Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Ez már aktuálpolitika.Azért ezt a dining guide-os interjút átgondolot nyilatkozatnak nevezni sztem meredek 😀Talán mert nem hülye, nem önmaga ellensége, és nem szorul rá, hogy haszontalan, átgondolatlan módon nyilatkozgasson.én se tudtam hogy ner lovagAzért ugranak sokan az interjúra, mert NER-barát a csóka.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
diningguide.hu/szenvedely-olcso-pizza-ettermi-kannibalizmus-zsidai-roy-jal-beszelgettunk/
FLZOLI
valamint az a probléma hogy mennyien nem úgy dolgoznak ahogy kell
az egész az emberek és a sajtó dolga/felelőssége ...
Negritis
slowmotion
Mondjuk egy étteremnek a legjobb marketing ha finom az étel.
nem értem miért ugrotok ennyire erre az interjúra, elég sok valós problémáról beszél.
Üzletember, megoldásokon gondolkodik és tervez, nem a felelőst/hibást keresi...
gordon
üzletember meg még mit nem...
csebi
Attól függetlenül van egy-két értelmes szakmai meglátása.
gordon
Te ezt nem tudtad, elsőre értelmesnek, legitimnek érezted a mondandóját, szimpatikusnak a meglátásait.
De amikor megtudtad, hogy NER-lovag, akkor máris visszakozol, hiszen így miként is lenne értelmes, hisz geci.
Látod mennyit számít az előítélet?
És ez országosan egy igen súlyos társadalmi probléma, hogy a legtöbben nem azt nézik, értelmezik, reagálják amit valójában gondol, mond, tesz valaki, hanem ahhoz igazodnak, hogy velünk van, vagy nincs velünk.
Ez a kettő lehet, nincs átjárás.
Igaz ez mindkét oldalra, és jelen esetedben is látványosan demonstrálódott.
És amig ez így van és így marad addig az Orbánok, Gyurcsányok ezeket az igényeket elégítik ki, és nem kényszerülnek valódi problémakezelésre, és vígan elvannak az “anyád, te anyád”, “komcsik, gecik”, “lopnak, loptak” dichotómiákkal.
Sobri Jóska
és vannak jó dolgok, de érződik hogy figyel arra mit lehet támadni és mit nem
Negritis
Sobri Jóska
Még az a Hamvas Zoltán is bírálta, akivel együtt csinálják a Magyar Bocuse d'Or Akadémiát: 444.hu/2020/05/26/zsidai-roy-durvan-nekiment-azoknak-az-ettermeknek-amelyek-jotekonysagbol-foznek-mire-az-eddigi-szovetsegese-tette-helyre
empty taxi
Nem mondott semmi rosszat a politikai kapcsolataira, ebből a szempontból nem érzem meredeknek.
De persze ízlések és pofonok...
több mint 5 éve
És amikor azt hiszed már mindent láttál, jön egy ilyen videó:444.hu/2020/05/27/ami-a-regebbi-magyaroknak-a-tanu-cimu-film-volt-az-lesz-nekunk-szalay-kornel-geza-zsenialis-videoja
Azért szerintem ez már Orbánnak is ciki
több mint 5 éve
Azért ezt a dining guide-os interjút átgondolot nyilatkozatnak nevezni sztem meredek 😀Talán mert nem hülye, nem önmaga ellensége, és nem szorul rá, hogy haszontalan, átgondolatlan módon nyilatkozgasson.én se tudtam hogy ner lovagAzért ugranak sokan az interjúra, mert NER-barát a csóka.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
diningguide.hu/szenvedely-olcso-pizza-ettermi-kannibalizmus-zsidai-roy-jal-beszelgettunk/
FLZOLI
Negritis
slowmotion
nem értem miért ugrotok ennyire erre az interjúra, elég sok valós problémáról beszél.
gordon
csebi
gordon
Te ezt nem tudtad, elsőre értelmesnek, legitimnek érezted a mondandóját, szimpatikusnak a meglátásait.
De amikor megtudtad, hogy NER-lovag, akkor máris visszakozol, hiszen így miként is lenne értelmes, hisz geci.
És ez országosan egy igen súlyos társadalmi probléma, hogy a legtöbben nem azt nézik, értelmezik, reagálják amit valójában gondol, mond, tesz valaki, hanem ahhoz igazodnak, hogy velünk van, vagy nincs velünk.
És amig ez így van és így marad addig az Orbánok, Gyurcsányok ezeket az igényeket elégítik ki, és nem kényszerülnek valódi problémakezelésre, és vígan elvannak az “anyád, te anyád”, “komcsik, gecik”, “lopnak, loptak” dichotómiákkal.
Sobri Jóska
Negritis
Sobri Jóska
Még az a Hamvas Zoltán is bírálta, akivel együtt csinálják a Magyar Bocuse d'Or Akadémiát: 444.hu/2020/05/26/zsidai-roy-durvan-nekiment-azoknak-az-ettermeknek-amelyek-jotekonysagbol-foznek-mire-az-eddigi-szovetsegese-tette-helyre

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Talán mert nem hülye, nem önmaga ellensége, és nem szorul rá, hogy haszontalan, átgondolatlan módon nyilatkozgasson.én se tudtam hogy ner lovagAzért ugranak sokan az interjúra, mert NER-barát a csóka.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
csebi
gordon
Sobri Jóska
Negritis
több mint 5 éve
én se tudtam hogy ner lovagAzért ugranak sokan az interjúra, mert NER-barát a csóka.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
csebi
gordon
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Azért ugranak sokan az interjúra, mert NER-barát a csóka.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
csebi
gordon
több mint 5 éve
Egész konkrétan van/volt Ráhellel közös étterme.nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
csebi
gordon

Madden hates me.
több mint 5 éve
nem tudtam, hogy NER lovag. De akkor ezek szerint a család mindig sikeresen dörgölődzött az aktuális hatalomhoz mert azt írja, hogy 1982 óta porondon vannak.az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
csebi
több mint 5 éve
Magyarország veszélyhelyzeti intézkedéseivel szemben a kezdetektől fogva példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés zajlott hazánk határain belül és kívül. Bár az alaptalan támadások szerencsére nem befolyásolták a járványügyi védekezés sikerét, történelmi felelősséget viselnek mindazok, akik a küzdelem legnehezebb időszakában kérdőjelezték meg a rendkívüli intézkedéseket és próbálták meg aláásni a kormányzati döntések legitimitását.óvoda kiscsoport
több mint 5 éve
az nekem nem üzletember, aki bármit tesz tudja, hogy a NER megsegíti, kisegíti. elég csak megnézni milyen összegeket kellett fizetni bérleti díjként jó pár ingatlanért a Várban. könnyű a problémákat megtalálni, ha neki a vállalkozásában sosem lesz problémája. ugyanez a rengeteg egri borász, akik veszteségesek voltak, közben minden családnál 3-4 terepjáró, 1-2 sportautó meg családi házak. aztán 2010-ben az állam meg az önkormányzat minden adósságot kifizetett helyettük. így könnyű vállalkozni, ha tudod előre, hogy nincs esélyed bukni rajta, nincs következménye a hibás döntéseidnek.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Tipikus mindenki hülye, csak én vagyok helikopter nagypofájú megmondóember.szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
gordon
Már a neve miatt kijárna neki egy saller 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
szerintem igen 😊bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
slowmotion
több mint 5 éve
bennem az futott át, miközben azt olvastam, hogyan köpködi a jótékonykodó éttermeket, hogy... marketingről hallott már?Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
több mint 5 éve
meg SOROS.Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
Negritis
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára.nagyon figyelt arra hogy véletlen se merüljön fel a kormány felelőssége
FLZOLI
több mint 5 éve
Remek példa a felkapaszkodott, elvtelen és gátlástalan szarháziak csoportjára. diningguide.hu/szenvedely-olcso-pizza-ettermi-kannibalizmus-zsidai-roy-jal-beszelgettunk/
több mint 5 éve
vajon lesz baltimore risingban mutatotthoz hasonló balhé?twitter.com/JamieOGrady/status/1265277103748063232
twitter.com/RealQDaKidd/status/1265438889575096324
twitter.com/mmatitanfans/status/1265484060312436736
www.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/gra0s8/minneapolis_minnesota/
mellékes hogy máshol is megy ugyanez sajnos
www.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/gr06aa/durham_police_punching_and_choking_a_teenager/
több mint 5 éve
24.hu/fn/gazdasag/2020/05/26/atmeneti-ado-tartos-gepjarmuado-kiskereskedelmi-kulonado-adozas-koltsegvetes-2021-onkormanyzat-ellenzek/

Madden hates me.
több mint 5 éve
Pontosan.Köszönöm a választási gyorstalpalót, ha nem mondod, sose jutott volna eszembe, hogy ez így megy. 😊 Amúgy viszont nem tudom hogy jött ez ide. Migrációról beszéltünk, arra reagáltam, hogy szerinted nincs szükség migránsra. Csak annyit mondtam, hogy mindenki más szerint viszont van. Tudod, ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok. 😊Lehet meg fog lepni, de attól, hogy Orbánt tartom a legjobb opciónak, még nem értek mindennel egyet, ami az ő kormányzata által történik.Sobri JóskaNem így kell megoldani Európa munkaerőproblémáját sem, de ez egy másik téma. (Majd szépen megoldódik ez, amikor 200 év múlva mindenki kínai lesz.) Egyszerűen nem kellenek ide migránsok, nekünk, magyarországiaknak semmi hasznunk nincs belőle.Sobri JóskaEzt akkó mondjad Orbánnak is, mert - ezt felteszem tudod - az utóbbi öt évben csaknem annyi migráns érkezett az országba, mint a megelőző 25 évben a rendszerváltás óta összesen. (Nem, ezek nem a határon érkezők, akik ellen kerítéssel védekezünk. Ezek részben azok, akiknek pénzért - helyesebben kölcsönért, amit majd kamatostul vissza kell fizetnünk - kinyitottuk a kaput, másrészt olyanok, akik megoldották, hogy bejussanak. Családon keresztül ésatöbbi.)
peterk2005
Amúgy ebben a tekintetben nem is nagyon tudna mást csinálni. Egyszerűen szüksége van vendégmunkásokra már a magyar gazdaságnak is. Ha például nem jöhetnek idén a román/bolgár/uktán mezőgazdasági vendégmunkások, az a magyar farmeroknak is szar lesz. Angliában meg már ott tartanak, hogy Borisz a komisz a nyilvánosság előtt könyörög az angoloknak, hogy mennyenek mán legyenek szívesek ki a földekre leszedni a ződséget meg gyümölcsöt, mert rájuk fog rohadni az idei termés 😊 Már 25 éve is döntően migránsok és idénymunkások szedték le azt, ma meg már mutatóban is alig találni angolt a földeken - a tulajdonost kivéve. 😉
peterk2005
Hogy jön ide, hogy mondjuk más szerint, Orbán szerint van e szükség migránsra?
Én azt írtam szerintem nincs.
Megírtam az érveimet, ennyi.
Ahogy azt is, hogy a román, ukrán vendégmunkás az nem szír vagy nigeri bevándorló, menekült.
Az angolok meg hülyék, tudhatnád.
Miért menne pár százalékkal többért dolgozni, ráadásul a földeken, mint amennyit megkap segélyben?
Amúgy valami 150 elment, ebből 10 nem csinált végig 1 munkanapot.
Méghogy a Nyugat nem dekadens...
több mint 5 éve
Köszönöm a választási gyorstalpalót, ha nem mondod, sose jutott volna eszembe, hogy ez így megy. 😊 Amúgy viszont nem tudom hogy jött ez ide. Migrációról beszéltünk, arra reagáltam, hogy szerinted nincs szükség migránsra. Csak annyit mondtam, hogy mindenki más szerint viszont van. Tudod, ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok. 😊Lehet meg fog lepni, de attól, hogy Orbánt tartom a legjobb opciónak, még nem értek mindennel egyet, ami az ő kormányzata által történik.Sobri JóskaNem így kell megoldani Európa munkaerőproblémáját sem, de ez egy másik téma. (Majd szépen megoldódik ez, amikor 200 év múlva mindenki kínai lesz.) Egyszerűen nem kellenek ide migránsok, nekünk, magyarországiaknak semmi hasznunk nincs belőle.Sobri JóskaEzt akkó mondjad Orbánnak is, mert - ezt felteszem tudod - az utóbbi öt évben csaknem annyi migráns érkezett az országba, mint a megelőző 25 évben a rendszerváltás óta összesen. (Nem, ezek nem a határon érkezők, akik ellen kerítéssel védekezünk. Ezek részben azok, akiknek pénzért - helyesebben kölcsönért, amit majd kamatostul vissza kell fizetnünk - kinyitottuk a kaput, másrészt olyanok, akik megoldották, hogy bejussanak. Családon keresztül ésatöbbi.)
peterk2005
Amúgy ebben a tekintetben nem is nagyon tudna mást csinálni. Egyszerűen szüksége van vendégmunkásokra már a magyar gazdaságnak is. Ha például nem jöhetnek idén a román/bolgár/uktán mezőgazdasági vendégmunkások, az a magyar farmeroknak is szar lesz. Angliában meg már ott tartanak, hogy Borisz a komisz a nyilvánosság előtt könyörög az angoloknak, hogy mennyenek mán legyenek szívesek ki a földekre leszedni a ződséget meg gyümölcsöt, mert rájuk fog rohadni az idei termés 😊 Már 25 éve is döntően migránsok és idénymunkások szedték le azt, ma meg már mutatóban is alig találni angolt a földeken - a tulajdonost kivéve. 😉

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
A politikai csúcsvezetésnek szinte csak politikai felelőssége van (ld. korábban). Ha a szavazó tudja, hogy valami nem kóser, de mégsem kéri megfizetni ezt a politikai felelősséget, szerintem onnantól ő is felelős és minimum bírálható ezért. (Lehet, hogy a korábbi hatalombirtokosok mind rosszabbak, de szokott lenni olyan is a szavazólapon, aki még nem bizonyíthatta vezető pozícióban az alkalmatlanságát.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Mit akarsz, az már kétharmad 😂Egy szavazásnak nem az a lényege, hogy azt válassza az ember, aki mindenben pont azt és úgy tenné, gondolná ahogy ő.ez teljesen így van, de én máshonnan közelítem meg a történetet.
Sobri Jóska
nem feltétlenül a győztesre fogok én személyesen tippelni, hanem aki hozzám legközelebb áll értékrendben. nagyon szomorúnak találom, hogy jelenleg pl Magyarországon bármilyen politikai értékrendű kérdőívet töltök ki kb 67%-n áll a legközelebb álló párt míg ha kilépek az országból akkor repkednek a 80% feletti eredmények ráadásul külföldön kormányon lévő pártokról van szó. Én azt is el tudom fogadni, hogy 90% fölé sosem fog menni, mert a politikai iránytűn elképesztően szabadelvű eredmények jönnek ki nálam, de azért a 67% vmi vicc ...
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Egy szavazásnak nem az a lényege, hogy azt válassza az ember, aki mindenben pont azt és úgy tenné, gondolná ahogy ő.ez teljesen így van, de én máshonnan közelítem meg a történetet.
Sobri Jóska
nem feltétlenül a győztesre fogok én személyesen tippelni, hanem aki hozzám legközelebb áll értékrendben. nagyon szomorúnak találom, hogy jelenleg pl Magyarországon bármilyen politikai értékrendű kérdőívet töltök ki kb 67%-n áll a legközelebb álló párt míg ha kilépek az országból akkor repkednek a 80% feletti eredmények ráadásul külföldön kormányon lévő pártokról van szó. Én azt is el tudom fogadni, hogy 90% fölé sosem fog menni, mert a politikai iránytűn elképesztően szabadelvű eredmények jönnek ki nálam, de azért a 67% vmi vicc ...
több mint 5 éve
de miről beszélsz?De nekem nem is kell, mert ez egy fórum, nem egy életközösség.mi ez az integrálódás?A NER szerint lehet ugyanaz, és igyekszik hol összemosni, hol szétválasztani.a migráns lehet politikai menekült vagy gazdasági bevándorló isAmiről te beszélsz az a rabszolgamunka, és arra alapvetően európaiak érkeznek, ukránok, románok, nem más kulturkörbéli szírek vagy pakisztániak esetleg nigériaiak vagy ghánaiak.Egyszerűen nem kellenek ide migránsok, nekünk, magyarországiaknak semmi hasznunk nincs belőle.általában OV kormány irányvonalával szoktál egyetérteni ebben meg ennyire markánsan más álláspontot képviselsz? mert ne legyél naív, OV igenis viszi Magyarországra a migránsokat, jóval többet, mint mondjuk bmeik szoci-szdsz kormány a múltban. Ne arra figyelj mit mondanak hanem arra, hogy mit csinálnak ...
Sobri Jóska
csebi
A migráns menekültet jelent, ezek az európai, nemmagyar munkavállalók nem menekülnek, hanem több pénzért mennek egy magasabb életszinvonalú országba dolgozni. Ahogy az ismerőseink, akik Angliában, Svájcban dolgoznak se migránsok, hanem csak külföldi munkavállalók.
(És attól, hogy Orbán a leghasznosabb, legjobb miniszterelnöke hazánknak, attól még nem kell egyetértsek a kormányzat minden megnyilvánulásával, pl. a nemváltó műtétek nemtámogatásának faszságáról írtam is korábban, ahogy a mostani korai nyitásról vagy késői és nem teljes zárásról egyaránt, stb.)
Sobri Jóska
pont ez hogy 1bitesítjük a fogalmakat és mindre ugyanazt húzzuk rá az egyik rákos következménye a NER-nek
Negritis
De akkor a kedvedért kisarkítom:
Azokra nincs szükség Magyarországon, és azok nem tudnak integrálódni, és nagyrészt nem is akarnak, akik teljesen más kultúrából, vallással, szocializációval érkeznek.
Akik felgyújtják a lányukat, ha nem ahhoz megy nőül, akit kijelölnek neki, vagy ha humánusabbak csak megkövezik, akik ezeréves vallási dogmák alapján élnek, akiknél a "nem" nem nemet jelent, és kajakrabasszák a kiszemeltjüket, akik vallási, faji alapon megvetnek, lenéznek minket, vagyis az Afrikából, Ázsiából érkezők, nigériaiak, ghánaiak, etiópok, szomáliaiak, afgánok, pakisztániak, szírek, irakiak, irániak, ésatöbbi.
Így tiszta?
Sobri Jóska
â
te se integrálódtál a fórumközösségbe nerkabátos zárványnak tetteted magad, pedig tudom, hogy nem vagy az .
én nem integrálódtam, kiskoromba indián voltam meg mindenféle lovasnomád aztán lettem maga a hármádik világ -kurd, cserkesz, szuahéli, jemeni, hocharab, szenegáli, kubai meg mongol...
egyet elárulok, ha tucc bridzselni minden belarab társaságban imádni fognak, ott röfögnek aerkéjeden ramadánkor, egyet ne engeggy, hogy afrikaiak főzzenek, mongyuk én azóta irtózom a paradicsomos haltól....
😎 dehát a retek és fókánál nincs jobb, ugyi
sutianap
De ha külföldre mennék, nem tudnék egyenrangú lenni egy helyivel, ahogy egy külföldi se tud itt, nem tudja ki az a Geréb vagy Minarik Ede vagy Hofi vagy Sztehló.
Ez nyilvánvalóan nem faji (nemzetiségi) alapú dolog, mivel egy amerikában születő, ott nevelkedő 56-os fajmagyar gyermeke se biztos, hogy tudja és magyar-kínai vegyes házasságból itt születő, itt élő ember meg nyilvánvalóan tudhatja.
Ez a kulturális szocializáló környezet.
És bár ebbe egy ideköltöző európai (pl. Jamie Winchester zenész 18 éves korától itt élt, beszéltem is vele a kétezres évek elején többször erről, magyarul is jól megtanult) se tud beleintegrálódni, de van annyi közös európai gyökér, hogy nem is viszonyul se lenézőleg se nonkooperatívan se ellenségesen egy másik európai országbélihez, míg ezt a rengeteg európában élő afrikai, ázsiai, ráadásul muszlim vallásban szocializálódó emberről nem lehet elmondani.
Bizonyára van köztük, aki szépen, nyugisan, ha nem is ért mindent, vagy nem ért egyet mindennel, azért el éldegél surlódások nélkül, de egy nagy részük meg nem.
És az én biztonságot priorizáló attitűdömbe ez nem fér bele.
Ha rajtam múlik és választhatok, hogy jöjjön egy nigériai, ghánai, szír vagy afgán vagy perzsa vagy kurd, akkor azt választom, hogy inkább ne.
Elég egyszerű.
Tudok bridzselni, de arabokknál, perzsákknál a backgammonnal többre mentem, amikor még szívesen játszottam pénzbe mindenfélét mindenkivel. Még ha nem is az az erősségem. Meg ugye a bridzshez nem elég 2 ember.
Sobri Jóska
Milyen biztonságról, nagyanyám idejében minden asszony fejkendőben volt, apám idejében nem hívták búcsúnak ahol nem késeltek meg valakit, ittene szépséges juropban meg csak épp nem pusztakézzel szaggatták ki egymás szerveit ír, angol, német, spanyol, olasz vagy a legszebb délszláv hagyományoknak megfelelően. Tudom én vagyok rossz helyen, de nekem vannak exkéksapkás ösmerőseim és az általuk elmondottak cseppetsem különböztek egy erbili történettől. Bazeg a szerb légierő vadászgépei az eszékről menekülőket lőtték, azta haverod minden hónapban odajár duruzsolni, - de igazad van megváltoztak, amit egy szomáliaikurdarabgyökér sosemtudna, mer egy martensbakancsos angol skinhead percalatt átfordul s a seggéből szivárványszínű tollak fognak kiállni, más nem képes erre, ne is próbáljuk hisz hasztalan lenne. Azér bármej pánajrópai piknikhez is csak egy szikra kell, hogy mészárlássá változzon...
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Istenem...Na vajon trumpot le tudja majd győzni a demokrata trump? Nagyon érdekes elnökválasztás lesz
index.hu/kulfold/2020/05/22/biden_aki_trumpra_szavaz_az_nem_fekete/
hden

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal