Politika

70 feliratkozó

több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Ha megkérdeznék Vidát, nyilvánvalóan azt mondaná, hogy kényszer nélkül, önszántából tett feljelentést.Amador
Nyilvánosan fenyegette meg, hogy elveszíti az állását ha nem indít pert. Sokmindent ki lehet magyarázni, -hogy félreértették, nem úgy gondoltam, nem pont úgy fogalmaztam, stb...- de ezt hogyan?

Amúgy tisztában vagyok vele, hogy mennyi értelme van OV-t feljenteni bármiért is.Jan
Az ügyészség például mondhatja azt, hogy nem valósult meg bűncselekmény, mert Vida szabad akaratából cselekedett, már Orbán beszéde előtt elhatározta, hogy feljelentést tesz, sőt, a miniszterelnök kijelentéséről csak a feljelentés után értesült, így az nem is befolyásolhatta a döntését. Mivel elégtételt akar venni Goodfrienden, az ügyvivő feljelentése nem okozhatott neki jelentős érdeksérelmet, pont ellenkezőleg. Jelentős érdeksérelem hiányában pedig nem következhet be kényszerítés. Azonkívül, Vida munkáltatója Varga Mihály, így Orbán nem is válthatja le. Ezt a NAV elnöke is tudja, ezért nem is érezhette fenyegetőnek a miniszterelnök szavait. Harmadrészt, az adatgyűjtés során Vida azt mondta, hogy "30 éve ismerjük egymást Viktorral, sosem kényszerítene semmire, nevetséges ez az egész ügy". Világos tehát, hogy az állítólagos sértettben semmiféle félelem nem keletkezett, szóval nem lehet sem fenyegetésről, sem erőszakról beszélni, amelyek nélkül megint csak nincs kényszerítés.

Persze lehet, hogy amit leírtam az jogi nonszensz, de a jog nem matematika, ha arra van szükség, akkor a szabályokat rugalmasan lehet értelmezni, szóval kijöhet valami nyakatekert indoklás a feljelentés visszadobásakor.
több mint 11 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 814 — capitaine du château de Vienne 1487
 www.hir24.hu/nagytotal/2014/12/18/borbely-jozsef-kedden-14.30-kor-atvette-a-hatalmat-magyarorszag-felett/

itt a reális alternatíva 😊
néhol felsikongattam.gabtsi
"Enyém volt a kecskeméti bútorgyár. Azoktól vettem, akik privatizálták, de nem a saját nevemre, kvázi volt egy strómanom, mert akkor már zajlottak felszámolási eljárásaim, amik miatt úgy gondoltam, így célszerű. Ez nem ilyen bármi alóli kibújás, hanem egyszerűen az akkori környezetben ez volt az üzletpolitikai érdek. Aztán ellopták tőlem........................
.................de a bútorgyáramat azért újraindítom, sportból, ha visszakerül az én tulajdonomba"
ittvanakuttya ásva el, méghogy apostoli, még a privatizációs-mutyiból ittmarad

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 979
 www.hir24.hu/nagytotal/2014/12/18/borbely-jozsef-kedden-14.30-kor-atvette-a-hatalmat-magyarorszag-felett/

néhol felsikongattam.gabtsi
megtudtam, hogy a pénzhez nem kell fedezet, hát jó pap is holtig 😊

érdemes figyelni a csávó munkásságát, minden szar napot fel tud dobni. Egyben persze kirakatban kéne mutogatni, elrettentő példaként, hogy nyissák már újra az OPNI-t 😀

Mindig jövőre
több mint 11 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done

néhol felsikongattam.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 382
Nyilvánosan fenyegette meg, hogy elveszíti az állását ha nem indít pert. Sokmindent ki lehet magyarázni, -hogy félreértették, nem úgy gondoltam, nem pont úgy fogalmaztam, stb...- de ezt hogyan?Jan
Neki lehet. 😉
több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 651 — Steelers fan
Ha megkérdeznék Vidát, nyilvánvalóan azt mondaná, hogy kényszer nélkül, önszántából tett feljelentést.Amador
Nyilvánosan fenyegette meg, hogy elveszíti az állását ha nem indít pert. Sokmindent ki lehet magyarázni, -hogy félreértették, nem úgy gondoltam, nem pont úgy fogalmaztam, stb...- de ezt hogyan?

Amúgy tisztában vagyok vele, hogy mennyi értelme van OV-t feljenteni bármiért is.

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 11 éve
Hát ha én lennék Vida Ildikó, és kurvára ártatlan lennék, biztos, hogy egy ilyen felszólítás után nem Goodfriendet perelném be 5 millára, hanem valaki mást egy kicsit többre. 😊 A munkaügyi perek úgyis sokkal több sikerrel kecsegtetnek, mint a nemzetközi diplomaták ellen indított kamu keresetek.
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Ha megkérdeznék Vidát, nyilvánvalóan azt mondaná, hogy kényszer nélkül, önszántából tett feljelentést.
több mint 11 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 290 — NFL bracket champion '26
Érzésem szerint sehogy sincs rendben, de majd a joghoz értők megmondják.
Nyilván pont annyi értelme van OV-t feljelentgetni, mint Goodfriendet.
Asszem a pénzügyminiszter a felettese. Legalább is amikor jelentenie kellett volna a kitiltását, akkor Vargát kérdezték meg.Lecsó
Így van az adózást felelős miniszter gyakorolja a munkáltatói jögkört a NAV elnök esetében.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
Érzésem szerint sehogy sincs rendben, de majd a joghoz értők megmondják.
Nyilván pont annyi értelme van OV-t feljelentgetni, mint Goodfriendet.
Asszem a pénzügyminiszter a felettese. Legalább is amikor jelentenie kellett volna a kitiltását, akkor Vargát kérdezték meg.
több mint 11 éve
Az más kérdés, hogy néz ki, ha egy ország miniszterelnöke a parlamenti felszólalásban arra utasítja egy államigazgatási szerv vezetőjét, hogy magánemberként tegyen feljelentést egy másik hivatal vezetője ellen, mert ha nem, akkor kirúgja.
Direkt nem diktátorozok...Lecsó
Ez munkajog szempontjából is rendben van, meg mindenhogy?
Vida esetében ki gyakorolja a munkáltatói jogokat? OV vagy a kormány, parlament, akárki...?

P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 11 éve
Az más kérdés, hogy néz ki, ha egy ország miniszterelnöke a parlamenti felszólalásban arra utasítja egy államigazgatási szerv vezetőjét, hogy magánemberként tegyen feljelentést egy másik hivatal vezetője ellen, mert ha nem, akkor kirúgja.
Direkt nem diktátorozok...
több mint 11 éve
Ha jól tudom, kényszerítés esetén meg kell állnia a jelentős érdeksérelem okozásának. Ha Vida azt mondja, hogy ő neki a Goodfriend elleni feljelentés kifejezetten jól esett, akkor ennyi...
több mint 11 éve
Azt meg tudná valaki magyarázni, hogy ha az az alaphelyzet, hogy erősen húzunk Putyinhoz, akkor ezzel hogy egyeztethető össze a kgbéla sztori? Orosz kém lebuktatása, stb...?

Más: Viktort feljelentették -ha jól tudom- kényszerítés miatt a Vida ügyben. Erről lehet valamit tudni?

P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 11 éve
kuszaszem szerint 2015-ben újabb pénzügyi támadás lesz a forint ellen...most azt tudom elképzelni, hogy vagy megint komoly forintgyengítésre készülnek a fiúk vagy pedig megkapta Frei Tamás új könyvét még kari előttKlaci79
szerintem már Drábik Jánost kért, upgradeli magát ez a túlművelt barom.

Mindig jövőre
több mint 11 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 058
kuszaszem szerint 2015-ben újabb pénzügyi támadás lesz a forint ellen...most azt tudom elképzelni, hogy vagy megint komoly forintgyengítésre készülnek a fiúk vagy pedig megkapta Frei Tamás új könyvét még kari előtt
több mint 11 éve
tegnap át kellett mennem a tömegen, mikor kijöttem az OGYK-ból, szvsz nem jelenteném ki ilyen egyértelműen, hogy Viktorunk nem lesz elhajtva a picsába. Meglehetősen sokan vannak, akiknél csak az az apró pöcc hiányzik, mint amilyen a netadó is volt, és nem a széljobber csürhe és a szoci nyuggerek fagyoskodtak kint, hanem teljesen átlag emberek, fiatalok. Végső soron Viktor a saját hülyeségével biztosította be, hogy nem demokratikus úton fog bukni, hanem lógni fog. | reméljük csak képletesen |

tippem a következő balhéra: a belengetett törvénymódosítása a felsőoktatási törvénynek tavasszal.see: hvgAmadeus91
arra már megvolt az esély két éve. nem érinti a társadalom jelentős hányadát, ergo nem lesznek kint tízezrek. balhé akkor lesz, ha ötven százalékkal csökkennek a fizetések (példa, mondjuk nincs kétségem hogy meg is csinálnák)

Mindig jövőre
több mint 11 éve
 index.hu/belfold/2014/12/18/lazar_janos_pokorni_zoltan_jelenti_az_igazi_veszelyt_a_fideszre/

Na pontosan ezért fognak ezek a "fijjúk" nagyon pofára esni.
Mert még a jóindulatú kritikát is személyes megtámadtatásnak veszik.
Sajnos süt belőlük a felkapaszkodott kisember felsőbbrendűség érzése és gőgje. Lásd Viktor esete a csokipapírral.
Teljesen elvesztették a kapcsolatot a körülöttük lévő valósággal. Aki nem kap megfelelő feedback-et, az előbb vagy utóbb ide jut. A Fideszben már rég nem szabad kritizálni, még építő jelleggel sem. Ennek most érik be szép lassan a gyümölcse.
Pedig most az is elég lenne, ha csak nem hergelnék a népet, elketyegne ez a rendszer szinte magától...
több mint 11 éve
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 729
Remélem tényleg eljön a pillanat amikor megelégelik az emberek ezt az ámokfutást.Bazzani
Megelégelik. Mit tudnak csinálni?
(Amikor tudtak volna, 2014 április, üldögéltek otthon.)Sobri Jóska
forradalmat...peach
Azt nem tudnak.
Más tipp?Sobri Jóska
jobbik puccspeach
a kgb béla írányításával? akkor inkább Drábik AndrásJosszi
Nem János?Gogo
ja de....

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 703
forradalmat nem az átlagember fog csinálni, hanem az a réteg, aki amúgy is benne van a balhéban (=szélsőjobb huligán része).
persze, lesz mindig pár olyan is, mint szegény öreg 2006-ban, akit behülyítettek, végre megint hasznosnak érezte magát, aztán elvezette e T-34-est - de ha az ütéseket kell állni, akkor az átlagember inkább a másikra fog várni.slowmotion
szélsőjobb nem megy utcára, mert per pillanat nincs meg az erő
a másik 2 oldal elveszekszik most egymással, jobbik most kivár
(legalábbis ha van eszük)NB2
parancs nincs rá.
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 28 494 — nabege2@yahoo.com
forradalmat nem az átlagember fog csinálni, hanem az a réteg, aki amúgy is benne van a balhéban (=szélsőjobb huligán része).
persze, lesz mindig pár olyan is, mint szegény öreg 2006-ban, akit behülyítettek, végre megint hasznosnak érezte magát, aztán elvezette e T-34-est - de ha az ütéseket kell állni, akkor az átlagember inkább a másikra fog várni.slowmotion
szélsőjobb nem megy utcára, mert per pillanat nincs meg az erő
a másik 2 oldal elveszekszik most egymással, jobbik most kivár
(legalábbis ha van eszük)
több mint 11 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Remélem tényleg eljön a pillanat amikor megelégelik az emberek ezt az ámokfutást.Bazzani
forradalmat...peach
Azt nem tudnak.
Más tipp?Sobri Jóska
jobbik puccspeach
a kgb béla írányításával? akkor inkább Drábik AndrásJosszi
Nem János?

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
 www.origo.hu/gazdasag/20141215-ingyenes-lesz-az-m0-is-kepviseloknek-kozpenzbol-uzemanyagkartya-torvenyjavaslat.html
amikor kussban kéne lenni, akkor még tetézik...NB2

Amadeus91
a stílus maga az ember... bocs jobb nem jutott eszembe

több mint 11 éve
forradalmat...peach
Azt nem tudnak.
Más tipp?Sobri Jóska
jobbik puccspeach
a kgb béla írányításával? akkor inkább Drábik András

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 609 — Cowboys fan
forradalmat...peach
Azt nem tudnak.
Más tipp?Sobri Jóska
tegnap át kellett mennem a tömegen, mikor kijöttem az OGYK-ból, szvsz nem jelenteném ki ilyen egyértelműen, hogy Viktorunk nem lesz elhajtva a picsába. Meglehetősen sokan vannak, akiknél csak az az apró pöcc hiányzik, mint amilyen a netadó is volt, és nem a széljobber csürhe és a szoci nyuggerek fagyoskodtak kint, hanem teljesen átlag emberek, fiatalok. Végső soron Viktor a saját hülyeségével biztosította be, hogy nem demokratikus úton fog bukni, hanem lógni fog. | reméljük csak képletesen |

tippem a következő balhéra: a belengetett törvénymódosítása a felsőoktatási törvénynek tavasszal.see: hvgAmadeus91
persze, lesz mindig pár olyan is, mint szegény öreg 2006-ban, akit behülyítettek, végre megint hasznosnak érezte magát, aztán elvezette e T-34-est - de ha az ütéseket kell állni, akkor az átlagember inkább a másikra fog várni.