Politika
65 feliratkozó
7 hónapja
Egyébként, totál outsiderként (bár van jogász a családban, de ő se hallott még ilyenről, igaz nem is büntetős területen van/volt), ez mennyire normális életpálya, hogy valaki büntetőbíróból lesz ügyész?Van átjárás a hivatásrendek között. Alapvetően össze-vissza mennek az emberek, én is több olyan ügyvédet ismerek, aki korábban bíró/ügyész volt, illetve ismerek olyan bírót is, aki korábban ügyvéd volt vagy ügyész.
StormST
Teljesen hétköznapi, hogy valaki az egyik hivatásrendből átmegy a másikba, akár ideiglenesen - pár évre - akár végleg. Nem könnyű - sosem könnyű ezen a pályán hivatásrendet váltani - de azért megy napi szinten.
7 hónapja
Egyébként, totál outsiderként (bár van jogász a családban, de ő se hallott még ilyenről, igaz nem is büntetős területen van/volt), ez mennyire normális életpálya, hogy valaki büntetőbíróból lesz ügyész?Polt ügyvédből meg egyetemi tanárból lett legfőbb ügyész, úgy hogy előtte az ügyészségen egy percet nem dolgozott. ahhoz képest normális.
StormST
Szerkesztette: deyell
buhloone mindstate
7 hónapja
Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Én is csak arra emlékeztem, hogy mintha nagyobb büntetőügyben rémlett volna a neve, aztán jobban rákeresve láttam, hogy a lúgos orvos, Bene Krisztián ellen ő vitte a vádat még elég régen és ahogy láttam, Renner Erika vele meg volt elégedve (egy másik ügyész ellen emelt panaszt): "itt jegyzem meg, hogy a harmadfokú eljárásban vádat képviselő dr. Nagy Gábor Bálint ügyész vádbeszéde nemcsak az alapos iratismeretről és felkészültségről tett bizonyságot, hanem arról is, hogy érzékeli az ügy súlyosságát, a hozzátartozói oldalon megnyilvánuló szélsőséges véleményeket és az ügyészi státuszhoz méltóan mutatott rá arra, hogy a bizonyítás nem a közösségi portálon és a különböző médiumokban, hanem a bíróságon folyik és az ítéletet nem a népharag, vagy a családi kör hozza meg, hanem a bíróság."
StormST
felho.cafe/wp-content/uploads/2022/04/Panasz-Legfobb-Ugyeszsegre-1.pdf
Ez nyilván önmagában semmit nem jelent, de legalább úgy tűnik, hogy nem egy tőrőlmetszett fidesz-jogász lesz, hiszen ez egy masszívan politikailag átszőtt ügyben (Máltai Szeretetszolgálat nagyon ki akarta mosdatni Benét az egészből) ezek szerint képes volt normálisan vinni a vádat.
7 hónapja
Magyar Péter megint tökéletes választ adott, és kezd nagyon szépen belejönni abban, hogy nem ül fel a Fidesz faszságaira. Belpestiek örülhetnek (bár szavazni nem nagyon lesz kire, max a kutyák maradnak).

7 hónapja
Egyébként, totál outsiderként (bár van jogász a családban, de ő se hallott még ilyenről, igaz nem is büntetős területen van/volt), ez mennyire normális életpálya, hogy valaki büntetőbíróból lesz ügyész?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
7 hónapja
Mert én még most sem!Most már tudom 😀Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Te nem tudod, ki az a Nagy Gábor Bálint??
StormST
Dzsokijuing
StormST
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 hónapja
én nem, de nem is érdekel 😊Most már tudom 😀Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Te nem tudod, ki az a Nagy Gábor Bálint??
StormST
Dzsokijuing
StormST
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
Most már tudom 😀Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Te nem tudod, ki az a Nagy Gábor Bálint??
StormST
Dzsokijuing

7 hónapja
Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Te nem tudod, ki az a Nagy Gábor Bálint??
StormST
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
Szívós Máriaen azert titkon remenykedtem egy Czunyineben.Azért örülök, hogy maradt még józan belátás odafent. Nagyon meredek lett volna a legfőbb ügyészség élére olyan embert tenni, aki nem mozog otthonosan a büntetőben, ez politikától függetlenül veszélyeztette volna az ügyészség működését.True, csak az elmúlt 15 évben én már alapból úgy állok mindenhez hozzá, hogy "mindig van lejjebb", még ott is, ahol egyébként azt gondolná az ember, hogy nem lehetséget... 😀de nem is egy Rétvári Bence.Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
Amadeus az áttelelt poloska
StormST
StormST
csebi
7 hónapja
en azert titkon remenykedtem egy Czunyineben.Azért örülök, hogy maradt még józan belátás odafent. Nagyon meredek lett volna a legfőbb ügyészség élére olyan embert tenni, aki nem mozog otthonosan a büntetőben, ez politikától függetlenül veszélyeztette volna az ügyészség működését.True, csak az elmúlt 15 évben én már alapból úgy állok mindenhez hozzá, hogy "mindig van lejjebb", még ott is, ahol egyébként azt gondolná az ember, hogy nem lehetséget... 😀de nem is egy Rétvári Bence.Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
StormST
StormST
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
7 hónapja
Azért örülök, hogy maradt még józan belátás odafent. Nagyon meredek lett volna a legfőbb ügyészség élére olyan embert tenni, aki nem mozog otthonosan a büntetőben, ez politikától függetlenül veszélyeztette volna az ügyészség működését.True, csak az elmúlt 15 évben én már alapból úgy állok mindenhez hozzá, hogy "mindig van lejjebb", még ott is, ahol egyébként azt gondolná az ember, hogy nem lehetséget... 😀de nem is egy Rétvári Bence.Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
StormST
StormST
7 hónapja
True, csak az elmúlt 15 évben én már alapból úgy állok mindenhez hozzá, hogy "mindig van lejjebb", még ott is, ahol egyébként azt gondolná az ember, hogy nem lehetséget... 😀de nem is egy Rétvári Bence.Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
StormST

7 hónapja
de nem is egy Rétvári Bence.Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
StormST
7 hónapja
Azért kétlem, hogy olyan karakter raknak oda, aki Poltnál több kormánypárti mutyit és hasonlót fog elkezdeni vizsgálni...kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2

7 hónapja
kellemes meglepetés.Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
dande2
7 hónapja
Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?Pedig èn Rètvárit halottam erős jelöltkènt de ezek szerint mègsem, persze nem baj (nem mintha számítana ki az 🥺)
StormST
7 hónapja
Csak én vagyok annyira tájékozatlan, hogy a legfőbb ügyészi jelölésnél a "ki a faszom az a Nagy Gábor Bálint?" mondat csusszant ki a számon elsőre?

7 hónapja
És a szerbeknél mit is értek el eddig a tüntetők?Ez már átbillent, nincs mögöttük többség, ha megcsinálják, itt is az lesz, mint Grúziában és Szerbiában.Én nem igazán a belíltástól félnék, mert az büdösebb meg koszosabb dolog, egyszerűen csak eltolják a választást "majdvalamikor"-ra, akik erre a mostanira nem mozdulnak meg, azok vajon arra megmozdulnak majd?Pedig igaza van és a kettő nem zárja ki egymást.MP a szuvenírszarfejű törvényjavaslatra reagálvaNekem az a bajom ezzel, hogy ha mindenre legyintünk, akkor a 11 hónap könnyen lehet 11 év is...
“11 hónap van még a választásig, addig már fél lábon is kibírjuk!”
Hát nem tudom… nekem van egy olyan rossz előérzetem, hogy ez a kijelentés nem fog jól öregedni…
Cowboykarcsi90
StormST
Mehetnek a folyamatos tüntetések, miközben a Tisza járja az országot és felporszívózza a kiábrándult fideszeseket.
Betiltás esetén pedig marad az utca.
Dzsokijuing
StormST
Dzsokijuing

7 hónapja
Ez már átbillent, nincs mögöttük többség, ha megcsinálják, itt is az lesz, mint Grúziában és Szerbiában.Én nem igazán a belíltástól félnék, mert az büdösebb meg koszosabb dolog, egyszerűen csak eltolják a választást "majdvalamikor"-ra, akik erre a mostanira nem mozdulnak meg, azok vajon arra megmozdulnak majd?Pedig igaza van és a kettő nem zárja ki egymást.MP a szuvenírszarfejű törvényjavaslatra reagálvaNekem az a bajom ezzel, hogy ha mindenre legyintünk, akkor a 11 hónap könnyen lehet 11 év is...
Hát nem tudom… nekem van egy olyan rossz előérzetem, hogy ez a kijelentés nem fog jól öregedni…
Cowboykarcsi90
StormST
Mehetnek a folyamatos tüntetések, miközben a Tisza járja az országot és felporszívózza a kiábrándult fideszeseket.
Dzsokijuing
StormST
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
Én nem igazán a belíltástól félnék, mert az büdösebb meg koszosabb dolog, egyszerűen csak eltolják a választást "majdvalamikor"-ra, akik erre a mostanira nem mozdulnak meg, azok vajon arra megmozdulnak majd?Pedig igaza van és a kettő nem zárja ki egymást.MP a szuvenírszarfejű törvényjavaslatra reagálvaNekem az a bajom ezzel, hogy ha mindenre legyintünk, akkor a 11 hónap könnyen lehet 11 év is...
Cowboykarcsi90
StormST
Dzsokijuing

7 hónapja
Tegnap olvasva a topicot eszembe jutott FAM klasszikusa, a vísitsanak a libsik.elég megnézni Bede mit trógerkedett össze a tegnapi folyamány megint
Majd ma hallgattam meg Ésik témában készített 2. podját tegnapról. Nem tudnám annál szebben leírni mire megy ki a játék.
Akkor lesz baj, ha összevisítódik a libsikkel MP. Amíg a következő 300+ nap bármelyikén elnyomja a visítás MP által ütött napi gazdasági problémákról a figyelmet az a Fidesznek egy megnyert nap.
Persze ezt úgy mondom, hogy a másik oldalról van bennem egy félsz, hogy ez a játék így dupla vagy semmi is lehet. Másfelöl Tölgyessy az elmúlt 10 évben rengetegszer mondta, pár százalékkal nem lehet majd választást nyerni. Itt blowout kell, amihez fidesz magterületeken is elbizonytalanodást, leszakadást kell elérni, hogy még 2 millió szavazójuk se legyen. Ami hozza magával a 2/3-ot. Tisza és a libsik akkor lesznek ettől a törvénytől legnagyobb biztonságban, ha 2:1 arányba kerülnek itthon a Tisza vs Fidesz&co szavazók. Onnantól bárhogy akarja csuklóztatni az ellenfeleit OV, az hatástalan lesz. Paradox módon most ez a törvény köré szervezett, minden korábbi MP tüntetésnél nagyobb rendezvény sem vinne semmivel közelebb egy 2 az 1-es arányhoz, inkább csak egy üvegplafont vonna maga fölé MP.
Kormányváltás nem képzelhető el a mostani rendszer leváltása nélkül, ahhoz pedig konokul a libsiknek is a fidesznek fájó témákat kell ütnie és nem visítozni a g pontjuk birizgálása miatt.
dawyd728
www.reddit.com/r/hungary/comments/1kn4plr/bede_zsolt_megint_viccesnek_erzi_magat/
vagy ásványvíz milyen okosat posztolt:
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
Nyilván jogos, amit írsz, de azért egy tulajdonosváltás és egy állami vegzálás/ellehetetlenítés/csődbe vivés/hívjukahogyakarjuk nem ugyanaz...Egyetértek abban, hogy ha betiltják a 444-et (a példa kedvéért) akkor lesz itt tömeg, amelyik megmozdul...én is megyek, mert elég ezekből...de amíg csak megcsinálják maguknak a kis törvényeiket, amolyan igazán szánalmas módon és az embernek igazából fogalma sincs, hogy ezt mikor és hogyan akarják majd használni, addig nem lesz itt komoly tömeg.amikor gazdát cserélt az Origo, amikor gazdát cserélt az Index, akkor mennyi tömeg volt? és mire jutottak? most mi lenne más?
Hidd el nekem, nem merik ezt a törvényt ilyen mentalitás szerint használni egyelőre, mert ők is tudják, hogy nagyon rossz outcome-ja lesz ennek rájuk nézve, ha mondjuk ezek a ma még független sajtótermékek elkezdenének eltűnni.
Klaci79
rva
Nyilván Gulyás Marciék is csinálhatnak egy másik szerkesztőséget meg csatornát, csak ha közben van egy X milliós NAV tartozás is mellette és/vagy csődeljárás, az totál más helyzet, mint egy sima újratervezés...

7 hónapja
Pedig igaza van és a kettő nem zárja ki egymást.MP a szuvenírszarfejű törvényjavaslatra reagálvaNekem az a bajom ezzel, hogy ha mindenre legyintünk, akkor a 11 hónap könnyen lehet 11 év is...
Cowboykarcsi90
StormST
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
7 hónapja
dawyd728
4 034
Tegnap olvasva a topicot eszembe jutott FAM klasszikusa, a visítsanak a libsik. Majd ma hallgattam meg Ésik témában készített 2. podját tegnapról. Nem tudnám annál szebben leírni mire megy ki a játék.
Akkor lesz baj, ha összevisítódik a libsikkel MP. Amíg a következő 300+ nap bármelyikén elnyomja a visítás MP által ütött napi gazdasági problémákról a figyelmet az a Fidesznek egy megnyert nap.
Persze ezt úgy mondom, hogy a másik oldalról van bennem egy félsz, hogy ez a játék így dupla vagy semmi is lehet. Másfelöl Tölgyessy az elmúlt 10 évben rengetegszer mondta, pár százalékkal nem lehet majd választást nyerni. Itt blowout kell, amihez fidesz magterületeken is elbizonytalanodást, leszakadást kell elérni, hogy még 2 millió szavazójuk se legyen. Ami hozza magával a 2/3-ot. Tisza és a libsik akkor lesznek ettől a törvénytől legnagyobb biztonságban, ha 2:1 arányba kerülnek itthon a Tisza vs Fidesz&co szavazók. Onnantól bárhogy akarja csuklóztatni az ellenfeleit OV, az hatástalan lesz. Paradox módon most ez a törvény köré szervezett, minden korábbi MP tüntetésnél nagyobb rendezvény sem vinne semmivel közelebb egy 2 az 1-es arányhoz, inkább csak egy üvegplafont vonna maga fölé MP.
Kormányváltás nem képzelhető el a mostani rendszer leváltása nélkül, ahhoz pedig konokul a libsiknek is a fidesznek fájó témákat kell ütnie és nem visítozni a g pontjuk birizgálása miatt.
Szerkesztette: dawyd728