban bízom hogy valaki már holnap a baloldal élére áll és elkezdi kigyomlálni az egészet úgy ahogy van. Nem Fletó meg ilyenekre gondolok. Se nem KariGeri mert ő ehhez túl puha. Ilyen Márky-Zay Péter kaliber. Csak valaki csináljon már valamit....vagy ez lesz:nem lesz, van.
petey